Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μόνιμος φόρος στα ακίνητα

Ένα νέου τύπου μόνιμο φόρο που θα επιβάλλεται σε κάθε ακίνητο που βρίσκεται εντός και εκτός σχεδίου αποκαλύπτει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που παρουσίασε προφορικά την Παρασκευή στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο Γ. Στουρνάρας.
Σύμφωνα με την "Ημερησία", ο νέος φόρος που θα ισχύσει από το 2014 θα έχει διευρυμένη βάση. Δεν θα φορολογηθεί ως σύνολο η ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου, αλλά θα επιβληθεί φόρος στο κάθε ακίνητο ξεχωριστά είτε αυτό βρίσκεται εντός σχεδίου είτε εκτός σχεδίου.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο νέος φόρος θα επιβάλλεται χωρίς κανένα αφορολόγητο όριο με ελάχιστες εξαιρέσεις.
 Για τα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το τετραγωνικό μέτρο, θα ξεκινά από 1,8 ευρώ ανά τ.μ. και με την εφαρμογή κλίμακας με 33 συντελεστές και ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου μπορεί να φθάνει τα 32 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τα πολύ «ακριβά» ακίνητα. Ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης. Θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα, θα ξεκινά από 1 ευρώ το στρέμμα και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου θα μπορεί να φθάνει ακόμη και τα 60 ευρώ το στρέμμα για ακίνητα - φιλέτα.

Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του Ε1 στη φορολογική δήλωση

Στη δημοσιότητα έδωσε  το υπουργείο Οικονομικών έναν Οδηγό για τη συμπλήρωση των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2013.
 Μέσω του φυλλαδίου, παρέχονται οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι κατά το οικονομικό έτος 2013 και θα περιλαμβάνουν τα εισοδήματα που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2012.
Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης.
Σύμφωνα με τον Οδηγό, υποχρέωση για την υποβολή φορολογικής δήλωσης έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος.
Όπως τονίζεται, στη δήλωση αναγράφονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησης τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από το φόρο. Αναγράφεται δε υποχρεωτικά ο αριθμός παροχής ρεύματος όλων των κατοικιών είτε είναι ιδιοκατοικούμενες είτε είναι μισθωμένες είτε δωρεάν παραχωρούμενες.
Ακόμη, επισημαίνεται ότι ειδικά οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2012 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών στην οποία οι ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.
Στον οδηγό διευκρινίζεται πως από τη ΓΓΠΣ θα προστίθεται η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη του φορολογούμενου που ορίζεται σε 3.000 ευρώ προκειμένου για τον άγαμο και σε 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση εφόσον δηλώνεται πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
Τέλος, αναφορικά με τις αποδείξεις δαπανών σημειώνεται πως δεν θα συνυποβάλλονται, αλλά θα φυλάσσονται από τους φορολογουμένους, ώστε να είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός και μία 20χρονη υπήκοος Γεωργίας, για παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού και παράνομης διαμονής στη χώρα

Συνελήφθη την Παρασκευή πρωί στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 45χρονος ημεδαπός και μία 20χρονη υπήκοος Γεωργίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού και παράνομης διαμονής στη χώρα.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε κατάστημα – καφετέρια, ιδιοκτησίας του 45χρονου, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε αυτό χωρίς άδεια αρμόδιας αρχής και απασχολούσε ως σερβιτόρα την 20χρονη, η οποία στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ανατολή Ιωαννίνων: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης

 
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Ανατολή Ιωαννίνων, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στον 37χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Ιωάννινα.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του 37χρονου και κατασχέθηκε μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (16,1) γραμμάριων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από  το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Περί την έδρα του Δήμου ο λόγος!

Γράφει ο Θανάσης Μποζιάρης

«Θέλω να αγιάσω αλλά δε μ’ αφήνουν οι ... διαβόλοι» λέει θυμόσοφα ο λαός μας. Δεν είχα πάει στη σύσκεψη στο Δελβινάκι που είχαν οργανώσει οι «Φίλοι της ιστορικής Δελβινακιώτικης συνείδησης» για την έδρα του Δήμου Πωγωνίου, όπου τελικά πήγαν, όπως ακούστηκε, 20 περίπου Δελβινακιώτες και κανένας από άλλο χωριό. Και δεν είναι επειδή δεν μου το είχε ζητήσει κανείς ούτε επειδή συνειδητά απέχω από τα κοινά, αλλά επειδή δεν θέλω να κοροϊδεύω κανένα και κυρίως γιατί εγώ δεν νιώθω καμία ανάγκη να εξηγήσω τη στάση, την πιο ξεκάθαρη άλλωστε, που κράτησα προεκλογικά και για το θέμα της έδρας του νέου Δήμου.
Παραβρέθηκαν όμως και εκείνοι οι «Δελβινακιώτες» (εντός ή εκτός εισαγωγικών), οι οποίοι τότε-πολύ πριν τις εκλογές ή μάλλον πριν καν ανακοινωθεί η έδρα του νέου Δήμου - προσέτρεχαν άλλος κατά Κεφαλόβρυσο και άλλος κατά Καλπάκι μεριά (ενώ απείχαν από τις κινητοποιήσεις του τότε Δήμου) και προσυμφωνούσαν με τον ένα ή με τον άλλον μετεκλογικά γραμμάτια για την ανάλογη στάση τους.
Τώρα αυτοί … κόπτονται και μάλλον δεν αντιλαμβάνονται αν από αφέλειά τους ή συνειδητά κατάντησαν την υπό εκδίκαση αίτησή μας στο Σ.τ.Ε. ανάπηρη και καταδικασμένη να χαθεί προτού καν εκδικαστεί!...
Και εξηγούμαι:
1.Αντί να συνέχιζαν με βάση την έτοιμη κατάσταση που και εγώ τους άφησα αλλά… και ο Δήμος Πωγωνίου με απόφαση που είχε λάβει την 3-3-2011 επαναλαμβάνοντας τη δική μου, επέλεξαν δίχως καμία συνεννόησή μας να ανακινήσουν το θέμα της έδρας και να… «πετύχουν» ή έστω να προκαλέσουν την απόσυρση του Δήμου Πωγωνίου - ο οποίος, άλλο που δεν ήθελε, άρπαξε την ευκαιρία, ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή του και…αποσύρθηκε! - καθιστώντας με τούτο το λάθος τους, δηλ. χωρίς τον Δήμο Πωγωνίου, ανάπηρη την αίτησή μας.
2.Αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, διαπράττουν και νέο ΛΑΘΟΣ, όταν πάλι δίχως συνεννόησή μας ζήτησαν την 23/5/2013, ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης στο Σ.τ.Ε., αναβολή (!) πετώντας έτσι το θέμα της έδρας του Δήμου στις καλένδες.
3.Δεν θέλω να πιστέψω ότι, όπως ακούγεται, έκαναν και 3ο λάθος αφαιρώντας από τα ονόματα των αιτούντων … το δικό μου όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου με την οποία υπέγραφα την αίτηση!
Αν, λέγω αν, αληθεύει τούτο, … τότε «θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου»!....  
Όταν, λοιπόν, κάποιοι Δελβινακιώτες ενεργούν και τώρα  όπως ακριβώς έκαναν και προεκλογικά, δηλ. ή απέχουν εμφαντικά από τη διεκδίκηση της έδρας (ενώ προεκλογικά … διερρύγνυαν υποκριτικά τα ιμάτιά τους) ή - όπως τώρα - «παίζουν» με το θέμα της δίκης στο Σ.τ.Ε. και το ένα λάθος τους να διαδέχεται το άλλο, ανεύθυνα και χωρίς προσυνεννόηση (δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο), εγώ τι σχέση έχω μ’ αυτά;
Καμία βέβαια.
Λυπάμαι αλλά την προσφυγή στο Σ.τ.Ε. για την έδρα του νέου Δήμου την σχεδίασα με κάθε πρόβλεψη και για ό,τι ήθελε προκύψει από τις εκλογές του 2010 και βεβαίως δεν την έκανα για να καταντήσει «παιχνίδι» κάποιων ή κολυμβήθρα του Σιλωάμ γι’ αυτούς.
Τώρα, λοιπόν, που έτσι κατάντησαν την υπόθεση αυτή, εγώ δεν έχω καμία θέση ανάμεσά τους και αποσύρω το όνομά μου από τους αιτήσαντες. Άλλωστε τέτοια «παιχνίδια» αντίκεινται στις αρχές μου και την όλη διαδρομή μου. Τέλος, δεν επιθυμώ να αναδείξω κανένα εκκολαπτόμενο μάγο. Ας έχουν οι ίδιοι πλέον την ευθύνη γι’ αυτά που... μόνοι τους επιλέγουν και κάνουν και ας καρπωθούν τη … δόξα μόνοι τους.
Ίσως έτσι επαναβεβαιώσουν οι πολλοί Δελβινακιώτες ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή υποβάθμιση του χωριού τους.

                                                 
Θανάσης Μποζιάρης
Πρώην Δήμαρχος πρώην Δήμου Δελβινακίου
                                                     
Υστερόγραφα:
1. Και οι δύο δικηγόροι που είχαμε ορίσει για την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ (ένας Δελβινακιώτης και ένας εξ Αθηνών) έλαβαν κανονικά την αμοιβή τους και μάλιστα την 30-12-2010, δηλ. πριν τη λήξη της θητείας μου, που ήταν 1.845,00 € ο καθένας!.. δηλ. συνολικά 3.690,00 € και τούτα μέχρι να τελεσφορήσει η  υπόθεση (=αυτά σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων που δέχομαι).
 2. Η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης στο Σ.τ.Ε. δόθηκε για την 19-12-2013. 

Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας - Θράκης την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στο Νέο Σούλι Σερρών

Ημερήσιο παραδοσιακό ηπειρώτικο πανηγύρι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, ώρα 20:00 στο πάρκο Γουδίου συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και προοπτικής του Δήμου Ζωγράφου

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση μνήμης και προοπτικής του Ελληνισμού οργανώνει την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:30 στο πάρκο Γουδή, το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με την Ένωση Ηπειρωτών Ζωγράφου, «Η Ήπειρος»,   την Ένωση Ποντίων και το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης».
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους αγώνες του Ελληνισμού με την ευκαιρία των επετείων της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους και της ιστορικής μάχης της Κρήτης, κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει φωτογραφικό αφιέρωμα , προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες και παραδοσιακούς χορούς
Η Ήπειρος, ο Πόντος, η Κρήτη, , ο Ελληνισμός ολόκληρος πέρασε και περνά δεινά και τραγωδίες. Ξεριζωμοί, βασανιστήρια, πείνα, στρατόπεδα θανάτου , επιθέσεις. Μια περιπέτεια, ένα πολύπαθο ταξίδι η μοίρα του λαού μας, εντός και εκτός συνόρων.
Με την πεποίθηση πως μόνο οι λαοί που γνωρίζουν την Ιστορία τους και υπερασπίζονται την ελευθερία και τον Πολιτισμό τους είναι αυτοί που θα κερδίσουν τις μάχες στο δύσκολο και ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, η πόλη μας θυμάται, τιμά και πορεύεται... 

Σημαντική πρόοδος στα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και της προστασίας του περιβάλλοντος

Σημαντική πρόοδος σημειώνεται στα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ και την προστασία του περιβάλλοντος στην Ήπειρο, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 15 από αυτούς, ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργολαβίες και στους υπόλοιπους, για τους οποίους έχουν υπογραφεί συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και αναδόχων.
 Η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη επισκέφτηκε την Τετάρτη ΧΑΔΑ στις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, με τους οποίους επιθεώρησε τους χώρους τους και εξέτασε την πορεία των εργασιών σε όσους βρίσκονται σε ανάπτυξη οι εργολαβίες.

Η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έργο, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και με το οποίο, εκτός των άλλων, θα γίνει και η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου.
 Σε δηλώσεις της κ. Τ. Καλογιάννη ανέφερε τα εξής:
 «Οι πολύμηνες προσπάθειες που κατέβαλε η Περιφέρεια σε συνεργασία με του Δήμους, για την εκπόνηση των μελετών και την ένταξη των έργων στο ΕΠΠΕΡΑΑ, λύνει οριστικά το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα της ύπαρξης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, οι οποίοι ήταν διάσπαρτοι σε όλη την Ήπειρο. Η Περιφέρειά μας, είναι σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και στο ζήτημα αυτό. Τα έργα που ολοκληρώνονται αλλάζουν τη μορφή των περιοχών στις οποίες μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν ΧΑΔΑ, προστατεύουν το περιβάλλον και κυρίως αποτρέπουν περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών από κοινοτικά πρόστιμα. Οφείλω όμως, να επισημάνω ότι θα πρέπει και οι Δήμοι και οι κάτοικοι, αλλά και όλοι οι φορείς να προστατεύουν τους, ήδη, αποκαταστημένους ΧΑΔΑ και να μεριμνούν ώστε να μην υπάρξει δημιουργία νέων εστιών απόρριψης απορριμμάτων. Για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει, ήδη, ενεργοποιήσει τα Κλιμάκια Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, τα οποία σε περιπτώσεις παραβάσεων θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει την αποκατάσταση 38 ΧΑΔΑ σε όλη την Ήπειρο, με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ, με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσής τους την 21η Νοεμβρίου 2013. Για τον ΧΑΔΑ Δουρούτης (που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ηπείρου), φορέας υλοποίησης του έργου αποκατάστασης είναι η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, ενώ για τον ΧΑΔΑ Κούκος (με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ) φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πρέβεζας.

Θα λειτουργήσει και τη νέα σχολική χρονιά 2013-14 το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς

Και τη νέα σχολική χρονιά 2013-2014, θα λειτουργήσει το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, το οποίο εδρεύει στους χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς κοντά στο Καλπάκι.
Το σχολείο στεγάζεται σε μεγαλόπρεπο ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα άριστα ενταγμένο στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Το σχολείο παρέχει:
- πρόγραμμα μαθημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (θεωρητική και
τεχνολογική κατεύθυνση) και επιπλέον μαθήματα ειδικότητας
- δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πρόσβασης στη τριτοβάθμια
εκπαίδευση. Στο σχολείο λειτουργεί θεωρητική και τεχνολογική κατεύθυνση.
- δυνατότητα πρόσβασης σε ποσοστό 10% επιπλέον των εισακτέων στις
Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες οι οποίες προσφέρουν πτυχία ισότιμα
Πανεπιστημιακών Σχολών, στα προγράμματα Ιερατικών Σπουδών,
Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης και Διαχείρισης
εκκλησιαστικών κειμηλίων
- μαθητική Εστία με δωρεάν σίτιση για όλους και διαμονή (μόνο για αγόρια)
- δωρεάν μετακίνηση από και προς τα Ιωάννινα
- εργαστήριο πληροφορικής
- βιβλιοθήκη & αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων
- χώροι άθλησης (γήπεδο μπάσκετ – ποδοσφαίρου, γυμναστήριο)
- χώρος αναψυχής (εντευκτήριο με παιχνίδια, τηλεόραση, dvd κ.τ.λ.)
- ενημερωτικές δραστηριότητες (Το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς στα πλαίσια δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 σε θέματα που αφορούν στην εφηβεία, τη σχολική ζωή και την ψυχική υγεία, πραγματοποίησε εκδηλώσεις με θέματα: «Διαχείριση του θυμού», «Βία και σχολικός εκφοβισμός», «Κίνδυνοι από τη χρήση του διαδικτύου», «Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Ρατσισμός – Ξενοφοβία: εμείς και οι άλλοι»).
Πληροφορίες για εγγραφές-μετεγγραφές στα τηλέφωνα: 2653041285 & 2653041485
και μέσω του e-mail: mail@lyk-ekkl-vellas.ioa.sch.gr 

Κλοπή καλωδίων μεγάλης αξίας από εργοστάσιο στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας

Καταγγέλθηκε στις 03-06-2013 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ότι κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 03-06-2013, άγνωστοι δράστες αφού έκοψαν την εξωτερική περίφραξη, διέρρηξαν εργοστάσιο επεξεργασίας χαλυβδοελασμάτων, που βρίσκεται στο 4ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας και αφαίρεσαν 300 μέτρα τριφασικού καλωδίου, μεγάλης αξίας.
Επίσης, καταγγέλθηκε  στις 05-06-2013 στην ίδια Υπηρεσία, ότι κατά το χρονικό διάστημα από 04 έως 05-06-2013, άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο ίδιο εργοστάσιο και αφαίρεσαν καλώδια τριφασικού τύπου συνολικού μήκους 500 μέτρων, μεγάλης αξίας.