Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ευχαριστήριο του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης που προήλθε από τις εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου 2012 θεωρεί χρέος και πατριωτικό καθήκον να ευχαριστήσει δημόσια τον απερχόμενο Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και επί 19 χρόνια Γενικό Γραμματέα του κο Σταύρο Αηδόνη, ο οποίος με τις γνώσεις του, την εμπειρία του και κυρίως με το ήθος του εργάσθηκε ακούραστα σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου και συνέβαλε τα μέγιστα στην άριστη οργάνωση του αρχείου μας.

Τον αισθανόμαστε δίπλα μας και τον θέλουμε πάντα κοντά μας.
Με αδελφικούς χαιρετισμούς και πατριωτικά συναισθήματα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ

Εντοπίστηκε «καβάντζα» με (730) κιλά κάνναβης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Θεσπρωτίας

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας, ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν δεκαέξι (16) σάκοι, οι οποίοι όπως προέκυψε από την καταμέτρηση, περιείχαν εξακόσια ογδόντα εννέα (689) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (730) κιλών.
Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Οι φόροι πάγωσαν τα νοικοκυριά και τα ταμεία

Μια τρύπα στο νερό αποδεικνύεται από τη δημοσιονομική άποψη η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ενώ η κατακόρυφη αύξηση των τιμών έχει οδηγήσει μία στις δύο οικογένειες που χρησιμοποιούσαν μέχρι πέρυσι πετρέλαιο να διαγράψει από την καθημερινότητά της τα καλοριφέρ.
Οι καταναλωτές κρυώνουν, οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης ψάχνουν μάταια για πελάτες, οι λαθρέμποροι τρύπωσαν από το παράθυρο του αφορολόγητου ναυτιλιακού καυσίμου, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό, και το Δημόσιο μένει να οραματίζεται πρόσθετα έσοδα 1,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Η πραγματικότητα για το ταμείο είναι πολύ διαφορετική.
Στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου τα έσοδα που έχουν εισπραχθεί από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης ανέρχονται σε 1,080 δισ. ευρώ.
Στο σύνολο του έτους πέρυσι, οι αντίστοιχες εισπράξεις ήταν 1,165 δισ. ευρώ.
Τα έσοδα δεν αυξήθηκαν και εν τω μεταξύ προκλήθηκαν ουσιαστικές επιβαρύνσεις σε μια κοινωνία η οποία δοκιμάζει καθημερινά τα όριά της.
Εύλογα, η πρώτη εντύπωση που προκαλείται από την αλήθεια των αριθμών είναι ότι το μέτρο είναι αποτυχημένο.

ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών, που στόχευε ιδιαίτερα σε κλοπές από εταιρείες μαρμάρων και μάντρες υλικών


Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω τέσσερις αλλοδαποί ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών
Εντοπίστηκε αποθήκη την οποία η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε σαν χώρο απόκρυψης των κλοπιμαίων

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα, η οποία επιδίδονταν στη διάπραξη κλοπών από επιχειρήσεις εμπορίας μαρμάρων και οικοδομικών υλικών, με πεδίο δράσης τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας.
Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, χθες (18-12-2012) τα ξημερώματα στη Φιλοθέη Άρτας, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 21 και 24 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν κλέψει μάντρα οικοδομών, είχαν φορτώσει τα κλοπιμαία σε αυτοκίνητο και ετοιμάζονταν να τα μεταφέρουν σε αποθήκη, που διατηρούσαν.
Από τη συστηματική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Η εγκληματική ομάδα, της οποίας ο 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, αποτελούσε «αρχηγικό» μέλος, είχε συγκροτηθεί με ιεραρχική δομή, είχε ως «στόχο» την κλοπή κάθε είδους μηχανημάτων και οικοδομικών υλικών και δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, ως προς τον τρόπο διάρρηξης.
Σε έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητο και στην αποθήκη των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών και οικοδομικών υλικών καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (μεγάλες ψαλίδες – κόπτες) και μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων (όπως γάντια εργασίας για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων).
Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) κινητά τηλέφωνα καθώς και δύο (2) μαχαίρια.
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης :
• Την 18-12-2012 είχαν μεταβεί σε μάντρα σκυροδέματος - οικοδομικών υλικών στη Στεφάνη Πρέβεζας και αφού διέρρηξαν τα γραφεία της επιχείρησης, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας (1.200) ευρώ.
• Κατά το χρονικό διάστημα από 14/12/2012 έως 17/12/2012 στη Φιλοθέη Άρτας έκοψαν την περίφραξη επιχείρησης μαρμάρων και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό της, αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και οικοδομικά εργαλεία, συνολικής αξίας 4.000,00 Ευρώ.
• Την 15/16-12-2012, στη Φιλοθέη Άρτας διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας μαρμάρων και τζακιών και αφαίρεσαν αντικείμενα, συνολικής αξίας 5000,00 Ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν.

Τι αλλάζει σε κάθε τάξη του Λυκείου τη νέα σχολική χρονιά

Οι αλλαγές που φέρεται ότι θα ανακοινώσει το υπουργείο και θα εφαρμοστούν από το Σεπτέμβριο έχουν στόχο την ελάφρυνση των μαθητών από τα πολλά μαθήματα ώστε να δοθεί έμφαση στην αφομοίωση της ουσίας της ύλης.
Παράλληλα, θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας με στόχο να περιοριστεί μεταξύ άλλων το φαινόμενο της παπαγαλίας.

Όπως δημοσιεύει το ''Έθνος'', οι αλλαγές που θα προωθηθούν για ψήφιση μετά τις γιορτές θα έχουν στόχο τη βελτίωση του προγράμματος σπουδών και τη δημιουργία ενός Λυκείου ου θα παρέχουν γενική παιδεία σε όλους τους μαθητές.
Η Ελληνική Γλώσσα (νέα και αρχαία, λογοτεχνία), η Ιστορία και τα Μαθηματικά θα είναι ο κορμός των μαθημάτων γενικής παιδείας.
Ειδικότερα, οι αλλαγές ανά τάξη θα είναι οι εξής:

Ο Δήμος Σουλίου παρουσιάζει το βιβλίο του Ηπειρώτη Αλέξανδρου Νίκα, "Κάθε 29 του Φλεβάρη", την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα "ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ" στην Παραμυθιά

Marc: Προβάδισμα 1,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 1,2 μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%
ΝΔ: 21,5%
Χρυσή Αυγή: 9,6%
ΠΑΣΟΚ: 5,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,4%
ΚΚΕ: 4,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,5%
Άλλο κόμμα θα ψηφίσουν το 5,7% ενώ λευκό, άκυρο ή αποχή επιλέγει το 9,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 10,7%.
Στην εκτίμηση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑq 28,5%
 ΝΔ: 27%
Χρυσή Αυγή: 12,1%
ΠΑΣΟΚ: 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,8%
ΚΚΕ: 5,9% 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,6%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με 60,3% έναντι 26,6%.
Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι ψηφοφόροι καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 46,7% απάντησε τον Αντώνη Σαμαρά και το 28,7% τον Αλέξη Τσίπρα.
Μεταξύ άλλων, το 87,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κάνει λιγότερες αγορές τα Χριστούγεννα, με τις περικοπές να αφορούν κυρίως τα δώρα σε συγγενείς και φίλους (94%), την ένδυση, την υπόδηση και τα είδη σπιτιού (92,7%), τα ταξίδια (82,6%) και το γιορτινό τραπέζι (61%).
Το 62,9% θεωρεί παράλογες τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ενώ σε περίπτωση αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ το 30,5% δηλώνει πως δεν θα μπορεί να πληρώνει έγκαιρα τον λογαριασμό. Το 10,1% δεν μπορεί ήδη να τον πληρώσει.
Τέλος, για το 53,4% το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης.
Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στο διάστημα 14-17 Δεκεμβρίου σε 1.018 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα.

Τον 42ο διεθνής διαγωνισμό έκθεσης των ΕΛΤΑ- 2013, διοργανώνει η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (U.P.U. - Π.Τ.Ε).

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ο 42ος Διεθνής Διαγωνισμός Έκθεσης των ΕΛΤΑ - 2013, ο οποίος διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (Universal Post Union -U.P.U.- Π.Τ.Ε.) και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας ηλικίας μέχρι 15 ετών.
Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να αναπτύξει την ικανότητα των νέων να συντάσσουν επιστολικές εκθέσεις, να καλλιεργήσουν την οξύνοιά τους και να συμβάλουν στη σύσφιξη των Διεθνών σχέσεων φιλίας που είναι μία από τις βασικές αποστολές της Π.Τ.Ε.
Το θέμα του διαγωνισμού, που επιλέχθηκε για το έτος 2013, είναι: «Γράψτε μία επιστολή στην οποία θα εξηγείτε γιατί το νερό είναι πολύτιμο».
Σημειώνεται ότι το φετινό θέμα συμπίπτει με τη διεθνή δεκαετία δράσης «Νερό για τη Ζωή» (2005-2015) και καλεί τους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τη σημασία του νερού για την ανθρώπινη υγεία και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου αλλά και να προβληματιστούν με το γεγονός ότι 11% του πληθυσμού της γης εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ασφαλείς πηγές πόσιμου νερού.
Επιπλέον, μέσω της συμμετοχής σε αυτόν το διεθνή διαγωνισμό, η νέα γενιά συνειδητοποιεί το σημαντικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στις σύγχρονες κοινωνίες, μαθαίνει να εκτιμά την τέχνη της γραφής και να αναπτύσσει την ικανότητα να συντάσσει επιστολικές εκθέσεις.
Οι τρεις πρώτοι νικητές σε παγκόσμιο επίπεδο θα βραβευθούν με χρυσό μετάλλιο ο πρώτος, με ασημένιο ο δεύτερος και με χάλκινο ο τρίτος, με σφραγίδα του Διεθνούς Γραφείου της Π.Τ.Ε.
Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τριών πρώτων επιτυχόντων, καθώς και η έκθεση του νικητή θα προβληθούν στα ΜΜΕ και θα δημοσιευθούν σε τεύχος της τριμηνιαίας επιθεώρησης της Π.Τ.Ε., UNION POSTALE.

ΠΗΓΗ: www.diorismos.gr

''Γράψε ένα γράμμα στον Άϊ Βασίλη''. Δεκάδες χιλιάδες γράμματα στον Αϊ-Βασίλη μέσω ΕΛΤΑ!

Η ετήσια δράση των Ελληνικών Ταχυδρομείων «Γράψε ένα γράμμα στον Αϊ - Βασίλη» συμπληρώνει 20 χρόνια και επί τη πετείω επιφυλάσσεται σε όσους στείλουν και εφέτος το γράμμα τους στον πιο αγαπημένο Αγιο μικρών και μεγάλων μια μοναδική έκπληξη.

Το «δώρο» των ΕΛΤΑ στους επιστολογράφους του Αϊ - Βασίλη φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και θα αποκαλυφθεί σε ειδική συντέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.
Εκτός από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των Ταχυδρομείων Χρήστο Βαρσάμη στην εκδήλωση θα βρίσκεται και ο βραβευμένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της εφετινής έκπληξης.
«Κάθε χρόνο λαμβάνουμε 70.000 - 80.000 γράμματα από μικρούς και μεγάλους, με παραλήπτη τον Αϊ - Βασίλη» λέει στο «Βήμα» η Ελένη Κοντού, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ. «Προσπαθούμε να απαντάμε σε όσα γράμματα έχουν όνομα και διεύθυνση αποστολέα, με μια κάρτα και ένα γραμματόσημο, ως συμβολική κίνηση».
Γράμματα από παιδιά κάθε ηλικίας καταφθάνουν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνήθως από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, κρύβοντας μέσα τους πόθους και προσδοκίες ανείπωτες για ένα δώρο. Από την άλλη «για τους μεγάλους, το να στείλουν αυτό το γράμμα είναι ένα αίτημα επικοινωνίας και μια επιθυμία να μιλήσουν» υπογραμμίζει η κυρία Κοντού.
Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια του Αγιου Βασίλη θα βρίσκονται τοποθετημένα στις προσόψεις των κεντρικών καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων περιμένοντας τα γράμματα μικρών και μεγάλων. Καθένας μπορεί, όμως, να παραδόσει το γράμμα του και στο πλησιέστερο κατάστημα των ΕΛΤΑ για να... ταχυδρομηθεί αρμοδίως.
Είναι η μοναδική επιστολή που παραλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ χωρίς γραμματόσημο· αρκεί η ένδειξη «Για τον Αϊ - Βασίλη».

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας με επιστολή του στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος προτείνει τον Δημήτρη Γιαννιώτη για βράβευση, στην κορυφαία εκδήλωση της ηπειρωτικής αποδημίας ''Η Πίτα του Ηπειρώτη'' στις 27 Ιανουαρίου 2013, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Τον Μέγα Ευεργέτη του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας, προτείνουν στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία για βράβευση, στην ''Πίτα του Ηπειρώτη'' στο ΣΕΦ.
Πρόσφατα δώρησε διαμέρισμα για να στεγάσει τα γραφεία του ο Σύνδεσμος

Επιστολή προς την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ηπειρωτών Αθήνας απέστειλε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας.
Στην επιστολή τους αυτή τα μέλη του Δ.Σ. των Συρρακιωτών προτείνουν στο αντίστοιχο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής να τιμήσουν τον σύγχρονο ευεργέτη του Συνδέσμου Δημήτρη Γιαννιώτη στο μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, την «Πίτα του Ηπειρώτη» που αποτελεί την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής ή σε άλλη εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο ευεργέτη του Συνδέσμου
Σημειωτέων ότι ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας αποτελεί ένα απ' τα ιδρυτικά μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και ένας απ' τους αρχαιότερους συλλόγους με ημερομηνία ίδρυσης το 1932.
Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή που εστάλη απ' τους Συρρακιώτες προς την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ελπίδος 14 Πλατεία Βικτωρίας 10434 Αθήνα 22/11/2012
Τηλ. 210-9629471
Αρ. Πρωτ. 10

ΠΡΟΣ
Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία
Κύριε Πρόεδρε της ΠΣΕ, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών.
Η ευεργεσία, αυτή η αγαθή και χρηστή πράξη προς όφελος ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων που γινόταν χωρίς ανταλλάγματα, ήταν κάτι που χαρακτήριζε τους Έλληνες και ειδικότερα τους Ηπειρώτες από αρχαιοτάτων χρόνων. Σε πολύ δύσκολες στιγμές του βίου της η πατρίδα μας σώθηκε χάρη στους ευεργέτες.
Το παράδειγμα των Ηπειρωτών αλλά και των μεγάλων δωρητών του Συρράκου, παρά τις σημερινές οικονομικές δυσπραγίες ακολούθησε ο συμπατριώτης μας Συρρακιώτης Δημήτριος Γιαννιώτης, που δώρισε στο σύνδεσμό μας ένα διαμέρισμα που στεγάζει πλέον τα γραφεία του συνδέσμου. Για το λόγο αυτό ο σύνδεσμός μας τον ανακήρυξε Μέγα Ευεργέτη.
Επειδή πιστεύουμε ότι τέτοιες πράξεις θα πρέπει να τύχουν ευρύτερης αναγνώρισης και επιδοκιμασίας, παρακαλούμε για την βράβευσή του και από την Π.Σ.Ε. της οποίας ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών είναι από τα ιδρυτικά μέλη (έτος ιδρύσεως 1932).
Ευελπιστούμε στην υλοποίηση του αιτήματος μας και σας ευχαριστούμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σωτήρης Νταλαούτης        Ανδρέας Ματζίλας