Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Στην "κατάψυξη" από σήμερα όλη η Ήπειρος

Δριμύ «κύμα» ψύχους πλήττει  από σήμερα όλη την Ήπειρο.
Η θερμοκρασία στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων θα πέσει πολύ κάτω από τους -10 βαθμούς.
Το «τσουχτερό» κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας, που θα συνοδευτεί όμως με βροχές και χιόνια.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η θέρμανση καθίσταται μέγας πονοκέφαλος για όλους.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι απλησίαστη, και όλοι  προσπαθούν να ζεσταθούν όπως μπορούν.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το «κύμα» του παγετού θα ξεκινήσει από σήμερα Δευτέρα με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στη μεγαλύτερη διάρκεια των ημερών, κάτω από το μηδέν.

Αλλαγή ηγεσίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου

Σήμερα, το πρωί έγινε η παράδοση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου από την κα Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη στην κα Θεοδώρα Χουλιάρα που ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα ως Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Μέσα σ' ένα κλίμα συναίνεσης η κα Χουλιάρα ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα θέματα που αφορούν τη διοίκηση καθώς και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η έναρξη της άσκησης των αρμοδιοτήτων της συνοδεύτηκε με τις ευχές της προκατόχου της για καλή επιτυχία.

Στην Εφορία για λάθη στο χαράτσι

Να μην απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τη διαγραφή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που λανθασμένα τους έχει βεβαιωθεί ζητά από τους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών.
 Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, μετά την αποστολή ατομικών ειδοποιήσεων ΕΕΤΗΔΕ πολλοί φορολογούμενοι που λανθασμένα υπήχθησαν στο τέλος ακινήτων προσήλθαν στη ΓΓΠΣ για τη διαγραφή του.
Για τον σκοπό αυτό το υπουργείο διευκρίνισε πως στις περιπτώσεις που έχει βεβαιωθεί ποσό που αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων σε πρόσωπο μη υπόχρεο, θα πρέπει ο φορολογούμενος να προσέρχεται στην αρμόδια Εφορία και όχι στη ΓΓΠΣ και να προσκομίζει οποιοδήποτε πρόσφορο στοιχείο, προκειμένου να υποδείξει τον υπόχρεο στον φόρο ή επικαρπωτή του ακινήτου, ώστε το «χαράτσι» να βεβαιωθεί σε αυτό που πραγματικά πρέπει να βεβαιωθεί.
Αν ο φορολογούμενος δεν γνωρίζει τον υπόχρεο, οφείλει να αποδείξει στον προϊστάμενο της Εφορίας με κάθε δυνατό τρόπο (π.χ. βεβαίωση της ΔΕΗ) ότι δεν είναι κύριος ή επικαρπωτής του συγκεκριμένου ακινήτου και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον αναφερόμενο στην ατομική ειδοποίηση αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Η Εφορία μετά την παραλαβή των σχετικών εγγράφων θα πρέπει να διαγράφει το τέλος από το συγκεκριμένο πολίτη. Παράλληλα θα πρέπει να ενημερώνει σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.
ΠΗΓΗ: www.in.gr

Σε ασφυκτικό κλοιό η μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων!

Επείγουσα εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που βάζει φρένο σε οποιαδήποτε  πρωτοβουλία από τους Δήμους για την πληρωμή των εργαζομένων τους!
Όλες οι πληρωμές των πάσης φύσεως αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, από 1/1/2013 διενεργούνται αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ), σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Στην εγκύκλιο προστίθεται, ότι τυχόν πληρωμές που διενεργούνται με άλλον τρόπο, θα θεωρούνται αυτοδίκαια μη νόμιμες και θα επέρχονται κυρώσεις, όπως «παράβαση καθήκοντος», «απιστία σχετική με την υπηρεσία» κλπ.
Επίσης, ως προς τα νομικά πρόσωπα ΟΤΑ και για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ, επιβάλλεται αναστολή καταβολής μισθοδοσίας του προσωπικού του φορέα ή και παρακράτηση του σχετικού ποσοστού όπως εξειδικεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία με απόδοσή του ως δημόσιο έσοδο. Επιπροσθέτως, στην περίπτωση των ΟΤΑ επέρχεται παρακράτηση μέρους ή συνόλου του ποσού των δικαιούμενων πόρων (ΚΑΠ-επιχορηγήσεις) καθώς και αναστολή εγκρίσεων πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου και Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.
Σημειώνεται δε, ότι πέραν των λοιπών κυρώσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις περί ευθύνης δημοσίων υπολόγων, με τις ανωτέρω διατάξεις θεσπίζονται ειδικές κυρώσεις για τους ΟΤΑ και τα ν.π.δ.δ. αυτών καθώς και για τους υπαλλήλους τους (Προϊσταμένους Οικονομικών Υπηρεσιών, Ταμειακών Υπηρεσιών, εκκαθαριστές και γενικά κάθε υπάλληλο που εμπλέκεται στην ανωτέρω παράβαση) και τους αιρετούς που εμπλέκονται στη μη νόμιμη πληρωμή (εκτός ΕΑΠ) των πάσης φύσεως αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών του συνόλου του προσωπικού τους.
Τέλος, επισημαίνεται ιδιαιτέρως, ότι η υποχρέωση διενέργειας της πληρωμής των αποδοχών όλων των υπαλλήλων που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου, μίσθωσης έργου, καθώς και των αντιμισθιών των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκλειστικά από την ΕΑΠ, άλλως θα θεωρούνται στο σύνολό τους μη νόμιμες.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 30χρονος Αλβανός δραπέτης φυλακών

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης των Φυλακών Μαλανδρίνου από την 28-12-2012, οπότε παραβίασε τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί.
Στις ανωτέρω Φυλακές ο 30χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών και εννέα (9) μηνών για ληστεία από κοινού.
Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έρχονται οι λογαριασμοί - "φωτιά της ΔΕΗ


Οι μεσοσταθμικές αυξήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 10 και 11% και θα γίνουν σε τρεις δόσεις.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδος αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ τα οποία θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες πληροφορίες οι μεσοσταθμικές αυξήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 10 και 11% και θα γίνουν σε τρεις δόσεις, τον Ιανουάριο, τον Μάιο και τον Ιούλιο.

Όλες οι αλλαγές στις συντάξεις

Στο «επίκεντρο» οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ αναδρομικά θα μπει «μαχαίρι» σε όσους εισπράττουν δύο συντάξεις , με ποσό άνω των 1.300 ευρώ.


Τέσσερις νέες παρεμβάσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και στο εφάπαξ, θέτει σε ισχύ το υπουργείο Εργασίας. Στο «επίκεντρο» οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ αναδρομικά θα μπει «μαχαίρι» σε όσους εισπράττουν δύο συντάξεις , με ποσό άνω των 1.300 ευρώ.
Αναλυτικά οι αλλαγές:
-Επιβολή εισφοράς 5%-20%, σε ποσά συντάξεων (άθροισμα κύριας και επικουρικής) άνω των 1.000 ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχεί στην παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κοπεί σε 4 δόσεις (από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, έως τη σύνταξη Μάιου).
-Περικοπή 12% στις διπλές συντάξεις με άθροισμα πάνω από 1.300 ευρώ. Η περικοπή αναμένεται να γίνει το Μάιο και θα βγει εγκύκλιος με τον αριθμό των δόσεων που θα παρακρατηθούν τα αναδρομικά των 14 μηνών.
-Καθιέρωση νέου τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ. Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Θα υπάρξει ενιαίο μοντέλο σε όλα τα ταμεία πρόνοιας.
-Ενοποιήσεις επικουρικών ταμείων και σύσταση «ατομικών λογαριασμών». Και στα επικουρικά ταμεία, θα υπάρξει σύνδεση εισφορών και παροχών, ενώ θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις, ακόμα και ανά τρίμηνο. Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα ενταχθούν υποχρεωτικά, όσοι φορείς δεν είναι βιώσιμοι.
Η σχετική διορία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Ετήσιος χορός του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Σερρών, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, ώρα 21:00 στο ''Ευ Ζην'', Μεραρχίας 119, Σέρρες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Νομού Σερρών σας προσκαλεί στον Ετήσιο χορό του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21:00, στο ''Ευ Ζην'', Μεραρχίας 119 Σέρρες.

Θα διασκεδάσουμε, έτσι όπως εμείς ξέρουμε και κάνουμε τα τελευταία χρόνια σε όλες τις εκδηλώσεις μας, γνήσια και ηπειρώτικα, με μουσική κομπανία, που θα έλθει προσκεκλημένη από τα Γιάννενα.
Να μην λείψει κανείς.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εορτάζει τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εορτάζει τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18:00 με Εσπερινό και Αρτοκλασία και την Πέμπτη 17, ώρα 8:00 με Θεία Λειτουργία, στο παρεκκλήσι του Αγίου, στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής εργατικών κατοικιών Μάνδρας Αττικής.

Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων που διοργανώνει ο Σύλλογος μας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 στο Ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων. ( Βρίσκεται στο χώρο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας Αττικής.)

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013
18:00 Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
Θ' ακολουθήσει κέρασμα των παρευρισκομένων από το Σύλλογο.
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
8:00 Θεία Λειτουργία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου.

Κοπή Πίτας και ετήσιος χορός της Αδελφότητας Λιθινιωτών Ιωαννίνων την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12:00 στην ταβέρνα ''Ο Σωτήρης'', Αθανασίου Διάκου και Κώστα Βάρναλη, Πετρούπολη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Λιθινιωτών Ιωαννίνων καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας και τον ετήσιο χορό της Αδελφότητας, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12:00 στην ταβέρνα ''Ο Σωτήρης'', Αθανασίου Διάκου και Κώστα Βάρναλη, Πετρούπολη.

Θα διασκεδάσουμε γνήσια και παραδοσιακά με ηπειρώτικη μουσική κομπανία και θα γευτούμε ηπειρώτικα φαγητά και πίτες, που θα ψήσουν οι γυναίκες μέλη της Αδελφότητας.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Α.Ε. Γιάννενα - Βοτονόσι 4 - 1
Καρίτσα - Μπισδουνάκι 1 - 3
Πετσάλι - Κεφαλόβρυσο 0 - 3
Μάρμαρα - Καρυές 1 - 0
Ζίτσα - Ανάργυροι 2 - 0
Πανζαγορισιακός - ΑΠΟΕΛ 3 – 6

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πετσάλι: 22
2. Καρυές: 20
3. Ζίτσα: 20
4. Πανζαγορισιακός: 19
5. Ανάργυροι: 18
6. Κεφαλόβρυσο: 18
7. ΑΠΟΕΛ: 14
8. Μάρμαρα: 14
9. Α.Ε. Γιάννενα: 12
10. Βοτονόσι: 4
11. Μπισδουνάκι: 3
12. Καρίτσα: 2