Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος Φεβρουαρίου η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες

Η πρώτη δόση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες, ύψους 80,5 εκατ. ευρώ, πρόκειται να επιστραφεί πριν το τέλος Φεβρουαρίου.
«Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι οι λύσεις δεν δίνονται ακαριαία, αλλά απαιτούν χρόνο και συνεχή προσπάθεια», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, προσθέτοντας πως «η προσπάθεια συνολικά της κυβέρνησης αποδίδει. Είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε».

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός αναζητούμενος με δύο εντάλματα σύλληψης για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Συνελήφθη, σήμερα (22-02-2013) το πρωί στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν από τον Ιούλιο του 2012, δύο εντάλματα σύλληψης του Στ’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Πειραιά, για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατά συρροή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

17η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23/24 Φεβρουαρίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α΄ Όμιλος και η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου αντιμετωπίζει το Μπισδουνάκι

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 
Πετσάλι -  ΑΠΟΕΛ (15:00)
Μπισδουνάκι -  Κεφαλόβρυσο (15:00)
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 
Βοτονόσι  -  Ζίτσα (11:00)    
Καρίτσα -  Ανάργυροι (11:00)    
Α.Ε. Γιάννενα -  Καρυές (11:00)    
Μάρμαρα -  Πανζαγορισιακός (15:00)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου, αρμόδια για την χορήγηση των αδειών κυκλοφορίας των αγροτικών μηχανημάτων στον Νομό, πληροφορεί τα εξής:
Στο πλαίσιο εναρμόνισης της οδηγίας 2009/128/ΕΚ σχετικά με «Τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων» ψηφίστηκε ο Νόμος 4036/27-01-2012(ΦΕΚ Α 8/2012) «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις».
Με βάση τον παραπάνω Νόμο ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων τηρούν μητρώο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων στο οποίο καταγράφεται ο επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων κατά κατηγορία γεωγραφική περιοχή και χρήστη (άρθρο 38, παρ.2).
Παρακαλούνται οι κάτοχοι επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (νεφελοψεκαστήρων –ψεκαστικών αγρού), για την υποχρεωτική καταγραφή των ψεκαστήρων τους και την συμπλήρωση εντύπου μέχρι τέλος Απριλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι ψεκαστικών μηχανημάτων για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στις Υπηρεσίες του Δήμου που υπάγονται και στο γραφείο 120 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

25η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23/24 Φεβρουαρίου, εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου (Καλπάκι - Δαβάκης 23/02-15:00), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αμφιθέα - Πωγωνάτος 17/02-15:00) και ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αμπελόκηποι - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 24/02-17:15)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ- ΔΑΒΑΚΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΑΜΦΙΘΕΑ –Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ: 17:15 μ.μ.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου  2013 
Αμφιθέα -  Πωγωνάτος (15:00)    
Καλπάκι  -  Δαβάκης (15:00)    
Περίβλεπτος -  Πρωτόπαπα (15:00)    
Σταυράκι  -  Πανφρουριακός (17:15)    
Κυριακή  24 Φεβρουαρίου 2013 
Αγία Μαρίνα -  Περιστέρι (11:000)    
ΠΑΟ Κόνιτσας -  Α.Ε. Καμποχωρίων (15:00)    
Νησί -  Ζωοδόχος (15:00)    
Ασβεστοχώρι -  Θύελλα Ελεούσας (15:00)    
Αμπελόκηποι -  Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (17:15)

ΙΚΑ: Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου οι συντάξεις και τα επιδόματα παραπληγίας

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαρτίου στους περίπου 1.200.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και το επίδομα παραπληγίας μηνός Μαρτίου 2013 καθώς και τα αναδρομικά ποσά μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 που αντιστοιχούν σε δώρα εορτών και επίδομα αδείας, τα οποία έχουν επιμεριστεί σε 12μηνη βάση, προσαυξάνοντας το μηνιαίο ποσό του επιδόματος.

Από 31 Μαΐου η άμεση προκαταβολή του 50% του βασικού μισθού του υπαλλήλου που συνταξιοδοτείται

Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που καθιερώνει την καταβολή του 50% του βασικού μισθού του υπαλλήλου που συνταξιοδοτείται από την επομένη κιόλας της εξόδου του από την υπηρεσία, ως προκαταβολή για τη σύνταξή του.
Το ποσό αυτό θα καταβάλλεται κατ' ανώτατο όριο για 8 μήνες, οπότε και θα αρχίζει η καταβολή της κανονικής σύνταξης.
Το νέο σύστημα θα εφαρμόζεται από 31 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Έτσι, όσοι από την 1η Ιουνίου υποβάλλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης δεν θα έχουν μισθοδοτικό κενό.
Επίσης, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών, όσοι υποβάλλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Μαρτίου 2013, λαμβάνουν τις προβλεπόμενες τρίμηνες αποδοχές και εν συνεχεία εντάσσονται στο νέο σύστημα.
Τέλος, όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις από τον Ιούλιο του 2012 λαμβάνουν τις προβλεπόμενες τρίμηνες αποδοχές και οι υποθέσεις τους διεκπεραιώνονται έως τις 30 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Κι άλλοι συνταξιούχοι-«μαϊμού»

Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Όλο και «φουσκώνει» ο αριθμός των... αφανών συνταξιούχων, δηλαδή εκείνων που φαίνεται ότι εισπράττουν σύνταξη ως δικαιούχοι, αλλά όταν κλήθηκαν να απογραφούν ουδέποτε παρουσιάστηκαν γιατί πολύ απλά έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τα εγκόσμια.
Αυτή τη φορά, τα στοιχεία προήλθαν από τη διαδικασία της απογραφής (καταγραφής) των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012.
Τι έδειξε η απογραφή;
Εκ των 435.000 (συνεχώς μεταβαλλόμενος αριθμός) που ελάμβαναν σύνταξη τελικώς δεν απογράφηκαν 2.368 περιπτώσεις, για τους οποίους βέβαια σταμάτησε η πληρωμή.
Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανήρχοντο στο ποσό των 24.008.082 ευρώ, αλλά από την αναζήτηση βρέθηκε μόνο το ποσό των 12.733.001 ευρώ.
Για το υπόλοιπο ποσό των 11.275.086 ευρώ γίνεται αναζήτηση από την Υπηρεσία περίπτωση προς περίπτωση.
Από τη διαδικασία της καταγραφής διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.000 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Εξ αυτών έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 34 μεγάλες περιπτώσεις, για τις οποίες όχι μόνο δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των Υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, αλλά δεν βρέθηκε το ποσό των 2.747.310 ευρώ που είχε κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι περιπτώσεις αυτές έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και η έρευνα συνεχίζεται.
Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία της καταγραφής εκτιμάται σε 693.841 ευρώ ανά μήνα.
ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

ΔΝΤ: Κουρέψτε τα κόκκινα δάνεια

Το Ταμείο προτείνει τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών κανόνων που θα επιτρέπουν άμεσο κούρεμα χρεών δανειοληπτών που βρίσκονται υπό πίεση.
Προσεκτική αναδιάρθρωση των χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις πληττόμενες από την κρίση ευρωπαϊκές οικονομίες προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση που δημοσιοποίησε χθες, τονίζοντας πως τα υψηλά επίπεδα χρέους είναι πιθανό να εμποδίσουν την ανάκαμψη των αδύναμων ευρωπαϊκών κρατών.
Το Ταμείο προτείνει τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών κανόνων που θα επιτρέπουν άμεσο κούρεμα χρεών δανειοληπτών που βρίσκονται υπό πίεση, ενώ αναφέρεται και στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας πως ο νόμος Κατσέλη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Στην έκθεση σημειώνεται πως η μη αντιμετώπιση του υψηλού χρέους του ιδιωτικού τομέα δεν βοηθά ούτε τους οφειλέτες ούτε τους πιστωτές και πως οι καλά σταθμισμένες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώνουν την αβεβαιότητα κα επιδρούν θετικά στην οικονομία στο σύνολό της.
ΠΗΓΗ: www.enikos.gr

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Έχει να δώσει πολλά

Ομάδα με δυνατότητες και ήθος, ο Αγροτικός Αστέρας εξακολουθεί να «κλέβει» τις εντυπώσεις με την πολύ καλή παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που η ομάδα του Παρακαλάμου δέχτηκε τα εύσημα των αντιπάλων για την αγωνιστικότητά της.
Αναμφίβολα το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή δουλειά που γίνεται από τα τέλη του Ιούλη υπό τις οδηγίες του Τάκη Νάκα και αυτό αν μη τι άλλο αντικατοπτρίζεται και στον αγωνιστικό χώρο.

Συμπαραστάτες βέβαια σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν παίκτες και τεχνική ηγεσία είναι η Διοίκηση, που φροντίζει να μην τους λείψει τίποτε όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς και ο φίλαθλος κόσμος που σέβεται και αναγνωρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια.
Αξίζει, επιπλέον, να σταθούμε και στο ρόστερ το οποίο απαρτίζεται από πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, όλοι τους μάλιστα είναι παιδιά από την περιοχή.

Τάκης Νάκας:
«Εξωγενείς παράγοντες μάς στέρησαν βαθμούς»

Μιλώντας για το νέο σταθμό στην προπονητική του καριέρα, ο τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα, Τάκης Νάκας άνοιξε τα χαρτιά του στο «Σ» και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, στους στόχους που αυτή έχει θέσει αλλά και στη βαθμολογική θέση την οποία κατέχει.
Για την αγωνιστική κατάσταση του Αγροτικού Αστέρα, ανέφερε:
«Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, μετρώντας μία πλασματική ήττα στο β' γύρο με το Καλπάκι. Παίξαμε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, όμως εξωγενείς παράγοντες δεν μας άφησαν να κερδίσουμε. Φέραμε «Χ» με το Ασβεστοχώρι και την Αμφιθέα, ενώ έχουμε τρεις νίκες, εκ των οποίων οι δύο είναι εκτός έδρας».
Ερωτηθείς για τους στόχους της ομάδας, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να λειτουργούμε σαν ομάδα. Αυτό επετεύχθη και εν συνεχεία ήρθαν και τα αποτελέσματα, απόρροια της δουλείας που γίνεται από το καλοκαίρι. Με πικρία όμως διαπίστωσα ότι εξωγενείς παράγοντες μάς στέρησαν τουλάχιστον 8 βαθμούς. Αν τους είχαμε, θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμη και στο κόλπο της ανόδου. Ίσως είμαστε η μοναδική ομάδα που μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα δέχτηκε κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά, το έμψυχο υλικό της ομάδας είναι τέτοιο που καλύπτουμε τα κενά».
Όσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, επεσήμανε:
«Θέλουμε να αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο, όπως κάνουμε κατά γενική παραδοχή και αποδοχή των αντιπάλων μας και να βελτιωνόμαστε διαρκώς ώστε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα δοθεί χρόνος συμμετοχής και στους νεαρούς».

Η Ένωση Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου διοργανώνει αντάμωμα και κοπή Πίτας, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12:30 το μεσημέρι στο μουσικό μεζεδοπωλείο ''Μίνα'', πίσω από το Ευγενίδειο Ίδρυμα, Αεροπόρων και Πεντέλης 8, Π. Φάληρο

Η Ένωση Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου "Η Τιτάνη" σας προσκαλεί στο ετήσιο αντάμωμα και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 12:30  μ.μ. στο Μουσικό μεζεδοπωλείο "Μίνα" (πίσω από το Ευγενίδιο Ίδρυμα) Αεροπόρων & Πεντέλης 8, Π.Φάληρο.
Θα χαρούμε να βρεθούμε με εσάς και τους φίλους σας για να γλεντήσουμε όπως οι Ηπειρώτες ξέρουν!!!