Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός δραπέτης φυλακών

Ο δραπέτης αναζητείτο από τις Αστυνομικές Αρχές από τον Σεπτέμβριο του 2006 όταν είχε παραβιάσει άδεια από τις φυλακές.
Συνελήφθη χθες (11-01-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος αναζητείτο ως δραπέτης, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο , ο 50χρονος αναζητείτο από τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.
Ο 50χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ριζικές αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης

Ακριβότερες εξετάσεις
Αλλαγές και στα... διπλώματα οδήγησης φέρνει το 2013. Από τις 19 Ιανουαρίου οι εξετάσεις των διπλωμάτων γίνονται ακριβότερες και αυστηρότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες και μειώνεται ο χρόνος ισχύς του διπλώματος.
Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές:
-Αυξάνονται τα πρακτικά υποχρεωτικά μαθήματα από 20 σε 25, όπως επίσης και τα θεωρητικά. Επιπλέον, αν ο υποψήφιος δεν έχει «περάσει» τις θεωρητικές εξετάσεις δεν μπορεί να κάνει πρακτικά μαθήματα.
-Η ανανέωση διπλώματος θα γίνεται κάθε 15 χρόνια και για να συμβεί αυτό οι κάτοχοι διπλωμάτων θα υποβάλλονται εκ νέου σε εξετάσεις (παθολόγο και οφθαλμίατρο). Αν διαπιστωθεί πρόβλημα παραπέμπονται σε δευτεροβάθμιες επιτροπές.
-Τα παράβολα για τις ιατρικές εξετάσεις παραμένουν στα 90 ευρώ και για την έκδοση άδειας στα 30, ωστόσο θεσπίζεται ένα νέο παράβολο 10 ευρώ, το οποίο θα πληρώνουν όσοι επανεξετάζονται.
-Η κατηγορία Β για ΕΔΧ (ταξί) καταργείται, καθώς και μερικές διατάξεις για ειδικές κατηγορίες.
ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr 

Τα κόκκινα δάνεια «τρομάζουν» τους τραπεζίτες

Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές στεγαστικών, επιχειρηματικών και καταναλωτικών δανείων, δημιουργούν πρόσθετες πιέσεις στις τράπεζες, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους δείχνουν νέα επιδείνωση της κατάστασης το πρώτο εξάμηνο φέτος.
Οι τραπεζίτες παραδέχονται ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση αναφορικά με τα επισφαλή δάνεια έχει χειροτερεύσει και έχουν ζητήσει επικαιροποίηση των στοιχείων της μελέτης της BlackRock με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά.
Μάλιστα εκτιμούν ότι εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων θα αυξηθούν στα 33 δισ. ευρώ οι ανάγκες ανακεφαλαιαοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, αντί των 27,5 δισ. ευρώ που τα υπολόγιζε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών πέρυσι τα καθυστερούμενα στεγαστικά ξεπέρασαν το 22%, τα καταναλωτικά το 30% και τα επιχειρηματικά υπερέβησαν το 25%.
Τα υπόλοιπα δανείων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο τέλος Νοεμβρίου 2012 ήταν 230 δισ. ευρώ και από αυτά τα 50 δισ. ευρώ ήταν στο «κόκκινο».

Ποιες αποδείξεις αναγνωρίζονται από την εφορία και ποιες όχι

«Παγίδες» κρύβει φέτος το μέτρο των αποδείξεων που μπορεί να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Κι αυτό γιατί στη νέα «λίστα» της Εφορίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το ποιες αποδείξεις «περνάνε» και ποιες όχι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», «άχρηστες» θα είναι φέτος οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η εφορία.
Επίσης, δεν θα «μετράνε» οι αποδείξεις για έξοδα τηλεφωνίας, του ενοικίου που πληρώνει ο φορολογούμενος για την κύρια κατοικία ή τα παιδιά του που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.
Πλέον μετά την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, οι πρόσθετες αποδείξεις που θα αναγνωρίζει η Εφορία θα είναι αυτές που αφορούν τα δίδακτρα σε φροντιστήρια και ξένες γλώσσες. Επίσης, όσοι κάνουν ταξίδια σε χώρες της Ε.Ε. θα μπορούν να κρατούν τις αποδείξεις και να τις προσθέτουν σε αυτές που συλλέγουν εντός των συνόρων.
Με τη νέα ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου, μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν με δαπάνες για αγορές αγαθών και για παροχή υπηρεσιών το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους, διαφορετικά θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού.
Η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει πλέον για ετήσια ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ προερχόμενα όμως μόνο από μισθωτές υπηρεσίες. Για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, προβλέπεται πλέον υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ.

Έρχονται νέα ραβασάκια σε δύο εκατ. φορολογούμενους

Ειδοποιητήρια σε δύο εκατομμύρια φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη ετοιμάζεται να στείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε να τους ενημερώσει για τις οφειλές τους προς την εφορία, για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ.
Η λίστα θα περιλαμβάνει φορολογούμενους που η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν γνώση της οφειλής τους, όχι όμως με δική τους ευθύνη.
Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", οι υποθέσεις έχουν φτάσει σε βάθος 12ετίας, και όπως δείχνουν οι έλεγχοι δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ οι αρμόδιες ΔΟΥ, ώστε να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία και στη συνέχεια να καλέσουν τους ενδιαφερόμενους φορείς να διευθετήσουν τα χρέη τους.
Οι οφειλές ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ τα ειδοποιητήρια θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Ψήφισαν [21] παρόντες Δημ. Σύμβουλοι, βρέθηκαν [20] έγκυρα ψηφοδέλτια και [1] λευκό και εκλέχθηκαν οι εξής, οι οποίοι έλαβαν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δ.Σ., ήτοι:
 ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:
1. ΓΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ψήφοι  20.  [Από την πλειοψηφία]
2. ΝΤΟΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: ψήφοι  20.  [Από την πλειοψηφία]
3. ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: ψήφοι:  20. [Από την πλειοψηφία]
4. ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: ψήφοι: 20.  [Από την πλειοψηφία]
5. ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:  ψήφοι: 20.  [Από τη μειοψηφία]
6. ΜΕΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ:ψήφοι: 20.  [Από τη μειοψηφία]
 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:
1. ΓΚΟΓΚΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ: ψήφοι 20.  [Από την πλειοψηφία]
2. ΜΑΓΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: ψήφοι: 20. [Από την πλειοψηφία]
3. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜ: ψήφοι: 20. [Από την πλειοψηφία]
4. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: ψήφοι: 20. [Από τη μειοψηφία]
5.ΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: ψήφοι: 20. [Από τη μειοψηφία].
Κατόπιν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της εκλογής των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της  Επιτροπής Ποιότητας ζωής του Δήμου Πωγωνίου, για το υπόλοιπο της Δημοτικής περιόδου  [από 1-1-2013 έως 31-8-2014] , συνολικά και με τη σειρά εκλογής τους,  ως εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:
1.ΓΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    
2. ΝΤΟΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
3. ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
4.ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 
5.   ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
6. ΜΕΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ    
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:
1.ΓΚΟΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 
2. ΜΑΓΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
3. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4.   ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5. ΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ψήφισαν [21] παρόντες Δημ. Σύμβουλοι, βρέθηκαν [20] έγκυρα ψηφοδέλτια και [1] λευκό και εκλέχθηκαν οι εξής, οι οποίοι έλαβαν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δ.Σ. ,  ήτοι:
 ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
1. ΓΙΟΥΝΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ :  ψήφοι  20.  [Από την πλειοψηφία]
2. ΚΑΚΟΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ:  ψήφοι  20.  [Από την πλειοψηφία]
3. ΜΑΓΚΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ:  ψήφοι:  20. [Από την πλειοψηφία]
4. ΜΑΣΤΟΡΑΣ  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ:  ψήφοι: 20.  [Από την πλειοψηφία]
5. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ:  ψήφοι: 20.  [Από τη μειοψηφία]
6. ΦΩΤΙΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ:   ψήφοι: 20.  [Από τη μειοψηφία]
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
1. ΓΚΟΓΚΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ: ψήφοι 20.  [Από την πλειοψηφία]
2.ΝΤΟΤΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: ψήφοι: 20. [Από την πλειοψηφία]
3.ΣΙΟΥΤΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ:  ψήφοι: 20. [Από την πλειοψηφία]
4.ΣΩΤΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ:  ψήφοι: 20. [Από τη μειοψηφία]
5. ΠΟΡΙΚΗΣ  ΗΛΙΑΣ:  ψήφοι: 20. [Από τη μειοψηφία].
Κατόπιν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της εκλογής των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου, για το υπόλοιπο της Δημοτικής περιόδου  [από 1-1-2013 έως 31-8-2014] , συνολικά και με τη σειρά εκλογής τους,  ως εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
1. ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 2. ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
3. ΜΑΓΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
4. ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
5. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6. ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝ.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
1. ΓΚΟΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 2. ΝΤΟΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
3. ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ.
4. ΚΟΛΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
5. ΠΟΡΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκλογή Προεδρείου 2013

Σύνολο μελών Δ.Σ. : 27, παρόντες : 21,  ψηφίσαντες: 21: έλαβον:
Για τη θέση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ: Βιρβίλης Σταύρος: ψήφοι: 15 – λευκά: 6,  ήτοι την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τη θέση του ΑΝΤΙΠΡ/ΔΡΟΥ: Τόπουλος Βασίλειος:  [Με την 3η ψηφοφορία] : ψήφοι: 11 – λευκά: 9 – άκυρο: 1, ήτοι την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των παρόντων μελών του Δ.Σ.  [ Κατά την 3η ψηφοφορία, αφού στις 2 πρώτες δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δ.Σ. [Στη μεν πρώτη έλαβε 10 ψήφους, 10 λευκά και 1 άκυρο, στη δε δεύτερη έλαβε 11 ψήφους, 9 λευκά και 1 άκυρο].
Για τη θέση του ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: Πορίκης Ηλίας: ψήφοι: 20 – λευκά: 1,  ήτοι την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού συμβουλίου,  ήτοι την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ολοκαύτωμα στις εργασιακές σχέσεις

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*
Το 2013 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσει το οριστικό πέρασμα από το μεταπολιτευτικό στο μετα-μνημονιακό καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας. Η ύφεση ανέτρεψε άρδην το παλαιότερο καθεστώς και προώθησε περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων και τη συμπίεση του κόστους εργασίας και των εισοδημάτων των μισθωτών.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την τελευταία διετία επιβλήθηκαν ρηξικέλευθα μέτρα όπως είναι το πάγωμα μισθών ή/ και η μείωση τους με κυβερνητική πράξη, η θέσπιση ανώτατου ορίου στις μισθολογικές ρυθμίσεις των συλλογικών συμβάσεων για μια τριετία, η νομοθετική υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, ο προσανατολισμός των συμβάσεων προς το επίπεδο της επιχείρησης και της ατομικής διαπραγμάτευσης, η δραστική απίσχνανση των υποστηρικτικών των ΣΣΕ μηχανισμών (ΟΜΕΔ) κ.λπ.
Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων αυτών είναι ήδη ανάγλυφα. Η θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων (ακόμη και από ενώσεις 5 προσώπων) μετέβαλε τάχιστα το προηγούμενο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και το αποκέντρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2012 υπογράφηκαν 840 επιχειρησιακές συμβάσεις που επικεντρώθηκαν κυρίως σε μειώσεις μισθών και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ο αριθμός των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων -που κάποτε ανέρχονταν περίπου στις 200 ετησίως- μειώθηκε σε 65 το 2010, 38 το 2011 και 23 το 2012, ενώ οι διαιτητικές αποφάσεις το 2012 εξαφανίστηκαν.
Από το 2013 οι μεταβολές θα είναι ακόμη πιο σαρωτικές. Ειδικότερα οι τελευταίες όψεις της εργατικής πολιτικής, με τις ευλογίες της Τρόικας περιλαμβάνουν:
•επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού (με κρατική έγκριση).
•βαλκανιοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
•εξατομίκευση των αμοιβών.
•ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου και περαιτέρω διάδοση των ατομικών συμφωνιών.
•αποδιοργάνωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων.
•κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης των ΣΣΕ με δραματική αποδυνάμωση των κλαδικών ΣΣΕ.
•κατάργηση της καθολικής εφαρμογής των ΣΣΕ, με την αναστολή της επέκτασης τους στα μέλη των εμπλεκόμενων επαγγελματικών οργανώσεων.
•πλήρη αποδυνάμωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και αδρανοποίηση θεσμού διαιτησίας.
Είναι πρόδηλο πως η δέσμευση της χώρας για την «εσωτερική υποτίμηση» του κόστους παραγωγής αλλάζει δραστικά τη βάση της κοινωνικής συναίνεσης στην αγορά εργασίας. Οι μύθοι και οι αλήθειες της πρώτης αλλά και της ύστερης μεταπολίτευσης ενταφιάζονται πλήρεις ημερών.
* Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Σύλλογος Γιαννιωτών Αθήνας ''Άγιος Γεώργιος, ο εξ Ιωαννίνων'' καλεί τους Ηπειρώτες της Αττικής να συνεορτάσουν τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, ώρα 8:30 πρωινή στην Παναγία την Χρυσοσπηλιώτισσα, στην οδό Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας

Με αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ΄ αρτοκλασσίας, αλλά και μνημόσυνο του Αγίου, στην Παναγία την Χρυσοσπηλιώτισσα, στην οδό Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας, στις 17 Ιανουαρίου 2013, το πρωί, ημέρα εορτής της μνήμης του Αγίου, ο Σύλλογος Γιαννιωτών Αθήνας ''Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων'' πανηγυρίζει τον προστάτη του Άγιο.
Στην Θεία Λειτουργία έχουν προσκληθεί, τόσο οι αρχές της Ελληνικής Πολιτείας και της πόλης των Αθηνών, όσο και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της Αθήνας, αποδημικών οργανώσεων Ηπειρωτών και άλλων περιοχών της χώρας, αλλά και τα μέλη του Συλλόγου και απλοί πολίτες, Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει δεξίωση των παρευρισκομένων.

Κλειστές οι τράπεζες την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει πως θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί έξω από το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ αργότερα θα γίνει πορεία προς την Τράπεζα της Ελλάδος.