Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Καλή Χρονιά!

Το http://parakalamoscity.blogspot.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 44 πακέτα με 49 κιλά χασίς σε τροχόσπιτο

Συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας λιμενικής αρχής ένας 50χρονος αλλοδαπός οδηγός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου καθώς και ο 45χρονος συνοδηγός του, διότι κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από το πάτωμα του οχήματος 44 πακέτα, τα οποία περιείχαν σαράντα εννέα κιλά και διακόσια γραμμάρια πιθανόν ινδική κάνναβη.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το όχημα, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Το Μάρτιο 2013 τα ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα

Πρόστιμο 250 ευρώ σε όσους δεν πλήρωσαν
 
Το αργότερο στα τέλη Μαρτίου 2013 περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα θα ειδοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών πως πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ έκαστος.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα ολοκληρώσει έως τα τέλη Μαρτίου τους ελέγχους εντοπισμού όσων δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 και θα προχωρήσει στον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διασταυρώνοντας τα δεδομένα αυτά με δεδομένα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.
Προκαταρκτική διασταύρωση που έχει ήδη διενεργηθεί έχει δείξει πως υπάρχει έλλειμμα 2 εκατομμυρίων οχημάτων, στα οποία όμως περιλαμβάνονται και κάποια που εξαιρούνται της νομοθεσίας για την υποχρεωτική ασφάλιση για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες (οχήματα δημόσιας χρήσης, περιπολικά της αστυνομίας κ.λπ.).
Με την πρώτη ειδοποίηση για το πρόστιμο των 250 ευρώ θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10 έως 20 ημέρες να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός του γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ, αλλά και την αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

Ποιοι δικαιούνται φθηνό ρεύμα

Διέξοδος για χιλιάδες νοικοκυριά τα Κοινωνικά Τιμολόγια της ΔΕΗ
 
 Οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος θα επιφέρουν νέες μεγάλες επιβαρύνσεις στου καταναλωτές.
Ωστόσο, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναμένεται να διευρύνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής των καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και να δώσει έτσι ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά.
Με τα Κοινωνικά Τιμολόγια της ΔΕΗ οι καταναλωτές μπορούν να κερδίσουν ονομαστική έκπτωση από 10% έως και 20% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού, εφόσον η κατανάλωση είναι εντός του προκαθορισμένου, από το υπουργείο Περιβάλλοντος πλαισίου.
Σημειώνεται πως το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) αφορά αποκλειστικά σε κύρια κατοικία που το όνομα του λογαριασμού είναι στο όνομα του δικαιούχου ή συζύγου και παρέχεται υπό προϋποθέσεις, οι οποίες διαφέρουν ανά ομάδα δικαιούχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όποιος υπερβεί το ανώτατο όριο κατανάλωσης, χάνει τελείως την έκπτωση του ΚΟΤ, ενώ οι κιλοβατώρες αφορούν σε κατανάλωση ημέρας και μόνο.
Η εκτιμώμενη έκπτωση είναι από 10% για τους δικαιούχους του ΚΟΤ1 έως 20% για αυτούς τους ΚΟΤ2. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και τα δύο ΚΟΤ, ισχύουν σε κατανάλωση από 0-800 KWh, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η έκπτωση επιβάλλεται στο «φθηνό» ρεύμα καθώς από τις 801 KWh και πάνω οι χρεώσεις αυξάνονται.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
-Άτομα με χαμηλό εισόδημα (ΚΟΤ1 δικαιούνται έκπτωση 10%).
• Να έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο των μισθωτών - συνταξιούχων, δηλαδή τις 12.000.
 -Τρίτεκνοι (ΚΟΤ1 δικαιούνται έκπτωση 10%).  •Θα πρέπει ο αιτών να είναι τρίτεκνος με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας των τριτέκνων δηλαδή 23.500 ευρώ.
-Άτομα με αναπηρία (ΚΟΤ2 δικαιούνται έκπτωση 20%).
 •Θα πρέπει ο αιτών είναι άτομο με αναπηρία μεγαλύτερη από 67% ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία μεγαλύτερη από 67% και τo οικογενειακό εισόδημα του να είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο, όπως αυτό διαμορφώνεται, με τον συνυπολογισμό όλων των ατόμων της οικογενείας με αναπηρία 67% και άνω.
-Μακροχρόνια άνεργοι (ΚΟΤ2 δικαιούνται έκπτωση 20%).
 •Θα πρέπει ο αιτών είναι άνεργος για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες στις 30 Νοεμβρίου του 2010 με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από τις 12.000 ευρώ.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη


To 2012 περνά στην ιστορία, αφήνοντας βαριά και επώδυνη παρακαταθήκη στο νέο χρόνο που μόλις ανατέλλει.
Οι αλλαγές που συντελούνται στην Ελληνική κοινωνία είναι ραγδαίες και επιδρούν στο σύνολο των πολιτών που δοκιμάζονται και δίνουν καθημερινό, σκληρό, αγώνα επιβίωσης.
Διανύσαμε ένα πολύ δύσκολο χρόνο, που άφησε έντονα σημάδια στην Αυτοδιοίκηση και βέβαια στην Περιφέρεια Ηπείρου. Παρά ταύτα, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και στις δύσκολες στιγμές ήμασταν δίπλα στους συμπολίτες μας.
Αντιμετωπίσαμε έκτακτες καταστάσεις.
Επιλύσαμε εκκρεμότητες που χρόνιζαν.
Δρομολογήσαμε αναγκαίες παρεμβάσεις για υποδομές.
Προωθήσαμε έργα ζωτικής σημασίας σε όλη την Ήπειρο, υπερκαλύπτοντας τους στόχους απορρόφησης του ΕΣΠΑ.
Στηρίξαμε τις επενδύσεις μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων.
Αναλάβαμε πρωτοβουλίες για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, των μαθητών, των νέων.
Το γνωρίζουμε ότι απαιτούνται πολύ περισσότερα. Δεν εφησυχάζουμε, δίνουμε καθημερινή μάχη για τη διασφάλιση των ωφελουμένων πόρων από την Πολιτεία και ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά δείγματα.
Το 2013 προμηνύεται χρόνος δύσκολος, ανηφορικός. Συνοδεύεται όμως από την ελπίδα ότι στη διάρκεια του θα ξεκινήσει μια νέα, αισιόδοξη, πορεία για την Ελλάδα.
Πορεία, στην οποία οι αιρετές Περιφέρειες καλούνται να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο. Σε ο, τι μας αφορά, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, με στόχο η Ήπειρος να ξεπεράσει τις συνέπειες της κρίσης.
Την ώρα αυτή η σκέψη μας, η έγνοια μας, βρίσκεται σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν πληγεί περισσότερο από τον καθένα από την κρίση και έχουν μείνει άνεργοι και σε εκείνους που είδαν να αλλάζει δραματικά μέσα σε ελάχιστο χρόνο το επίπεδο ζωής τους.
Τους ζητούμε να δείξουν κουράγιο. Να μην απελπιστούν. Να παίρνουν δύναμη από το κύμα αλληλεγγύης που καθημερινά εκδηλώνεται.
Οι Ηπειρώτες ήταν πάντα πρωτοπόροι στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Το απέδειξαν κατά εντυπωσιακό τρόπο και κατά το χρόνο που αποχαιρετάμε.
Ας υποδεχτούμε το νέο χρόνο, με καλή διάθεση, με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.
Εύχομαι το 2013 να χαρίσει σε όλους Υγεία, οικογενειακή και ατομική επιτυχία, δύναμη για να ανταπεξέλθουμε τις πρόσκαιρες δυσκολίες.
Στη δε πατρίδα μας, να μπορέσει να ξεπεράσει το φαύλο κύκλο της ύφεσης και να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μόλις δύο στους δέκα αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης

Μειωμένες ως και 75% οι πωλήσεις σε σχέση με πέρσι

Σοκ με το πετρέλαιο θέρμανσης. Οκτώ στους δέκα καταναλωτές δεν αγόρασαν φέτος πετρέλαιο και στράφηκαν υποχρεωτικά σε φθηνότερες λύσεις για να ζεσταθούν, όπως τζάκια, σόμπες και pellet, με αποτέλεσμα το νέφος στην Αθήνα να αυξηθεί σε επικίνδυνα επίπεδα.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Έθνος, οι πωλήσεις του πετρελαίου μέχρι σήμερα, εμφανίζουν μείωση ως και 75% σε σχέση με πέρσι.
Η παραγγελία τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνά τα 300 λίτρα και τα έσοδα του κράτους έκαναν «βουτιά» ως και 75% τους τελευταίους δυόμισι μήνες.
Ο δεύτερος μεγάλος χαμένος από την υπέρμετρη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι οι πρατηριούχοι.

ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συνελήφθη 24χρονος για διαρρήξεις σπιτιών

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε διαρρήξει δύο σπίτια στην ίδια περιοχή.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο 24χρονος:
 -παραβίασε παράθυρο σπιτιού, στο οποίο διέμενε ηλικιωμένη, τη στιγμή που αυτή κοιμόταν και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ και δύο ρολόγια.
 -εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε διπλανή οικία και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή, έγινε όμως αντιληπτός από τους ενοίκους και τράπηκε σε φυγή ενώ τελικά συνελήφθη από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.
Τα κλοπιμαία, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί διάταξη επιβολής περιοριστικών όρων για παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Παράταση μέχρι 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες

Αγγίζουν τις 100.000 αυτοί που παρέδωσαν πινακίδες

Παρατείνεται μέχρι τις 8 Ιανουαρίου η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Μαυραγάνη.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δίνεται παράταση μέχρι την ίδια ημερομηνία και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.
Νωρίτερα ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης είχε δηλώσει ότι παράταση θα δωθεί μόνο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι για την κατάθεση πινακίδων.
Από το πρωί σχηματίζονται ουρές στα καταστήματα των εφοριών, με εκατοντάδες πολίτες να τρέχουν τελευταία στιγμή να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και τις οφειλές τους.
Ήδη, το 80% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας έχει προχωρήσει στην εξόφλησή τους.
Επίσης μέχρι την Παρασκευή, 80.000 περίπου κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία, ενώ την ίδια μέρα πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000.
 

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά …»

Τελευταία μέρα του χρόνου και παραμονή του Νέου Έτους σήμερα και οι γειτονιές του Παρακαλάμου πλημμύρισαν από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που τραγουδούν «Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά…»

Σήμερα η απόφαση αν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013 ή την παράδοση των πινακίδων και χιλιάδες πολίτες δεν έχουν ακόμη πάει στην εφορία ή στην τράπεζα για να τακτοποιήσουν την οφειλή.
Μέχρι την Παρασκευή είχαν παραλάβει την ειδική απόδειξη για το τέλος κυκλοφορίας το 60% των πολιτών που είναι υποχρεωμένοι και γι’ αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει μια μικρή παράταση.
Θα είναι ολιγοήμερη, πέντε ή δέκα μέρες για να διασφαλίσει ότι όσοι δεν έχουν μπορεί μέχρι τώρα, θα πάνε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και στα ταμεία του κράτους θα μπουν κι άλλα χρήματα.
Η παράταση θα αφορά και όσους φορολογούμενους σκοπεύουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.
Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να ανακοινωθεί το πρωί της Δευτέρας. Αλλά όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις το Σαββατοκύριακο, η παράταση θεωρείται σχεδόν βέβαιη.
Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.
Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.
Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.