Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, φορτωμένο με (109) κιλά κάνναβης
Συνελήφθη χθες (01-03-2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και εμπορία σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην Αμφιλοχία και ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 37χρονο, φορτωμένο με πάνω από (109) κιλά κάνναβης.
Κατασχέθηκαν:
εκατόν ένα (101) δέματα με κάνναβη (συνολικού βάρους 109.254 γραμμαρίων).
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
ένα κινητό τηλέφωνο.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις του 37χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ήδη ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Θεσπρωτίας για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Νέο ασφαλιστικό με ένα Ταμείο και Εθνική Σύνταξη 360 ευρώ μελετά η κυβέρνηση

Την αλλαγή του υφιστάμενου ασφαλιστικού συστήματος με περαιτέρω μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να παραμείνουν μόνο δύο κύρια ταμεία ασφάλισης, εξετάζει κατά πληροφορίες η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των δαπανών τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", πρόκειται για σχέδιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το οποίο είναι υπό συζήτηση τόσο από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών όσο και στο υπουργείο Εργασίας.
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει έντονος προβληματισμός μετά τη διαπίστωση ότι, μετά τις περικοπές σε συντάξεις, δώρα κ.ά., το έλλειμμα των Ταμείων αναμένεται να κλείσει στα 2,5 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους, αυξημένο κατά 600 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2012.
Επίσης, εκφράζονται φόβοι ότι οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις τα επόμενα δύο χρόνια θα επιβαρύνουν επιπλέον το σύστημα.

Από 15 Απριλίου "καμπάνες" στα ανασφάλιστα ΙΧ

Από το ταμείο τόσο των εφοριών όσο και των ασφαλιστικών πρακτορείων αναμένεται να περάσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ που τα έχουν ανασφάλιστα ανεξάρτητα από το γεγονός αν πραγματικά τα έχουν σε ακινησία ή τα κυκλοφορούν παράνομα.
Σύμφωνα με το άρθρο 27 του νέου νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στη Βουλή, αναφέρει χαρακτηριστικά πως το προεδρικό διάταγμα 237/1986 (Α' 110) τροποποιήθηκε ως εξής: «Η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από την χορήγηση της Άδεια Κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή η λειτουργία του αυτοκινήτου».
Σύμφωνα με το νέο νόμο σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλονται οι κάτωθι κυρώσεις:
Αφαίρεση της Άδειας Ικανότητας Οδηγού και της Άδειας Κυκλοφορίας καθώς και των Κρατικών Πινακίδων για 10 ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Αν ωστόσο το ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα αφαιρούνται την ίδια στιγμή από τις Αρχές οι πινακίδες του οχήματος καθώς και η άδεια κυκλοφορίας του για 2 χρόνια και επί υποτροπής 3 χρόνια. Για να επιστραφούν οι Πινακίδες και η Άδεια μετά την παρέλευση των 2 ή 3 ετών θα πρέπει να προσκομίσει ο ιδιοκτήτης το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ετήσια εκδήλωση της Αδελφότητας Κερασοβιτών Πωγωνίου «Βασιλόπιτα- Χορός 2013», την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, ώρα 12:30 το μεσημέρι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητάς μας, στο πλαίσιο των καταστατικών της σκοπών και εν όψει του νέου έτους 2013, σύμφωνα με τις πατροπαράδοτες λαϊκές παραδόσεις της πολύ ευαίσθητης ακριτικής μας επαρχίας, του όμορφου Πωγωνίου, διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση της Αδελφότητας Κερασοβιτών «Βασιλόπιτα- Χορός 2013», την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, ώρα 12:30 το μεσημέρι. 
Η Αδελφότητά μας εγγυάται και φέτος την πολύ καλή διασκέδασή μας με άψογο σέρβις, με εξαιρετικά πλούσιο και καλόγουστο μενού και φυσικά με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από την παραδοσιακή ορχήστρα του συμπατριώτη μας Βαγγέλη Κώτσου από τα Κτίσματα Πωγωνίου.
 Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ανωτέρω εκδήλωση είναι η κορυφαία χειμερινή γιορτή, η πρώτη σε μια σειρά άλλων για το 2013, για το Κεράσοβο, τους Κερασοβίτες και τους φίλους του χωριού μας.
Είναι ακόμα γεγονός ότι είναι η μοναδική μέσα στο χειμώνα εκδήλωσή μας, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να συναντιόμαστε, να ανταλλάσσουμε ευχές, να συσφίγγουμε τις σχέσεις μας, να σφυρηλατούμε ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ μας και να γαλουχούμε τους νεότερους με τις αρχές και τις αξίες του συλλόγου μας. Ως Εφημερίδα υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για μια ακόμα ενωτική συγκέντρωση, στην οποία πρέπει να δώσουμε το παρόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, μονοιασμένοι, αγαπημένοι.
 Θεωρούμε λοιπόν πως έχουμε χρέος να παρευρεθούμε ΟΛΟΙ στην εκδήλωση της Αδελφότητάς μας στις 10 Μαρτίου του 2013, αφού έτσι τιμούμε το Κεράσοβο, το Πωγώνι, την Ήπειρο, την Αποδημία, εμάς τους ίδιους σε τελευταία ανάλυση. Ελάτε λοιπόν αγαπητοί συγχωριανοί, συμπατριώτες, αναγνώστες της εφημερίδας και φίλοι μας στην καλαίσθητη αίθουσα του “PALACE HOTEL” (Λ. Ποσειδώνος 4, έναντι ολυμπιακών εγκαταστάσεων ιστιοπλοΐας, Γλυφάδα, στάση τραμ «Κέντρο Ιστιοπλοΐας», τηλέφωνο 210 8948361), στις 10 Μαρτίου 2013, 12:30 το μεσημέρι,  πάμε όλοι μαζί να κόψουμε την πίτα μας, να φάμε, να πιούμε και να διασκεδάσουμε, πράγμα απαραίτητο στις δύσκολες στιγμές που άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο περνάει, συσφίγγοντας παράλληλα τους δεσμούς μεταξύ μας και με τη γενέτειρα. Ας μην ξεχνάμε πως οι Αδελφότητες στήριξαν τόσο τα χωριά όσο και τους απόδημους σε παλαιότερες δύσκολες εποχές.
Για αυτό λοιπόν να μη λείψει κανείς!

Δηλώσεις Καχριμάνη για τα μεγάλα τα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Στις κατολισθήσεις, στους οδικούς άξονες, στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, στα ΟΠΑΑΧ και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρθηκε σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Συγκεκριμένα:
Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην Ήπειρο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου – κυρίως τριμήνου – είναι τεράστια, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης και τα οποία, όπως πρόσθεσε, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις δυνατότητες της Περιφέρειας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν προχωρήσει στην καταγραφή τους και έχουν αποσταλεί σχετικά έγγραφα για οικονομική συνδρομή προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών, και αναμένονται οι αποφάσεις, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Περιμένουμε άμεση απάντηση γιατί σε λίγο θα έχουμε κομμένους δρόμους», υπογράμμισε.
Έντονα κατολισθητικά προβλήματα καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, στην Π.Ε. Πρέβεζας, στην παραλιακή ζώνη, στην Π.Ε. Άρτας στα ορεινά Τζουμέρκα, καθώς και στην Π.Ε. Ιωαννίνων, στην περιοχή του Ανηλίου. Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, σε αρκετές περιπτώσεις η Περιφέρεια με ίδια μέσα προσπάθησε να δώσει λύσεις και να αποκαταστήσει τη βατότητα σε δρόμους, όπως έγινε στη Λάιστα.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής έκοψε την Πίτα και γλέντησε παραδοσιακά ηπειρώτικα

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 " ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ"

Την  Κυριακή 24 Φλεβάρη 2013 και ώρα 13.00 στο Μουσικό Μεζεδοπωλείον " ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ LIVE",Αγίας Λαύρας 13, Άνω Πατήσια, πραγματοποιήθηκε, ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου και η κοπή της Πίτας, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα και κάτω από τα άσματα της ζωντανής μουσικής του σχήματος ''ΟΙ ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ'', του Δημήτρη Ρίζου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αφού ευχαρίστησε αρχικά όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, Μέλη και Φίλους  αυτού, αναφέρθηκε και στα κατωτέρω:
Η σημερινή παρουσία των παρευρισκομένων ,μας δίνει κουράγιο, ώστε να συνεχίσουμε και να φυλάμε Θερμοπύλες, όπως οι πρόγονοι  μας ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ειδικά τώρα στις δύσκολες εποχές και τις οικονομικές συγκυρίες, που ζει η χώρα μας.
Οι Ηπειρώτες, πάντοτε σε περιόδους Εθνικών και Οικονομικών κρίσεων, υπήρξαν πάντα υποδείγματα Ομοψυχίας, Ενότητας, Αυταπάρνησης και Προσφαράς.
Ο πιο φτωχός τόπος, όχι μόνο της Ελλάδας ολόκληρης, αλλά  και ολόκληρης της Ευρώπης, δ ώ ρ ι σ ε  στη Χώρα, το μεγαλύτερο Πλούτο, όχι για επιδεικτικό Ανταγωνισμό, αλλά από  «άδολο Πατριωτισμό».
Περισσότερο, λοιπόν από ποτέ είναι σήμερα αναγκαίο τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Τοπικό Επίπεδο, να υιοθετήσουμε το  Ηπειρωτικό ήθος και να εργαστούμε με ενότητα και πείσμα, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα μεγάλα κοινά μας προβλήματα. 
Εύχομαι σε όλους τόσο εγώ ως Πρόεδρος του Συλλόγου, προσωπικά, όσο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο προσκάλεσε να προσέλθει κοντά του, Καλή και Δημιουργική Χρονιά με Υγεία, Ευτυχία, Προκοπή και δημιουργικότητα.  Αφού ευχαρίστησε και πάλι τους παρευρισκόμενους, τους κάλεσε να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν σ' όλες τις πολυσχεδείς δράσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου, αλλά και στην  μεγάλη εκδήλωση που έχει καθιερώσει να διοργανώνει  το πρώτο 15/νθήμερο του μηνός Ιουνίου κάθε έτος.

Δωρεάν πετρέλαιο σε Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC)

Συνολικά 79.000 λίτρα πετρελαίου σε 20 πόλεις της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης προσέφερε ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», με σκοπό να  παράσχει στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας, που πλήττονται από την ανεργία και να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με τη μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά.
Η υλοποίηση του έργου γίνεται από την «Αποστολή» με χρηματοδότηση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC).
Τις τελευταίες δέκα μέρες από την Κόνιτσα ως την Κομοτηνή σε 15 νομούς μοιράστηκε πετρέλαιο θέρμανσης σε ιδρύματα.
Σήμερα και αύριο, κλιμάκια της «Αποστολής», με επικεφαλής το γενικό διευθυντή της, κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, επισκέπτονται τις ακριτικές περιοχές της Φλώρινας και της Κόνιτσας.

Τροπολογία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας

Τροπολογία που ορίζει τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, τα μέλη της οποίας θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατέθεσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που περιλαμβάνει επείγουσες ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η Αρχή, με την επωνυμία «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.), θα αναλάβει «τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού έργου, αλλά και τη διασφάλιση της εγκυρότητας, της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας της αξιολόγησης, μέσα από δομές αξιολόγησης του εν γένει εκπαιδευτικού έργου…».
Πιο αναλυτικά, η Αρχή θα παρακολουθεί, μελετά και αξιολογεί την εφαρμογή της αντίστοιχης εκπαιδευτικής πολιτικής και θα αξιολογεί το εκπαιδευτικό έργο των σχολικών μονάδων και λοιπών αποκεντρωμένων υπηρεσιών» του υπουργείου.
Για τον πρόεδρο της ΑΔΙΠΠΔΕ θα εκφέρει γνώμη η επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Βράχος Πρέβεζας: Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ένας 38χρονος ο οποίος κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ύστερα από πληροφορίες ότι ο 38χρονος κατέχει και εμπορεύεται ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στο Βράχο με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι μάρκας Gamo, με ενσωματωμένο σιγαστήρα και σκοπευτική διόπτρα όπλου, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 102,9 γραμμαρίων, καθώς και δύο δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ύψους περίπου 20 εκατοστών το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν.
Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.