Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πεντάσφαιρος ο Αγροτικός Αστέρας «σκότωσε» τον Αετό μέσα στην Πρωτόπαπα, σε εξ αναβολής αγώνα

Δύο εξ αναβολής παιχνίδια διεξήχθησαν σήμερα για τον Α' Όμιλο της Β' Ερασιτεχνικής

ΠΑΟ Κόνιτσας   -  Περίβλεπτος 1 – 3
Αετός Πρωτόπαπας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1 - 5

*Ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου απέδωσε το σήμερα το απόγευμα στο εξ αναβολής αγώνα ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά συντρίβοντας στο γήπεδό του τον τοπικό Αετό Πρωτόπαπας με 5-1.
Παίρνοντας τα ινία του αγώνα από την έναρξη, ο Αγροτικός Αστέρας δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους.
Με γκολ των Σαδεδίν, Ντρίκου και Άμρο το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 0-3.
Στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ των Χαρίση Αλ., Χαρίση Θ. ο δείκτης του σκορ έφτασε στο 0-5.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-5 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Δοκάρι για τους νικητές είχε ο Άμρο.
Για ακόμη μια φορά δόθηκε η ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας του Αγροτικού Αστέρα να χρησιμοποιήσει στον αγώνα νέους ποδοσφαιριστές.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 57
2. Καλπάκι: 54
3. Περίβλεπτος: 44
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 41 
5. Ζωοδόχος: 38
6. Ασβεστοχώρι: 38
7. Αγία Μαρίνα: 32
8. Αμφιθέα: 32 
9. Δαβάκης: 31  
10. Πρωτόπαπα: 29 
11. Σταυράκι: 28
12. Πωγωνάτος: 25 
13. Αμπελόκηποι: 24
14. ΠΑΟ Κόνιτσας: 20
15. Πανφρουριακός: 19
16. Νησί: 14
17. Περιστέρι: 13
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ορισμός Αντιδημάρχων περιόδου 01-01-2013 έως 31-08-2014

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ    28/2013

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου αφού έλαβε υπόψη:
- τις διατάξεις των άρθρων 59 και 282 παρ 16 του Ν.3852/10
- Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. (αποφ.11247 - Φ.Ε.Κ. 3465/28-12-2012) για τον Δήμο Πωγωνίου, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 8.960 κατοίκους.
 - Το γεγονός ότι ο Δήμος Πωγωνίου έχει έξι (6) Δημοτικές Ενότητες.
 - Τις σχετικές εγκυκλίους.
 Τις υπηρεσιακές ανάγκες.
 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Α. Ορίζει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Πωγωνίου, με θητεία εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και συγκεκριμένα από 01-01-2013 έως 31-08-2014, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες του, όπως παρακάτω:
ΓΚΕΓΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

1.Ορίζει Αντιδήμαρχο τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Γκέγκα Κωνσταντίνο του Βασιλείου και  του μεταβιβάζει:
α. καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
-Ύδρευσης (δικτύων, αντλιοστασίων, ποιότητας νερού, χλωριώσεων κ.λ.π.) – αποχέτευσης.
-Συντήρησης, επισκευής & επίβλεψης του μηχανολογικού - μεταφορικού εξοπλισμού και την εποπτεία  λειτουργίας του γραφείου κίνησης.
-Έγκρισης προμηθειών ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού.
-Πολιτικής Προστασίας (επιβάλλει & συντονίζει τις υπηρεσίες για την επίβλεψη – ετοιμότητα ,αντιμετώπιση & αποκατάσταση τυχών καταστροφών από θεομηνίες στα όρια του Δήμου.
β. Κατά τόπο τις αρμοδιότητες των περιπτ. α΄ έως & στ΄ του άρθρου 59 του Ν.3852/10 στη Δημοτική Ενότητα ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ καθώς :
ζ΄)την τέλεση πολιτικών γάμων στην δημοτική ενότητα Άνω Πωγωνίου.
η΄)την Εποπτεία και έλεγχο για την διαφύλαξη των εντός των καταργημένων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων
θ΄)Έχει την ευθύνη λειτουργίας στα όρια της δημοτικής ενότητας και σε συνεργασία με τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα μέσα που θα ορισθούν από αυτόν, για τα εξής αντικείμενα:
-της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης , άρδευσης και αποχέτευσης και των αντλιοστασίων
-της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων
-της εποπτείας του προσωπικού που θα ορισθεί να παρέχει υπηρεσίες εντός της δημοτικής ενότητας στα ανωτέρω αντικείμενα.

«Ραβασάκια» σε ένα εκατομμύριο μικροοφειλέτες από το υπουργείο Οικονομικών

Το Taxis στέλνει ειδοποιητήρια για χρέη κάτω των 3.000 ευρώ
Περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να λάβουν εντός ημερών συστημένες επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολιγοήμερης προθεσμίας να εξοφλήσουν άμεσα ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία τους.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», πρόκειται για οφειλές έως 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως - ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα οποία έχουν σταλεί και βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Πρόκειται για ποσά, σχετικά μικρά, για τα οποία οι ΔΟΥ δεν έχουν στείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Απάντηση του προεδρείου της, στη μηδενιστική κριτική της Epiruspost

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Epiruspost

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Epiruspost

Δυσσεβείας μεν ύβρις τέκος (Της ασέβειας παιδί είναι η αλαζονεία μας υπενθυμίζει ο Αισχύλος).
Κυρία Διευθύντρια ,
Κατάπληξη μας προκάλεσε το δημοσίευμά σας, στις 28/1/2013 με τίτλο «Μας θύμισε ότι υπάρχει….»
Και η κατάπληξή μας αυτή απορρέει από το γεγονός ότι χρησιμοποιώντας τον παραμορφωτικό φακό του ψεύδους, διαστρεβλώνετε βάναυσα την αλήθεια και κακοποιείτε ωμά την πραγματικότητα, προφανώς για να εξυπηρετήσετε σκοπούς και σχέδια άγνωστα σε  μας , και το λέμε αυτό γιατί τόση σχέση έχετε με τα της Πανηπειρωτικής και με τη στοιχειώδη τεκμηρίωση της δημοσιογραφικής κάλυψης που ούτε κάν παρακολουθήσατε την εκδήλωση της «ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» - αν την είχατε παρακολουθήσει δεν θα γράφατε το αναληθές , ότι ήταν παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο δημοσιογράφος αν θέλει να λέγεται και να είναι εν τοις πράγμασι δημοσιογράφος, έχει χρέος να τεκμηριώνει με επιχειρήματα και στοιχεία τη δική του άποψη και να μην την εκφράζει αφοριστικά, όχι μόνο για το κοινό του αλλά και για την δική του αξιοπιστία.

''H Ήπειρος του πολιτισμού, της νεολαίας και της αλληλεγγύης'' πλημμύρισε το ΣΕΦ, ομορφαίνοντας την ''Πίτα του Ηπειρώτη 2013''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“H Hπειρος του πολιτισμού, της νεολαίας & της αλληλεγγύης” πλημμύρισε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ομορφαίνοντας την “Πίτα του Ηπειρώτη 2013”

"Πώς εδώθε να βγούμε; όχι ένας, ένας! Όλοι μαζί και μοναχός κανένας! Σαν φτάσ΄ η εσχάτη ανάγκη να σωθείς, ενωμένος λαός θα σηκωθείς."
    Με στίχους του Βάρναλη ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Οικονόμου, δίνοντας ανάγλυφα το μήνυμα της “ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2013”.
Αυτό το “όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα”, το άτυπο σύνθημα της ακατάπαυστης και πολύκαρπης δράσης της Πανηπειρωτικής, βρήκε την καλύτερη υλοποίησή του στο φετινό, μεγάλο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Ήταν όλοι εκεί, ανταποκρινόμενοι στο ετήσιο κάλεσμα του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης αποδημίας. Διατρανώνοντας την ικανότητα και τη δύναμη των Ηπειρωτών να στήνουν τέτοιες εστίες πολιτιστικής αντίστασης, τέτοιες γιορτές ανάτασης και έγερσης ακόμη και σε τόσο δίσεκτους καιρούς για τον τόπο και το λαό μας. Καιρούς που μας θέλουν όλους μαζί, ακόμα περισσότερο, ακόμα περισσότερους, έτσι ακριβώς όπως ανταμώσαμε φέτος στην “ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ”.

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου διοργανώνει τον χορό της την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12:30 στο Κέντρο ''Μελωδία'' Λ. Φυλής 69, Άνω Λιόσια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ: Κοπή της πίτας την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, στο Βασιλικό Πωγωνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών Βασιλικού θα κόψει την Πίτα του, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στο Βασιλικό Πωγωνίου, στο χώρο του Συλλόγου.

Για Πληροφορίες:
Κα Ζήκου: 6946095529

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ κ. ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ ΣΤΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΙNTERREG

                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Δολιανά  29/01/2013

Σε απάντηση αναφορών του Αντιδημάρχου Πωγωνίου κ. Κουκουλάρη Στέλιου σχετικά με τα έργα του Προγράμματος ΙΝΤΕRREG,  σε Δελτίο Τύπου από 29/01/2013, θέλουμε να τονίσουμε ξεκάθαρα τα εξής:
«Verba volant, scripta manent» "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν" κ. Αντιδήμαρχε,                       
Εάν η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι δεν υπάρχουν αμφισβητούμενα σημεία και εξόφθαλμες παρανομίες στα διαδικαστικά των Διαγωνισμών, κακώς αδρανεί  και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της διεκπεραίωσης αυτών, αφού-όπως λέτε εσείς και εμείς δεν αποδεχόμαστε-κωλυσιεργούμε.
Αν δεν το θυμάστε, η Παράταξή σας έχει την πλειοψηφία στην τριμελή  Επιτροπή Διαγωνισμών  και θα μπορούσε να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς εμάς,  έστω και με 2-1. Όμως δεν  πείσατε μέχρι σήμερα  ούτε τα μέλη της δικής σας παράταξης .

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι: αναζητώντας απασχόληση στον πρωτογενή τομέα

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε μια έντονη τάση επιστροφής στην επαρχία από ολοένα και περισσότερους νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της συρρίκνωσης των εισοδημάτων και των πολλαπλών απολύσεων εκατοντάδες Έλληνες οδηγούνται στους δρόμους της υπαίθρου, συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο την πληθυσμιακή και παραγωγική ισορροπία της χώρας.
Το ρεύμα των νέων που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα χάριν της επαρχίας και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων διογκώνεται διαρκώς, καθώς η ανεργία, τα «λουκέτα» των επιχειρήσεων, η δυσπραγία και η ακρίβεια περιορίζουν ολοένα και περισσότερο τις ευκαιρίες απασχόλησης στις μεγάλες πόλεις.
Σε αυτό το ζοφερό σκηνικό πολλοί νέοι εγκαταλείπουν τα καταστήματα και τα γραφεία και με εφόδια τις σπουδές, την εμπειρία και την επιθυμία τους για αλλαγή και επιβίωση στρέφονται σε παραδοσιακά η/ και μοντέρνα επαγγέλματα της υπαίθρου.

Γονείς θα καταβάλλουν χρηματική "εγγύηση" για τα σχολικά βιβλία

Εισηγητική έκθεση - φωτιά για τον προϋπολογισμό του 2013 παρουσιάζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, αφορά στα σχολικά βιβλία και τον τρόπο επιστροφής τους στις σχολικές αίθουσες και υπογραμμίζει ότι οι μαθητές θα παραλαμβάνουν τα διδακτικά εγχειρίδια, αλλά οι γονείς θα τα χρεώνονται, ώστε να επιστραφούν "σώα και αβλαβή", μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα και καλά ενημερωμένες πηγές του υπουργείου Παιδείας, υπάρχει πρόβλεψη πλέον ότι θα υπάρξει περικοπή στο κόστος των βιβλίων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, "καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών, με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής".
Στόχος του υπουργείο Παιδείας είναι να επαναχρησιμοποιούνται τα διδακτικά βιβλία για τουλάχιστον τρία χρόνια, γεγονός που θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση περισσότερων από 25 εκατ. ευρώ ετησίως.
Για να αντέξουν τη "βαριά χρήση", τα σχολικά εγχειρίδια θα παράγονται από χαρτί ειδικής επεξεργασίας, ενώ κάθε σελίδα θα καλύπτεται από μεμβράνη που εν θα επιτρέπει στον μαθητή να σημειώνει ή να μουτζουρώνει σελίδες.
Για τον ίδιο λόγο εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφαιρεθούν από τα εγχειρίδια οι ασκήσεις που εκ των πραγμάτων προκαλούν τους μαθητές να γράψουν πάνω στο βιβλίο.
Για τα μαθήματα, στα οποία προβλέπονται ασκήσεις θα διανέμεται στους μαθητές ειδικό τεύχος με αυτές, το οποίο δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν.
Το επόμενο βήμα για εξοικονόμηση χρημάτων είναι η κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σχολείων σε όλη τη χώρα.
Κονδύλια θα εξοικονομηθούν και από την απουσία διορισμών τα επόμενα χρόνια στα δημόσια σχολεία, ενώ ψαλιδισμένη θα είναι και η κρατική επιχορήγηση σε φορείς, ομοσπονδίες, αθλητικά κέντρα, θέατρα, μουσεία και φεστιβάλ, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους πόρους για να συνεχίσουν την εύρυθμη λειτουργία τους. 

ΙΚΑ: Κάθε μήνα οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις

Το μέτρο αποσκοπεί στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής

Κάθε μήνα, και όχι ανά τρεις, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, θα υποβάλλεται στο εξής στο ΙΚΑ η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) εκ μέρους των εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων.
Προκειμένου να παρασχεθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους εργοδότες να προσαρμόσουν τα μηχανογραφικά τους συστήματα, η υποβολή των ΑΠΔ εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων για τη μισθολογική περίοδο του Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Μαρτίου 2013.
Η μηνιαία υποβολή της ΑΠΔ καθιερώθηκε με την από 4/12/12 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 237/Α΄/2013 παρ.10 άρθρου 15) και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αφού δίνει τη δυνατότητα διενέργειας αυτοματοποιημένων ελέγχων, από τους οποίους θα εντοπίζονται με μεγαλύτερη ευχέρεια οι εργοδότες που δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές.
Συγκεκριμένα, οι εργοδότες των παραπάνω επιχειρήσεων και ανεξάρτητα από τον αριθμό μητρώου της επιχείρησής τους (ΑΜΕ), υποχρεούνται κάθε μήνα και οποιαδήποτε ημέρα του μήνα επιθυμούν, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου την ΑΠΔ που αφορά τον προηγούμενο μήνα απασχόλησης (π.χ. για την περίοδο απασχόλησης μηνός Ιουνίου θα υποβάλλεται η ΑΠΔ από την 1η έως την 31η του μηνός Ιουλίου).
Το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και οι ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού θα υποβάλλουν παρομοίως τις ΑΠΔ σε μηνιαία βάση με ηλεκτρονικό τρόπο, ωστόσο οι δηλώσεις τους θα αφορούν τον προ-προηγούμενο μήνα απασχόλησης. (π.χ. για την περίοδο απασχόλησης μηνός Ιουνίου θα υποβάλλεται η ΑΠΔ από την 1η έως την 31η του μηνός Αυγούστου.)
Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης των ΑΠΔ στο δικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr ).

Συνελήφθησαν δύο Γιαννιώτες για κατοχή ηρωίνης στα Τρίκαλα

Συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής 27-01-2013  στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 ετών, για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων και κατασχέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (33,3) γραμμαρίων και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.
 Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.