Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ήπειρο

Χιονόπτωση έχει πλήξει το σύνολο των ορεινών περιοχών, αλλά και περιοχών με χαμηλότερο υψόμετρο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει  ιδιαίτερα προβλήματα.
Τα αποχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ έντονες οι καταιγίδες που σημειώνονται δεν έχουν προκαλέσει  πλημμυρικά φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από νότιες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6ο C.
Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει άστατος με βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5ο  C  το Σάββατο και δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της σπείρας, ενώ κατασχέθηκαν (236) κιλά κάνναβης

Τέλος στη δράση κυκλώματος εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών Ελλήνων, ηλικίας 29,28, 29 και 27 ετών, ενώ αναζητείται αλλοδαπός συνεργός τους, που οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας, με σκοπό τη μεταφορά της στην Αθήνα.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι απότοκος συντονισμένων ερευνών και επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το Άκτιο Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, χθες (08-02-2013) το βράδυ, έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, με οδηγό τον 29χρονο ημεδαπό, μέσα στο οποίο βρέθηκε ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (236) κιλά.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε εμπλοκή και άλλου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ηλικίας 28 και 29 ετών), που λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής και το οποίο εντοπίστηκε στο Άκτιο Πρέβεζας.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης:
*στο κύκλωμα ενεργό ρόλο διαδραματίζει και 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί την 06-02-2013 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
*ιθύνων νους της μεταφοράς των ναρκωτικών είναι αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται, ενώ αρχηγικό ρόλο στην σπείρα έχει ο 29χρονος δράστης, που συνελήφθη ως προπομπός και προέκυψε ότι κατένειμε ρόλους και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη ως προς τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν:
*έξι ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -161- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -236.393- γραμμαρίων.
*μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους (7) γραμμαρίων.
*δύο αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.
*τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
*το χρηματικό ποσό των (3.195) ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Από το 2014 οι "έξυπνοι" μετρητές της ΔΕΗ

Το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου 2014 θα ξεκινήσει η αντικατάσταση των αναλογικών μετρητών ηλεκτρικού στους καταναλωτές χαμηλής τάση με ψηφιακούς, όπως προβλέπει σχετική απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με το euro2day, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 θα έχει αντικατασταθεί το 40% του συνόλου των υφιστάμενων μετρητών και μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2020 του 80%.

Το πρόγραμμα, θα εκτελέσει ο Διαχειριστής του Δικτύου –ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ) και αφορά αντικατάσταση περίπου 5,6 εκατομμύρια μετρητών.

Η εκκίνηση θα γίνει με την υλοποίηση πιλοτικού έργου για περίπου 100.000 μετρητές, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2015.

Διάλεξη από τον Επίτιμο Καθηγητή Ιστορικής Οικολογίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ κ. Oliver Rackham, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, και ώρα 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πάρκο Λιθαρίτσια) διάλεξη για το ευρύ κοινό από τον κ. Oliver Rackham, Επίτιμο Καθηγητή Ιστορικής Οικολογίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, Εταίρο της Βρετανικής Ακαδημίας, με θέμα «Trees, Forests and People in Ancient and Modern Greece» (Δέντρα, Δάση και Άνθρωποι στην Αρχαία και Σύγχρονη Ελλάδα).
Την εκδήλωση διοργανώνουν η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών. Ο διεθνούς φήμης, κ. Oliver Rackham, έγκριτος επιστήμονας και βαθύς γνώστης, μεταξύ άλλων, του φυσικού περιβάλλοντος της Νότιας Ευρώπης και της διαχρονικής σχέσης του με τις ανθρώπινες κοινωνίες και τον πολιτισμό, διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία και συμμετοχή σε διεπιστημονικά, συχνά αρχαιολογικού περιεχομένου, προγράμματα σε περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στην Κρήτη και πρόσφατα στην Ήπειρο. 
Στα Γιάννενα θα βρεθεί ως συνεργάτης του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών στο πλαίσιο του Προγράμματος ΘΑΛΗΣ με αντικείμενο «Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΤΑ ΙΕΡΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ HΠΕΙΡΟΥ» (ΕΣΠΑ 2007-2013). Από το πλούσιο συγγραφικό έργο του, ιδιαίτερης μνείας χρήζει το βιβλίο του Τhe Making of the Cretan Landscape (Manchester University Press 1997), το οποίο έγραψε με την αρχαιολόγο Jennifer Moody.  Το βιβλίο αυτό, με τίτλο «Η Δημιουργία του Κρητικού Τοπίου», κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.  Ο καθηγητής Rackham έχει επιδείξει και ενεργή φροντίδα σε θέματα διάσωσης και διατήρησης μοναδικών οικοσυστημάτων και ιστορικών τόπων της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Στην Κρήτη, πρωτοστάτησε στη διεθνή πρωτοβουλία ακύρωσης των σχεδίων ανορθολογικής εκμετάλλευσης της χερσονήσου Κάβο Σίδερο, στο βορειοανατολικό τμήμα της νήσου.
Η διάλεξη θα δοθεί στην Αγγλική γλώσσα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651001089

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 11:30 πρωινή, κόβει την Πίτα και διασκεδάζει Ηπειρώτικα στο ΚΑΠΗ του Κόκκινου Μύλου, Φιλαδέλφειας 205, Αχαρναί

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών σας καλεί στον ετήσιο χορό και που θα γίνει ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 στο ΚΑΠΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου στις Αχαρνές (οδός Φιλαδέλφειας 205).
Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει, δρώμενο από το χορευτικό τμήμα και παραδοσιακό γλέντι .
Ηπειρώτικη παραδοσιακή Μουσική - Τραγούδι και χορό από την γνήσια κληρονομιά μας.
Θα μας διασκεδάσουν στα Ηπειρώτικα Λαλούμενα, Ηπειρώτικη  παραδοσιακή Κομπανία.
Θα διατίθεται εκείνη την μέρα για ενίσχυση του Συλλόγου
σουβλάκια, λουκάνικα, μπύρες και κρασιά σε πολύ χαμηλές τιμές.
Γενική είδοσο για όλους 5 ευρώ.
Ώρα έναρξης: 11:30 π.μ.

Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας η γρίπη στην Ελλάδα

Αύξηση των επισκέψεων ασθενών με γρίπη στους γιατρούς κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ την εβδομάδα που έληξε στις 2 Φεβρουαρίου -ένδειξη ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα «αρχίζει να εισέρχεται στη φάση αυξημένης δραστηριότητας».
Μέχρι και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 είχαν καταγραφεί συνολικά τέσσερις θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.
Το ένα από τα κρούσματα αφορούσε τον ιό γρίπης τύπου Β και τα τρία στον ιό γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09.
Από τα 24 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης που είχαν καταγραφεί μέχρι την ίδια μέρα, τα 22 χρειάστηκαν νοσηλεία στην εντατική.
Οι γενετικές αναλύσεις σε δείγματα ασθενών δείχνουν ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν φέτος αρκετά στελέχη του ιού: το 91,7% αφορούσε τη γρίπη τύπου Α και το 8,3% τον τύπου Β. Από τα στελέχη τύπου Α, το 59,1% ήταν Α(Η3Ν2) και το 40,9% είναι Α(Η1Ν1)pdm09.
Τα φετινά κρούσματα γρίπης παραμένουν πάντως στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Ε.Π.Ζ., η οποία θα διεξαχθεί  την  12η Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Τρίτη & ώρα 11.00 π.μ., στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

Ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Κοπή Πίτας του Συνδέσμου Αποδήμων Βούρμπιανης Ηπείρου, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 10:30 στο Ξενοδοχείο STANLEY, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο

Κατασχέσεις μισθών και εις χείρας τρίτων από την εφορία

Πώς θα μας παίρνουν μισθούς και συντάξεις
Ακόμα και ολόκληρο το μισθό, και όχι μόνο τα επιπλέον από τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, κατάσχουν πλέον  οι εφορίες, σε περιπτώσεις που κάποιος  έχει εισοδήματα και από άλλες  πηγές (συντάξεις, ενοίκια κλπ).
Η καθίζηση των εισπράξεων εσόδων (από την έμμεση φορολογία κυρίως) που σημειώθηκε τον Ιανουάριο, σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος ειδικός γραμματέας εσόδων ξεκινά γύρο συναντήσεων με τους εφόρους, για να συζητήσει μέτρα για όσους χρωστάνε και δεν πληρώνουν το δημόσιο.
Οι εντολές που έχουν  πάντως οι εφορίες είναι να εφαρμόζουν πολύ αυστηρά τον Κώδικα Είσπραξης  Δημοσίων Εισόδων, ειδικά σε περιπτώσεις  μη συνεργάσιμων πολιτών που αρνούνται  κάθε συνεννόηση και συνεργασία με τις Αρχές στην πληρωμή των φόρων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, και για 1 ευρώ ακόμη που αφήνει απλήρωτο από τους φόρους του κάθε πολίτης, οι ΔΟΥ έχουν εντολή να στέλνουν άμεσα ατομική ειδοποίηση από  την πρώτη μέρα καθυστέρησης στον φορολογούμενο. Με αυτή του υπενθυμίζουν ποια "αναγκαστικά" μέτρα προβλέπονται στις περιπτώσεις αυτές από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

ΕΛ.ΑΣ.: Πώς να αποφύγετε να πέσετε θύματα απάτης μέσω διαδικτύου

Με αφορμή περιστατικό που καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και αφορά απάτη μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα εξαπάτηση 52χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες, κατέθεσε χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό για δήθεν αγορά αυτοκινήτου, το οποίο διατίθετο προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας και το οποίο δεν παρέλαβε ποτέ, υπενθυμίζονται χαρακτηριστικά περιστατικά εξαπάτησης πολιτών προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν και να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης :
Χαρακτηριστικά περιστατικά εξαπάτησης πολιτών που συνέβησαν σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας:
την 04-12-2012 ύστερα από επικοινωνία μέσω διαδικτύου 53χρονου με άγνωστο δράστη, συμφωνήθηκε αγοραπωλησία ενός μηχανήματος έργων (JCB). Την 05-12-2012 o 53χρονος κατέθεσε σε λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος, που του εστάλη μεσω e -mail, το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ ως προκαταβολή. Παρά τα συμφωνηθέντα, μέχρι σήμερα δεν παρέλαβε τίποτα, ενώ ο δράστης εξαφανίστηκε και δεν απαντάει στις προσπάθειες επικοινωνίας του παθόντα.

Public Issue: Οριακό προβάδισμα με 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον ΣΚΑΪ. Προβάδισμα 10 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής:
ΣΥΡΙΖΑ: 29%
ΝΔ: 28,5%
Χρυσή Αυγή: 11,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:  8%
ΠΑΣΟΚ: 7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6%
ΚΚΕ: 5,5%
και λοιπά 4,5%.
Στην παράσταση νίκης, υπάρχει ανατροπή σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αφού πλέον η ΝΔ προηγείται με 48% έναντι 38% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 46% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. Το 26% των συμμετεχόντων κρίνει πως κανένας εκ των δύο ηγετών δεν αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή. Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο κ. Σαμαράς σημείωσε πτώση κατά δύο μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο κ. Τσίπρας παρέμεινε σταθερός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες, ο Φώτης Κουβέλης έχασε πέντε μονάδες, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα ανέβηκε κατά έξι μονάδες. Σημειώνεται ότι σε ποσοστό 63% οι ψηφοφόροι πιστεύουν πως «δεν χρειάζονται» ή «μάλλον δε χρειάζονται» σήμερα πρόωρες εκλογές, έναντι μόλις 33% που αντιτείνει πως «χρειάζεται» ή «μάλλον χρειάζεται» άμεση προσφυγή στις κάλπες, προτού ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης. Το 51% πάντως, πιστεύει πως οι εκλογές θα προκηρυχθούν πριν το πέρας της τετραετίας. Σε ερώτηση για το φορολογικό σύστημα, το 96% το χαρακτήρισε «μάλλον άδικο». Το 72% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 21% γνωμοδοτεί πως βρίσκεται στη σωστή. Επιπλέον, το 63% τονίζει την ανάγκη «βαθιών αλλαγών» στην κοινωνία, ενώ το 23% δε διστάζει να δηλώσει πως χρειάζεται «ριζική αλλαγή» της κοινωνίας μέσω «επανάστασης».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο από τη χώρα σε τρεις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (07-02-2013) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα τριών (3) μη νομίμων μεταναστών, υπηκόων Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα, οι δύο διακινητές, οδηγώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μετέφεραν από τη Θεσσαλονίκη στην Ηγουμενίτσα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες και τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μεθοδεύοντας την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσο του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Για τις «υπηρεσίες» αυτές, οι διακινητές θα ελάμβαναν από τους λαθρομετανάστες ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των (690) ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με Βουλγαρικές πινακίδες και τρεις πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.