Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ρυθμίζονται τα στεγαστικά δάνεια

Με σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις που αφορούν αφενός σε περισσότερα ενημερωμένα στεγαστικά δάνεια, για όσους οφείλουν μόνο μέχρι τρεις δόσεις (περίπου 90.000 δάνεια), και αφετέρου στα «κόκκινα» των ανέργων και των μισθωτών δανειοληπτών, με οικογενειακό εισόδημα από 25.000-35.000 ευρώ τον χρόνο, προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός της ημέρας ή αύριο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, καθώς το σχέδιο έχει εγκριθεί από την τρόικα.
Στη ρύθμιση, η οποία αφορά περισσότερους από 200.000 δανειολήπτες με ενυπόθηκα δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ, ενώ η αρχική πρόταση αφορούσε περίπου 110.000, μπαίνουν όρια κινητής και ακίνητης περιουσίας αλλά και ανεξόφλητου υπόλοιπου δανείου.
Σύμφωνα με τις κυριότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο το Υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να προωθήσει εντός των επομένων ημερών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα :
•προβλέπεται αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου πάνω από 25.000 ευρώ και χαμηλότερα από 35.000 ευρώ ανά νοικοκυριό - δημιουργούνται κατά πληροφορίες δύο ή τρεις κλίμακες εισοδήματος και προϋπόθεση είναι το εισόδημα αυτό να είναι μειωμένο, λόγω κρίσης, 35% σε σύγκριση με το 2010
•ως εισόδημα θεωρείται το φορολογητέο, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών που καταλαμβάνει ο δανειολήπτης ως εργαζόμενος
•οι άνεργοι θα πληρώνουν μηδενική δόση για όσο διάστημα έχουν μηδενικό εισόδημα, αλλά η κεφαλαιοποίηση των τόκων αυτής της περιόδου θα γίνεται με επιτόκιο κατά πάσα πιθανότητα με 1,5%
•προβλέπεται τετραετής περίοδος χάριτος με πληρωμή τοκοχρεωλυτικής δόσης, δηλαδή τόκος που θα είναι 1,5% συν πολύ μικρό μέρος του κεφαλαίου - η δόση, πάντως, δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος
•στη διάρκεια της τετραετούς περιόδου χάριτος, αν το εισόδημα του δικαιούχου αυξηθεί, υποχρεούται σε έναν μήνα να το γνωστοποιήσει στην τράπεζα
•μία φορά τον χρόνο η τράπεζα έχει το δικαίωμα να καλεί τον δανειολήπτη για έλεγχο εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Πτώμα σε πλήρη αποσύνθεση στα Κτίσματα Ιωαννίνων

Το πτώμα ενός άνδρα, το οποίο βρισκόταν σε πλήρη αποσύνθεση, βρέθηκε χθες το απόγευμα, σε μπαλκόνι υπό κατασκευής οικοδομής στην περιοχή Κτίσματα στα Ιωάννινα.
Η αστυνομία αφού ερεύνησε τους χώρους της οικοδομής, εντόπισε σε διπλανό δωμάτιο ένα διαβατήριο αλβανικών αρχών, που ανήκει σε 46χρονο Αλβανό.
Το πτώμα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια για ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου, η ηλικία του θύματος και ο χρόνος θανάτου.

ΠΗΓΗ: www.pamepreveza.gr

Προφυλακιστέος ο 25χρονος δράστης της δολοφονίας στους Φιλιάτες

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη μεταγωγή του

Στον ανακριτή της Ηγουμενίτσας απολογήθηκε ο 25χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος δολοφόνησε με μαχαίρι, στην πλατεία των Φιλιατών, την 20χρονη φοιτήτρια από την Παραμυθιά.
Ο δράστης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.
Για τη μεταγωγή του έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει η δολοφονία της άτυχης νεαρής.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Το υπουργείο  Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις, για το πώς θα αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (password), για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, οδηγίες για την απόκτηση Δελτίου Εξεταζομένου, καθώς και τα δικαιολογητικά προκειμένου να υπαχθούν στις ειδικές περιπτώσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι εισαγωγικές εξετάσεις αρχίζουν στις 17 Μαΐου, ενώ τα μαθήματα λήγουν στις 15 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου:
Α. Απόκτηση κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου.
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θα υλοποιήσει και φέτος την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων -ΓΕΛ- (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων -ΕΠΑΛ- (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει από 16-4-2013 ως και 26-4-2013 να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Με αυτό τον κωδικό, θα μπορούν σε επόμενη φάση, τον Ιούνιο, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, να επεξεργαστούν και τελικά να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι ημερομηνίες για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθούν αργότερα. Η διαδικασία είναι απλή και φιλική προς το χρήστη, ενώ τα δικαιολογητικά για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι ελάχιστα.

Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους έως 29 ετών

Η Δράση απευθύνεται σε ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών εκ των οποίων:
 15.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ
 20.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τι  περιλαμβάνει:
 Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες
 Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.
 Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στη τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής
Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της πρόσκλησης. Κάθε πάροχος κατάρτισης που έχει εγγραφεί στο Μητρώο Παρόχων, με αποκλειστική του ευθύνη επιμελείται τη σύνδεση (link) της ιστοσελίδας του, την οποία έχει δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής στη δράση, με την ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr, ώστε να είναι διαθέσιμες, μέσω αυτής λοιπές πληροφορίες και ενημέρωση προς τους ωφελουμένους.
Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των συγκεκριμένων κριτηρίων, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).
Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/09/2014.
Η υποβολή για την αίτηση συμμετοχής των ανέργων αρχίζει στις 15/04/2013 και λήγει στις 20/05/2013 στις 24.00.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ωφελουμένων και των Παρόχων καθώς και η ενημέρωση για την υλοποίηση της Δράσης, θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής ιστοσελίδας www.voucher.gov.gr.
--------------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Διεύθυνση
Κοραή 4, Αθήνα, 105 64
Τηλ
Call Center για τη Δράση : 800 11 44444 09.00-17.00 Δευτέρα - Παρασκευή
Ιστοσελίδα δημοσίευσης
Ιωάννινα:
Future Voice - Εργαστήριο Ελευθέρων σπουδών αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας
Ν. Ζέρβα 42Β Ιωάννινα Τ.26510 20777
Λ. Ελευθερίας 60Α Ελεούσα Ιωαννίνων Τ.26510 63855
www.voucher29.eu

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κλοπή από οικία στη Ραβενή Φιλιατών Θεσπρωτίας

Οι δράστες προσποιούμενοι τους μικροπωλητές κατάφεραν να αποσπάσουν, με την μέθοδο της απασχόλησης, κοσμήματα από ηλικιωμένη γυναίκα

Συνελήφθησαν, χθες (14-04-2013) το απόγευμα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 59 και 16 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 13:00΄το μεσημέρι, οι δύο δράστες μετέβησαν με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην οικία 76χρονης ημεδαπής στη Ραβενή Φιλιατών Θεσπρωτίας, προσποιούμενοι τους πλανόδιους μικροπωλητές.
Στη συνέχεια, ο ένας από τους δύο δράστες απασχολούσε την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ ο δεύτερος εισήλθε στην οικία της και αφού ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η παθούσα αντιλαμβανόμενη την σε βάρος της κλοπή, ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία και αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν ευρείες αναζητήσεις και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ξαναϋποβάλει τις προτάσεις της για τα Κληροδοτήματα και επιμένει στην πιστή τήρηση του Συντάγματος και τη Βούληση του Διαθέτη

Αριθ. Πρωτ. 2288                  Αθήνα  15-4-2013

Προς
Τον Υπουργό Οικονομικών
Γραφείο Υπουργού κ. Στουρνάρα
Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού κου Σταϊκούρα

Κύριε Υπουργέ,
Από τα ήδη εγεγραμμένα στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών  κληροδοτήματα που ανέρχονται σε δέκα και πλέον χιλιάδες το σημαντικότερο ποσοστό ανήκει σε Ηπειρώτες διαθέτες.

Η Πανηπειρωτική από 10ετίες θεωρεί το θέμα πολύ σοβαρό που ενέχει τεράστιες οικονομικές, ηθικές και νομικές διαστάσεις έχει υποβάλλει στην υπηρεσία σας υπομνήματα με τις προτάσεις της και συνεχίζει ανυποχώρητη για να ισχύσουν τα αυτονόητα δηλ. ο σεβασμός προς τη βούληση του διαθέτη και η πιστή εφαρμογή του άρθρου 109 του Συντάγματος.
Οι θέσεις της οργάνωσής μας, συνοψίζονται στα ακόλουθα:
1. Σε κανένα άρθρο του σχεδίου νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών να μη περιληφθεί διάταξη που να αναφέρει «ειδικές διατάξεις που αφορούν την ίδρυση και εποπτεία συγκεκριμένων  περιουσιών διατηρούνται ή εξακολουθούν να ισχύουν», γιατί τέτοιες διατάξεις σκοπό έχουν να  διατηρήσουν σε ισχύ το ειδικό καθεστώς που ισχύει για τα Γιαννιώτικα κληροδοτήματα, με το γνωστό φιρμάνι του Σουλτάνου.
2. Να μη περιληφθεί διάταξη με την οποία παρέχεται αρμοδιότητα σε άλλους Υπουργούς, πλην του Υπουργού Οικονομικών.
3. Να παραμείνει η διάταξη του άρθρου 2 του Α.Ν 2039/1939 δυνάμει της οποίας «Η πιστή  και επακριβής εκτέλεση της βούλησης των διαθετών ή δωρητών με την οποία  διατίθενται περιουσιακά στοιχεία με κληρονομίες, κληροδοσίες ή δωρεές υπέρ του κράτους για κοινωφελείς σκοπούς, αποτελεί υποχρέωση του κράτους». Το Υπουργείο Οικονομικών μεριμνά για την εκκαθάριση αυτών, ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχό τους με βάση τις συστατικές πράξεις.
4. Να περιληφθεί διάταξη που να αναφέρει «κάθε κοινωφελές ίδρυμα είναι αυτοτελές, διοικείται σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη και δεν επιτρέπεται η ανάμιξή του, η διοίκηση και η διαχείρισή του, με άλλα ιδρύματα».
5. Να περιληφθεί διάταξη που να αναφέρει «Ειδικές διατάξεις που αφορούν την ίδρυση και εποπτεία συγκεκριμένων περιουσιών, εφόσον αυτές είναι αντίθετες με τα οριζόμενα στις συστατικές πράξεις και με το άρθρο 109 του Συντάγματος, αυτοδικαίως καταργούνται και τροποποιούνται υποχρεωτικά με προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Οικονομικών και του τυχόν κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού».
Να ανακληθεί  "με τη διαδικασία ανάκλησης παράνομης διοικητικής πράξης - υπουργικής απόφασης η οποία έκανε δεκτή εσφαλμένη γνωμοδότηση (414/2000) του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που κινείται προς την αντίθετη (με το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό) κατεύθυνση" .
Επιπροσθέτως Σας προτείνουμε:
1.Να θεωρούνται τα πρόσωπα που διοικούν τα κληροδοτήματα  Δημόσιοι  υπάλληλοι κατά τη  διάταξη του άρθρου 13 του ποινικού κώδικα.
2. Να  είναι υποχρεωτικό για τις διοικήσεις κληροδοτημάτων  να συντάσσουν  κατ' έτος προϋπολογισμό - ισολογισμό - απολογισμό και σε περίπτωση  άρνησης ή αμέλειας να προβλεφθούν κυρώσεις διοικητικές και ποινικές.
3. Να ελέγχονται ποινικά και  πειθαρχικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των  αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, γιατί μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η διαφάνεια στη Διαχείριση.
4. Ως προς τα ιδρύματα Ηπερωτικών Κληροδοτημάτων,  να συμπεριληφθεί διάταξη ως προς τη στελέχωση των Δ.Σ.  από κατάλογο έγκριτων Ηπειρωτών προτεινόμενο  προς τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς και  από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Είμαστε στη διάθεσή Σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση.

Για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ       ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡ. ΔΟΣΗΣ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Τρικάλων και η Ηπειρωτική Αδελφότητα Μαγνησίας, με την συνεργασία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και των Δήμων Τρικάλων και Βόλου αντίστοιχα, την Παρασκευή 12 στα Τρίκαλα και το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στο Βόλο, παρουσίασαν, το παραδοσιακό ηπειρώτικο έθιμο- δρώμενο ''Το Καγκελάρι''

Οι Σύλλογοι, "Μερακλήδες Αμμοτόπου" Άρτας, Πραμάντων Ιωαννίνων, Χουλιαράδων Ιωαννίνων και Παπαδατών Πρέβεζας, υπό την αιγίδα της ΠΣΕ, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, στις 12 - 13 Απρίλη 2013, παρουσίασαν το παραδοσιακό ''Καγκελάρι'' στα Τρίκαλα και στο Βόλο σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ηπειρώτικους Συλλόγους.
Εκ μέρους του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και του Προέδρου της Γιώργου Οικονόμου, απεύθυνε χαιρετισμό και στις δύο πόλεις, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη.
Η παράδοση, ο πολιτισμός και η δυναμική παρουσία των Ηπειρωτών έδωσε ζωή και γέμισε με τις παραδοσιακές στολές και το τραγούδι, τις δύο μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας!
Στα Τρίκαλα ο Δήμαρχος κος Λάππας, ο οποίος είναι Ηπειρώτης, χόρεψε μαζί μας το Καγκελάρι!
Από τον τοπικό Ηπειρώτικο Σύλλογο οι κυρίες Οικονόμου και Χήτα, καθότι και ο Αμμοτοπίτης κ. Δημουλάς έκαναν τα πάντα για την άψογη παρουσίαση και φιλοξενία.
Στο Βόλο από τον τοπικό Ηπειρώτικο Σύλλογο άψογοι οικοδεσπότες η
κ. Μπαλτατζή και ο κ. Ζωίδης!

Πάνω από 48 δόσεις για οφειλές ως 5.000 ευρώ

Χωρίς ποινική δίωξη οι οφειλές ως 10.000 ευρώ


Δυο ριζικές αλλαγές περιλαμβάνει η συμφωνία με την τρόικα και το νέο νομοσχέδιο που προωθείται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Έτσι δεν θα ασκείται ποινική δίωξη εναντίων των οφειλετών που έχουν χρέη ως 10.000 ευρώ (το όριο σήμερα είναι 5.000 ευρώ) ενώ θα χαρακτηρίζονται ως μη εισπράξιμες οι οφειλές ως 200 ευρώ, περιλαμβανομένων και των προσαυξήσεων.Το πλέον βασικό ωστόσο είναι πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για εξόφληση των οφειλών σε πολύ μικρές δόσεις, ακόμη και κάτω του ποσού των 100 ευρώ οι μικροοφειλέτες του του Δημοσίου, εκείνοι δηλαδή που έχουν χρέη ως 5.000 ευρώ, ενώ ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη το ποσό μπορεί να φτάσει και τις 10.000 ευρώ.

Συνελήφθη Πακιστανός λαθροδιακινητής στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Διαπιστώθηκε μεταφορά (2) λαθρομεταναστών

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας , 25χρονος λαθροδιακινητής, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος δραστηριοποιούταν στην διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών, στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μεσημεριανές ώρες προχθές (13-04-2013), στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας , όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 25χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά δύο ομοεθνών του, λαθρομεταναστών (ηλικίας 21 ετών).
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σκοπός ήταν η παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας στην Ηγουμενίτσα έναντι χρηματικού αντιτίμου.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει την οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων συγχαίρει τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα για την εντυπωσιακή τους πορεία στην Σούπερ Λίγκα και τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ που οδηγούν στην Ευρώπη.
Συγχαίρει επίσης και τους υπέροχους φιλάθλους της ομάδας που αποδεικνύουν στην πράξη ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί γιορτή. Και για τα Γιάννινα μεγάλη γιορτή.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, αρωγός σε κάθε αθλητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην πόλη, θα στηρίξει τον ΠΑΣ με κάθε δυνατότητα που διαθέτει.
Στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκαλέσει όλους τους εμπλεκόμενους σε σύσκεψη ώστε να αποφασιστεί κοινός τρόπος δράσης με στόχο την αναβάθμιση του Εθνικού Σταδίου «Ζωσιμάδες».
Η πόλη μας χρειάζεται ένα σύγχρονο γήπεδο, ικανό να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και να καλύψει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΣ.