Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσης της Ομάδας Πρωτοβουλίας ενάντια στην ΕΟΖ στα Γιάννενα

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Γιάννενα,  με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των  πολιτών, η εκδήλωση ενάντια στην ΕΟΖ Πωγωνίου που οργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενάντια στην ΕΟΖ Πωγωνίου.
Παρευρέθησαν ως κεντρικοί ομιλητές και ανέπτυξαν το θέμα οι: Τέρενς Κουίκ , Γιάννης Καραγιάννης , Μπούκας Μίλτος και Παναγιώτης (Τσούνης) Βοστινιώτης.
Επίσης τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου, καθώς και πλήθος πολιτών.

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 55χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, τρεις παράνομους μετανάστες, με τα πέντε ανήλικα παιδιά τους

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, ο 55χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να κινείται στο Καλπάκι Ιωαννίνων και να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, τρεις παράνομους αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας (έναν άνδρα και δύο γυναίκες), οι οποίοι συνόδευαν τα πέντε ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας από 2 έως 8 ετών.
Όπως εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς είχε παραλάβει τους παράνομους μετανάστες από περιοχή κοντά στο Καλπάκι και θα τους μετέφερε με το αυτοκίνητο στα Ιωάννινα, έναντι μη επακριβώς καθορισθέντος χρηματικού τιμήματος.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Προσπάθησαν να λιντσάρουν το δολοφόνο της 20χρονης φοιτήτριας

Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων των Φιλιατών έπειτα από την άγρια δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης και να λιντσάρουν τον 25χρονο δράστη.
Οι εξαγριωμένοι πολίτες επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο, δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την είσοδο, αλλά προξένησαν φθορές στο κτίριο σπάζοντας την τζαμαρία της πόρτας.
Υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων, μάλιστα, οι Αρχές αποφάσισαν να μη μεταφέρουν τον 25χρονο δράστη στα δικαστήρια, αλλά μετέβησαν οι εισαγγελικές αρχές στο Μέγαρο, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει κανένας δικηγόρος που να επιθυμεί να αναλάβει την υπεράσπιση του δολοφόνου της άτυχης κοπέλας.

Εμπλοκή με τα εφάπαξ

Μετέωρη καθίσταται η πληρωμή του εφάπαξ ακόμη και για όσους έχουν αποχωρήσει από το Δημόσιο εντός του 2012, ενώ είναι βέβαιη μια νέα μείωση τουλάχιστον κατά 10% με 15% από το 2014.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», τα ταμεία πρόνοιας (Δημοσίου, ΔΕΚΟ και ιδιωτικού τομέα) δεν μπορούν να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή ενιαίου τύπου υπολογισμού τους βοηθήματος, καθώς δεν διαθέτουν και δεν προλαβαίνουν να δημιουργήσουν τις ατομικές μερίδες με τις εισφορές για εφάπαξ που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εξετάζονται άλλες λύσεις, όπως η μετάθεση του νέου τρόπου υπολογισμού από το 2015 (αν το δεχτεί η τρόικα) και η οριζόντια μείωση όλων των εφάπαξ κατά 10% τουλάχιστον, για το 2014.
Την ίδια στιγμή και ειδικά για το Δημόσιο, πρόβλημα δημιουργείται με τα εφάπαξ όσων έχουν αποχωρήσει από το 2012 και δεν έχουν πάρει ακόμη το βοήθημα, καθώς δεν περιλαμβάνονται στη λίστα πληρωμών με τα καθυστερούμενα εφάπαξ (ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις) ύψους 1,17 δισ. ευρώ του Ταμείου Πρόνοιας σε παλαιότερους δικαιούχους. Οι τελευταίοι που θα πάρουν σίγουρα εφάπαξ από τη λίστα αυτή, γράφει το δημοσίευμα, είναι όσοι πήραν πράξη συνταξιοδότησης από το Γενικό Λογιστήριο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2012 και θα πληρωθούν το εφάπαξ μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.
Όσοι έφυγαν πριν από τις 11 Ιουνίου, χωρίς η πράξη συνταξιοδότησης τους να έχει πάει στο Ταμείο Πρόνοιας, αλλά και όσοι αποχώρησαν μετά τις 11 Ιουνίου, είναι στον αέρα και εξετάζεται να πάρουν το εφάπαξ ακόμη και με δόσεις, καθώς το Ταμείο Πρόνοιας μπορεί να πληρώνει, χωρίς να δημιουργεί νέες καθυστερήσεις μόλις 8.000 εφάπαξ το χρόνο από τα δικά του λεφτά, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις (από Ιούνιο 2011 και μετά) υπερβαίνουν τις 35.000

ΠΗΓΗ: www.e-typos.com/

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Μεταλλουργική

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου στη συνεδρίασή του στις 27 Μαρτίου 2013  [Απόφαση Δ.Σ. 64/2013],  συζήτησε αναλυτικά και διεξοδικά για το παρόν και το μέλλον της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου,  ιδιαίτερα μετά από την ενημέρωση από πλευράς εργαζομένων, ότι σχεδιάζεται η πώληση της Βιομηχανίας σε ιδιώτες.
Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και ενημέρωσαν το σώμα ο Γεν. Διευθυντής της Εταιρείας και εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Μετά από διεξοδική συζήτηση και τις τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να εκδώσει το εξής ψήφισμα:
Δυστυχώς για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να συζητάμε όχι για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των επενδύσεων και των υπηρεσιών στην περιοχή μας, αλλά να αγωνιζόμαστε για τη διατήρησή τους.
Αυτή η μόνιμη δυστυχώς πολιτική της αφαίμαξης και της ερήμωσης της ακριτικής περιοχής φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία ούτε αποσπασματική. Είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης, Έτσι μετά το κλείσιμο των υπηρεσιών έρχεται η σειρά της Μεταλλουργικής, της μοναδικής παραγωγικής μονάδας στην ακριτική περιοχή Πωγωνίου.
Για μας η Μεταλλουργική είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και η συνειδητή απαξίωσή της με πώληση στους ιδιώτες και το οριστικό κλείσιμό της, οδηγεί όχι μόνο στην ερήμωση της περιοχής αλλά και στην απώλεια Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας και την εξάρτηση της χώρας μας από ξένα κέντρα.
Είναι επιχείρηση με σημαντικές προοπτικές και δυνατότητες για στοχευμένες επενδύσεις για νέες παραγωγικές δυνατότητες προς την ανάπτυξη και όχι την συρρίκνωσή της. Είναι επίσης τεράστιας σημασίας οι θέσεις εργασίας, που όχι μόνο πρέπει να διατηρηθούν, αλλά μπορούν και να αυξηθούν με σημαντικά κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι απορίας άξιο για μας γιατί μια επιχείρηση κερδοφόρα πρέπει να πωληθεί.  Για του κυβερνώντες φαίνεται ότι δεν είναι, αφού αυτή είναι η γενικότερη πολιτική που εφαρμόζουν.  Να πουληθούν όλα στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αδιαφορώντας για τους πολίτες και τους εργαζομένους, στην ακριτική περιοχή μας.
Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της Μεταλλουργικής.  Συντασσόμαστε με τους αγώνες των εργαζομένων και καλούμε όλους τους υπεύθυνους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Καλούμε όλους τους φορείς να λάβουν σαφή θέση.
Καλούμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να ματαιώσει οποιαδήποτε απόφαση ιδιωτικοποίησης και κλεισίματος της σημαντικής αυτής επιχείρησης.
Το ψήφισμα αυτό να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, σε όλα τα κόμματα και τους φορείς της Ηπείρου.  

Καλπάκι  27  Μαρτίου  2013
Για το Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Νέο «άλμα» της ανεργίας στο 27,2% τον Ιανουάριο του 2013

Στο 29,2% έφθασε η ανεργία σε Ήπειρο- Δυτική Μακεδονία!!!

Νέο «άλμα» της ανεργίας στο 27,2%  1,3 εκατ. άνεργοι τον Ιανουάριο.
Νέα αύξηση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2013 καθώς διαμορφώθηκε στο 27,2% έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% τον Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, όπου αυξήθηκε σε 59,3% από 51% που ήταν τον Ιανουάριο του 2012.
Ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 25-34, όπου η ανεργία αυξήθηκε σε 34,2% από 29%, και 35-44, όπου η ανεργία αυξήθηκε σε 23,5% από 18,2%.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 281.048 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (+26,3%) και κατά 95.709 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 (+7,6%) και ανήλθαν στα 1.348.742 άτομα.
Αντίστοιχα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 270.629 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (-7,0%) και κατά 11.653 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2012 (-0,3%) και διαμορφώθηκαν σε 3.617.771 άτομα.

Η ατομική έκθεση του Ηπειρώτη γλύπτη Κυριάκου Ρόκου, ''99% Σχέδια και 1 Γλυπτό , ζητούν ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΩΡΑ'', εγκαινιάζεται την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και διαρκεί μέχρι τις 18 Μαΐου στην αίθουσα τέχνης "Έκφραση- Γιάννα Γραμματοπούλου"

http://youtu.be/fnNJ2K6rXEg
Η αίθουσα τέχνης «'Εκφραση-Γιάννα Γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, ατομική έκθεση του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο ''  99%  Σχέδια  και   1  Γλυπτό ,  ζητούν   ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ   ΤΩΡΑ ''.
Ο Κυριάκος Ρόκος είναι από το Μέτσοβο. Γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 27  Μαΐου 1945. Σπούδασε με  υποτροφία  τού Ι.Κ.Υ , γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο τόν Γιάννη  ΠΑΠΠΑ. Συνέχισε στο Παρίσι, τέσσερα χρόνια με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, όπου δούλεψε κοντά στον  γλύπτη  Κώστα  ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟ και  στην Ecole des  Beaux  Art  στο  εργαστήριο  τού  CESAR . Είναι  ομότιμος  καθηγητής  της  σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης  τού  Τ.Ε.Ι  Αθήνας.

Ο καλλιτέχνης αναφέρει για την τελευταία του έκθεση:
 Πέρασαν   40  χρόνια , απ' την  πρώτη  μου  ατομική  έκθεση  , στον  ίδιο  χώρο . . .Ήταν  ο  χουντικός   Οκτώβρης  τού  1972 . . . Τώρα, ξανά, περιτριγυρισμένοι  από  γνωστά  και  άγνωστα  σπαθιά , προσπαθούμε να  αποδράσουμε - ο  καθένας  με  τον  τρόπο  του -  απ' την  μανία  των  ηθικών και φυσικών  εξολοθρευτών  μας . . .
Δικός  μου  τρόπος  το  ΣΧΕΔΙΟ , σαν  άμεση  αντίδραση  αυτοπροστασίας. Γιατί  όχι   και εξορκισμού  τού  κακού  πού  επιμένει  να  μάς  φορτώνει  τύψεις . . . Αλλά  και η  ΓΛΥΠΤΙΚΗ, σαν  μια  κιβωτός   καταστάσεων  μιας  εποχής , χρήσιμης  για  τούς  μελλοντικούς  μελετητές  της . . .
 « 99%  Σχέδια  και  1  Γλυπτό , ζητούν  ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ  ΤΩΡΑ » ..κι  όχι  βέβαια , απ΄τους  ίδιους   πού  μας  έφτασαν  εδώ . . .
            Όλα  είναι  καμωμένα  μέσα   στο   2012 . . .

Εγκαίνια: 18 Απριλίου  2013, ώρα 19.30
Διάρκεια: 18 Απριλίου  - 18 Μαΐου  2013

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, για τη στήριξη της πρότασης ''Αθαμάνιο- πυρήνας αειφορίας, πόλος αξιοβίωτης καθημερινότητας'', που έχει υποβληθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου στο ΥΠΕΚΑ, για να γίνει το Αθαμάνιο «πράσινο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στις 10-4-2013 στα γραφεία της, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν: Το Προεδρείο της Πανηπειρωτικής, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών  και το Δ.Σ. της Αδελφότητας Αθαμανιτών με θέμα το ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόταση «ΑΘΑΜΑΝΙΟ –Ενεργειακή οικονομία –πυρήνας Αειφορίας , πόλος Αξιοβίωτης καθημερινότητας» , που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου στο ΥΠΕΚΑ.
Έγινε ανάλυση του θέματος από την οποία ομόφωνα διαπιστώθηκε ότι η αλλαγή των κριτηρίων αξιολόγησης της αρχικής διακήρυξης και δη μετά την υποβολή του άρτια επεξεργασμένου φακέλου από την περιφέρεια Ηπείρου , συνιστά μη τήρηση της νομιμότητας , εκπαραθύρωση με ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις της νομικής και ηθικής τάξης, παράβαση της αρχής της χρηστής διοίκησης με παράλειψη των οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών και εν τέλει απαξίωση και ακύρωση του έργου στο Αθαμάνιο.
Με αυτά τα δεδομένα της πραγματικότητας ομόφωνα αποφασίστηκε από όλους τους παριστάμενους φορείς ότι τάσσονται αλληλέγγυοι και συμπαρίστανται προς την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου ο οποίος έχει εντοπίσει το θέμα και έχει διαμαρτυρηθεί αρμοδίως.
Περαιτέρω αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (Περιφερειάρχη Ηπείρου, Δήμο Κεντρικών  Τζουμέρκων, Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, Αδελφότητα Αθαμανίου) στην οποία θα κληθούν οι βουλευτές Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, οι Δήμοι περιοχής, εκπρόσωπος ΥΠΕΚΑ, τα τοπικά μέσα Μ.Μ.Ε, τα Μ.Μ.Ε  Αθηνών, έτσι ώστε να αρθεί η αυθαιρεσία και παρανομία και να επανέλθει η αξιολόγηση των φακέλων βάσει των αρχικών κριτηρίων της προκήρυξης.

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) κλοπές από εκκλησίες σε χωριά της Πρέβεζας

Δράστης είναι ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές σε Ιερούς Ναούς κατ’ εξακολούθηση

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου Πρέβεζας, τρεις περιπτώσεις κλοπών από εκκλησίες σε χωριά της περιοχής του Καναλλακίου Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, προχθές (09-04-2013) το βράδυ προσήχθη ο 38χρονος στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές Μαρτίου έως την 05-04-2012, διέρρηξε τα παγκάρια αφαιρώντας μικρά χρηματικά ποσά, από τους κάτωθι Ιερούς Ναούς:
  • Αγίου Γεωργίου στην Αηδονιά Πρέβεζας
  • Αγίου Ιωάννη στην Αηδονιά Πρέβεζας
  • Αγίας Ειρήνης στο Σκεπαστό Πρέβεζας
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες κλοπές.

Το νέο Προεδρείο του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου

Ξανά Πρόεδρος η Εύα Χαλατσά.
Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 10 Απριλίου2013,  στα γραφεία του, Βηλαρά 2, Αθήνα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου που εκλέχθηκε από τις εκλογές της 7ης Απριλίου 2013.
Ύστερα από μυστική ψηφοφορία ΟΜΟΦΩΝΑ, στις θέσεις του Προεδρείου εκλέχθηκαν.
Πρόεδρος:  Εύα Χαλατσά
Αντιπρόεδρος:  Ρόη Καλαμάκη
Γενική Γραμματέας:   Βάσω Αποστόλου
Ειδική Γραμματέας:  Ηλέκτρα Φωτοπούλου
Ταμίας:
Σοφία Μιχέλη
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτιστικών εκδηλώσεων:            Ελευθερία Τσάκαλου
Μέλη:                   

Αγγελική Ευαγγέλου
Κλεοπάτρα Γκέρκου
Μαρία Κιτσάκη

Κωνσταντίνα Σακελλαρίου
Ελένη Σιάφη
Το νέο Προεδρείο  τις επόμενες μέρες θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. τον ορισμό των μελών των  επιτροπών που λειτουργούν στα πλαίσια του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου.

Ο Εφιάλτης της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) Πωγωνίου έρχεται, πολιτικές ευθύνες

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

…Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ελληνική χρεοκοπία… Τίτλος άρθρου ενός ελεύθερου δημοσιογράφου (RUSS WINTER 6-8-2012)
«…η παραδοχή είναι ότι αυτό το STATUS QUO του μοντέλου αμοιβαίας εξασφαλισμένης καταστροφής θα συνεχίσει επ’ αόριστον…», «…η στρατηγική για Ελλάδα και Κύπρο είναι να προσφέρουν καρότα…!!!» εκφράζει ο σχολιαστής με αφοπλιστική ειλικρίνεια τις «βλέψεις» της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και του ΔΝΤ.
          Με τη Δανειακή Σύμβαση και μετά την ψήφιση του Δικαιώματος Επιφανείας και του Εφαρμοστικού Νόμου ολοκληρώνεται το «ολοκαύτωμα» του Ευρωπαϊκού Νότου λύοντας το πρόβλημα της «αρπαγής» δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, καθοριστικής σημασίας για τις ΕΟΖ, (πεδία προσέλκυσης κεφαλαιούχων). Η Ελλάδα βορά στις κυριαρχικές αντιλήψεις και την κατακτητική εμμονή των άλλων 2 (ευρωπαίων) συνεταίρων  της Τρόϊκας, του Eurogroup και της Ε.Κ.Τ. Το όλο εγχείρημα διευκολύνουν οι εγχώριοι Κοινοβουλευτικοί «Κοτζαμπάσηδες» του τρικομματικού ζυγού, πότε με μπαλαντέρ το ΛΑ.Ο.Σ., πότε τη ΔΗΜ.ΑΡ., όπου από βήματος της Βουλής επανέφεραν το φεουδαρχικό κατάλοιπο, με το 2ο Μνημόνιο που είχε οριστικά λήξει το 1945, και ορίζονταν ως επικυριαρχία (τροπολογία Χατζηδάκη για τις απαλλοτριώσεις).
Ο σκοπός των Μνημονίων δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση στρατηγικών επενδύσεων, των «στρατηγικών μετάλλων» και της γεωστρατηγικής του ορυκτού πλούτου της ευρύτερης περιοχής.
Η παραδοχή της «λαθεμένης συνταγής» από τους ίδιους τους οικονομικούς διαχειριστές των Δανειστών, ισοδυναμεί με τον απόλυτο ευτελισμό της κοινοβουλευτικής ζωής του τόπου, που συνειδητά και με συνέπεια οι εκπρόσωποί της δίνουν εδώ και 3 χρόνια, τον αγώνα για να ολοκληρωθεί η κοινωνική ερήμωση που φέρνει το επαχθές χρέος. Η κεντρική επιλογή της συνεχούς και αδυσώπητης λιτότητας ούτε το χρέος καθιστά βιώσιμο, ούτε στην οικονομία επιτρέπει να ανακάμψει…

Οι προϋποθέσεις για να πάρουν σύνταξη οι ανασφάλιστοι υπερήλικες από τον ΟΓΑ

Τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια, καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Τα ίδια κριτήρια θα ισχύσουν και για τον επανέλεγχο των συντάξεων που χορηγούνται ήδη από τον Οργανισμό σε περίπου 40.000 υπερηλίκους.
Η υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013- 2016, περιλαμβάνει ακόμη τις διαδικασίες ελέγχου και τις κυρώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις υποβολής ψευδών δικαιολογητικών.
Ο νόμος αυτός προβλέπει ότι από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ θα καταβάλλεται εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:

Παράταση έως τις 30 Απριλίου για εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη παρατείνεται μέχρι και την 30η Απριλίου 2013 η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2012, που η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους είναι η 10η Απριλίου 2013.
Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης, θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ των τυχόν χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων έως την 25η Απριλίου 2013.

Με πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας 28,1% άρχισε το 2013

Με μεγάλη πτώση κατά 28,1% στον όγκο άρχισε το 2013 για την οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα.

Ο αριθμός των αδειών που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 35,6% και προοιωνίζεται ότι και τους επόμενους μήνες, η πάλαι ποτέ «ατμομηχανή της οικονομίας» θα παραμείνει υπό το μηδέν. Πολύ περισσότερο εάν επέλθουν από το β' εξάμηνο και αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), δημοσιοποιήθηκαν τα εξής:
Το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον Ιανουάριο εφέτος σε 1.406 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 255,1 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.021,9 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρουσίασε, μείωση κατά 35,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 31,3% στην επιφάνεια και κατά 28,1% στον όγκο, σε σχέση µε τον αντίστοιχο μήνα του 2012.