Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Νέα πρόταση "βόμβα" του Υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο στα ακίνητα

Πρόταση  «βόμβα» και σε πλήρη αντίθεση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων κατά τη διάρκεια σύσκεψης της τρικομματικής επιτροπής που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ο νέος φόρος που θα ισχύσει από το 2014 θα είναι ουσιαστικά ένα διευρυμένο «χαράτσι», καθώς δεν θα φορολογηθεί συνολικά η ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου, αλλά θα επιβληθεί φόρος στο κάθε ακίνητο ξεχωριστά είτε αυτό βρίσκεται εντός σχεδίου είτε εκτός σχεδίου.
Όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας που συμμετείχε στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, η φιλοσοφία του νέου φόρου θα βασιστεί στον τρόπο εφαρμογής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), αλλά θα είναι κατά πολύ μειωμένος σε σχέση με τα ισχύοντα.
Αν για παράδειγμα κάποιος έχει σήμερα ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα διαμέρισμα 100 τμ και πληρώνει χαράτσι 500 ευρώ, με το νέο σύστημα θα πληρώσει κάτω από τα μισά, δηλαδή περίπου 200 ευρώ.

Προκηρύχθηκε η εισαγωγή 500 σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών-Αστυφυλάκων

Στη δημοσιότητα δόθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή 500 σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες:
στα τηλέφωνα 210-6977774, 210 6977327, 2106980910
από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα
στην ιστοσελίδα της www.hellenicpolice.gr
Δείτε εδώ την προκήρυξη:

Pulse: Μάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας το «Ποντίκι», τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή λαμβάνει ποσοστό της τάξης του 13%.
Απώλειες για το ΠΑΣΟΚ που λαμβάνει 6%, στο 3,5% η Δημοκρατική Αριστερά.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου
ΝΔ: 20% (έναντι 19,5% που λάμβανε τον Απρίλιο)
ΣΥΡΙΖΑ: 19,5% (έναντι 20%)
Χρυσή Αυγή: 13% (έναντι 12%)
ΠΑΣΟΚ: 6% (έναντι 7%)
ΚΚΕ: 5,5% (έναντι 5%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4% (έναντι 5%)
Δημοκρατική Αριστερά: με 3,5% (έναντι 3,5%)
Άλλο κόμμα: 5,5%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 9,5%
Αποχή: 12%.

Με την αναγωγή επί των έγκυρων
ΝΔ: 23% (22,5% τον Απρίλιο)
ΣΥΡΙΖΑ: 22,5% (23%)
Χρυσή Αυγή: 14,5% (13,5%)
ΠΑΣΟΚ 7% (8%)
ΚΚΕ: 6% (5,5%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5% (5,5%)
Δημοκρατική Αριστερά: 4%.

Ο Ηπειρώτης εκπαιδευτικός και σχολάρχης Ελευθέριος Γείτονας, απαντά έμμετρα στην Ρεπούση, με δύο ποιήματα του, για την αυτοθυσία του Ζαλόγγου

Αντάρα λευτεριάς
04.06.2013

«Ρε πούσι…» που απλώθηκε
στης Κιάφας τα σπιτάκια
κι όλο αλαργεύει κι ακουμπά
πάνω στη Σαμονίβα,
γλυκά τηράει το Κούγκι μας,
τον Άγιο μας Δονάτο.

Και μεσ’ στο πούσι το πυκνό
γραφή μεγάλη εγράφη.
Ο Μπρούνο Γκόλνις ο τρανός
το γαλλοευρωβουλάκι
πήρε τριμήνου αποβολή απ’ την Ευρωβουλή
κι ένα προστιματάκι.

Μα τα δικά μας τα παιδιά…
τη βγάζουνε λαδάκι…

Και μεις όλοι οι απόγονοι
των Σουλιωτών φαμίλιες
δεν πήραμε τα λάβαρα
να βγούμε στις πλατείες
για να βροντοφωνάξουμε
Σουλιωτισσών τη δόξα
που χόρεψαν για λευτεριά
στα βράχια του Ζαλόγγου.

Ελευθέριος Γείτονας



ΚΙΑΦΑ
(Στη μνήμη των ηρωικών προγόνων μου
Ζερβαίων και Φωταίων από την ΚΙΑΦΑ ΣΟΥΛΙΟΥ)
29.10.2012

Ψηλά το κάστρο…

Ολόρθο απομεινάρι της δόξας.
Και στα ριζά των κορυφογραμμών
Λίγα πηγάδια, μαρτυρίες δροσιάς
Των διψασμένων για λευτεριά.
Δυο, τρία χαλάσματα σπιτιών
Κι ανάμεσά τους ένα παράθυρο
Με θέα τη λευτεριά.
Φώναξα και ξαναφώναξα 
Τόσο που να μην ταράξω
Τη σεμνή σιωπή των ηρώων.
Κι ύστερα μονολόγησα με πόνο…
Που θα μου πάει…
Θα τον βρω το δρόμο για το Ζάλογγο.
Θα τη βρω την πορεία της θυσίας
Την πορεία του πολιτισμού.
Του πολιτισμού που ριζώνει και βλασταίνει
Εκεί που χορεύει η λευτεριά.
Στο βάθος του ορίζοντα
Στη μεριά του Ζαλόγγου
Στην αψίδα ενός ουράνιου τόξου διαβάζω:
«Τήδε κείμεθα τοις ’κείνων
ρήμασι πειθόμενοι»…
Κι ύστερα μια ουράνια μελωδία
Ξεχύνεται παντού απ’ τα βουνά του Σουλίου!!!
«Στη στεριά δεν ζει το ψάρι, ουδ’ ανθός στην αμμουδιά
Και οι Σουλιώτισσες δεν ζούνε, δίχως την ελευτεριά». 

Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Ε.Ο. στην Λυγιά Πρέβεζας

Νωρίς σήμερα το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, στη θέση Λυγιά-Γέφυρα Δέσπως, σημεία του οποίου είχαν υποστεί καθιζήσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.
Το τελικό στάδιο των εργασιών που αφορούσαν την ασφαλτόστρωση και τις διαδικασίες παράδοσης του τμήματος στην κυκλοφορία, επόπτευσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.
Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα παραδίνουμε στην κυκλοφορία το τμήμα Πρέβεζα –Λυγιά- Ηγουμενίτσα, ένα τμήμα που είναι αρκετό καιρό κλειστό και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της Λυγιάς, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στους κατοίκους της. Δόθηκε μια καλή λύση στα δύο τμήματα που ανακατασκευάσαμε τώρα. Στο ένα έγινε μικροπαασάλωση και κατασκευή τοιχίου. Πρόκειται για ένα σημείο που και στο παρελθόν είχε διορθωθεί με προσωρινές λύσεις. Στο δεύτερο τμήμα έγινε τεράστια εξυγίανση γιατί δυστυχώς φαίνεται ότι όλο αυτό το οδόστρωμα, στη βάση του έχει ένα υλικό σα γλίνα, το οποίο με τις πολλές βροχές προκαλεί προβλήματα. Προκειμένου να τα αποφύγουμε και στο μέλλον κάναμε εξυγίανση του εδάφους και καινούργια οδοστρωσία και έτσι σήμερα, προτού να αρχίσει η τουριστική σεζόν δίνουμε το συγκεκριμένο τμήμα σε κυκλοφορία».
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη ότι για την ανακατασκευή της γέφυρας της Δέσπως, έργο για το οποίο έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, η Εθνική Οδός στο συγκεκριμένο τμήμα θα διακοπεί και θα διεξάγεται και πάλι μέσω της Λυγιάς, τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν και σχεδόν θα έχει ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που δόθηκε στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα της παραλιακής Εθνικής Οδού, γιατί ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή. Θέλω να ζητήσουμε συγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση που υπήρξε, γιατί είχαμε υποσχεθεί ότι μέχρι 31 Μάιου θα είχαμε δώσει το δρόμο στην κυκλοφορία, αργήσαμε 3-4 μέρες, αλλά τελικά καταφέραμε δίνοντας μια μάχη με το χρόνο να δοθεί στην κυκλοφορία».

«Φουσκωμένα» τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε 450.000 συνταξιούχους λόγω εισφοράς

450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν για φέτος «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα, καθώς εκτός από το φόρο εισοδήματος θα κληθούν να καταβάλουν και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που αναλογεί στις συντάξεις του 2012.
Και αυτό γιατί, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, το 2012 δεν παρακράτησε καθόλου από τις συντάξεις τους την εισφορά αλληλεγγύης, παρά το γεγονός ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η εισφορά αυτή θα έπρεπε από τον Ιανουάριο του 2012 να παρακρατείται κάθε μήνα μαζί με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.
Στις βεβαιώσεις αποδοχών που άρχισαν να λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι δεν περιλαμβάνουν τα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 1% – 4% που θα έπρεπε να είχαν παρακρατηθεί τμηματικά από τις μηνιαίες συντάξεις τους, κατά τη διάρκεια του 2012. Το αποτέλεσμα θα είναι οι συνταξιούχοι να κληθούν να καταβάλουν ολόκληρα τα ετήσια ποσά της εισφοράς που αναλογούν στις συντάξεις του 2012, μαζί με τον φόρο εισοδήματος.

«ΔΩΔΩΝΗ»: Δυναμικά σε νέες αγορές!

Ο Πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Μάικλ Ο’ Νιλ ανοίγει τα χαρτιά του στον «Πρωινό Λόγο»

«Στόχος μας να διπλασιάσουμε το μέγεθος της εταιρίας» δηλώνει ο επικεφαλής της και ξεκαθαρίζει ότι «οι κτηνοτρόφοι  δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ για το γάλα τους…»

Τους στόχους της «Δωδώνης» να βγει δυναμικά στις αγορές, τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε εξωτερικό με νέα προϊόντα, αποκαλύπτει σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του (την πρώτη αφ’ ότου ανέλαβε τα ηνία της βιομηχανίας), ο κ. Μάικλ Ο’ Νιλ, ο νέος «ισχυρός άνδρας» της «Δωδώνης».
Μιλώντας αποκλειστικά στον «Πρωινό Λόγο», 6 μήνες μετά την αγορά της εταιρίας από την Strategic Initiatives, ο Ιρλανδικής καταγωγής Πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας, που νιώθει ήδη Ηπειρώτης (!), ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά «εφ’ όλης της ύλης», απαντώντας σε καυτά ερωτήματα, τόσο για το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας, όσο και για τα προβλήματα της αγοράς, την έλλειψη ρευστότητας και την ανάγκη όλοι να προσαρμοστούν στις νέες συνήθειες και ανάγκες των καταναλωτών. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει προς τους κτηνοτρό φους, ότι δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ, ακόμη και για το τελευταίο λίτρο γάλακτος που φέρνουν στην εταιρία. 

Έρχονται τα γεωτρύπανα

Εντός του Ιουνίου αναμένεται η κατακύρωση των διαγωνισμών για τις έρευνες σε τρεις περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκολο), ενώ παράλληλα, σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές εντολές, θα προχωρήσει άμεσα η στελέχωση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων, που ιδρύθηκε με το ΠΔ 14/2012.
Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η ολοκλήρωση της τεχνικής αξιολόγησης των σεισμικών ερευνών που έγιναν στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, προκειμένου το 2014, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση προς έρευνα θαλάσσιων περιοχών («οικοπέδων») σε πετρελαϊκές εταιρίες.
Για τις τρεις περιοχές που εκκρεμεί η κατακύρωση του διαγωνισμού είχαν εκφράσει ενδιαφέρον 11 εταιρείες του κλάδου των πετρελαίων. Οι αιτήσεις ανά περιοχή είναι:
Για την περιοχή Ιωάννινα1. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc
2.
Energean Oil and Gas, Petra Petroleum, Schlumberger (strategic technical partner)
3. Arctic Hunter Energy Inc., K.O. Enterprises Inc.
4. Chariot Oil and Gas Limited
Για την περιοχή Πατραϊκός Κόλπος (Δυτικά)
1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)
2.
Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών την Κυριακή 9 Ιουνίου διοργανώνει Ηπειρώτικο πανηγύρι στις Μυροφόρες Εγλυκάδος Αχαϊας

Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας: ''Οι ανιστόρητες δηλώσεις της Μαρίας Ρεπούση για τον «εθνικό μύθο» του Ζαλόγγου''

Στην βροντερή φωνή του προέδρου της Πανηπειρωτικής του κ. Γιώργου Οικονόμου  άλλα και των υπολοίπων Ηπειρωτών και μη, θα θέλαμε να προσθέτουμε   και τη δική μας  φωνή και να εκφράσουμε την διαμαρτυρία  μας  εναντία  στους-στις κατά καιρούς επιδόξους διαστρεβλωτές της ιστορίας που αποζητούν μια υστερόφημη καιροσκοπική-έστω και ανατρεπτικά- θέση στους  ιστοριοαντιρησίες  και μία  εφήμερη δημοσιότητα συνοδευμένη από προσωπικά κυρίως οφέλη [βουλευτές Ρεπούση-Τατσόπουλος].
Προκειμένου όμως το πετύχουν  αυτό, επιλέγουν στοχευμένα   γνωστά ιστορικά επεισόδια αγνοώντας το σύνολο της ιστορικής βάσης, με μοναδικό οδηγό την αιρετική προβολή τους ώστε προκαλώντας και προσβάλλοντας το ιστορικό συναίσθημά μας να προβληθούν.