Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ευχάριστο απόγευμα με τεσσάρα για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά - Σπουδαίο διπλό ο Α.Σ. Καλπακίου – Ήττα σοκ εντός έδρας για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-

 
* Ένα ακόμη εύκολο τρίποντο πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Αγροτικός Αστέρας  επικρατώντας με 4-1 της αξιόλογης ομάδας του Νησιού.
Έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά συνέχισε το νικηφόρο σερί του, νικώντας αυτή την φορά την αξιόλογη ομάδα του Νησιού.
Τα δύο πρώτα γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Χαρίσης Αλέξης το 18΄ και στο 29΄ αντίστοιχα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 60΄ ο Ντρίκος Βασίλης έκανε το 3-0.
Η ομάδα του Νησιού προσπάθησε να αντιδράσει και με ύστερα από αδράνεια της άμυνας του Αστέρα μείωσε στο 65΄ σε 3-1.
Το τελικό 4-1 έγραψε στο 80΄ ο Χαρίσης Θ.΄
Και η δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0.
Ο Αγροτικός Αστέρας δημιούργησε  και άλλες κλασικές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ.
*Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας κατά διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο, πέρασαν νικηφόρα και από τον Πανφρουριακό με γκολ των Κατσαβριά στο 47' και Μωυσιάδη στο 88'.
*Με χατ-τρικ του Κυρτσόγλου πραγματοποιώντας  πολύ καλή εμφάνιση, ο ΠΑΟ Κόνιτσα πέρασε νικηφόρα από τον Πωγωνάτο με σκορ 1-3.

Τα αποτελέσματα της 17ης  αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Αμφιθέα -  Πρωτόπαπα 2 -3
Θύελλα Ελεούσας -  Περίβλεπτος 4 - 0
Δαβάκης -  Αγία Μαρίνα 1 - 0
Περιστέρι -  Ασβεστοχώρι 1 - 3
Πανφρουριακός -  Καλπάκι 0 - 2
Ζωοδόχος -  Σταυράκι 4 - 0
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά  -  Νησί  4 - 1
Α.Ε. Καμποχωρίων -  Αμπελόκηποι 2 - 8
Πωγωνάτος -  ΠΑΟ Κόνιτσας 1 - 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (17η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 47
2. Καλπάκι: 42
3. Περίβλεπτος: 35
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 34 
5. Ζωοδόχος: 32 
6. Ασβεστοχώρι: 30
7. Αμφιθέα: 25
8. Δαβάκης: 25  
9. Πρωτόπαπα: 23 
10. Αγία Μαρίνα: 23    
11. Πωγωνάτος: 22   
12. Σταυράκι: 21        
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 19 
14. Αμπελόκηποι: 18 
15. Πανφρουριακός: 15
16. Νησί: 14
17. Περιστέρι: 10
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0


Marc: Κόκκινη κάρτα σε κόμματα και πολιτικούς

Το «τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της χώρας καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc, που πραγματοποιήθηκε για το «Εθνος της Κυριακής».
Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί και προβλέπουν για το 2013 αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ποσοστό 81,4%.
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους που συμμετείχαν στο πανελλαδικό δείγμα της έρευνας (54,5%) εμφανίζουν έντονη τάση αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.
Το γκάλοπ-βόμβα για το πολιτικό προσωπικό καταγράφει επίσης την πρόθεση του εκλογικού σώματος για ανανέωση των κυβερνητικών στελεχών κυρίως από νέα πολιτικά πρόσωπα και τεχνοκράτες, καθώς μόνο το 6,4% των ερωτηθέντων θέλει να τοποθετηθούν πρωτοκλασάτα στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε υπουργικούς θώκους, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός.
Το σύνολο των Ελλήνων πολιτών εμφανίζεται απαισιόδοξο για το 2013, αφού το 64,4% απαντά σε σχετική ερώτηση ότι περιμένει να υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις το επόμενο έτος.
Περισσότερο απαισιόδοξη για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις εμφανίζεται η ηλικιακή κατηγορία των 35-54 ετών (71,2%) και ενώ στο ίδιο αρνητικό κλίμα βρίσκονται τόσο οι νέοι 18-24 ετών (60,1%) όσο και οι μεγαλύτερες ηλικίες των 55 ετών και άνω (60,1%). Οι γυναίκες (70%) αλλά και οι κάτοικοι της Αττικής (69,1%) κατέχουν τα πρωτεία στις δυσοίωνες προβλέψεις, καθώς η ανεργία έχει «χτυπήσει» προνομιακά τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες μετά την εφαρμογή του Μνημονίου.
Η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος εμφανίζεται έντονη στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δεν πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, ενώ δύο στους τρεις πολίτες αμφισβητούν ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και διέξοδο από την κρίση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη δύο μελών οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών

Χθες (22-12-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο άτομα , ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ 34 ετών, μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, ε νώ αναζητούνται και άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Επίσης, συνελήφθησαν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Σουδάν, ηλικίας 31, 20 και 26 ετών.
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ επί της Εγνατίας Οδού στην Ηγουμενίτσα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα.
Ο 45χρονος ημεδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου, ανέπτυξε ταχύτητα και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στο Νέο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος προωθούσε προς το Λιμάνι τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, ένας εκ των οποίων πριν την ακινητοποίηση του οχήματος τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης μη νομίμων μεταναστών, με “εγκέφαλο” και διοργανωτή των λαθρομεταφορών τον 34χρονο Ιρακινό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, το παραπάνω κύκλωμα, δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών, με διάφορα μεταφορικά μέσα, από την πόλη των Ιωαννίνων προς την πόλη της Ηγουμενίτσας και με τελικό προορισμό την Ιταλία, αποκομίζοντας για τις “υπηρεσίες” του αυτές παράνομα περιουσιακά οφέλη.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζονται οι διασυνδέσεις του κυκλώματος, το εύρος της δραστηριότητάς του καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Αποδείξεις για το 2013 πρέπει να συλλέγουν μισθωτοί και συνταξιούχοι

Αποδείξεις θα πρέπει να συλλέγουν κατά τις αγορές τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και το οικονομικό έτος 2013, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεώργιου Μαυραγάνη.
Η συγκέντρωση των αποδείξεων αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να επωφεληθούν από το ειδικό αφορολόγητο ποσό (έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ) που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν με τη μορφή αποδείξεων το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου για τα εισοδήματα που υπάρχει ωφέλεια από το ειδικό αφορολόγητο ποσό.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις έως 10.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν προβλέπει αφορολόγητο ποσό.

ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Συγκροτήθηκαν θεματικές επιτροπές για την ανασύσταση του κόμματος

Η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου Ιωαννίνων (ΝΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τις δραστηριότητές της για την ανασύσταση της τοπικής οργάνωσης ενόψει του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του κόμματος.
Στην τελευταία της συνεδρίαση (Τετάρτη) η Γραμματεία προχώρησε στη συγκρότηση θεματικών επιτροπών   που είναι: Ανάπτυξης και Τοπικών Θεμάτων με συντονιστές τους Δ. Παπαδόπουλο, Δ. Δημητρίου και  Δ. Φίλη, Πολιτικής Φυσιογνωμίας και Καταστατικού τους Μ. Πατεράκη, Θ. Καρακίτσιο και  Δ. Παπαγεωργίου,  Παιδείας τον Μιχάλη Ράπτη, Υγείας  τη Μ. Κιτσανού, Νεολαίας και Αντιφασιστικού Αγώνα τους Χ. Χρηστίδη  και  Μ. Μπακάλη.
Για το συντονισμό των εγγραφών και  την ενεργοποίηση των μελών ορίστηκαν Συντονιστές: για το Δήμο Ιωαννίνων οι Δ. Παπαγεωργίου και Δ. Παπαδόπουλος, για τους Δήμους Ζαγορίου και Πωγωνίου οι Χ. Γκόγκος και Α. Αγγέλη, για  το Δήμο Κόνιτσας η Μ. Κιτσανού, για το Δήμο Τζουμέρκων ο Δ. Δημητρίου, για το Δήμο Ζίτσας οι Δ. Φίλης και Α. Τσουκάλης και για τους Δήμους Μετσόβου και Δωδώνης οι Μ Χατζηεφραιμίδης και Ι. Καραγιαννίδης.
Η επόμενη Συνεδρίαση της Γραμματείας θα γίνει την Πέμπτη  27 Δεκεμβρίου ώρα 7:30 μ.μ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης περίπου δύο κιλών

Συνελήφθη, σήμερα (22.12.2012) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και εμπορία ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στον 24χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (2.125) γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.    

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων σε περιοχές της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού για κυκλοφορία πλαστών ευρώ
 
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων σε περιοχές των Νομών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο 48χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα μετέβη συνολικά σε επτά επιχειρήσεις (καφετέριες, βενζινάδικα, παντοπωλείο και κατάστημα ειδών υγιεινής), όπου πραγματοποίησε συναλλαγές μικρής αξίας, δίνοντας ως αντάλλαγμα πλαστά χαρτονομίσματα των (200) ευρώ, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Τα πλαστά χαρτονομίσματα, που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 48χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Απίστευτο «μπάχαλο» με τη διαχείριση των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων, διαπιστώνει η ΔΗΜΑΡ, με Ερώτηση της στην Βουλή. Μέγα θέμα με την εφαρμογή του Νόμου 1473 του 1984

Οσμή... σκανδάλου διαπιστώνεται στη διαχείριση των κληροδοτημάτων Ηπειρωτών ευεργετών, στην πόλη των Ιωαννίνων, η οποία γίνεται από την Μητρόπολη Ιωαννίνων, καθώς ομάδα βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, με ερώτησή της στο Κοινοβούλιο προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, βάζει μέγα θέμα αντισυνταγματικότητας, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν εφαρμόζονται ορθά οι διαθήκες των ευεργετών.
Το κείμενο της ερώτησης, το οποίο εμπεριέχει και όλο το νομικό πλαίσιο της υπόθεσης, αναφέρει:
«Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, Ηπειρώτες Ευεργέτες προέβησαν στην ίδρυση Κληροδοτημάτων για κοινωφελείς σκοπούς, ορίζοντας στις διαθήκες τους τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούσαν να γίνεται η διοίκηση και η διαχείριση των περιουσιών τους. Λόγω των κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν στην αντίστοιχη χρονική περίοδο, η διαχείριση των Κληροδοτημάτων ανατέθηκε ουσιαστικά στον Μητροπολίτη. Το ίδιο καθεστώς διαχείρισης ισχύει και στην περίπτωση των Σχολικών Περιουσιών της πόλης των Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα.
Με το Ν.2508/1920 ορίστηκε για πρώτη φορά νέο καθεστώς σύμφωνα με το οποίο η διαχείρισή τους οφείλει να γίνεται βάσει της βούλησης του διαθέτη, όπως αυτή διατυπώνεται στη διαθήκη του. Έκτοτε το πιο πάνω καθεστώς παγιοποιήθηκε με συνταγματικές ρυθμίσεις (άρθρα 105 και 106 του Συντάγματος του 1952, άρθρο 109 ισχύοντος Συντάγματος) και με σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων (άρθρο 103, παρ. 1 του Α.Ν. 2039/1939 και άρθρα 37 και 47 του Ν.1473/1984). Μοναδική εξαίρεση του προαναφερόμενου καθεστώτος διαχείρισης αποτελούν τα κληροδοτήματα της πόλης των Ιωαννίνων, τα οποία εντελώς ανεξήγητα παρέμειναν και εξακολουθούν να παραμένουν υπό την απόλυτη διαχείριση της Ιεράς Μονής της πόλης.
Κατά του πιο πάνω ιδιόμορφου καθεστώτος, η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα (ΕΑΗΚ), προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 108 του Ν.2218/1994 καταγγέλλοντας την παράνομη λειτουργία των Αγαθοεργών Καταστημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων, η οποία έκρινε ότι δεν υφίσταται νόμιμο έρεισμα για τη συγκρότηση της Εφοροεπιτροπείας σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα Κληροδοτήματα. Στα ίδια συμπεράσματα κατέληξαν ο Συνήγορος του Πολίτη (στο υπ'αριθμ. 1778/1999 πόρισμα) και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων (στο 25/06/1999 ομόφωνο πόρισμα της).
Σε αντίθεση με τα πιο πάνω πορίσματα ,το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ'αριθμ. 414/2000 γνωμοδότηση του, η οποία έγινε αποδεκτή από τον τότε αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, απεφάνθη ότι οι διατάξεις του Ν.1473/1984 δεν άλλαξαν το διαχειριστικό καθεστώς των Κληροδοτημάτων , όπως αυτή ίσχυε στο καθεστώς των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων.
Η ΕΑΗΚ προσέφυγε εκ νέου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου στην Συνεδρία της 07/12/2010 αντέκρουσε το πιο πάνω περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ενέμεινε στο πόρισμά της ότι δηλαδή το καθεστώς διαχείρισης των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος και του Νόμου.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.Προτίθεται να προσαρμόσει το καθεστώς διαχείρισης των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων και των αντίστοιχων Σχολικών Περιουσιών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 109 του Συντάγματος και στα άρθρα 37 και 47 του Ν.1473/1984 , δηλαδή σύμφωνα με τις βουλήσεις των Ευεργετών όπως αυτές διατυπώνονται στις διαθήκες τους;
2.Προτίθεται να ζητήσει την εκκαθάριση των Κληροδοτημάτων με την παράλληλη ενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου;»