Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αλλάζουν οι ημέρες καταβολής των συντάξεων

Για να μη δημιουργείται συνωστισμός!

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβάλλονται στο εξής οι συντάξεις προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μη δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.
Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μια ημέρα μετά.
Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι συντάξεις των άλλων Ταμείων στις 31 του μηνός και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Με ξεχωριστά ειδοποιητήρια ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. κ.  Θεοχάρης, διευκρίνισε ότι τελικά αποφασίστηκε τα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012 να αποσταλούν ξεχωριστά στους φορολογούμενους και όχι σε ένα ειδοποιητήριο και σε 10 μηνιαίες δόσεις, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.
Ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012 υπολογίζεται ότι θα επιβληθεί σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ατομική περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Κατάργηση αντικειμενικών και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας τα νέα αιτήματα της τρόικας

Ένας μεγάλος πονοκέφαλος προστίθεται για την κυβέρνηση καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η τρόικα πιέζει ασφυκτικά για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει το «πάγωμα» των πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2013.
Την ίδια στιγμή που τα «κόκκινα» δάνεια έχουν φτάσει το 25%, δηλαδή ένα στα τέσσερα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των δανείων της, η τρόικα επαναφέρει ένα παλαιότερο αίτημά της. Μάλιστα, έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η αγορά ακινήτων έχει διαλυθεί εντελώς, το 54% των ιδιοκτητών λέει ότι δε μπορεί να πληρώσει τους φόρους του 2013 ενώ πάνω από 270.000 ακίνητα βρίσκονται στα … αζήτητα
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», οι δανειστές, στο πλαίσιο της εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των δανείων νοικοκυριών που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση από την κρίση, φέρεται να έχει εγείρει εκ νέου ζήτημα για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Τα νέα όρια ηλικίας για τους δημοσίους υπαλλήλους

Ποιοι βγαίνουν στα 67 και ποιοι στα 62

Σύνταξη στα 67 για όσους συμπληρώνουν την 25ετία από το 2013 και μετά φέρνουν για εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οι αλλαγές στο ασφαλιστικό.
 Από τις αλλαγές επηρεάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν κλειδώσει την 25ετία ως το 2012 και έτσι οδηγούνται αναπόφευκτα για σύνταξη στα 67.
 Σύμφωνα με «Ελεύθερο Τύπο», στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι διορίστηκαν μετά το 1983 και κυρίως η φουρνιά των υπαλλήλων που άρχισε να μπαίνει στο δημόσιο από το 1987 και μετά.
 Όσοι συμπληρώνουν την 25ετία μετά το 2013 οδηγούνται αναπόφευκτα για σύνταξη στα 67 ή μειωμένη στα 62.
 Στην ουσία το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται κατά δύο έτη, από τα 65 στα 67 για πλήρη σύνταξη και από τα 60 στα 62 για μειωμένη.

Κατάρρευση των φορολογικών εσόδων από τα πετρελαιοειδή , λέει η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων

Διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Υπουργείου Οικονομικών

Στην αντίκρουση των ισχυρισμών της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους η εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου προχώρησε Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ τα επίσημα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, όπως δημοσιεύθηκαν προ εβδομάδος σε Κυριακάτικη εφημερίδα σε άρθρο του αναπληρωτή υπουργού κ. Χρ. Σταϊκούρα διαψεύδουν την εικόνα που επιχειρείται να παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2011 πουλήθηκαν 1.215.356 m3 πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:
 1.215.356 m3 Χ 60 €/m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης = € 72.900.000
 1.215.356 m3 Χ 187 €/ m3 ΦΠΑ (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1€/L)= €227.270.000
Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ το 2011 € 300.170.000
Το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2012 μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πουλήθηκαν 364.325 m3 πετρελαίου θέρμανσης  και εισπράχθηκαν:
364.325 m3 Χ 330 €/m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης = € 120.556.000
364.325 m3 Χ 240 €/ m3 Φ.Π.Α. (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1,28€/L) =87.438.000
Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ το 2012 €207.994.000.

Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας

Συνελήφθησαν έξι (6) νεαρά μέλη της σπείρας ενώ κατασχέθηκαν (70) κιλά κάνναβης

Εξαρθρώθηκε χθες (27-01-2013) από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση εμπόρων ναρκωτικών. Η σπείρα διακινούσε, με αυτοκίνητα, ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία προς το εσωτερικό της χώρας.
Συνελήφθησαν χθες (27-01-2013) το μεσημέρι, στο Καλπάκι Ιωαννίνων και στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας έξι (6) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις (3) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 28, 26 και 20 ετών αντίστοιχα και τρεις (3) ημεδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 22, 31 και 23 ετών.
Τα μέλη της σπείρας εντοπίσθηκαν κατά την παραλαβή φορτίου κάνναβης βάρους περίπου εβδομήντα (70) κιλών, το οποίο ήταν κρυμμένο σε καβάτζα σε δασική περιοχή στο Δελβινάκι και με συντονισμένες ενέργειες συνελήφθησαν.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκαν δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα , εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής ενώ το άλλο προοριζόταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης είναι ο 28χρονος Αλβανός, ο οποίος οργάνωσε τις λεπτομέρειες της εισαγωγής και μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών και κατένειμε ειδικό ρόλο στο κάθε μέλος της οργάνωσης.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
ακατέργαστη κάνναβη βάρους 70 κιλών και 485 γραμμαρίων.
δύο (2) ΙΧΕ αυτοκίνητα
τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εγκρίθηκε η διαδικασία για τη μελέτη του δρόμου Καλπάκι - Κόνιτσα

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 11 Ιανουαρίου εγκρίθηκε η διαδικασία για την ανάθεση μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο στόχο που είναι ένας αναβαθμισμένος δρόμος προς την Κόνιτσα που θα άρει την απομόνωση της περιοχής και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση.
Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Π. Γαργάλας με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τον Αν. Υπουργό για τις ενέργειές του.
Στην ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρεται:
«Με θερμές ευχαριστίες και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε, την με αριθμ. ΔΜΕΟ/ΟΙΚ/97/11/1/2013 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών μεταφορών και δικτύων Κου. Σταύρου Καλογιάννη, για την έγκριση των διαδικασιών ανάθεσης -εκπόνησης μελέτης του έργου «Μελέτη βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι –Κόνιτσα της Ε.Ο. Ιωαννίνων –Κοζάνης», προϋπολογισμού 2.000.000 €.
Είναι μια σημαντική απόφαση που συντείνει στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, για την άρση της γεωγραφικής και οδικής απομόνωσης της περιοχής μας, με την αναβάθμιση του οδικού άξονα που θα συνδέει την Ιόνια Οδό από την περιοχή του Καλπακίου με την Εγνατία Οδό στη Δυτική Μακεδονία διασχίζοντας την περιοχή μας.
Παρακαλούμε τον κ. Υπουργό να προχωρήσει άμεσα και στην επέκταση της βελτίωσης του ανωτέρω Οδικού Άξονα και ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Πόσο θα μειωθούν οι μισθοί

Οι αλλαγές στις κλίμακες της φορολογίας για τους μισθωτούς φέρνουν ανατροπές στις μηνιαίες αποδοχές καθώς αλλάζουν και οι κρατήσεις που γίνονται κάθε μήνα.
Με τις νέες φορολογικές κλίμακες να τίθενται σε ισχύ από αυτό το μήνα πολλοί θα δουν αλλαγές στη μισθοδοσία τους καθώς αλλάζει και ο υπολογισμός των κρατήσεων.
Πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν παιδιά και για εισοδήματα από 10.000 ευρώ ως και 40.000 ευρώ το χρόνο, καθώς οι μηνιαίες απώλειες γι αυτούς είναι από 7 ως και 162,50 ευρώ το μήνα
Οι μόνοι που δεν επηρεάζονται αρνητικά είναι όσοι δεν έχουν παιδιά και το εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 16.000 ευρώ τον χρόνο.

''H Πίτα του Ηπειρώτη 2013'': Οι Ηπειρώτες πάντα πρώτοι στην δημιουργία και προσφορά πολιτισμού


Ο Σεβ. Μητρ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος με τα
μέλη του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας:
«ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ – 2013»

Γράφει ο Βασίλειος Κων/ντή Σχίζας

Εντυπωσίασαν το Πανελλήνιο, για μια ακόμη φορά οι Ηπειρώτες με την αθρόα συμμετοχή τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.), όπου οι Απόδημοί τους πραγματοποίησαν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 την πανηγυρική εκδήλωση, «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».
 Σε πρώτο πλάνο ο Σεβ. Μητρ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος,
ο πρόεδρος της Π.Σ.Ε. Γιώργος Οικονόμου, δεξιά ο αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής
και πίσω μέλη του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας
Την εκδήλωση οργάνωσε με επιτυχία το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Σ.Ε.) υπό την προεδρία του δραστήριου Γιώργου Οικονόμου και των ακάματων άμεσων συνεργατών του κυρίως των Συμβούλων οι οποίοι συγκροτούν το λεγόμενο προεδρείο. Ακόμη ιδιαίτερης μνείας χρήζει και  ο Κώστας Μπατσής για τις  υπηρεσίες  τις οποίες προσέφερε.
Υπερθέαμα από τα Ηπειρώτικα χορευτικά συγκροτήματα στο Σ.Ε.Φ.
Η Π.Σ.Ε. τυχαίνει της καθολικής αναγνωρίσεως όλων των πολιτιστικών Σωματείων της χώρας ως κατέχουσα πρωτεύουσα θέση, αφού επί σειρά ετών πραγματοποιεί την κορυφαία εκδήλωση «Κοπής της Πίτας του Ηπειρώτη», με πάνδημη συμμετοχή των Αποδήμων Ηπειρωτών τους οποίους συνενώνει με πατριωτικό παλμό  στον ίδιο χώρο του περικαλλούς, και εστεγασμένου Σ.Ε.Φ. Νέου Φαλήρου.
 Ποντιακά χορευτικά συγκροτήματα στην εκδήλωση της «ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ»
Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. στέλνοντας μήνυμα ενότητας, συλλογικής δράσης και αντίστασης του λαού μας στην τροϊκανή λαίλαπα, διευρύνει την συνεργασία κάθε φορά και με άλλους  πολιτιστικούς φορείς της χώρας.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον πρόεδρο της Π.Σ.Ε.
Γιώργο Οικονόμου, τον αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή κ.α
Πέρσι οι Απόδημοι Ηπειρώτες στην «ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ» συνεργάστηκαν με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, ενώ στην φετινή εκδήλωση κλήθηκε η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Ελλάδος η οποία συμμετείχε με αντιπροσωπευτικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα των Ποντίων της Ηπείρου και της Αττικής.

H Ομιλία του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Οικονόμου στην ''Πίτα του Ηπειρώτη 2013'', Κυριακή 27-01-2013, στο ΣΕΦ

Σεβασμιώτατε, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομε, Αγαπητοί Προσκαλεσμένοι, Αγαπητοί Συμπατριώτες Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου.
Καλώς ανταμωθήκαμε , για να βιώσουμε για μια ακόμα φορά, το γνήσιο, τον ανθρώπινο παραδοσιακό μας πολιτισμό, με τα τραγούδια της ζωής. Της ξενιτιάς και του νόστου, της χαράς και της λύπης, του γάμου και του χάρου. Με τους σκοπούς μας τους μακρόσυρτους και τους χορούς μας που μετατρέπουν σε ήχο και ρυθμό τ΄ ανθρώπινα συναισθήματα και που αυτά δεμένα σε μια δυναμική ζωογόνα ενότητα εκφράζουν την πίστη στη ζωή και τον άνθρωπο. Το κλαρίνο μας το λαούτο, το βιολί και το ντέφι μαζί με την ποντιακή λύρα ας ηχήσουν σήμερα παντού σαν ο παιάνας της εργασιακής ειρήνης και της κοινωνικής ισορροπίας  και ας κατατροπώσουν τους απαίσιους κρότους των κεφαλών του οικονομικού πολέμου κι ας πείσουν  τους υποστηρικτές τους, ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Γι΄ αυτό και μείς αφιερώσαμε τούτη τη γιορτή στην Ήπειρο του πολιτισμού, της νεολαίας και της αλληλεγγύης.
Από τούτο το μεγάλο Ηπειρώτικο αντάμωμά μας , στην αρχή μιας ακόμα πολύ δύσκολης χρονιάς για τον τόπο μας , μιας ακόμα πολύ δύσκολης χρονιάς για τον Ηπειρώτη και κατά συνέπεια για όλο  το λαό μας, για το λαό μας, που δίχως να το ξέρει και χωρίς να το θέλει, οδηγήθηκε στη φτώχεια και στη μιζέρια, στην ανεργία, στην κάθετη πτώση του βιοτικού του επιπέδου, σε πλήρες θα έλεγα οικονομικό και κοινωνικό  αδιέξοδο, στέλνουμε μέσα και έξω από την Ελλάδα, Ηπειρώτικο μήνυμα υπερήφανης αντίστασης και αγώνα στη μοίρα που μας χαλκεύουν.