Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Την "Πίτα' της Π.Σ.Ε. στις 27 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ θα ευλογήσει ο Μητροπολίτης Πρέβεζας κ. Χρυσόστομος

Tην ''Πίτα του Ηπειρώτη'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, θα ευλογήσει ο νέος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, στις 27 Ιανουαρίου 2013, στο ΣΕΦ. Απάντησε θετικά σε πρόσκληση του Προεδρείου της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης.

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Δελτίο τύπου την εκλογή του κ. Βιρβίλη Σταύρου στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλπάκι 6-1-2013


Σήμερα 6/1/2012 διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου για το 2013 με την εκλογή νέου προεδρείου και μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Σχετικά με την πρόταση της πλειοψηφίας να προτείνει στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την επόμενη περίοδο και πάλι τον κ. Βιρβίλη Σταύρο, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:
Ο θεσμός του Προέδρου του Δ.Σ. είναι πολύ σημαντικός για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και των Οργάνων του. Είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας, ο συντονιστής και υπεύθυνος της σύνθεσης των απόψεων, ο καθοδηγητής της ήρεμης λειτουργίας και συνεργασίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εμείς ως Παράταξη σήμερα καταψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας, διότι πιστεύουμε βαθιά ότι, δεν μπορεί να είναι προεδρεύων εκείνος ο οποίος:
 Δεν τηρεί τον Κανονισμό Λειτουργίας
 Δεν απαντάει σε αιτήματα Δημοτικών Συμβούλων και με συνοπτικές διαδικασίες δεν εισάγει προς συζήτηση στο Δ.Σ. θέματα που κατατίθενται νόμιμα από την αντιπολίτευση, αλλά και από δημότες
 Είναι προεδρεύων για λογαριασμό της παράταξης του κ. Καψάλη και δεν αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις δημοτικές παρατάξεις
 Φτάνει στα όρια παραίτησης τους συνεργάτες του και δεν τηρεί τις υποσχέσεις του
 Δεν μεριμνά για την υποβολή και κατάθεση εισηγήσεων για πολλά θέματα του Δ.Σ. κάτι που δυσχεραίνει και αποβαίνει εις βάρος πολλές φορές της λήψης σωστών αποφάσεων
 Δεν διασφαλίζει την άμεση και απρόσκοπτη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και των Δημοτικών Παρατάξεων ( όπως η αδιαφορία προσκόμισης των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των Συνεδριάσεων εδώ και 2 χρόνια )
Εμείς είχαμε ψηφίσει τον κ. Βιρβίλη στην ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου του Δ.Σ. την πρώτη φορά. Η διετής πορεία του διέψευσε αυτήν την επιλογή μας. Πιστεύουμε και το είχαμε κάνει πολλές φορές γνωστό και εγγράφως ότι λειτούργησε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου και όχι ως Πρόεδρος όλων στο Δ.Σ.
Πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι, δεν καταψηφίσαμε τον κ. Βιρβίλη ως πρόσωπο, αλλά ως παράδειγμα προς αποφυγήν για την πολιτική και παραταξιακή του συμπεριφορά στο Δ.Σ.
Καταψηφίσαμε την λογική της Δημοτικής Αρχής που επιβραβεύει με την αποδοχή και υποβολή αυτής της υποψηφιότητας την υποβάθμιση της διαφορετικής άποψης, την μεροληψία και την μονόπλευρη στήριξη της παράταξης του κ. Καψάλη στις διαδικασίες λήψεις των αποφάσεων και στην εν γένει λειτουργία του Δ.Σ.
Εμείς θα συνεχίσουμε και θα προσπαθούμε συνεχώς, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων και του ρόλου μας ως αντιπολίτευση, να διαφυλάξουμε την σωστή λειτουργία του Δ.Σ. αναδεικνύοντας και στηλιτεύοντας κάθε φορά συμπεριφορές και ενέργειες που είναι αντίθετες με την υποβάθμιση και μείωση του κύρους του Δ.Σ.

Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης:
Ντόντης Γιάννης

Στις καθυστερήσεις πήρε το ντέρμπι του Πωγωνίου ο Α.Σ. Καλπακίου-Εξάσφαιρη η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

* Ένα ακόμη τρίποντο πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Α.Σ. Καλπακίου κερδίζοντας στις καθυστερήσεις τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά στο ντέρμπι του Πωγωνίου και έκανε ένα ακόμη βήμα για την άνοδο στην «μεγάλη» κατηγορία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Κατσαβριά που σημείωσε χαν τρικ. Ο Αγροτικός Αστέρας έφερε το ματς στα ίσα χάρη σε ένα φανταστικό γκολ του Ντρίκου με απευθείας φάουλ. Στην επανάληψη ο Ντρουμπάλης έδωσε προβάδισμα στον Αστέρα. Ο Α.Σ. Καλπακίου με σύμμαχο τον δυνατό αέρα πίεσε, ισοφάρισε και πήρε την νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μια φάση που ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ.
Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Θύελλα Ελεούσας – Αμφιθέα 1 - 1
Πρωτόπαπα – Περιστέρι 7 - 2
Ασβεστοχώρι – Πανφρουριακός 1 - 1
Περίβλεπτος – Δαβάκης 4 - 0
Αγία Μαρίνα – Ζωοδόχος 1 - 2
Καλπάκι - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 3 - 2
Σταυράκι - Α.Ε. Καμποχωρίων 7 - 0
Νησί – Πωγωνάτος 0 - 6
Αμπελόκηποι - ΠΑΟ Κόνιτσας 4 - 0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής) 1. Θύελλα Ελεούσας: 48 2. Καλπάκι: 45 3. Περίβλεπτος: 38 4. Ζωοδόχος: 35 5. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 34 6. Ασβεστοχώρι: 31 7. Αμφιθέα: 26 8. Πρωτόπαπα: 26 9. Δαβάκης: 25 10. Πωγωνάτος: 25 11. Σταυράκι: 24 12. Αγία Μαρίνα: 23 13. Αμπελόκηποι: 21 14.ΠΑΟ Κόνιτσας: 19 15. Πανφρουριακός: 16 16. Νησί: 14 17. Περιστέρι: 10 18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Με χαμηλή θερμοκρασία και δυνατό αέρα ο εορτασμός των Θεοφανείων

Με χαμηλή θερμοκρασία και δυνατό αέρα, εορτάστηκαν και φέτος, τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στον Παρακάλαμο. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η γέφυρα στον ποταμό Λεμπούσδα, στην Κεντρική Αγορά. Παρόν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βιρβίλης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιούνης Αναστάσιος, Μάτσιας Βασίλης, Φωτίου Θανάσης,Αλεξίου Γεώργος και αρκετού κόσμου έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων. Νέοι του χωριού αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, πήδηξαν στα παγωμένα νερά και προσπάθησαν να πιάσουν το Σταυρό. Μετά τον Αγιασμό των υδάτων έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του ΚΔΑΠ.

Η Αδελφότητα Δραμεσών Δωδώνης κόβει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12:00 στην Αίθουσα των Συλλόγων Σαντοριναίων Αθήνας, Αγίας Βαρβάρας 47, Αργυρούπολη

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι το ΔΣ της Αδελφότητάς μας, σας εύχεται «Καλή Χρονιά με υγεία και ευημερία για εσάς και την οικογένειά σας» Η Αδελφότητα έχοντας σαν βασική επιδίωξή της, την διατήρηση των σχέσεων μεταξύ των φίλων και συγχωριανών, σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή της πίτας που θα πραγματοποιηθεί στις 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 στην αίθουσα που ευγενώς παραχωρήθηκε από τρείς συλλόγους της Σαντορίνης και βρίσκετε στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, οδός ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ 47. Πριν την κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση της αδελφότητας. Στην εκδήλωση θα υπάρχει μπουφές καλό κρασί και τσίπουρο δωρεάν και όπως πάντα δεν θα λήψη η μουσική και ο χορός. Βασικό συστατικό για την επιτυχία, εκτός της συμμετοχής, θα αποτελέσει η συνεισφορά σας με σπιτικά εδέσματα. Η βοήθειά σας στο «ρεφενέ» είναι πολύτιμη, η καλή σας διάθεση απαραίτητη και ελπίζουμε να μας τιμήσετε όλοι με την παρουσία.

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Αποδήμων Θεσπρωτικού ''Τα Λέλοβα'', την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11:00, μετά τον εκκλησιασμό, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, δίπλα στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Νικολάου

Στις 13 Ιανουαρίου 2013, Κυριακή πρωί, μετά τον εκκλησιασμό, θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών η ετήσια ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ του Συλλόγου μας μαζί με τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (λογοδοσία και απολογισμός Δ.Σ.) Ο Σύλλογος χρειάζεται εμπλουτισμό με νέα μέλη. Ελάτε λοιπόν να συμμετέχετε κι εσείς. Το Πνευματικό Κέντρο βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό, Πλατεία Αγίου Νικολάου 7 και δίπλα στο Σταθμό Ηλεκτρικού Άγιος Νικόλαος. Οι κυρίες παρακαλούνται, όπως κάθε χρόνο, και για να μη ξεχνάμε τις παραδοσιακές γεύσεις του χωριού μας, να μας φιλέψουν και από μια πίτα σπιτίσια (λαχανόπιτα, μπατσάρα, μπρούστουλα, τυρόπιτα, μπουκουβάλα, δίπλες, τηγανίτες κλπ.) ή από ένα γλυκό για να έχουμε και καλή χρονιά.

Που θα πέσουν τα "χαστούκια" της Εφορίας;

Πλήττονται περισσότερο οι οικογένειες με παιδιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ελεύθερους επαγγελματίες και οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ενοίκια


Περισσότερους φόρους στους φορολογούμενους με μεσαία εισοδήματα και τις οικογένειες με παιδιά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από ενοίκια φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκινά στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:
1. Θεσπίζεται νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%. Παράλληλα καθιερώνεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ Για εισοδήματα πάνω από τις 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.
2. Καταργούνται οι περισσότερες φοροαπαλλαγές: Διατηρείται αλλά είναι «ψαλιδισμένη» η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Επίσης παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.
3. Αλλάζει το σύστημα των αποδείξεων: Υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετησίου εισοδήματος θα έχουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ. Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ. Επίσης αυξάνεται από 10% σε 22% το πέναλτι φόρου που θα καλείται να πληρώσει κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος ο οποίος δεν θα καταφέρνει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις.
4. Τα ενοίκια θα φορολογούνται αυτοτελώς από το πρώτο ευρώ. Σε ποσά ενοικίων μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο θα επιβάλλεται φόρος 10%, ενώ τυχόν επιπλέον ποσά, πέραν των 12.000 ευρώ, θα φορολογούνται με 33%.
5. Αλλάζει η φορολογία των κερδών για τις ανώνυμες εταιρείες και τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης.
Ειδικότερα:
•Τα αδιανέμητα κέρδη των εταιριών θα φορολογούνται με συντελεστή 26%.
•Στα μερίσματα (διανεμόμενα κέρδη) θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%.
6. Αυξάνεται η φορολογία των κερδών των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην β ' κατηγορίας). Ο φόρος αυξάνεται από το 20% στο 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ των καθαρών κερδών και στο 33% για τυχόν επιπλέον ποσό κερδών πέραν των 50.000 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην γ΄ κατηγορίας) το συνολικό καθαρό εισόδημά τους υποβάλλεται σε φόρο 26%.
7. Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.
8. Αυξάνεται έως 100% το τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά κόβει την ''Πίτα'' το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18:30 στα γραφεία του, Φίλωνος 11Α, στο Κέντρο του Πειραιά

Το Δ.Σ. του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιά σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά και προσκαλεί του Ηπειρώτες της περιοχής και τους φίλους της Ηπείρου. στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στις 6:30 μμ στην αίθουσα του Συνδέσμου, Φίλωνος 11Α, στο Κέντρο του Πειραιά.

Super League: Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα δεν φοβήθηκαν, δεν κλείστηκαν στο καβούκι τους και το τελικό 1-1 τους αδικεί για την προσπάθειά τους. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη προηγήθηκε μόλις στο 4΄ με κεφαλιά του Αναστασάκου, αλλά η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου δεν πτοήθηκε και στη δεύτερη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Κοροβέση. Ο ρυθμός του αγώνα διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και κάπου εκεί άρχισε το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Η πρώτη ήταν του Ιλιτς, ο οποίος σε κενό τέρμα -μετά από πάσα του Κοροβέση- πλάσαρε άουτ(!). Η δεύτερη ήταν του Πλατανιά, ο οποίος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 82' να κάνει το 2-1, με τον Αναστασάκο να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Φεγκρούς. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μία σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Φεγκρούς απέκρουσε εντυπωσιακά τη κεφαλιά του Ναζλίδη από το ύψος της μικρής περιοχής. Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Αρότσα (Ναζλίδης 53'), Κανακούδης, Μαραγκουδάκης (Μιρτσέτα 70'), Αναστασάκος, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς, Ουντότζι, Ουκάρ (Μαρτσάκης 83'), Ντόε. ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Ντάσιος (Οικονόμου 88'), Κολοβέτσιος, Γεωργίου, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (Βίλα 67'), Ίλιτς (Νικλητισώτης 81').

Ενιαίος ΦΠΑ με εντολή της τρόϊκα

Που ανεβαίνουν και που μειώνονται οι τιμές


Η Τρόικα ζητά άμεσες αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ και ζητά από την κυβέρνηση να καθιερώσει έναν ενιαίου συντελεστή, ο οποίος θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 19% ή του 21%.
Ο χρονικός ορίζοντας που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση για να προχωρήσει στις αλλαγές στους ισχύοντες συντελεστές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας είναι μέχρι το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» η κίνηση αυτή θα προκαλέσει την αύξηση της επιβάρυνσης σε ό,τι φορολογείται σήμερα με τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ της τάξεως του 13%, δηλαδή στα μη παρασκευασμένα είδη διατροφής, στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί, στην ιατρική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.
Βέβαια δεν παραβλέπεται το γεγονός πως η μείωση αυτή θα έχει και θετικές συνέπειες αφού θα δώσει βαθιά ανάσα στην αγορά, αφού ο ΦΠΑ στα περισσότερα προϊόντα τα οποία διακινούνται στην αγορά, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών βρίσκεται τώρα στο 23%.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr