Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Epirus» πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Απριλίου

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Ηπειρώτες απευθύνει η Περιφέρεια Ηπείρου για να συμμετάσχουν στην εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Epirus» που πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Απριλίου με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού, καθώς και εθελοντικών συλλόγων.
Η Ελλάδα μετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it». Στην Ήπειρο έχουν προγραμματιστεί εξειδικευμένες δράσεις στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της συνεργασίας, της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της εθελοντικής δράσης.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Παντελής Κολόκας ευχαριστεί τους φορείς και τους πολίτες για τη συνδρομή και τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη της εθελοντικής εκστρατείας, σημειώνοντας: «Μια καλή σκέψη δημιουργεί μια καλή πράξη. Πολλές καλές πράξεις δημιουργούν μια καλή συνήθεια. Καλές συνήθειες δημιουργούν έναν καλό χαρακτήρα. Αυτός ο χαρακτήρας μπορεί να διασφαλίσει την αυθεντική εικόνα του τόπου μας, της Ηπείρου».

Πρώτη στην Ελλάδα σε εμβολιασμούς εκμεταλλεύσεων για μελιταίο πυρετό η Δ/ση Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων

Ανακοινώθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής/Διεύθυνση Υγείας/Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης τα τελικά στοιχεία των εμβολιασμών για το μελιταίο πυρετό του έτους 2012. Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία εμβολιασμένων... εκμεταλλεύσεων σε όλη την Ελλάδα, που ανήλθαν σε 896. Ο εμβολιασμός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την ανακοίνωση του Γεν. Διεύθυνσης του Υπουργείου.
«Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων – πρόσθεσε – είναι πρωτοπόρα και στον τομέα αυτό και ήδη γίνεται εντατικοποίηση του προγράμματος και στις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες. Στόχος μας είναι να εκριζωθεί η νόσος, η οποία έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και πλήττει το εισόδημα των παραγωγών.
Εκτός από τις πρωτοβουλίες των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, απαιτείται και η ενεργοποίηση των κτηνοτρόφων ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενοι εμβολιασμοί και να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα που εντοπίζονται και τα οποία δεν επιτρέπουν την παράδοση γάλακτος στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Γνωρίζοντας το εύρος των προβλημάτων που προκαλεί ο μελιταίος πυρετός, η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων. Δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία, ούτε και αμέλεια».

Βγαίνουν μπουλντόζες σε Ιόνια Οδό και Ε65!

Μετά από 2 χρόνια στασιμότητας επανεκκινούν πριν το Πάσχα
Τα έργα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015

Τι ανακοίνωσαν χθες Κ. Χατζηδάκης και Στ. Καλογιάννης

Πραγματικότητα είναι από χθες, αυτό που μέχρι πριν λίγους μήνες φάνταζε πολύ δύσκολο, έως και ακατόρθωτο στην Ελλάδα της κρίσης, δηλαδή η επανεκκίνηση των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, δυο από τους οποίους, Ιόνια Οδός και Ε65 αφορούν την Ήπειρο (οι άλλοι δυο είναι Ολύμπια Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), αφού προβλέπεται να φθάσουν στην περιοχή μας!
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν από κοινού χθες, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής του και βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, με τον υπουργό να τονίζει πως οι πρώτες μπουλντόζες θα μπουν πριν το Πάσχα!
«Η επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων συμβολίζει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, δημιουργούνται 25.000 νέες θέσεις εργασίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως «μας ενδιαφέρει η αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών απ’ όπου διέρχονται οι συγκεκριμένοι άξονες παραχώρησης, τοπικές κοινωνίες και περιοχές που τα προηγούμενα χρόνια έχουν υποφέρει».

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθησαν δύο ζευγάρια εμπόρων ναρκωτικών για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 53 κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πέτυχαν σήμερα (13.04.2013) νωρίς το πρωί στο Καλπάκι και στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, τη σύλληψη τεσσάρων εμπόρων ναρκωτικών, που μετέφεραν σχεδόν (53) κιλά κάνναβης.
Πρόκειται για δύο ζευγάρια ημεδαπών, ηλικίας 38, 25, 51 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε οικογένεια και συγκεκριμένα (οι δύο γονείς ηλικίας 38 και 25 ετών, με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 5 ετών και 15 μηνών).
Το παραπάνω αυτοκίνητο, στο οποίο ήταν φορτωμένα τα ναρκωτικά, συνοδευόταν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (όπου επέβαινε το άλλο ζευγάρι) και λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
Σαράντα έξι (46) ανισοβαρή δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (53.150) γραμμαρίων.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
Τις αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Νέο ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς

Αυξάνονται κατά οκτώ οι ώρες διδασκαλίας κάθε μήνα

Κατά οκτώ ώρες τον μήνα θα αυξηθεί το ωράριο δασκάλων και καθηγητών από το ερχόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται βέβαιη η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως, καθώς οι αριθμοί για την κάλυψη των κενών θέσεων στις σχολικές μονάδες εξαιτίας των λιγοστών προσλήψεων που θα γίνουν αλλά και των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων, δεν «βγαίνουν».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, όπως αναφέρει το «Έθνος», από την αύξηση του ωραρίου αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 10.000 θέσεις αναπληρωτών.
Πάντως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις που θα κατατεθούν το καλοκαίρι από δασκάλους και καθηγητές.
Ταυτόχρονα, με το σταγονόμετρο θα γίνουν την ερχόμενη σχολική χρονιά οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναπληρωτές και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης δεν θα ξεπεράσουν τους 2.000 όταν τη φετινή χρονιά ανήλθαν σε περίπου 12.000.
Στόχος είναι να εξοικονομηθούν για το 2013 περίπου 41,2 εκατ. ευρώ και το 2014 61,8 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

Metrisi: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,4% έναντι της ΝΔ

Με 0,4% προηγείται έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Μetrisi» για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%
ΝΔ: 21,1%
Χρυσή Αυγή: 9,2%
ΠΑΣΟΚ: 6,2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,5%
ΚΚΕ: 5,4%
Για το ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σαφές προβάδισμα με 40,2%, ενώ δεύτερος είναι ο «κανένας» με 31,6% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 25%.
Ποσοστό 3,2% δεν έδωσε απάντηση.

Pulse: Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μισή ποσοστιαία μονάδα είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «6μέρες».
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 20%
ΝΔ: 19%
Χρυσή Αυγή: 12%
ΠΑΣΟΚ: 7%
ΚΚΕ: 5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%
Δημοκρατική Αριστερά: 3,5%.
Άλλο κόμμα ψηφίζει το 5,5% των ερωτηθέντων, το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 10% και το «λευκό - αποχή» στο 12,5%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά για τα κόμματα έχουν εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΝΔ: 22,5%
Χρυσή Αυγή: 13,5%
ΠΑΣΟΚ 8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,5%
ΚΚΕ 5,5%
Δημοκρατική Αριστερά:  4%.

Τελευταία αγωνιστική την Κυριακή 14 Απριλίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής -Α' Όμιλος – Ραντεβού με την άνοδο για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

*Η Γ' Ερασιτεχνική ρίχνει την αυλαία την Κυριακή με τα δυο εισιτήρια της ανόδου στον Α΄ Όμιλο να είναι ανοιχτά, τα οποία διεκδικούν 4 ομάδες.
Πολύ πιο κοντά στην άνοδο είναι η Αναγέννηση  Κεφαλοβρύσου, που ακόμη και με ισοπαλία αν φέρει, υπερτερεί του Πανζαγορισιακού με 2 νίκες 3-2 σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Με ήττα της Αναγέννησης  Κεφαλοβρύσου δεν πρέπει να κερδίσει το Ζαγόρι. Η ισοβαθμία με το ΑΠΟΕΛ είναι σε βάρος του Κεφαλοβρύσου, με 2 ήττες με 2-0 και 4-2 χωρίς σημασία.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013 
Βοτονόσι -  Μπισδουνάκι (12:00)    
Α.Ε. Γιάννενα -  Κεφαλόβρυσο (12:00)    
Καρίτσα -  Καρυές (12:00)    
Πετσάλι  -  Ανάργυροι (12:00)    
Μάρμαρα  -  ΑΠΟΕΛ (12:00)    
Ζίτσα -  Πανζαγορισιακός (12:00)    

Κοροϊδία το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με το ΒΕΑ

Ιδιαίτερα αυστηρά και περιοριστικά είναι τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως υποστηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιμελητήριο, το θεσμοθετημένο εδώ και 2,5 χρόνια επίδομα ανεργίας θα δοθεί τελικά, μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Αυτό αποκλείει από την λήψη έστω και του μικρού αυτού βοηθήματος των 360 ευρώ, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα εισόδημα. Μάλιστα το επίδομα δεν μπορούν να λάβουν ούτε οι ασφαλιστικά ενήμεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δηλαδή αυτοί που έχουν μεν οφειλές αλλά τις έχουν ρυθμίσει και είναι συνεπείς στην καταβολή τους.
Το επιμελητήριο ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αναθεωρήσει άμεσα τα κριτήρια λήψης του επιδόματος ανεργίας και να συμπεριλάβει τουλάχιστον τους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, καθώς οι δικαιούχοι αυτή τη στιγμή δεν θα ξεπεράσουν το 5% των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο από τις αρχές της κρίσης το 2011, οι οποίες σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ανέρχονται σε 120.000 και επιπρόσθετα, οι προβλέψεις για το 2013 είναι εφιαλτικές αφού αναμένεται να κλείσουν περισσότερες από 61.000 επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα το ΒΕΑ ζητάει:
• Να τεθεί εισοδηματικό κριτήριο ικανό να καλύψει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.
• Να καταβάλλεται σε αυτούς που έχουν οφειλές αλλά τις έχουν ρυθμίσει και είναι συνεπείς στην καταβολή τους.
• Η καταβολή του επιδόματος να γίνεται εφόσον ο επαγγελματίας μένει άνεργος 2 και όχι 3 μήνες.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι ευχαριστεί όσους τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι ευχαριστεί θερμά τους συμπολίτες μας από το Πωγώνι, τα Γιάννενα και όλη την Ήπειρο που μας τίμησαν με την πολυάριθμη παρουσία τους στην εκδήλωση μας, γεμίζοντας την αίθουσα της Περιφέρειας στη στοά Σάρκα.
Η συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις των ομιλητών ήταν πλούσια και διαφωτιστική: Φάνηκε ξεκάθαρα η αντίδραση του κόσμου της περιοχής στα σύγχρονα Νταχάου - στα κάτεργα της Ε.Ο.Ζ.
Όπως φάνηκε ξεκάθαρα και ο ρόλος ορισμένων τοπικών παραγόντων που ανοιχτά υπερασπίστηκαν τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Πωγώνι, παραδεχόμενοι μάλιστα πως οι ίδιοι πρωτοστάτησαν ώστε να δημιουργηθεί το όλο θέμα.
Τώρα πια όμως ο καθένας μπορεί να κρίνει ποιος είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων και ποιος είναι στο πλευρό της Τρόικας και της σύγχρονης Κατοχής.
Καλούμε όλο το λαό της Ηπείρου σε αγώνα για να αποτρέψουμε τον κοινωνικό, περιβαλλοντικό και εργασιακό Μεσαίωνα στον οποίο ετοιμάζονται (όπως ανοιχτά πλέον παραδέχονται) να οδηγήσουν το Πωγώνι και όχι μόνο.
Παίρνοντας κουράγιο από το χθεσινό επιτυχημένο βήμα, συνεχίζουμε ανυποχώρητοι.