Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Επαναλειτουργεί από την Τρίτη 7 Μαΐου 2013 το δημόσιο ΚΤΕΟ Άρτας

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ανακοινώνεται ότι το δημόσιο ΚΤΕΟ θα επαναλειτουργήσει από την Τρίτη 7 Μαΐου 2013 και θα διενεργεί κανονικά τεχνικούς ελέγχους σε όλα τα τροχοφόρα οχήματα.
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2681079965 κατά τις εργάσιμες ώρες.

Η Ήπειρος τιμά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στις 9 Μαΐου

Ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού καθιερώθηκε, με το άρθρο 4, παράγραφος 1 του νόμου 2703/1999, η 9η Μαΐου κάθε χρόνου.
Στο πλαίσιο του εορτασμού οργανώνονται εκδηλώσεις με περιεχόμενο την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων.
Ο φετινός εορτασμός, θα γίνει σ’ ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, για να τιμήσει την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποιεί :
• Στα Ιωάννινα, την Πέμπτη στις 10:30 π.μ. Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και κατάθεση στεφάνων στις 11:00 π.μ. στο Ηρώο Μπιζανομάχων, στην κεντρική πλατεία.
• Στην Άρτα, στις 10:30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο (μπροστά από το Ναό).
• Στην Πρέβεζα, στις 11:00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και κατάθεση στεφάνων στις 11:30 π.μ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (κεντρική αγορά).
• Στην Ηγουμενίτσα, στις 10:15 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στις 10:45 π.μ. στο Μνημείο Ηρώων.
Σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων καταστημάτων την ημέρα και το βράδυ της εορτής σ’ όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Στις εκδηλώσεις - για τις οποίες δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις - καλούνται να παραβρεθούν οι πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, οι αντιστασιακές οργανώσεις, εκπρόσωποι νομικών προσώπων και άλλοι φορείς που το επιθυμούν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων, ως την 8η Μαΐου.
Για την Π.Ε Άρτας στο τηλ. 2681361028
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων, στα τηλ. 2651087202, 2651076620
Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας στο τηλ. 2665099839
Για την Π.Ε. Πρέβεζας στο τηλ. 2682360256

Κάρολος Παπούλιας: «Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη»

Ένα λυγμό για την υπερήφανη Ελλάδα, την Ελλάδα που μοχθεί και παρά τις δυσκολίες, ελπίζει, την Ελλάδα της Ηπείρου και του ακριτικού Πωγωνίου, περιελάμβανε το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για το φετινό Πάσχα.
Με λόγο που διακόπηκε από την συγκίνηση, ο Κάρολος Παπούλιας, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ο ίδιος να κάνει και δεύτερη δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι οι ελπίδες αυτής της Ελλάδας δεν πρέπει να διαψευστούν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στην δήλωση αυτή κατά την αποχώρησή του από το ακριτικό Φυλάκιο των Δρυμάδων, όπου τίμησε με την παρουσία του τους στρατιώτες και εκείνοι του επεφύλαξαν μια γνήσια, παραδοσιακή, λαϊκή γιορτή. Χαρακτήρισε μάλιστα «ανεπανάληπτες» τις στιγμές που έζησε, μαζί με τους στρατιώτες, τους εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας, του δήμου Πωγωνίου, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς.
 «Ζήσαμε και ζήσατε ωραίες στιγμές, εδώ στην ακριτική Ελλάδα, σε μια άλλη Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που πάσχει, που μοχθεί, που ελπίζει. Αυτή την Ελλάδα, δεν έχουμε δικαίωμα να τη διαψεύσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη. Ζήσαμε στιγμές ανεπανάληπτες», ανέφερε στην δήλωση του.
Ο κ. Παπούλιας, έφτασε στο ακριτικό φυλάκιο λίγα λεπτά μετά τις 12.30, από το χωριό τους, τους Φραγκάδες, όπου παρακολούθησε την Αναστάσιμη λειτουργία. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Στρατηγός Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού Γεώργιος Ντζιμάνης, ο Διοικητής της VIIIης Μεραρχίας Σπυρίδων Γκίζας, ο Διοικητής του Φυλακίου Δρυμάδων,ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρ. Παπιγγιώτης και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης.
Ευδιάθετος και χαρούμενος, τσούγκρισε αυγά με τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στην επιμεθόριο και για αρκετή ώρα, ξεπερνώντας το πρόγραμμα που συνήθως τηρείται απόλυτα, απόλαυσε τα εδέσματα και τον παραδοσιακό οβελία, υπό τους παραδοσιακούς αλλά και λαϊκούς ήχους της στρατιωτικής μπάντας.
Κατά την προσέλευσή του,  υπογράμμισε στο μήνυμά του ότι ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα.
«Είναι μεγάλη μέρα σήμερα με ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ιησούς Χριστός κατέβηκε, λοιδορήθηκε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο, να σώσει όλους εμάς.
Και το μήνυμα είναι για εμάς, αυτή τη στιγμή να δείξουμε την υπομονή, το θάρρος και την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τα δικά μας πάθη. Ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι περισσότερο. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία της σοπράνο Άννας Παπαδοπούλου-Ντζιμάνη που τραγούδησε προς τιμήν του Προέδρου.
Λίγο πριν αποχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρισε στους στρατιώτες του Φυλακίου από ένα βιβλίο και ένα αναμνηστικό μετάλλιο.

Δεύτερη η Ελλάδα στην ανεργία πανευρωπαϊκά

Άνθρωποι νέοι, μορφωμένοι με όρεξη για δημιουργία και δουλειά είναι αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας.
Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο οποίο η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά, είναι πρώτη στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη.
Συγκλονιστικά είναι και τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας αφού σε παγκόσμιο επίπεδο η Ελλάδα έρχεται δεύτερη μετά την Τουρκία ενώ ακολουθούν η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία.
Τα χαμηλότερα ποσοστά έχει η Γερμανία και η Σουηδία. Παγκοσμίως 75 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι ενώ 290 εκατομμύρια ούτε δουλεύουν ούτε σπουδάζουν!
Τα στοιχεία για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα είναι απογοητευτικά με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως τα μέτρα για την κρίση οδηγούν σε μια χαμένη γενιά εργαζομένων.
Σε συγκριτικά στοιχεία που αφορούν στη χώρα μας φαίνεται πως η ανεργία των νέων πριν από 30 χρόνια ήταν λίγο πάνω από το 20% ενώ το 2001 όταν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη δεν ξεπερνούσε το 30%.
Μέχρι το 2008 είχε πτωτική πορεία και είχε επιστρέψει στα επίπεδα του 21% για να εκτοξευτεί αργότερα με το ξέσπασμα της κρίσης.
Το 2009 ήταν 25% και το Μάρτιο φέτος άγγιξε το 59%, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ποσοστό που θα ξεπεράσει μέσα στο 2013 το 60%!
«Καμπανάκι» για τις διαστάσεις που έχει λάβει η ανεργία στους νέους και για την ανάγκη ταχείας αντιμετώπισής της έκρουσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση ενός «φιλόδοξου» σχεδίου για την απασχόληση των νέων κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Ιουνίου.
H ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων είναι το μόνο βέβαιο καθώς ο αριθμός των νέων ανέργων και στην Ισπανία έχει εκτοξευτεί στο 56,5% ενώ στην Πορτογαλία το 38.3% στην Ιταλία επίσης το 38,4% και στην Ιρλανδία το 30,8%.

ΠΗΓΗ: www.moneypost.gr

Από φτωχοί έως μεσαίοι οικονομικά το 70% των Ελλήνων

Από φτωχοί έως μεσαίοι αυτοπροσδιορίζονται περισσότεροι δύο στους τρεις Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύει το «Βήμα».
Συγκεκριμένα το 69,9% των ερωτώμενων τοποθέτησαν το νοικοκυριό τους μεταξύ 3 και 5, στην κλίμακα 1 (φτωχό) έως 10 (πλούσιο), που σημαίνει ότι αυτοπροσδιορίζονται από φτωχοί ως μεσαίων οικονομικών δυνατοτήτων.
Το 31,2% των πολιτών που μετείχαν στην έρευνα τοποθετεί την έξοδο από την κρίση μετά το 2020 ενώ το 34% πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ!
Το 58,2% παραδέχεται ότι ένιωσε θλίψη ή μελαγχολία για δύο συνεχόμενες εβδομάδες κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ έχει σημασία ότι το 72,2% των Ελλήνων, όταν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια, στρέφεται στην οικογένεια.
Στη συνείδηση των συμμετεχόντων στην έρευνα, η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται ως το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στους φτωχούς πολίτες (15,5%) μετά τον «κανένα» (48,2%).