Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» θα φιλοξενηθούν στις πρώην σχολές Λάτση, στην Πωγωνιανή από τη νέα χρονιά

Ευοδώθηκαν οι προσπάθειες του πατέρα Αντώνιου

Σάρκα και οστά φαίνεται πως λαμβάνει η επίπονη προσπάθεια του πατέρα Αντώνιου να φθάσει το ανθρωπιστικό έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» μέχρι την ακριτική Πωγωνιανή. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και η οποία με την αμέριστη συμβολή της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή.

Αυτές τις μέρες ο πατήρ Αντώνιος βρίσκεται ήδη με 50 παιδιά στην περιοχή και σήμερα, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον δήμαρχο Κ. Καψάλη στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Πωγωνιανής, αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα η συμφωνία για λειτουργία παραρτήματος της «Κιβωτού του Κόσμου» στο χωριό, ενώ ας σημειωθεί ότι συζητείται και η προοπτική λειτουργίας Γεωργικής Σχολής.
Ο πατέρας Αντώνιος μάλιστα μιλώντας στο ΣΚΑΙ http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=239480 την Τετάρτη  τόνισε ότι ο βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να συνδυάσει την παιδεία με την απασχόληση.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο για  το θέμα, είπε ότι θα αξιοποιηθούν οι πρώην σχολές Λάτση και πρόσθεσε ότι την ερχόμενη σχολική χρονιά, 50 παιδάκια από όλη την Ελλάδα θα είναι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Κιβωτού, που θα λειτουργήσει εκεί. Όπως τόνισε η προσπάθεια θα στηριχτεί και στον εθελοντισμό των λιγοστών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ήδη έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή μελλοντικά θα παραχωρήσει ένα μεγάλο χώρο, όπου οι μαθητές της Γεωργικής Σχολής θα κάνουν πρακτική άσκηση.

Ανοίγει το Σάββατο 11 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΑΝΚΙ – Λιμνοπούλα, η Διεθνής Έκθεση «Πανηπειρωτική 2013»

Ανοίγει το Σάββατο 11 Μαΐου τις πύλες της, στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΑΝΚΙ – Λιμνοπούλα, η Διεθνής Έκθεση «Πανηπειρωτική 2013», που διοργανώνεται από την εταιρία «Κύκλος» με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη.
Η έκθεση θα λειτουργεί ως εξής:
Κυριακή 12 Μαΐου: 10:00-14:00 και 17:00-22:30.
Δευτέρα-Παρασκευή: 17:00-22:30.
Σάββατο-Κυριακή: 10:00-14:00 και 17:00-22:30.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, κάνναβης, και χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων

Συνελήφθη χθες (09.05.2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 32χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σήμερα το πρωί στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων και τόσο στην κατοχή του όσο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) νάιλον συσκευασίες, με ηρωίνη συνολικού βάρους (8) γραμμαρίων.
Μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, με κάνναβη βάρους (3,5) γραμμαρίων.
Έντεκα (11) ναρκωτικά δισκία, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Περίληψη Διακήρυξης Πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου

Καλπάκι 10/05/2013
Αριθ. Πρωτ: οικ. 5916

Περίληψη Διακήρυξης Πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου (τρόφιμα για τις ανάγκες σίτισης των παιδιών των Παιδικών Σταθμών και των απόρων και ανήμπορων δημοτών του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου).
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου (τρόφιμα για τις ανάγκες σίτισης των παιδιών των Παιδικών Σταθμών και των απόρων και ανήμπορων δημοτών του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου) συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 52.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος Καλπακίου (κεντρικό Δημαρχείο) στις 16-05-2013 ημέρα Πέμπτη, με ώρα έναρξης του διαγωνισμού 10:00 π.μ.
Στο διαγωνισμό δικαιούνται να λάβουν μέρος φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις /κοινοπραξίες αυτών ή συνεταιρισμοί της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, εφόσον ασκούν δραστηριότητα, συναφή με το προκηρυσσόμενο αντικείμενο.
Μαζί με την προσφορά πρέπει να κατατεθεί και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο πόσο των 2.600,00 ευρώ. Ημερομηνία και ώρα λήξης της παραλαβής προσφορών ορίζεται η 16-05-2013 και ώρα 11:00 μ.μ.
Ο χρόνος παροχής των υπηρεσιών ισχύει για ένα έτος από την υπογραφή της Σύμβασης.
Κριτήριο κατακύρωσης:
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα τεύχη δημοπράτησης μέχρι το αργότερο την προηγούμενη ημέρα της ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού, είτε από το Δήμο Πωγωνίου – Γραφείο Προμηθειών [κεντρικό κτίριο Δημαρχείου στο Καλπάκι, τηλ. 26533 60110, πληροφορίες Ευτυχία Λουϊζου] είτε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Δήμου (www.pogoni.gr ).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ημεδαπός μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου

Συνελήφθη χθες (09-05-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου που τον καταδικάζει σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών, για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο στην Βίγλα Γεροπλατάνου, την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 και ώρα 10:45 π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ- ΒΙΓΛΑ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑÏΟΥ 2013 ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ – ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ  YΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ
ΒΙΓΛΑ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑÏΟΥ 2013

Σας καλούμε στην εκδήλωση μνήμης που θα γίνει στο Μνημείο Βίγλας Γεροπλατάνου στις 12 Μαΐου 2013, να τιμήσουμε τα 8 παλικάρια από τους τρείς Δήμους (Πωγωνίου – Ζαγορίου – Κόνιτσας) που έπεσαν σε μάχη με τις Ιταλικές δυνάμεις κατοχής πριν 70 χρόνια (15/04/1943).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:45 π.μ. : Προσέλευση
11:00 π.μ. : Θρησκευτικό Μνημόσυνο
11:10 π.μ. : Σύντομη Ενημέρωση
11:15 π.μ. : Κατάθεση Στεφάνων
11:20 π.μ. : Σύντομη Ομιλία-Χρονικό της Μάχης
11:30 π.μ. : Εθνικός Ύμνος-Δεξίωση

Πληροφορίες σχετικά με το Μνημόσυνο:
6979138737 (κ. Τουφίδης)
_____________________
Για Κατάθεση Στεφάνων:
Πληροφορίες: 2653-360108  (κα Πασαμιχάλη)

ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: «Η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου φέρει ακεραία την ευθύνη για την κατάργηση της εκδήλωσης για την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και οφείλει να διορθώσει αυτή της την επιλογή»

9η Μαΐου χτες, ημέρα γιορτασμού για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Εκεί στο ιστορικά κομβικό σημείο του Χάνι Δελβινακίου, ο πρώην Δήμος Δελβινακίου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικό Συμβουλίου από το 2005 είχαμε δημιουργήσει ένα περικαλλές Ηρώων και το αφιερώσαμε στα θύματα που είχε δώσει και η περιοχή του Πωγωνίου στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και κατά τις 3 φάσεις του:
1. την Ιταλική εισβολή,
2. τη Γερμανική κατοχή και
3. την Εθνική Αντίσταση 1941-1944 κατά των δυνάμεων του ναζισμού και του φασισμού.
Κάθε χρόνο έκτοτε γινόταν εκεί λαμπρή εκδήλωση με την παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών επισήμων ως μια μικρή αναφορά στη μεγάλη προσφορά της ακριτικής και πολύπαθης περιοχής του Πωγωνίου στους αγώνες του Έθνους.
Χτες, λοιπόν, είδαμε ότι ο Δήμος Πωγωνίου ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, δηλ. κατάργησε την εκδήλωση.
Κανείς από το Δήμο  δεν ενημέρωσε κανένα γι’ αυτήν την εξέλιξη, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε σχετική απόφαση, ούτε τίνος ακριβώς φαεινή ιδέα ήταν.
Πλήρης μυστικότητα. Προκαλεί μάλιστα ερωτήματα γιατί τούτο να γίνει τώρα που τόση κουβέντα γίνεται για γερμανικές αποζημιώσεις, ναζισμό, φασισμό κ.α.λ.
Επειδή συνέλαβα και με τους συνεργάτες μου υλοποίησα με ανείπωτο μεράκι την ιδέα, θλίβομαι.
Πρόκειται για μια ανιστόρητη επιλογή που εκτιμώ ότι έγινε υπό την πίεση ελαχίστων που επιδιώκουν να διαμορφώνουν κατά το πολιτικό τους δοκούν την ιστορία, δηλ. να την παραχαράσσουν.
Όμως αυτοί βρίσκουν και αιρετούς οι οποίοι άβουλοι, ενδεχομένως και αδαείς και αντί πινακιδίου ψήφων… «συμμορφώνονται» στις βουλές τους.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου γνώριζε ότι η επιλογή του Χάνι Δελβινακίου σχετιζόταν με τα γεγονότα, εξέφραζε όλη την περιοχή του Πωγωνίου, οργανώθηκε ως κεντρικό σημείο αναφοράς σ’ εκείνον τον πλέον άδικο πόλεμο, δεν λειτούργησε ανταγωνιστικά προς άλλη περιοχή ούτε κατακερμάτιζε ούτε υποβάθμιζε τα επιμέρους τοπικά γεγονότα, αντίθετα τα συνέδεε και τα αναδείκνυε με τρόπο συμβολικό και ενωτικά αποδεκτό.
Αλλά η κατάργηση της εκδήλωσης προκαλεί και με τον δημοκρατικά απαράδεκτο τρόπο που έγινε, δημιουργεί κακό προηγούμενο και διχάζει τους Πωγωνήσιους και όχι μόνον.
Για τούτα η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου φέρει ακεραία την ευθύνη και οφείλει να διορθώσει αυτή την επιλογή της.

Θανάσης Μποζιάρης
Πρώην Δήμαρχος πρώην Δήμου Δελβινακίου

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα «κόκκινα δάνεια»

Μπορεί να φτάσουν και τα 90 δις ευρώ

Τα «κόκκινα» δάνεια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και στο τέλος του 2012 το ποσοστό τους έφτασε το 24,6% του συνολικού χαρτοφυλακίου των τραπεζών που αντιστοιχεί σε δάνεια ύψους 56 δισ. ευρώ.
Με όσα ισχύουν σήμερα, ένα στεγαστικό δάνειο χαρακτηρίζεται προβληματικό, όταν δεν έχουν πληρωθεί οι δόσεις τους για διάστημα 180 ημερών (6 μήνες), αντίστοιχα τα προβληματικά είναι τα καταναλωτικά, επιχειρηματικά και τα δάνεια προς δημόσιες επιχειρήσεις που είναι σε καθυστέρηση μέχρι 90 μέρες.
Την τελευταία πενταετία η αύξηση των «κόκκινων» δανείων ήταν αλματώδης. Το 2008 το ποσοστό τους ήταν στο 5% και αντιστοιχούσε σε δάνεια ύψους 12 δισ. ευρώ.

Τα νέα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στα πρότυπα του αμερικανικού μοντέλου θα φορολογούνται πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις με την επιβολή νέου τύπου τεκμηρίων. Παράλληλα θα καθιερωθεί και νέο σύστημα φορολογικών ελέγχων.
Σύμφωνα με την "Ημερησία" με υπουργικές αποφάσεις έρχονται οι έμμεσες μέθοδοι τεκμαρτού προσδιορισμού των φορολογητέων εισοδημάτων, οι οποίες θα βασίζονται στην παρακολούθηση των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων, στο είδος, το χρόνο και την έδρα του επαγγέλματος, στα λειτουργικά έξοδα, την ταμειακή ρευστότητα, στις δαπάνες διαβίωσης των επαγγελματιών καθώς και στα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία τους.
Συγκεκριμένα, βάσει των υπουργικών αποφάσεων θα ισχύει:
1. Θεσπίζεται νέο πλαίσιο για τους φορολογικούς ελέγχους. Θα προβλέπει την καθιέρωση ενός νέου συστήματος επιλογής υποθέσεων για τακτικό φορολογικό έλεγχο, το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά σε μεθόδους και κριτήρια ανάλυσης κινδύνου. Οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που θα επιλέγονται κάθε χρόνο για έλεγχο στις φορολογικές τους δηλώσεις θα προέρχονται από συγκεκριμένους καταλόγους που θα καταρτίζονται με βάση αντικειμενικά κριτήρια επιλογής. Τα κριτήρια αυτά θα εκφράζουν τον βαθμό επικινδυνότητας των υποθέσεων, δηλαδή το κατά πόσο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να κρύβεται φοροδιαφυγή πίσω από συγκεκριμένη οικονομική συμπεριφορά που διαπιστώνεται.

Θεσπρωτία: Νταλικέρης πέταξε στο δρόμο 3 Αφγανούς που πέθαναν από ασφυξία στο φορτηγό του


Το περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2012 στην Εγνατία Οδό στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα
 Για την ιδία υπόθεση αναζητείται ο δεύτερος δράστης, 31χρονος ημεδαπός
 Οι δυο δράστες είχαν εγκαταλείψει στο δρόμο τις σορούς των τριών λαθρομεταναστών, που πέθαναν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό που τους μετέφεραν στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη χθες (09- 05-2013) το απόγευμα στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας, με ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Θεσπρωτίας, ένας 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση λαθρομεταφοράς, κατά την οποία επήλθε θάνατος τριών λαθρομεταναστών από ασφυξία.
Το περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2012 στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας 31χρονος ημεδαπός δράστης, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ανάλογο ένταλμα σύλληψης.
Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της 06-02-2012 στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν τα πτώματα τριών ανδρών, υπηκόων Αφγανιστάν (ηλικίας 23,20 και 21 ετών).
Στο πλαίσιο της έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε η υπόθεση και προέκυψε η εμπλοκή δυο ημεδαπών δραστών, τα στοιχεία των οποίων εξακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο δράστες το μεσημέρι της 31-01-2012 παρέλαβαν τους τρεις λαθρομετανάστες από την περιοχή των Τρικάλων και τους έκρυψαν μέσα στο Ι.Χ. Φορτηγό τους, που ήταν φορτωμένο με βαμβακόσπορο, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι λαθρομετανάστες πέθαναν από ασφυξία και όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν το θάνατό τους, εξήλθαν από την Εγνατία Οδό και μετέβησαν στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, όπου και εγκατέλειψαν τις τρεις σορούς. Τα πτώματα εντοπίστηκαν επτά μέρες αργότερα από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές.
Η χθεσινή σύλληψη του 59χρονου δράστη είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών Μαγνησίας.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου. Την εξέλιξη της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, που διενήργησε και την προανάκριση.

Ανοιχτό σχολείο η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Έναν διπλό στόχο υπηρετεί η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης. Δεν πρόκειται απλά για ένα τουριστικό αξιοθέατο που παραμένει σε λειτουργία, αλλά και για ένα ανοιχτό σχολείο, που αποτελεί μία ανοιχτή εκπαιδευτική διαδικασία, προσβάσιμη σε κάθε επισκέπτη που έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την αρμονική συνύπαρξη του αρχαίου πολιτισμού με την τεχνολογία.
Ένας ευμεγέθης γερανός στη μία πλευρά του θεάτρου μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών, καθώς μεταφέρει τα λίθινα εδώλια που έχουν αποκατασταθεί από τους συντηρητές στο εργοτάξιο, ξανά στη φυσική τους θέση, όπου τοποθετούνται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.
Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει οποιοσδήποτε επισκέπτεται τον αρχαιολογικό χώρο, ότι στη Δωδώνη τα τελευταία χρόνια γράφεται μία λαμπρή σελίδα ιστορίας για τον πολιτισμό και την αποκατάσταση των μνημείων.