Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο Σύλλογος Κρυοπηγητών Αθήνας ''Το Ζάλλογο'' κόβει την Πίτα του και διασκεδάζει, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, ώρα 19:30 στο καφε-εστιατόριο Green Park, εντός του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρηοπηγητών Αθήνας ''Το Ζάλογγο'', καλεί τα μέλη του, τους φίλους της μαρτυρικής Κρυοπηγής Πρέβεζας και τους φίλους της Πρέβεζας και της Ηπείρου, στη κοπή της Πίτας και σε συνεστίαση, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, ώρα 19.30' στο καφέ-εστιατόριο Green Park , εντός του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι (είσοδος από το Β' πάρκιν, κοβτά στην πισίνα).
Τους παρευρισκόμενους θα διασκεδάσει ορχήστρα που θα παίξει ηπειρώτικη μουσική, αλλά και έντεχνη και λαϊκή.
Σας περιμένουμε όλους χωριανούς, φίλους του χωριού, αλλά και φίλους της Πρέβεζας και της Ηπείρου.
 Μπορείτε να επικοινωνείται στα τηλέφωνα 6951822872, 6973684380 και 6979392203.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τιμητική εκδήλωση για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ηπειρώτη την καταγωγή, κ. Ιερόθεο, περιλάμβανε η φετινή ''Ναυπάκτια Πίττα 2013'', της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Ναύπακτο το περασμένο Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στην μεγάλη αίθουσα του κέντρου «Φλοίσβος» και την οποία συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας και η Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμες οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι του πνευματικού , εκπαιδευτικού, επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου , εκπρόσωποι των εργαζομένων, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων και πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του Κέντρου «Φλοίσβος» που αποδείχθηκε πολύ μικρή για την συγκεκριμένη εκδήλωση.
Μουσικό πρόγραμμα παρουσίασε η εξαίρετη Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, με δάσκαλο τον κ. Παντελή Αναστασόπουλο.
 Αμέσως μετά καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας  Συλλόγων Ναυπακτίας κ. Γιάννης Τσιώτας  μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
«Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν. και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΝΑ.Μ. ομόφωνα αποφάσισαν να είναι στη φετινή εκδήλωση τιμώμενο πρόσωπο  ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος για το θεολογικό, πνευματικό, ποιμαντικό, συγγραφικό έργο του καθώς και για την άοκνη μέριμνά του προς επίλυση των ναυπακτιακών προβλημάτων. Έχω προσωπική επιφύλαξη για το κατά πόσο η αποψινή  απόδοση τιμής στο πρόσωπο του σεβασμιότατου αρκεί μόνη της να καλύψει το χρέος μας  απέναντί του. Είναι πάντως το ελάχιστο απ' ό,τι δικαιούται ο τιμώμενος ποιμενάρχης μας ο οποίος με το πολυποίκιλο έργο του κοσμεί τη εκκλησία μας και κατά ευτυχή συγκυρία κοσμεί και την επαρχία μας.  Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί αποδέχθηκε τη βράβευσή του από εμάς.»

Χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Αποδήμων Ραδοβιζινών Άρτας, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 21:30 στις ''Μουσικές Διαδρομές'', Πατησίων 208

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΑΔΟΒΙΖΙΝΩΝ
ΑΡΤΑΣ
Ζήνωνος 30
ΑΘΗΝΑ
ΤΚ 10437
                                                                                             
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων  Ραδοβιζινών Αρτας σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του 2013,  που διοργανώνει  την  Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2013 στη μουσική σκηνή «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», Δνση Πατησίων 208, τηλ. 2108676155,  210 8674001
Θα διασκεδάσετε με  τη λαϊκή ορχήστρα της «ΜΑΡΙΩΣ» και με  δημοτικά τραγούδια της περιοχής μας.
Στην εν λόγω εκδήλωση θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Ώρα προσέλευσης 21:30 μ.μ.


Για το  Δ/Σ. της Ομοσπονδίας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΑΣ

Για πληροφορίες:  Γ. Κουρτέσας
τηλ.: 210-8916275, 6945872468

Η «Δωδώνη» θα κρατήσει τις περυσινές τιμές στο γάλα…

Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν μείωση

Δέσμευση ότι θα παραληφθούν όλες οι ποσότητες των παραγωγών

 

Χωρίς εκπλήξεις για τους παραγωγούς και διαψεύδοντας τις «Κασσάνδρες» που ήθελαν τη νέα Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» να μειώνει τις τιμές στο γάλα, το Δ.Σ συνεδρίασε χθες και αποφάσισε να κρατήσει τις περυσινές τιμές. Και αυτό, γιατί εκτίμησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα και πολύ περισσότερο ο κλάδος της κτηνοτροφίας.
Στην πολύωρη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους και εκφράστηκε η ανάγκη στήριξης τους από τη Διοίκηση, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα. Άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση, οι νέοι ιδιοκτήτες έδειξαν τις προθέσεις τους εξοφλώντας όλους τους παραγωγούς, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για μήνες και αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα, ακόμη και επιβίωσης.
Οι τιμές…Οι τιμές στο γάλα έχουν ως εξής:
• Αγελαδινό 0,45 ευρώ το κιλό, ως τιμή βάσης που θα φτάσει στο 0,47 αναλόγως των ποιοτικών χαρακτηριστικών του γάλακτος,
• Πρόβειο 1,05 ευρώ το κιλό για όσους δεν λαμβάνουν προκαταβολή και
• Γίδινο 0,58 ευρώ το κιλό.
Έτσι μπήκε και ένα τέλος στο σήριαλ που εξέτρεφαν πολλοί όλο αυτό τον καιρό, ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν ανακοινώνουν τις τιμές και κρατούν σε αγωνία τους παραγωγούς, την ίδια στιγμή που είχαν εξοφληθεί όλοι με τις περυσινές τιμές και χωρίς περικοπές.
Στήριξη… Εκ μέρους της Διοίκησης και του Προέδρου της εταιρίας, Mi­chael O' Neill, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η «Δωδώνη» θα στηρίξει τους παραγωγούς και θα προχωρήσει με σχεδιασμό και μεθοδικότητα στην ανάπτυξη της εταιρίας.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο δεν εξέδωσε η «Δωδώνη» για τον καθορισμό των τιμών. Σύμφωνα με πληροφορίες για αυτές θα ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι – παραγωγοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι από τις υπηρεσίες της εταιρίας. Τέλος υφίσταται η δέσμευση της Διοίκησης για την παραλαβή όλων των ποσοτήτων γάλακτος των παραγωγών.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων κόβει την Πίτα του, το Σάββατο 19 Γενάρη 2013, ώρα 19:00 στα γραφεία του Αιγαίου Πελάγους και Αθηνών, Άνω Λιόσια

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων κόβει την Πίτα του, το Σάββατο 19 Γενάρη 2013, ώρα 19.00΄στα γραφεία του Αιγαίου Πελάγους και Αθηνών, Άνω Λιόσια.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων σας καλεί στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης Πίτας του, το Σάββατο 19 Γενάρη 2013 και ώρα 19:00, στα γραφεία του, Αιγαίου Πελάγους και Αθηνών, έναντι Συντριβανιού, Άνω Λιόσια.

Σας περιμένουμε όλους...

ΑΡΕΤΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο πάνω από 115 κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας προχώρησαν σήμερα (15-01-2013) στη σύλληψη  δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας (ενός άνδρα και μιας γυναίκας), ηλικίας 28 και 27 ετών,  οι οποίοι  μετέφεραν  με αυτοκίνητο πάνω από (115) κιλά κάνναβης.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι στη Γέφυρα Αρετής του Δήμου Καλπακίου Ιωαννίνων, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο όχημα με επιβάτες τους δύο συλληφθέντες και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Από την έρευνα που επακολούθησε στο εσωτερικό του ύποπτου αυτοκινήτου, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (115) κιλών και (220) γραμμαρίων. Η ποσότητα αυτή ήταν τοποθετημένη  στα πίσω καθίσματα και στο πορτ παγκάζ του οχήματος.
Τα ναρκωτικά και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.
Οι έρευνες συνεχίζονται στα όρια του αυτοφώρου, με σκοπό τον εντοπισμό   συμμετοχής επιπλέον προσώπων στην υπόθεση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

Η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας που έχει ήδη εξαγγελθεί και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή επαναφέρει τα όσα ίσχυαν με τις ειδικές κατηγορίες φοιτητών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ορφανοί, κ.ά) εισάγοντας όμως νέα οικονομικά δεδομένα.
Ευνοημένοι, από τις αλλαγές αυτές, είναι κυρίως οι φοιτητές πολυτέκνων οικογενειών αφού για πρώτη φορά ορίζεται οικονομικό κριτήριο, με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα. Έτσι, ένας φοιτητής έχει δικαίωμα μετεγγραφής εφόσον το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογένειας του δεν ξεπερνά τα 6000.
Δηλαδή μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να έχει εισόδημα μέχρι 24.000 ευρώ για να μπορεί κάποιος να υποβάλλει αίτηση μετεγγραφής.
Η σειρά των κριτηρίων με βάση τα οποία θα εξετάζονται οι δικαιούχοι για τις μετεγγραφές είναι η εξής:
1. Υποψήφιοι με χαμηλό εισόδημα, μέχρι 6000 ευρώ το κατά κεφαλήν, ανά οικογένεια.
2. Υποψήφιοι με προβλήματα υγείας.
3. Υποψήφιοι με αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.
4. Υποψήφιοι, με γονείς, αδέρφια, παιδιά, συζύγους που έχουν προβλήματα υγείας.
5. Υποψήφιοι ορφανοί και από τους δύο γονείς.
6. Υποψήφιοι, που οι γονείς τους έπεσαν θύματα τρομοκρατίας.
Περίπου 40.000 είναι οι φοιτητές που αναμένεται να υποβάλλουν αιτήσεις μετεγγραφής από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, με βάση τα νέα αυτά δεδομένα. Ο αριθμός των αιτήσεων που γίνεται δεκτός ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα.
Το 2010, τελευταία χρονιά που ίσχυσε το ανάλογο σύστημα μετεγγραφών, ικανοποιήθηκαν περίπου 9.000 αιτήσεις υποψηφίων.
ΠΗΓΗ: www.enet.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ασθενής σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών, της κλίμακας Ρίχτερ

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:53 τα ξημερώματα ανατολικά των Ιωαννίνων, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 1 χλμ. βορειοανατολικά από τις Φιλιάτες Ηπείρου και 34 χλμ. ανατολικά από την Κέρκυρα και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ..

Με ΠΑΣ Αλμυρό Βουνοπλαγιάς ο Α.Σ. Καλπακίου στην ημιτελική φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών

ΑΓΩΝΕΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Τα ζευγάρια είναι:
Α. Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (06/02/2013-15:00)
Ο επαναληπτικός θα γίνει 20/02/2013 ώρα 15:00
ΠΑΣ ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ-Α. Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (06/02/2013-15:00)
Ο επαναληπτικός θα γίνει 27/02/2013 ώρα 15:00.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 42χρονος για κατοχή κάνναβης και ναρκωτικών χαπιών

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, συνέλαβαν προχθές (14.01.2013) το μεσημέρι έναν 42χρονο ημεδαπό, στο κέντρο της πόλης της Πρέβεζας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος είχε στην κατοχή του και στο σπίτι του τα ακόλουθα:
Είκοσι ένα κόμμα τρία (21,3) γραμμάρια κάνναβης
Εκατόν εννιά (109) ναρκωτικά χάπια, χωρίς ιατρική συνταγή
Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.