Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΔΕΗ: Έλεγχοι σε όσους δεν πληρώνουν το ρεύμα

Τοπικές επιτροπές που θα εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ οργανώνει η διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει συνολικά το φαινόμενο των σωρευμένων ληξιπρόθεσμων χρεών αποφεύγοντας την διακοπή παροχής ρεύματος.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής: «Κοιτάμε το θέμα με μεγάλη προσοχή και σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα.
Πρέπει να δούμε αυτός που δεν πληρώνει ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει. Αυτό που θα κάνουμε είναι τοπικές επιτροπές ανα περιφέρεια, οι οποίες θα συγκροτηθούν πολύ σύντομα, και θα εξετάζονται αυτές οι ειδικές περιπτώσεις (σ.σ. όπου διαπιστώνεται αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού).
Να δούμε που υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα και να δοθεί λύση. Αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις φθάνουν στο γραφείο μας κοιτάμε να τις λύσουμε αλλά δεν φθάνει αυτό. Χρειάζεται συνολική λύση».
 Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζερβός επανέλαβε ότι το 201, ζήτησαν διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών 400.000 νοικοκυριά, το 2012 700.000, ενώ εκτίμησε ότι το 2013 θα είναι πολύ περισσότερα.
 Πέραν αυτών, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ είχε μεγάλη αποδοχή από τους καταναλωτές καθώς στους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας του εντάχθηκαν σε αυτό περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά!

Αποσύρθηκε η διάταξη για τις εκπτώσεις στα φορο-πρόστιμα

Αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η διάταξη που προέβλεπε μείωση των προσαυξήσεων έως και 80% σε όσους φορολογούμενους υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις πριν την έκδοση των πράξεων επιβολής φόρου.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη, οι φορολογούμενοι μπορούσαν, πριν την έκδοση των πράξεων επιβολής του φόρου και των λοιπών καταλογιστικών πράξεων, να υποβάλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις, γνωρίζοντας τα αποτελεσμάτων του ελέγχου και καταβάλλοντας μειωμένες προσαυξήσεις και πρόστιμα σε σχέση με τις ισχύουσες διατάξεις.
Εφόσον οι φορολογούμενοι κατέθεταν συμπληρωματική δήλωση, τότε οι προσαυξήσεις και πρόστιμα μειωνόντουσαν έως και 80% για τις υποθέσεις από το οικονομικό έτος 2008 και παλαιότερα.
Σημειώνεται ότι χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων της διάταξης θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα και οι καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που περιλαμβάνονται στα σχετικά αρχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη συγκεκριμένη διάταξη διαφώνησε η τρόικα.

Παραδοσιακή Γιαννιώτικη ''Τζαμάλα'', την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, ώρα 19:00 από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου

Στο τελικό στάδιο η ρύθμιση για τα ενυπόθηκα δάνεια

 Κυβέρνηση-τρόικα έχουν έλθει σε συνεννόηση για τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου

Σήμερα σε σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν οι τελικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των ενυπόθηκων δανείων υποχρεωμένων δανειοληπτών, αλλά και οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη.
Κυβέρνηση και τρόικα έχουν έλθει σε συνεννόηση για τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου.
Ειδικά έχουν συμφωνήσει στα εξής:
-Θα υπάρξει τετραετής περίοδο χάριτος όπου ο δανειολήπτης θα πληρώνει δόση ίση με το 30% του εισοδήματός του.
-Το επιτόκιο που θα πληρώνει θα ακολουθεί τις διακυμάνσεις του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
-Για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα αξιολογείται το σύνολο της περιουσίας που του δανειολήπτη.
-Η αντικειμενική αξία των ακινήτων θα είναι πρέπει να είναι μέχρι 180.000 ευρώ.
-Η αντικειμενική αξία των ακινήτων για τους πολύτεκνους θα είναι 200.000 ευρώ.
-Τα δάνεια που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση είναι τα ενυπόθηκα που αφορούν μόνο στην κύρια κατοικία του δανειολήπτη.
-Ανά έτος θα επανεξετάζεται το καθεστώς υπαγωγής του δανειολήπτη στη ρύθμιση.

Οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών προς τους φορολογουμένους για την συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων

Έναν πλήρη οδηγό για τον κάθε φορολογούμενο έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών, στον οποίο ενσωματώνονται οι τελευταίες νομοθετικές αλλαγές.
Στο εγχειρίδιο, 53 σελίδων, μεταξύ άλλων, περιγράφονται οι κλίμακες και οι απαλλαγές κατά τη φορολόγηση των περυσινών εισοδημάτων όπως θα αποτυπωθούν στις φορολογικές δηλώσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ:
 http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=953097

«Πρωταθλήτρια» στα έσοδα η ΔΟΥ Ιωαννίνων

«Πρωταθλήτρια» στην είσπραξη εσόδων και ΦΠΑ για τον μήνα Ιανουάριο αναδείχθηκε η ΔΟΥ Ιωαννίνων, ανάμεσα σε 105 ΔΟΥ της χώρας. Ο στόχος που είχε τεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών ξεπεράστηκε κατά πολύ και πιο συγκεκριμένα κατά 86% στα έσοδα (εισπράχθηκαν 20 εκ. ευρώ, από τα 10,7 που ήταν ο στόχος) και κατά 192% από τον ΦΠΑ (εισπράχθηκαν περί τα 6,5 εκατ. από 3,5 που αρχικά προβλεπόταν).
Η Προϊσταμένη Α’ και Β’ ΔΟΥ Ιωαννίνων κ. Χρυσαυγή Κώτση εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη, υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτό επιτεύχθηκε όχι μόνο στις προσπάθειες του προσωπικού της Υπηρεσίας, αλλά και στην συνέπεια των Γιαννιωτών φορολογούμενων.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 33χρονου για κλοπή κινητού


Έναν 33χρονο, ο οποίος έκλεψε από καφετέρια το κινητό τηλέφωνο 25χρονης υπαλλήλου, συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.