Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Η Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας της Αθήνας διοργανώνει εκδήλωση κοπής της πίτας και παραδοσιακό γλέντι, στην ''Γαρδένια'', Νυμφών 39 Ηλιούπολη, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12:00 το μεσημέρι

Η Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» διοργανώνει εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και παραδοσιακό γλέντι με την ρουσατσιώτικη κομπανία, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα δεξιώσεων "ΓΑΡΔΕΝΙΑ", Νυμφών 39, στην Ηλιούπολη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Πολυσταφυλιτών σε ανακοίνωσή του καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους τους «να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, να διασκεδάσουν όλοι μαζί, να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος και υπό τους ήχους του κλαρίνου να προσθέσουν χρώματα χαράς, από την Ήπειρο και το χωριό, στο γκρίζο της εποχής.».
Η εκδήλωση θα ανοίξει με κέρασμα τσίπουρου, θα συνεχιστεί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και θα κορυφωθεί με ηπειρώτικα και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.  

Τα παράλογα χαράτσια και η μεγάλη χασούρα που έφεραν

Η πρακτική του κράτους απέτυχε παταγωδώς

Τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ έχασε τελικά το Ελληνικό Δημόσιο από τις αυξήσεις φόρων τα τελευταία χρόνια. Οι εμπνευστές των αποτυχημένων μέτρων διαψεύστηκαν οικτρά, αφού το κράτος επιβάλλει συνεχώς φόρους και αντί να εισπράττει χάνει έσοδα.
Πολλά μέτρα, όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, αποδείχτηκαν άχρηστα και καταστροφικά. Έκτακτες εισφορές, έμμεσοι φόροι στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα, «χαράτσια» στην κινητή και ακίνητη περιουσία, όλα πήγαν στραβά και δεν συνέβαλαν καθόλου στη δημοσιονομική εξυγίανση. Αντιθέτως, κατέστρεψαν την αγορά, έγιναν αιτία δεινών για πολίτες και επιχειρήσεις, έβλαψαν τη χώρα και τα δημόσια έσοδα.
Σε ό,τι αφορά τα σκάφη ο φόρος πολυτελείας βούλιαξε την αγορά. Για το 2010 είχαν υπολογιστεί έσοδα 10 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκε το αστείο ποσό των 33.500 ευρώ. Τα σκάφη εγκατέλειψαν τη χώρα, σταμάτησαν οι εισαγωγές, χάθηκαν έσοδα από ΦΠΑ, όπως και θέσεις εργασίας, εξαφανίστηκαν επιχειρήσεις και έμειναν άνεργοι πολλοί εργαζόμενοι.
Η ίδια αποτυχία καταγράφεται και στα χαράτσια στα ακίνητα. Η υπερφορολόγηση κατέστρεψε την κτηματαγορά, ενώ η οικοδομική δραστηριότητα σημειώνει ελεύθερη πτώση (-42,7% τον Οκτώβριο του 2012). Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΦΑΠ δεν εισπράχθηκε από την κυβέρνηση ούτε το 2011 ούτε το 2012.
Μπούμερανγκ για το κράτος αποδείχτηκαν και οι αυξήσεις φόρων στα καύσιμα. Ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης αν και ο ειδικός φόρος αυξήθηκε κατά 1.740% σε δύο χρόνια, τελικά οι προβλέψεις του μνημονίου για αύξηση εσόδων κατά 1,1 δισ. ευρώ διαψεύστηκαν αφού τα έσοδα αυξήθηκαν κατά μόλις … 36 εκατ. ευρώ το 2012.

Αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου ο αγώνας Πρωτόπαπα – Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Έχασε στο Ασβεστοχώρι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος -«Έβρεχε» γκολ στο Καλπάκι

*Αναβλήθηκε ο αγώνας του Αετού Πρωτόπαπα με τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.
Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:
Δαβάκης - Αμφιθέα 2 - 1
Πρωτόπαπα – Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αναβολή)
Αγία Μαρίνα - ΠΑΟ Κόνιτσας 1 - 0
Ασβεστοχώρι - Πωγωνάτος 2 - 1
Περιστέρι - Πανφρουριακός  3 - 2
Ελεύσα - Ζωοδόχος 1 - 0
Περίβλεπτος - Καμποχώρια 5 – 0
Καλπάκι - Αμπελόκηποι 9 - 2
Σταυράκι - Νησί 2 - 0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 54
2. Καλπάκι: 51
3. Περίβλεπτος: 41
4. Ζωοδόχος: 38
5. Ασβεστοχώρι: 38
6. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 35  (19)
7. Αγία Μαρίνα: 32
8. Δαβάκης: 31  
9. Αμφιθέα: 29
10. Σταυράκι: 28
11.  Πρωτόπαπα: 26  (19)
12. Πωγωνάτος: 25 
13. Αμπελόκηποι: 24
14. ΠΑΟ Κόνιτσας: 20 
15. Πανφρουριακός: 19
16. Νησί: 14 (19)
17. Περιστέρι: 13
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Super League: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννενα 2-0

Με ένα γκολ του Τζιμπούρ και άλλο ένα του Αμπντούν, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 2-0.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός με τους Πίνο, Γκρέκο, Τζιμπούρ έκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στα καρέ του, τον υποχρέωσε να αμύνεται μαζικά, με κύριο χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Χριστόπουλου δεν απλωνόταν στο γήπεδο και προσπαθούσε σποραδικά απλά να οργανώσει κάποιες αντεπιθέσεις.
 Παρά το ασφυκτικό κλοιό όμως που είχε στήσει ο Ολυμπιακός γύρω από την περιοχή του Ταμπάση, οι ευκαιρίες που έκανε ξοδεύονταν με σχετική ευκολία με αποτέλεσμα να αρχίσει σταδιακά να κάνει την εμφάνισή του και ο εκνευρισμός στις τάξεις της ομάδας.
Τελικά όμως ανέλαβε δράση ο Τζιμπούρ και αφού πρώτα έχασε μια σπουδαία ευκαιρία, τελικά κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, έστω κι αν χρειάστηκε ένα λάθος του Ταμπάση για να βρει μπροστά του την μπάλα.
Στην επανάληψη, ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να δημιουργεί, αλλά με τον ΠΑΣ Γιάννινα να γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστικός και να έχει κάποιες καλές στιγμές στις αντεπιθέσεις του. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πετύχει και κάποιο γκολ, οφείλεται στο γεγονός ότι οι αμυντικοί του Ολυμπιακού στάθηκαν στο ύψος τους, αλλά και στο ότι οι παίκτες του Χριστόπουλου ήταν άστοχοι στις τελικές τους προσπάθειες.
Ο Ολυμπιακός έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Αμπντούν, που συνδυάστηκε άψογα με τον Ιμπαγάσα και πλάσαρε σωστά και κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε και ο αγώνας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Γκρέκο (65΄ Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Μασάντο, Πίνο (72΄ Μήτρογλου), Αμπντούν (77΄ Φετφατζίδης), Τζιμπούρ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55΄ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81΄ Γιάκος), Γεωργίου (72΄ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη δύο ημεδαπών για ληστεία, αντιποίηση αρχής και αρπαγή σε βάρος δύο αλλοδαπών

Μεσημεριανές ώρες της 19-01-2013 συνελήφθησαν στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 36 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία, αντιποίηση αρχής και αρπαγή σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 25 και 31 ετών, στην Πρέβεζα.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της 18-01-2013, οι συλληφθέντες αρχικά πλησίασαν τον 25χρονο αλλοδαπό στην πόλη της Πρέβεζας και του ζήτησαν να τους επιδείξει τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα έγγραφα παραμονής του, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.
Στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας, τον επιβίβασαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, όπου τον ακινητοποίησαν και του ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.
Ακολούθως, οι δράστες μετέφεραν τον 25χρονο στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, όπου τον εγκατέλειψαν δεμένο μέσα στο αυτοκίνητο. Το θύμα κατάφερε να διαφύγει και κατήγγειλε το συμβάν.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, προέκυψε επίσης ότι κατά τη διαδρομή τους στην πόλη της Πρέβεζας, οι δύο δράστες προσέγγισαν και έναν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, προσποιούμενοι και πάλι τους αστυνομικούς, και του αφαίρεσαν με τη βία ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν στη περιοχή της Βόνιτσας, ενώ στο όχημα των δραστών, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απέστειλε για διαβούλευση στην Δ.Ο.Ε. , στην Ο.Λ.Μ.Ε. και στην Ο.Ι.Ε.ΛΕ. , το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συντάχθηκε στο πλαίσιο των Νόμων 4024/2011και 4072/2012, με βάση τις προτάσεις της Ειδικής Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για το λόγο αυτό.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας "το περιεχόμενο του κειμένου αυτού αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αξιολόγηση, που αφορά στο σύνολο των εκπαιδευτικών διαδικασιών.
Βασικός σκοπός είναι η βελτίωσης της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης, η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη σχέσεων και δικτύων συνεργασίας, μεταξύ των συντελεστών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.
Τελικός στόχος της αξιολόγησης είναι η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στις αυξανόμενες απαιτήσεις της Εκπαίδευσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Οι ως άνω Ομοσπονδίες καλούνται να στείλουν γραπτώς έως το τέλος Ιανουαρίου τις απόψεις τους, ώστε να ακολουθήσουν συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό, πριν την οριστική διαμόρφωση του Π.Δ."

Ποιοι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν έξτρα φόρους

Έξτρα φόρους στους περισσότερους μισθωτούς και συνταξιούχους με μεσαία εισοδήματα και τις οικογένειες με παιδιά φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος.

Με τις νέες διατάξεις που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 περίπου 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους 2013 φόρους υψηλότερους έως και 689%, λόγω της κατάργησης των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.
Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ισχύει πλέον μια νέα φορολογική κλίμακα με τρία μόνο κλιμάκια. Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%. Παράλληλα καθιερώνεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ Για εισοδήματα πάνω από τις 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.
Από την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος φορολόγησης θα προκύψουν:
α) Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά:
- μειώσεις φόρων κατά 10 έως και 400 ευρώ το χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 5.000 και μέχρι 23.000 ευρώ,
- αυξήσεις φόρων κατά 60 έως και 1.280 ευρώ το χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 23.000 και μέχρι 40.000 ευρώ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Μετανάστες επιχείρησαν να ταξιδέψουν χωρίς έγγραφα

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί, κρυμμένοι εντός φορτίου φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.