Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Αιφνιδιασμός και επιφυλάξεις από το Δήμο Πωγωνίου για το Κέντρο μεταναστών

Σε μια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε για τον Δήμο Πωγωνίου, μετά την επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια και αφορά στο ενδεχόμενο λειτουργίας Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην Κακαβιά.
Η πρόταση αυτή αιφνιδίασε τον Δήμο Πωγωνίου, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία αναφορά στις εγκαταστάσεις του παλιού ΚΤΕΟ στην Κακαβιά, σε όλες τις συζητήσεις που γίνονταν το τελευταίο διάστημα για την δημιουργία Κέντρου Λαθρομετανάστευσης στην Ήπειρο.
Για το λόγο αυτό, στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης, οι οποίοι είχαν συνομιλήσει με τον Υπουργό και για το θέμα του Κέντρου, αναλαμβάνοντας να ενημερώσουν το σώμα για τις προθέσεις του Υπουργείου.
Το βέβαιο είναι, όπως είχε τονίσει και ο ίδιος ο κ. Δένδιας στις δηλώσεις του μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, πως στην Ήπειρο θα γίνει ένα τέτοιο Κέντρο, προκειμένου να συνδράμει και στο έργο των αστυνομικών αρχών, τις οποίες σε καθημερινή βάση απασχολούν υποθέσεις λαθρομετανάστευσης.
Το ενδεχόμενο της δημιουργίας του Κέντρου στο παλιό ΚΤΕΟ έγινε γνωστό την επομένη της επίσκεψης του κ. Δένδια από τον Περιφερειάρχη και η εκτίμηση των ανθρώπων του Δήμου Πωγωνίου, ήταν ότι από αυτόν προήλθε η πρόταση, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.
Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσαν το Σώμα οι κ.κ. Καχριμάνης και Παπιγκιώτης δεν πρόκειται για μια οριστική απόφαση του Υπουργείου, αλλά για μια σκέψη που θα ζητηθεί με τους τοπικούς φορείς για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και με την μεγαλύτερη συναίνεση.
Εξάλλου, δεν έχει εγκαταλειφθεί η πρόταση για την δημιουργία του Κέντρου στις παλιές κατασκηνώσεις της Κόνιτσας που εξετάζεται από το Υπουργείο, όπως και τα στρατόπεδα της Περιφέρειας που παραμένουν ανενεργά. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει και μια πιο εκτενής εξέταση των εγκαταστάσεων του παλιού ΚΤΕΟ στην Κακαβιά, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι διαθέτει τις υποδομές που απαιτούνται και με μικρό κόστος μπορεί να καταστεί λειτουργικό για την φιλοξενία λαθρομεταναστών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου δεν έλαβε απόφαση, αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά με την πρόταση, επιδιώκοντας να έρθει σε επαφή και με το Υπουργείο για περαιτέρω ενημέρωση, αλλά και με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους.
Σταθμός Κράτησης στα Γιάννενα
Πέρα από την δημιουργία του Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην Ήπειρο, η ηγεσία εξετάζει και την δημιουργία ενός Σταθμού Κράτησης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, προκειμένου όσοι συλλαμβάνονται να μετακινούνται εκεί και να προωθούνται στο Κέντρο, διευκολύνοντας τις Αρχές.
ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, κόβει την Πίτα, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο STANLEY, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο


15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9/10 Φεβρουαρίου στην Γ΄ Ερασιτεχνική-Α' Όμιλος και η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου αντιμετωπίζει εκτός των Μάρμαρα

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013
Μάρμαρα - Κεφαλόβρυσο (15:00)
Πετσάλι - Μπισδουνάκι (15:00)
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013
Βοτονόσι - ΑΠΟΕΛ (11:00)
Ζίτσα - Καρυές (11:00)
Α.Ε. Γιάννενα - Καρίτσα (11:00)
Πανζαγορισιακός - Ανάργυροι (15:00)

O Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού, διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 21:00, στις εγκαταστάσεις ΕΠΑΛ, Σωκράτους και Παύλου Μελά 1, Καματερό

Το Δ.Σ του Συλλόγου σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που διοργανώνει το προσεχές Σάββατο με στόχο να αποτελέσει αυτός ένα ακόμη αντάμωμα όλων των μελών Ηπειρωτών αλλά και των φίλων του, που στηρίζουν διαχρονικά ενεργά τις δραστηριότητες του.
Στο καλλιτεχνικό - μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα απολαύσουμε τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και θα διασκεδάσουμε με την κομπανία του Τάκη Ζιάγκα.
Συμβολική τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πέραν των άλλων και εδέσματα μαγειρεμένα από τις Ηπειρώτισσες του Συλλόγου, το κρασί κτλ.
Τηλ. επικοινωνίας:
-- κ. Ζήσης Πότσης, Πρόεδρος,τηλ. 6973 - 023817  και
-- κ. Νίκος Τσίκος, Αντ/δρος, τηλ.6977- 460203

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος καταγγέλλει την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών

Αρ. Πρωτ. 2262                                                                 Αθήνα  7-2-2013

            ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΔΣ της ΠΣΕ καταγγέλλει την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών ως ακραίο αυταρχικό μέτρο και μορφή έκνομης καταστολής, που οδηγεί την κυβερνητική  πολιτική στο όριο της αντιδημοκρατικής εκτροπής. 
Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας, γιατί το μέτρο της επιστράτευσης φαίνεται πως γίνεται πλέον κυβερνητικός κανόνας για την αντιμετώπιση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, από τη στιγμή που λίγες μέρες πριν εφαρμόστηκε σε βάρος των απεργών στο Μετρό και στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς. Με την πρακτική αυτή δεν καταργείται μόνο στην πράξη το θεμελιώδες δικαίωμα της απεργίας. Ταυτόχρονα επιβάλλεται ένα απεχθές καθεστώς αναγκαστικής εργασίας πέρα από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο.
Επιπλέον θεωρούμε πως αποτελεί όνειδος για μια κοινοβουλευτική κυβέρνηση να αξιοποιεί καταχρηστικά έναν αμφιλεγόμενο χουντικό νόμο και παράλληλα να καταστρατηγεί ευθέως τις συνταγματικά προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την επιβολή των μέτρων επίταξης και επιστράτευσης, οι οποίες αναφέρονται σαφώς σε περιπτώσεις αποκλειστικά θεομηνιών και πολεμικών καταστάσεων.
Το ΔΣ της ΠΣΕ με γνώση και δημοκρατική ευθύνη στηρίζει ανεπιφύλακτα τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών που πλήττονται βάναυσα με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων καθώς και η ανατροπή των όρων της ισχύουσας οργανικής σύνθεσης των πληρωμάτων.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που από τη μια καθιστά ομήρους των εφοπλιστών τους ναυτεργάτες -πολλοί από τους οποίους είναι για μήνες απλήρωτοι- και από την άλλη πλήττει και τους κατοίκους των νησιών με την κατάργηση της υποχρεωτικής 10μηνης δρομολόγησης των πλοίων προς τα νησιά. Είναι προφανές με το εν λόγω Νομοσχέδιο πως η κοινωνική ζωή των νησιών γίνεται έρμαιο των συμφερόντων των εφοπλιστών.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών με ουσιαστικό διάλογο, να προασπίσει τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας νησιωτών και να άρει έστω και τώρα το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης.
Επίσης συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών για τη προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους, για να παραμείνουν στη γη τους και να την καλλιεργούν.

Το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.

23η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9/10 Φεβρουαρίου, εκτός έδρας αγωνίζεται ο Αγροτικός Αστέρας (Αμφιθέα - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 9/02-15:00), εντός ο Α.Σ. Καλπακίου (Καλπάκι - Περίβλεπτος 9/02-15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πωγωνάτος - Πανφρουριακός 10/02-15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΑΜΦΙΘΕΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ -ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ..
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2013
Αμφιθέα - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (15:00)
Καλπάκι - Περίβλεπτος (15:00)
Αμπελόκηποι - Περιστέρι (17:15)
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2013
Αγ. Μαρίνα - Ασβεστοχώρι (11:00)
Καμποχώρια - Ζωοδόχος (11:00)
Πωγωνάτος - Πανφρουριακός (15:00)
ΠΑΟ Κόνιτσας - Δαβάκης (15:00)
Νησί - Ελεούσα (15:00)
Σταυράκι - Πρωτόπαπα (17:15)

Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών χορών και Λαογραφικών Ερευνών ''Ελληνική Παράδοση'', κόβει την Πίτα του το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:30, στο Αθλητικό Πολυκέντρο Ραδιοφωνίας, στο Δήμο Ιλίου

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών χορών και Λαογραφικών Ερευνών ''Ελληνική Παράδοση'',που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθλητικού Πολυκέντρου Ραδιοφωνίας (Πριάμου, Ίλιον) .
Ελάτε να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος αλλά και να χορέψουμε με τη συνοδεία της Παραδοσιακής Ορχήστρας του δεξιοτέχνη Ηπειρώτη κλαρινίστα Γιώργο Κοτσίνη, στο τραγούδι ο ξεχωριστός Β. Δημούδης. Φιλική συμμετοχή Η. Γάκος.
Η τιμή θα είναι 15 ευρώ για τους μεγάλους και 10 ευρώ για τα παιδιά και θα περιλαμβάνει φαγητό και ποτό - αναψυκτικό.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος: Γιάννης Λάμπρου
Ο Αντιπρόεδρος: Βασίλης Τσούνης

ΟΓΑ: Οι νέες προϋποθέσεις για τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων

Σε επανεξέταση των συντάξεων που λαμβάνουν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα προχωρήσει άμεσα ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σε μια προσπάθεια περαιτέρω νοικοκυρέματος στα του οίκου του.
Ήδη έχουν αποσταλεί στο ταχυδρομείο ειδικές ενημερωτικές επιστολές, οι οποίες θα φθάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες στους δικαιούχους και θα ενημερώνουν για τις νέες προϋποθέσεις και τα καινούρια δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη συγκεκριμένη παροχή.
Οι προϋποθέσεις είναι:- Να έχουν συμπληρωμένο το 67ο έτος της ηλικίας
- Να μην λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού. Σε περίπτωση εγγάμων, πρέπει ο/η σύζυγός του δικαιούχου να μη λαμβάνει σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν. 4169/1961
- Μόνιμη και νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση.
- Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ. Στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην ξεπερνά το ποσό των 8.640 ευρώ.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα Κέντρα Υγείας

Μαζικές συγκεντρώσεις έξω από τα Κέντρα Υγεία σε Μακρακώμη, Δομοκό και Αταλάντη οργανώθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, από τους δήμους και τα δημοτικά συμβούλια, σε συνεργασία με τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας. Πρόκειται για συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου της Λαμίας, η οποία με έγγραφό της ζήτησε να εντάξει στις εφημερίες των νοσοκομείων το σύνολο των ιατρών γενικής ιατρικής των Κέντρων Υγείας, έτσι ώστε να καλύψει τα κενά σε εφημερίες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι, για αρκετά χρόνια υπήρχε η μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας προς το νοσοκομείο, μέσα σ' ένα κλίμα συναίνεσης. Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν από τη στιγμή που, τόσο οι γιατροί των Κέντρων Υγείας όσο και οι δήμαρχοι, ερμήνευσαν έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου ως προάγγελο της κατάργησης της 24ωρης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας. Για 15 μέρες ζητούσαν επίμονα να ανακληθεί το συγκεκριμένο έγγραφο.
Στις δύο συναντήσεις που προηγήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας κ. Κουτσοπίνη, ο οποίος αρνήθηκε να ανακαλέσει το έγγραφο γεγονός το οποίο πυροδότησε κλίμα έντασης και οι συναντήσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Ήδη, με επιστολή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος χαρακτηρίζει ως μη νόμιμες τις κινήσεις αυτές και καλεί τον διοικητή του νοσοκομείο της Λαμίας να τις ανακαλέσει.
Πριν από ένα εικοσιτετράωρο, με απόφασή του το ΔΣ του νοσοκομείου προσπαθεί να μετριάσει την ένταση, ωστόσο όμως, ακόμη και το νέο έγγραφο που εκδόθηκε -και με βάση το οποίο εντάσσει τη μετακίνηση των γιατρών των Κέντρων Υγείας στο νοσοκομείο «στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της ιατρικής δεοντολογίας»- απορρίφθηκε τόσο από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας όσο και από τους δημάρχους.
Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, οι πολίτες αρνήθηκαν να συναινέσουν στη μετακίνηση γιατρών, αλλά ζήτησαν και την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με ιατρικό δυναμικό. Μάλιστα, ορισμένες μετακινήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε αγροτικούς γιατρούς από αγροτικά ιατρεία προς το νοσοκομείο Λαμίας έχουν πυροδοτήσει πρόσθετο κλίμα έντασης, καθώς έχουν διακοπεί οι γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στον διοικητή του νοσοκομείου, τους γιατρούς και τους δημάρχους.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων «οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών βρίσκονται σε ετοιμότητα και με τον ίδιο τρόπο θα απαντήσουν σε κάθε πιθανή μετακίνηση ιατρικού δυναμικού από τα Κέντρα Υγείας στο νοσοκομείο», ενώ δηλώνουν έτοιμοι να επαναλάβουν συγκεντρώσεις σε κάθε απόπειρα να μετακινηθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Καθημερινή 7/2/2013

Σημ:
Μήπως πλησιάζει και στο Κέντρο Υγείας της περιοχής μας (Δελβινακίου);
         Μήπως πρέπει να ενεργήσουμε και να κάνουμε κάτι πριν είναι αργά ;
         Ας το σκεφτούμε όλοι μας.   


Μάγκος Μιχάλης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

Μηνιαία δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου 2013 της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου 2013, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα:

1. Συνελήφθησαν συνολικά (152) άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων, καθώς επίσης (8) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και (446) μη νόμιμοι μετανάστες, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών). Ειδικότερα, οι συλλήψεις ατόμων για αδικήματα του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων αποτυπώνονται στο παρακάτω γράφημα:
2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (90) υποθέσεις οι οποίες ενδεικτικά παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα .
3. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά τα ακόλουθα:
Ηρωίνη: 7,84 γραμμάρια
Κάνναβη: 1 τόνος, 15 κιλά και 674.52 γραμμάρια
Κοκαΐνη: 0,8 γραμμάρια
Χάπια: 171
Πιστόλια: 2
Γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου:1
Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων: 177
Μεταλλικό γκλοπ:1
Σουγιάς:1
Μεταλλική σφεντόνα:1
Σιδηρογροθιές:2
Κροτίδες:29
Ζυγαριά:1
Πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ: 1713
Εντυπώματα σφραγίδων και επιταγών:22
Μονάδες ΗΥ, εκτυπωτής, scanner :4
Οχήματα : 14
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα : 10

Καχριμάνης Αλέξανδρος: Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης

Η Αρχαία Νικόπολη ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη. Ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών για την αναβάθμιση – αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου, οι οποίες προχωρούν χάρη στην αποφασιστική συμβολή της Περιφέρειας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, - δήλωσε- είχαμε θέσει ως μια από τις βασικές προτεραιότητες την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ήπειρο, αλλά και στήριγμα της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Το σημερινό έργο, με το οποίο αλλάζει θεαματικά η μέχρι πρότινος κατάσταση του Αρχαιολογικού χώρου, είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειάς μας. Υλοποιείται χάρη στην διάθεση πίστωσης 100.000 ευρώ από την Π.Ε. Πρέβεζας για τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εργασίες και έτσι στη συνέχεια και με τη δική μας συνδρομή επιτεύχθηκε η ένταξή του στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια παράλληλα εκπονεί τη μελέτη για τη δημιουργία οδικού άξονα που θα συνδέει την Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με την πόλη της Πρέβεζας, παρακάμπτοντας τον αρχαιολογικό χώρο που σήμερα κόβεται στα δύο».
 «Απώτερος σκοπός μας είναι να εντάξουμε το μνημείο της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO. Συνεργαζόμαστε στενά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και παράλληλα, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης, προωθούμε τη δημιουργία ενός Δικτύου Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, που θα αποτελεί ένα νέο τουριστικό προϊόν που θα τονώσει την οικονομία συνολικά της Περιφέρειας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, για να προσθέσει:
«Η Π.Ε. Πρέβεζας παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες αγωνίζεται και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προωθήσει και να ολοκληρώσει σημαντικά έργα υποδομής σε κάθε περιοχή της και παράλληλα να τονώσει την επισκεψιμότητα και την οικονομία της».

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για χρέη προς το Δημόσιο

 Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των (132.631,73) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (07-02-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 132.631,73 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Επίσκεψη Καχριμάνη στο καταφύγιο αλιευτικών σκαφών Παντοκράτορα και στο έργο του αναδασμού της Βαλανιδοράχης

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης το Καταφύγιο Αλιευτικών σκαφών στον Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας, που είναι επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3,5 περίπου εκ. ευρώ και το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιβλεπουσών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας για την ολοκλήρωση των ισοπεδώσεων στο έργο του αναδασμού της Βαλανιδοράχης, που πραγματοποιούνται με μηχανήματα της Περιφέρειας. Οι ισοπεδώσεις αφορούν έκταση 2.500 περίπου στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 1.200 αφορούν δημόσια έκταση στην οποία ολοκληρώθηκε ο αναδασμός και έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους οι τίτλοι κυριότητας.
Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου από τον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος εξήρε το ζήλο των υπαλλήλων της Π.Ε. για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του έργου στους αγρότες. «Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι ένα ακόμη έργο υποδομής για τον αγροτικό τομέα στην Ήπειρο βαίνει προς ολοκλήρωση. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη και δημιουργία θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε δρομολογήσει σειρά έργων που χρόνιζαν σε διάφορες περιοχές και τέτοιες παρεμβάσεις, έχουν μεγάλη αξία, το εύρος της οποίας θα διαπιστωθεί στη συνέχεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.