Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Κάτω από το όριο της φτώχειας 4 εκατ. Έλληνες

Σοκ προκαλεί η μηνιαία έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ που εκτιμά ότι το 2012 σχεδόν 4 εκ. Έλληνες (3,9 εκ. για την ακρίβεια) βρέθηκαν κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν μόλις έναν χρόνο πριν ήταν 3,1 εκ.! Αυξήθηκαν δηλαδή περισσότερο από 20%!
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, το φορολογικό σύστημα αποτελεί τον πλέον άδικο μηχανισμό ανισοκατανομής του εισοδήματος σε βάρος της μισθωτής εργασίας και σε όφελος των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού.
Η έρευνα τονίζει ότι μέσα σε μια τετραετία, από το 2010 έως το 2013, οι μισθωτοί θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματος τους και καταθέτει μια δέσμη μέτρων για το φορολογικό, τα οποία θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστούν παράλληλα με την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική εξαθλίωση των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας.
Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει η έκθεση της ΓΣΕΕ, ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 6,5 δισ. ευρώ, 47,9% (2009), 6,9 δισ. ευρώ, 52,6% (2010), 7,1 δισ. ευρώ, 55,5% (2011), ενώ οι επιχειρήσεις κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 4,7 δισ. ευρώ, 35,1% (2009), 4,1 δισ. ευρώ, 30,7% (2010), 3,6 δισ. ευρώ, 28,7% (2011).
Η ΓΣΕΕ καταγράφει επίσης ότι η ύφεση κατά το 2009-2012 μείωσε σωρευτικά το ΑΕΠ κατά 25% και η ανεργία κατά την ίδια περίοδο τριπλασιάστηκε (1.200.000 άτομα, 2012).

Απάντηση του κ. Γκουβά Γιάννη στον κο Στουρνάρα

Σεβασμός στο πρόσωπο του κ. Κων/νου Καραμανλή,
Κύριε Στουρνάρα
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε μια άδικη επίθεση από τον υπουργό οικονομικών της τρικομματικής κυβέρνησης προς τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κων/νο Καραμανλή, ότι δήθεν για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας ευθύνεται ο κ. Κώστας Καραμανλής.
Σαν Έλληνας πολίτης αλλά και σαν νεοδημοκράτης πρέπει να απαντήσω στον κύριο Στουρνάρα. Ο λαός έχει γνώση και μνήμη για τα έργο του Κων/νου Καραμανλή αλλά και του δικού σας, κύριε Υπουργέ πρέπει να γνωρίζετε κύριε Στουρνάρα ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής δεν είναι Στουρνάρας, ούτε Σημίτης, ούτε Παπανδρέου, ούτε Βενιζέλος αλλά ούτε και Σαμαράς γιατί η διαφορά ανάμεσά σας κατά την γνώμη μου είναι ο ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής ήταν ο πολιτικός που κατά τη 5ετή θητεία του ως πρωθυπουργός παρέμεινε στην συνείδηση του λαού ότι δεν εξαπάτησε τον πολίτη, γιατί τα προεκλογικά λόγια του Μακεδόνα αυτού πολιτικού είχαν μπέσα και ότι έλεγε τα τηρούσε. Ο κ. Κώστας Καραμανλής όπως αναφέρω και παρακάτω προστάτεψε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Προστάτεψε:
τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την πολύτεκνη οικογένεια, τον αγρότη, την αγρότισσα, τον μαθητή, τον φοιτητή, τον τουρισμό, τελείωσε τα μεγάλα έργα όπως ήταν  η Εγνατία-Λιμάνια. Προστάτεψε την μικρομεσαία επιχείρηση, έδωσε ζωντάνια στην Περιφέρεια με τα αναπτυξιακά προγράμματα. Η ανεργία ήταν μόλις στο 7%.
Ιδιωτικοποίησε επιχειρήσεις που εισέβαλαν στην αύξηση των εσόδων του κράτους όπως ήταν τα λιμάνια και η Ολυμπιακή.
Εγγυόταν οι τράπεζες τα χρήματα των μικροκαταθετών.
Εγγυόταν το αφορολόγητο της α΄ κατοικίας.
Το κυριότερο όμως θέλω να επισημάνω ότι ο Κώστας Καραμανλής προστάτεψε και σέβονταν την Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς θεσμούς. Πρέπει να υπενθυμίσω επίσης στον κ. Στουρνάρα ότι ο μεγάλος αυτός πολιτικός προστάτεψε τα συμφέροντα και το κύρος της πατρίδας κατά την πρωθυπουργία του με τον καλύτερο τρόπο.
Υπενθυμίζω τα ΟΧΙ που είπε σ’ αυτούς που ήθελαν να βλάψουν τα συμφέροντα της πατρίδας:
1._ Είπε όχι στο ξεπούλημα της ενεργειακής εκμετάλλευσης, σε αυτούς που την ήθελαν τσάμπα.
2._ Είπε όχι στο σχέδιο ΑΝΑΝ.
3._ Είπε όχι στην αλλαγή ονόματος της Μακεδονίας.
4._ Είπε όχι σ’ αυτούς που πίεζαν να μην γίνει το έργο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Άλλωστε κύριε Υπουργέ το γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά δεν έχετε το θάρρος να το πείτε, ότι εάν υλοποιούνταν το μεγάλο αυτό έργο: α) η Ελλάδα δεν χρειάζονταν σήμερα αν παίρνει τόσα μέτρα εις βάρος του λαού, β) σαν χώρο εκτός από το ότι θα δίναμε τα δανεικά ίσως μετά από λίγα χρόνια θα είχαμε την δυνατότητα να δανείζουμε στους δανειστές μας. Δυστυχώς όμως ο λαός έπεσε στην παγίδα της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ και ψήφισε το 2009 τον. κ. Γεώργιο Παπανδρέου για  πρωθυπουργό της χώρας.
Όλοι θυμούνται η πρώτη ενέργειά του σαν πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου ήταν να σταματήσει αμέσως αυτό το έργο. Αφού ο κ. Παπανδρέου πρώτα μας κατέστρεψε την χώρα, τώρα κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού πως καταστρέφεται μια χώρα οικονομικά.
Τα ερωτήματα για το δικό σας έργο κ. Στουρνάρα είναι πολλά και αναπάντητα.
1._Είναι αλήθεια κύριε Στουρνάρα ότι σαν Σύμβουλος του τέως Πρωθυπουργού κύριε Σημίτη, ευθύνεστε για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
2._ Σαν οικονομικός σύμβουλος της GOLDMAN SUCHS  μαζί με τον κο Σημίτη μαγειρέψατε δίνοντας πλαστά οικονομικά στοιχεία για να μπούμε στην ΟΝΕ.
3._ Είναι αλήθεια κ. Στουρνάρα σαν οικονομικός σύμβουλος μαζί με άλλους συμβούλους του κ. Σημίτη χαθήκανε ως δια μαγείας τα αποθέματα χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος.
4._Εσείς σαν Υπουργός Οικονομικών της Τρικομματικής Κυβέρνησης με τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζεται έχετε φέρει το λαό σε εξαθλίωση.
5._ Εσείς δεν πήγατε την ανεργία από 7% σε 35%;
6._ Εσείς δεν είστε που σήμερα με την οικονομική σας πολιτική ο απλός νοικοκύρης κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του γιατί δεν έχει να πληρώσει την εφορία και τα χαράτσια;
7._ Εσείς δεν είστε που δεν εγγυάστε ούτε τις μικροκαταθέσεις που έχει κάποιος στις Τράπεζες, του παίρνετε τα χρήματα όχι με το μαχαίρι στο λαιμό αλλά με το μολύβι.
8._ Εσείς δεν είστε που με ορισμένες αποφάσεις που παίρνετε παραβιάζεται την Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς Θεσμούς;
9._ Εσείς δεν είστε κ. Στουρνάρα που δεν χτυπήσατε την φοροδιαφυγή λόγω ανικανότητας και ζητάτε τώρα υπογείως, μέσω του γενικού σας γραμματέα, την περικοπή επιπλέον του κατώτατου μισθού.
  Τελειώνοντας πρέπει να τονίσω κύριε Στουρνάρα για του λόγου το αληθές αυτά που γράφω και επισημαίνω εάν υπήρχε η δυνατότητα για μια κοινή εμφάνιση δική σας και του τέως Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ενώπιον του λαού, από τις αντιδράσεις του κόσμου εκεί θα διαπιστώνατε το έργο το δικό σας και του κ. Κώστα Καραμανλή.
 Είμαι σίγουρος κ. Στουρνάρα ότι ο απλός πολίτης θα φώναζε “Γύρνα πίσω Καραμανλή για να μας σώσεις”. Αντίθετα δε για εσάς θα φώναζε “Φύγε γρήγορα Στουρνάρα για να σωθούμε”.

13/2/2013
Γιάννης Γκουβάς
Αποστασιοποιημένο μέλος Ν.Δ.
Κινητό: 6974891321
Δερβίζιανα Ιωαννίνων
Λάκκα Σουλίου

Επιστολή - διαμαρτυρία κατοίκου του Κάστρου για τα νέα καταστήματα καφέ της περιοχής

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, καφέ-σνακ κ.ά.). Με δεδομένη λοιπόν τη ζήτηση και νοιώθοντας την ανάγκη να εξασφαλίσουμε τον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εκτεταμένης … μπαροποίησης (που δυστυχώς έχει επιδείξει η πόλη μας στο παρελθόν), συγκεντρωθήκαμε κάποιοι “ανησυχούντες” κάτοικοι και συζητήσαμε. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει έλλειμμα νομικού πλαισίου και ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν διακριτούς ρόλους με αποτέλεσμα να αποποιούνται των ευθυνών τους κατά περίσταση. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να απευθυνθούμε κάποια ερωτήματα στις συναρμόδιες υπηρεσίες - ΙΒ΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ΕΠΑΕ, Πολεοδομία του Δήμου και γενικότερα κάθε υπηρεσία στης οποίας την αρμοδιότητα άπτονται οι αδειοδοτήσεις:
1)Υπάρχει πλαίσιο που να ορίζει ΙΚΑΝΟ ΑΡΙΘΜΟ καταστημάτων διασκέδασης σε πυκνοκατοικημένοι, παραδοσιακό-διατηρητέο οικισμό και ειδικότερα στις γειτονιές –και, αν όχι, υπάρχει πρόβλεψη για την δημιουργία του; (σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα του οικισμού)
2)Υπάρχει –ή πρόκειται να υπάρξει-  πλαίσιο που να ορίζει ποιες είναι οι πιθανές αλλαγές χρήσης;  Για παράδειγμα, είναι δυνατή καθ’  όσον διαπιστώνουμε η αλλαγή χρήσης από εμπορικό κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θα ήταν αναγκαίο όμως να γνωρίζουμε αν επιτρέπεται να μετατραπεί οικία σε κατάστημα, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για τον –αμιγώς μέχρι σήμερα- οικιστικό χαρακτήρα της Καστροπολιτείας εφόσον κάθε οικία θα είναι εν δυνάμει «μαγαζί»!
3)Τίθενται οι ίδιοι όροι λειτουργίας καταστημάτων που ισχύουν για όλη την πόλη ή υπάρχει διαφορετικό καθεστώς, δεδομένης της ιστορικότητας και της πυκνής κατοίκησης της περιοχής; Κατά την εκτίμησή μας οι όροι θα έπρεπε να είναι ιδιαιτέρως αυστηροί, όσον αφορά στο ΩΡΑΡΙΟ λειτουργίας, στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ του καταστήματος (προσόψεις, κουφώματα, κλιματιστικά κ.λπ.) στη ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ της επιχείρησης (π.χ. κουλοχέρηδες θα επιτρέπονταν; Ή ίσως μαγαζί που παίζει «σκυλάδικα»;) στην ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ (ένταση ήχου, ικανοποιητική μόνωση) και άλλα.
Παρακαλούμε να μας απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα και, εφόσον διαπιστώσετε απουσία ή ελλείψεις νομικού πλαισίου να πράξετε τα δέοντα για τη θέσπισή του, προκειμένου να προστατευτεί η φυσιογνωμία του οικισμού και να εξασφαλιστεί το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων.  Δεν είμαστε βεβαίως ενάντιοι σε κάθε μορφής επιχείρηση, ωστόσο οραματιζόμαστε μια Καστροπολιτεία στα πρότυπα κάποιων καστροπόλεων του εξωτερικού. Πέρα απ’ τα παραπάνω, θα περιμέναμε από τους ιθύνοντες και μία μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στο στολίδι της πόλης μας, το Κάστρο και γενικότερα το ιστορικό κέντρο το οποίο ουδέποτε εκτιμάμε ότι είχε την φροντίδα που του αρμόζει. Δηλώνουμε πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε μία ανοιχτή συζήτηση, κατοίκων και συναρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε ένα εύρωστο “τοπίο” για την περιοχή μας.
Αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, για να μην μας προλάβουν –για ακόμη μια φορά, σ’ αυτή τη χώρα-οι εξελίξεις…

Εκ μέρους κατοίκων του Κάστρου
Κακούρης Ευάγγελος
ωάννινα, 7-2-2013
Κάτοικος Κάστρου
Οδός: Παλαιολόγου 9
Τηλ.: 6909094387

Επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Γιάννενα για το προσυνέδριο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

Στα Γιάννενα θα βρεθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος για το προσυνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο GRAND SERAI, στις 11 το πρωί.
Στο πρώτο μέρος θα συζητηθεί το θέμα της υγείας  και στο δεύτερο θέματα που αφορούν την Ήπειρο.
 Στις 10:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στα ΜΜΕ.

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνελήφθη 81χρονος ημεδαπός για χρέη προς το Δημόσιο

Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των (94.731,23) ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (13-02-2013) το πρωί στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 81χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 94.731,23 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή - διάρρηξη αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν χθες (12-02-2013) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 20 και 23 ετών, για διάρρηξη αυτοκινήτου.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι λίγο νωρίτερα παραβίασαν σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (σπάζοντας το παράθυρο της πόρτας του οδηγού) και αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό του.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη νεαρός ημεδαπός για διάρρηξη μονοκατοικίας

Συνελήφθη, χθες (12-02-2013) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 20χρονος ημεδαπός Ρομά, για κλοπή από οικία στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 20χρονος αφού παραβίασε το παράθυρο σπιτιού, ιδιοκτησίας 81χρονης ημεδαπής, εισήλθε στο εσωτερικό του και αφαίρεσε ένα ραδιοκασετόφωνο, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια, η οποία και ενημέρωσε την Αστυνομία.
Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, ο δράστης εντοπίστηκε το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου και συνελήφθη.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Στον "αέρα" δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες του ΟΕΚ

Επί ξύλου κρεμάμενοι όσοι πήραν δάνειο από τον ΟΕΚ
Όμηροι των κακών σχέσεων του δημοσίου με τις τράπεζες είναι περισσότεροι από 100.000 δανειολήπτες μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Σύμφωνα με καταγγελίες δανειοληπτών, οι τράπεζες δέχονται να ρυθμίσουν τις οφειλές των δικαιούχων του ΟΕΚ μόνο αν οι δανειολήπτες δεχτούν να πληρώνουν από την επόμενη κιόλας δόσης τους πολλαπλάσιο επιτόκιο σε σχέση με αυτό που πλήρωναν προ ρύθμισης, χάνοντας την επιδότηση επιτοκίου. Πρόκειται για δάνεια 15ετούς διάρκειας με κάλυψη του επιτοκίου από 50% έως και 100% για 9 χρόνια.
Το κόστος της επιδότησης των δανείων αυτών ανέρχεται στα 380 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, τα αποθεματικά του ΟΕΚ επαρκούν για την κάλυψή του.
Τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα υιοθετούν τη συγκεκριμένη πρακτική, προκειμένου να εξασφαλιστούν έναντι συσσωρευμένων οφειλών του ΟΕΚ άνω των 250 εκατ. ευρώ προ τα ίδια, και ταυτόχρονα να πιέσουν το δημόσιο για να αλλάξουν οι όροι λήψης δανείων μέσω του ΟΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προκειμένου να διακόψουν τις συναλλαγές τους με το δημόσιο ζητούν την καταβολή της επιδότησης από τον καταργηθέντα πλέον Οργανισμό απευθείας στους δανειολήπτες, οι οποίοι στη συνέχεια θα καταβάλλουν εξ’ ολοκλήρου το ποσό της δόσης στις τράπεζες.

Στα 27 λεπτά το κιλό φθάνει η τιμή του καλαμποκιού

Εκτιμήσεις για αύξηση της καλλιέργειας το 2013!

Στα 27 λεπτά το κιλό φθάνει η τιμή του αραβόσιτο (ξεκινάει από 25 λεπτά/κιλό) αυτή την περίοδο ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί, την χρονιά που διανύουμε αναμένεται στρεμματική αύξηση στην καλλιέργεια. Οι λόγοι που θα καλλιεργηθεί περισσότερο καλαμπόκι (σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) είναι η μείωση της καλλιέργειας βάμβακος η οποία θεωρείται σίγουρη μετά και τα περσινά προβλήματα από το πράσινο σκουλήκι. Ωστόσο, όσο αφορά την πορεία της τιμής του καλαμποκιού φέτος όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορούν να γίνου εκτιμήσεις.
 «Πρόκειται για μια απρόβλεπτη χρονιά, κατά την διάρκεια της οποίας δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, σχετικά με την πορεία της τιμής στο καλαμπόκι», επαναλαμβάνουν παραγωγοί αλλά και άνθρωποι της αγοράς.
Σε διεθνές επίπεδο πάντως, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οι τιμές καλαμποκιού αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 και ίσως και στο δεύτερο, αφού ακόμα και αν η επόμενη παραγωγή είναι ικανοποιητική, μέρος της θα χρησιμοποιηθεί για την αναπλήρωση των αποθεμάτων.
Την ίδια στιγμή η έστω και μικρή αύξηση των τιμών στα καλαμπόκια προβληματίζει τους Έλληνες κτηνοτρόφους αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το καλαμπόκι αποτελεί βασικό συστατικό των ζωοτροφών.

ΠΗΓΗ: www.agrotypos.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Η οικοδομική δραστηριότητα σε ελεύθερη πτώση το μήνα Νοέμβριο

Κατακόρυφη πτώση κατά 65,4% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα το μήνα Νοέμβριο, με τον κλάδο να συνεχίζει την ίδια τραγική πορεία καθώς η οικονομία βρίσκεται ήδη στον έκτο χρόνο της ύφεσης.
Βάσει στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής την Τρίτη, ο αδειοδοτούμενος όγκος των κατασκευαστικών έργων ανήλθε τον Νοέμβριο στα 706.900 κυβικά μέτρα έναντι 2,04 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Η Ιδιωτική Οικοδοµική ∆ραστηριότητα, εµφανίζει στο σύνολο της χώρας, µείωση κατά 36,6% στον αριθµό των οικοδοµικών αδειών, κατά 32% στην επιφάνεια και κατά 30,5% στον όγκο, σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2011.