Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Super League: Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα 0 - 2

Χόρευε στη βροχή ο ΠΑΣ!

Στο 49' ο Λίλα σκόραρε με τη βοήθεια του ... αέρα, ενώ στο 63' ο Ντε Βινσέντι έκανε το τελικό 0-2.
Ο αγώνας ξεκίνησε με 20' καθυστέρηση λόγω της δυνατής βροχής.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε μόλις μία αξιόλογη φάση και συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό, σε σουτ του Λεόν, που πέρασε μόλις άουτ.
Η βροχή δυνάμωσε και στο 28΄, ο Κομίνης να διακόψει για άλλα δέκα λεπτά την αναμέτρηση, που συνεχίστηκε τελικά κανονικά.
Στο 49ο λεπτό, ο Λίλα δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο αέρας "φρέναρε" την μπάλα, που ξεγέλασε τον Αναστασόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του.
Στα επόμενα έξι λεπτά, ο Πάντος δέχτηκε δύο φορές την κίτρινη κάρτα, με συνέπεια να αφήσει στο 56' με δέκα παίκτες τον ΠΑΣ.
Στο 63', σε σουτ του Ντε Βινσέντι από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόλλησε μπροστά από τον πεσμένο Αναστασόπουλο, ο Τσουκαλάς το εκμεταλλεύτηκε και δοκίμασε να πλασάρει χωρίς επιτυχία, αλλά και πάλι ο Ντε Βινσέντι κατάφερε να κλωτσήσει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα των γηπεδούχων.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Βενέτης, Έντερ, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Ηλιάδης, Τσοκάνης (61' Καραλής), Λεόν (55' Διαμαντόπουλος), Βασιλόγιαννης (84' Σίμωσης), Μπάρκογλου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Γεωργίου (64' Κεϊτά), Ντε Βινσέντι (90' Αυγενικού), Κοροβέσης, Ίλιτς (54' Βίλα)

ΣΥΡΙΖΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνέλευση στα Κάτω Ραβένια την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.,

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου στην συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα Κάτω Ραβένια την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., με θέμα την ενημέρωση για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ., την εγγραφή νέων μελών και διάφορα θέματα του Πωγωνίου.

Διαρρήξεις τώρα και στο ακριτικό Πωγώνι!

Αφ’ ότου πήραν τους συνοριοφύλακες…
«Άνοιξαν» εστιατόριο και αποθήκη στην Πωγωνιανή

 Τη δράση τους στα ορεινά, απομακρυσμένα και σχεδόν ερημωμένα χωριά του Πωγωνίου έχουν επεκτείνει τώρα, εκτός απο τις πόλεις της Ηπείρου, οι λογής- λογής διαρρήκτες.
Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, ότι στα χωριά μένουν ελάχιστοι και κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοι, αλλά και το ότι τα περισσότερα σπίτια είναι κλειδωμένα, αφού οι ιδιοκτήτες τους μένουν μόνιμα εκτός Ηπείρου, εισβάλλουν κυρίως βραδινές ώρες και αρπάζουν ό, τι βρουν.
Τώρα, όμως, έχουν βάλει στο στόχαστρο και διάφορα καταστήματα, όπως έγινε χθες τα ξημερώματα στην Πωγωνιανή, όπου άγνωστοι διέρρηξαν το εστιατόριο «Τόμου», που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έσπασαν την ταμειακή μηχανή, άρπαξαν μετρητά, έσπασαν πολλά αλουμίνια, ενώ το πλέον χαρακτηριστικό ήταν πως πήραν ένα μήλο, το δάγκωσαν και το άφησαν σε ένα τραπέζι!
Ανασφάλεια…
Το συγκεκριμένο περιστατικό, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό που αναστάτωσε χθες το ακριτικό χωριό. Πριν λίγες ημέρες, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την πλατεία και πάλι άγνωστοι διέρρηξαν αποθήκη μελισσοκόμου, ελπίζοντας ότι θα βρουν χρήματα, αλλά τελικά άρπαξαν πολλά βάζα με μέλι, που στη συνέχεια πέταξαν σε αμπέλι.
Η Αστυνομία έχει αναλάβει δράση, ενώ ενήμερος είναι και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης, που έδωσε σχετικές οδηγίες και όπως μαθαίνουμε η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στα ίχνη των δραστών και στα δυο παραπάνω περιστατικά. Όμως αυτά δεν είναι τα μοναδικά, αφού άγνωστοι, το τελευταίο διάστημα μπήκαν σε κλειδωμένα σπίτια σε ακριτικά χωριά, όπως Σταυροσκιάδι, Ποντικάτες κ.α.
Όπως είναι λογικό, οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών νιώθουν ανασφάλεια, αφού τα περιστατικά είναι συνεχή, ενώ τώρα το χειμώνα, που νυχτώνει νωρίς, κλείνονται και αυτοί γρήγορα στα σπίτια τους και κλειδώνουν όσο μπορούν καλύτερα.
Να τα επαναφέρουν…
Αυτό που ζητούν οι ακρίτες κάτοικοι, αλλά και οι φορείς της περιοχής είναι η Πολιτεία να επαναφέρει τα καταργηθέντα συνοριακά φυλάκια. Από τη στιγμή που, λόγω των περικοπών, οι υπηρεσίες αυτές έκλεισαν, έχει αυξηθεί η μικροεγκληματικότητα.
Εκτός από τόπος διαρρήξεων, οι περιοχές του Πωγωνίου έχουν καταστεί «πέρασμα» και για εμπόρους ναρκωτικών, όπως άλλωστε δείχνει και το προχθεσινό περιστατικό με τα 324 κιλά χασίς στον Παλαιόπυργο Πωγωνίου.
Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι υπερβολή το γεγονός, ότι πολλοί απόδημοι Ηπειρώτες, δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους να έρθουν το καλοκαίρι στα χωριά, φοβούμενοι την δράση διαρρηκτών και κλεφτών.
Εάν πράγματι μεγάλο μέρος αποδήμων δεν έρθει τελικά, τότε τα ακριτικά χωριά μας θα έχουν δεχθεί το τελειωτικό «χτύπημα», θα ερημώσουν εντελώς και θα μετατραπούν σε περιοχές- φαντάσματα, τις οποίες θα χρησιμοποιούν μόνο τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και λαθρομεταναστών…

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείρας διαρρηκτών με πεδίο δράσης τους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας


Εξιχνιάσθηκαν συνολικά οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξαν τα μέλη της σπείρας από το φθινόπωρο του 2011

Ο 21χρονος αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικό προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο
Συνελήφθη, χθες (05-12-2012) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, στέλεχος σπείρας, η οποία επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές και διαρρήξεις κάθε είδους στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Από την μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προέκυψε ότι ο 21χρονος από κοινού με άλλα τρία άτομα, που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει οργανωμένη σπείρα τα τελευταία δύο χρόνια, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και δρούσαν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με γεωγραφικό πεδίο δράσης κυρίως περιοχές της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.
Μέχρις στιγμής, έχει ταυτοποιηθεί η κοινή δράση των μελών της σπείρας στις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών:
1. Κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2012, αφαίρεσαν από εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας στο Καλοδίκι Θεσπρωτίας, καύσιμα και ανταλλακτικά οχημάτων. Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν τμηματικά, σπάζοντας τα ρεζερβουάρ, από σταθμευμένα μηχανήματα έργων της εταιρείας, (2.500) λίτρα πετρελαίου καθώς και διάφορα ανταλλακτικά οχημάτων, αξίας (1.000) ευρώ.
2. Την 22-11-2012 , εισήλθαν σε κατάστημα «μίνι μάρκετ» στη Γλυκή Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό ποσό.
3. Κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως 24-11-2012, διέρρηξαν ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία του Βράχου Πρέβεζας και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.
4. Κατά το χρονικό διάστημα από 21-11-2012 έως 27-11-2012, διέρρηξαν ξενοδοχείο στο Βράχο Πρέβεζας και αφαίρεσαν εννέα τηλεοράσεις και μία μηχανή παρασκευής καφέ.
5. Την 29-11-2012 στο 36ο χιλιόμετρο της Ε/Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων, αξίας (600) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
6. Την 15-04-2012 αφαίρεσαν από την περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
7. Την 21-08-2012 αφαίρεσαν από την Αμμουδιά Πρέβεζας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
8. Την 17-12-2011 αφαίρεσαν από την περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Σημειώνεται ότι ο 21χρονος κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του και παραμονής του στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, επιχείρησε να δωροδοκήσει αστυνομικό, που ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξή του, προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο.
Σε έρευνες που έγιναν σε προσωρινό κατάλυμα στην Πάργα Πρέβεζας, όπου διέμενε ο 21χρονος και σε κρύπτες σε δασώδεις περιοχές στο Βράχο και στην Άνω Ράχη Πρέβεζας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Επίσης, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών και τη μεταφορά των κλοπιμαίων.
Οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας καθώς και για τη διαπίστωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προσλήψεις προσωπικού στις κατηγορίες ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, εργατών



Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα σχετικά με την προκήρυξη ΣΟΧ 1-2012, για την πρόσληψη προσωπικού στις κατηγορίες ηλεκτρολόγων, υδραυλικών και εργατών.

       


ΙΚΑ: Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων


Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.
Ενώ την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις του Ιανουαρίου και το ΕΚΑΣ.

Από την Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας ''Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων'', «Εβδομάδα Ηπείρου 2012» από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, στο Αίγιο

Ξεκινούν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Ηπείρου» που διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας, με στόχο την προβολή του ηπειρώτικου στοιχείου σε διάφορες εκφάνσεις και μορφές του αλλά και μια ξεχωριστή προβολή του συλλόγου και πολιτισμική παρέμβαση στην τοπική πραγματικότητα.
Η «Εβδομάδα Ηπείρου 2012» περιλαμβάνει πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις οποίες είναι καλεσμένοι όλοι οι συμπολίτες, μέλη και φίλοι του συλλόγου. Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Το προξενιό της Λενιώς», από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αθηνών «Το Κούγκι», στο Πολυτεχνείο (οδός Επισκόπου Τιμοθέου & Παναγιωτοπούλων), στις 6.30 απόγευμα. Παράλληλα στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο Ηλίας Δήμας, καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστός για το επιστημονικό και λαογραφικό έργο του σε θέματα παραδοσιακού πολιτισμού και χορού.

Στις «μέρες κοινωνικής προσφοράς», τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και μέλη και φίλοι του συλλόγου θα επισκεφθούν το ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου, το Ίδρυμα Κλεομένους Οικονόμου ιατρού και το Μ.Φ.Η.-Μ.Κ.ΑΙ. Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος εν Αιγίω», σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης αλλά και προσφοράς στο έργο που επιτελούν οι σύλλογοι και τα ιδρύματα.
Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στη «μέρα παραδοσιακού χορού», θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό μάθημα χορού στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας (Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ξηρολιθίων οδός Διγελιωτίκων), από ώρα 8.00 το βράδυ. Στο μάθημα αυτό, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες, θα συμμετέχει παραδοσιακή ορχήστρα και θα γίνει μια γνωριμία με τις επιμέρους χορολογικές περιοχές της Ηπείρου (Ζαγόρι, Πωγώνι κ.ά.).
Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στη «μέρα παραδοσιακής μουσικής» θα γίνει εκπομπή στο Ράδιο Αίγιο, ώρα 13.00-14.00 το μεσημέρι. όπου θα υπάρξει αφιέρωμα στην πολυποίκιλη ηπειρώτικη μουσική της πεντατονίας, του πολυφωνικού τραγουδιού κτλ., μέσα από τραγούδια και συζήτηση με ειδικούς.
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στη «μέρα αιμοδοσίας», θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας. Η αιμοδοσία θα γίνει ώρα 10.00-13.00, στην αίθουσα της του συλλόγου (Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ξηρολιθίων οδός Διγελιωτίκων).
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μέλη και φίλοι του συλλόγου, μπορούν να επικοινωνούν στο γραφείο (τηλ. 2691060905, e-mail: epirotesaigialias@yahoo.gr) ή με τα μέλη του Δ.Σ.
Εκτός των παραπάνω εκδηλώσεων το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας προετοιμάζει δραστηριότητες και για το πρώτο δίμηνο του 2013.
Τον Γενάρη θα εορταστεί ο προστάτης του συλλόγου Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας, ενώ θα γίνει και ένα παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα. Το Φλεβάρη θα εορταστούν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου με μια σειρά εκδηλώσεων.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν δύο λαθροδιακινητές που διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα ενός παράνομου μετανάστη

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ηλικίας 42 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «προώθηση – διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς λαθρομετανάστη στο εσωτερικό της χώρας».
Ειδικότερα, χθες (06-12-2012) το μεσημέρι, εντοπίστηκε στην Ιόνια Οδό Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 42χρονο συλληφθέντα και συνοδηγό την 48χρονη, εντός του οποίου επέβαινε ένας 18χρονος ομοεθνής τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σκοπός ήταν να μεταφερθεί ο 18χρονος στην Κόρινθο, έναντι χρηματικού ποσού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην πολιτική του μνημονίου και τη «διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών».
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, εξαιτίας των χιλιάδων απολύσεων και της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης των δημοσίων υπηρεσιών, όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, λόγω της επίθεσης που δέχονται τα δημόσια και κοινωνικά Αγαθά στο πλαίσιο του Μνημονίου, απαιτεί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις».

Συνελήφθη νεαρός αλλοδαπός στην Άρτα για ναρκωτικά


Κατασχέθηκαν (678) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (06.12.2012) το απόγευμα στις Κεραμάτες Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 22χρονος αλλοδαπός , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο και βρήκαν στην κατοχή του, μέσα σε σακίδιο πλάτης, ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης βάρους (678) γραμμαρίων ενώ στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, αντιστάθηκε σθεναρά, χτυπώντας και απωθώντας τους αστυνομικούς .
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η απογραφή όλων των συνταξιούχων

Έχει ήδη ανασταλεί η καταβολή 12.788 συντάξεων στο ΙΚΑ και 1.600 στον ΟΑΕΕ


Μέχρι τις 28 Φεβρουάριου 2013 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απογραφή όλων των συνταξιούχων, ώστε να μπει τέλος στην παράνομη χορήγηση συντάξεων.
Εκτιμάται πως για κάθε 10.000 συντάξεις σε μη δικαιούχους η απώλεια για τα ταμεία είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει ήδη ανασταλεί η καταβολή 12.788 συντάξεων στο ΙΚΑ και 1.600 στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Παράλληλα, δεν έχουν απογραφεί 40.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Απολογισμός για το μήνα Νοέμβριο στα θέματα Οδικής Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Νοέμβριο του έτους 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, προβαίνοντας παράλληλα σε στατιστική σύγκριση αυτών με τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά δεδομένα.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 12 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 14 το 2011). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2011)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2011)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2011)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 21 παθόντες (έναντι 30 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
4 νεκροί (έναντι 3 το 2011)
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 4 το 2011)
15 ελαφρά τραυματίες (έναντι 23 το 2011)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Ολισθηρότητα οδοστρώματος.
Οδήγηση χωρίς προσοχή.
Υπερβολική ταχύτητα.
Λοιπά αίτια αναφερόμενα στον οδηγό.
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας επιδιώκοντας τόσο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων όσο και την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών – παραβάσεων που τα δημιουργούν, πραγματοποιούν συνεχείς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους .
Ενδεικτικά, το μήνα Νοέμβριο του 2012 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας (179) συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν (2.566) έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν (45) παραβάσεις.
Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα, βεβαιώθηκαν άλλες (2.546) παραβάσεις.
Από τις παραβάσεις αυτές ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμα του.
Βεβαιώθηκαν :
456 για υπερβολική ταχύτητα.
109 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
53 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
21 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
13 για την παραβίαση προτεραιότητας.
5 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
26 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
20 για αντικανονικό προσπέρασμα.
17 για αντικανονικούς ελιγμούς.
γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός για εμπορία ηρωίνης


Επιχείρησε να πουλήσει ναρκωτικά σε Αστυνομικό που προσποιούνταν τον πελάτη
Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 80 γραμμαρίων

Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας πέτυχαν χθες (06.12.2012) νωρίς το απόγευμα, στο Ρίο Αχαΐας, τη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για εμπορία ηρωίνης.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία αστυνομικός προσποιούμενος τον αγοραστή παρουσιάστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών στο Ρίο Αχαΐας. Στο ραντεβού εμφανίστηκε ο 21χρονος, προκειμένου να πουλήσει ποσότητα ηρωίνης (80) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των (2.000) ευρώ.
Στην κατοχή του 21χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ηρωίνης, συνολικού βάρους (80) γραμμαρίων και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.