Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

MARC: Μπροστά με 3,1% ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η MARC για λογαριασμό της ιστοσελίδας, www.iefimerida.gr  ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,1%.
Τα ευρήματά της σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου είναι τα ακόλουθα:
ΣΥΡΙΖΑ: 23,4%
ΝΔ: 20,3%
Χρυσή Αυγή: 8,6%
ΠΑΣΟΚ: 5,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,1%
Δημοκρατική Αριστερά: 4,5%
ΚΚΕ: 4%.
Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά 5,8%.
Λευκά, άκυρα και αποχή αθροίζουν 11,2% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 11,6%.
Στην ερώτηση, αν πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο με τη βελτίωση και ανανέωση των υπαρχόντων κομμάτων ή με τη δημιουργία νέων, η απάντηση είναι σαφής: Το 56,8% θέλει τη δημιουργία νέων κομμάτων σε αντίθεση με το 33,5% που πιστεύει ότι τα υπάρχοντα κόμματα μπορούν να βελτιωθούν. Και σε αυτή την κατηγορία οι άνω των 65 ετών εκτιμούν σε ποσοστό 47,3% ότι τα υπάρχοντα κόμματα μπορούν να ανανεωθούν, ενώ το 66,5% των νέων από 18 έως 34 ετών θέλουν νέα κόμματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ποσοστό 26,4% (το υψηλότερο) βλέπουν ως χώρο για τη δημιουργία νέων κομμάτων το «κέντρο». Ακολουθούν η «κεντροαριστερά» με 23% και η «κεντροδεξιά» με ποσοστό 10,6%. Δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα απαντά το 24,5%.
Απαντώντας στο ερώτημα αν θα ψήφιζαν ενδεχομένως ένα κόμμα που θα ίδρυε ο Ανδρέας Λοβέρδος το 18,8% απαντά με θετική προδιάθεση (5,1% σίγουρα θα μπορούσα και 13,7% μάλλον θα μπορούσα).

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 8/9 Δεκεμβρίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής, εκτός έδρας αγωνίζεται η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Α.Π.Ο.Ε.Λ.- Κεφαλόβρυσο 9/12-11:00)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΠΕΤΣΑΛΙ- ΒΟΤΟΝΟΣΙ (15:00)
ΜΑΡΜΑΡΑ- ΚΑΡΙΤΣΑ (15:00)
Α.Ο.ΖΙΤΣΑΣ - Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)
ΠΑΣ ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ (15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Α.Π.Ο.Ε.Λ.- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (11:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ- ΜΠΙΣΔΟΥΝΑΚΙ (15:00)

Ε.Μ.Υ.: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το Σάββατο

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά περιμένουμε από το Σάββατο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε πολλές περιοχές της χώρας.
Από αύριο το απόγευμα (Σάββατο 8-12-2012) μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
α) τις βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες
β) τις χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.
Γ) τους αρχικά νοτίους ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη και τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό τα 9 μποφόρ και οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:
το Σάββατο (8-12-12) από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.
Την Κυριακή (9-12-12) θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα όμως ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.

Κατασχέθηκαν πάνω από (324) κιλά κάνναβης στον Παλαιόπυργο Κόνιτσας


Συνελήφθη ένας 45χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, βρέθηκε και κατασχέθηκε χθες (06-11-2012) το απόγευμα σε δασώδη – απόκρημνη περιοχή στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα (324) κιλά.
Ειδικότερα, κοντά στο πέτρινο γεφύρι «Γκρέτσι» του ποταμού Γορμού στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, εντοπίστηκε να κινείται ομάδα ατόμων, εκ των οποίων το ένα άτομο προπορεύονταν και ακολουθούσαν τα υπόλοιπα, μεταφέροντας ταξιδιωτικούς σάκους με ναρκωτικά, μέσα από δύσβατα μονοπάτια.
Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον προπορευόμενο δράστη, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη ενώ οι υπόλοιποι εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής και το σκοτάδι, τράπηκαν σε φυγή.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν έντεκα (11) ογκώδεις ταξιδιωτικοί σάκοι, με τριακόσια έντεκα (311) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (324) κιλών και (920) γραμμαρίων.
Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 45χρονου.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί επιπλέον μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Metron Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες για το μέλλον των ιδίων και της χώρας.
Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι ερωτώμενοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές.
Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ (χωρίς αναγωγή στα έγκυρα), ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται με 46% έναντι 26% της ΝΔ.
Για πρώτη φορά, δε, ο Αλέξης Τσίπρας ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό».
Αν και καταλληλότερος για πρωθυπουργός «ψηφίζεται» ο «κανένας» με ποσοστό 39%, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών την πρώτη θέση, με ποσοστό 20% κατέχουν από κοινού για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φθάνει σε ποσοστό εν ενεργεία πρωθυπουργό, ο οποίος συνήθως διατηρεί την πρώτη θέση, έστω κι αν το κόμμα του υπολείπεται της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρώτος σε δημοτικότητα με ποσοστό 40%, ενώ ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης με 35%.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 22%
ΝΔ: 19,8%
Χρυσή Αυγή: 9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6%
ΠΑΣΟΚ: 5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,5%
ΚΚΕ: 4,1%
Στο 25,5% οι αναποφάσιστοι, τα λευκά/ άκυρα και όσοι δεν θέλουν να απαντήσουν.
Επιπλέον, δύο στους τρεις δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές.
Σε ερώτηση για το Μνημόνιο, το 64% δηλώνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του γιατί απέτυχε», ενώ το 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 9%.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τον Σύλλογο Αποδήμων Πλατανούσας Ιωαννίνων, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 19:00 στα γραφεία της, Σάμου 31-33, Αθήνα

Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σας προσκαλεί στη Θεατρική παράσταση, «Το Προξενιό της Λενιώς» στο Χώρο Θεαμάτων «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» στο ΑΙΓΙΟ την Κυριακή 09 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6:30 μ.μ.

Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»
Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σε συνεργασία
με την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «Το Κούγκι»
σας προσκαλεί
στη Θεατρική παράσταση του κου Ηλία Δήμα
«Το Προξενιό της Λενιώς»
στο Χώρο Θεαμάτων «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» στο ΑΙΓΙΟ
την Κυριακή 09 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6:30 μ.μ.
Γέλιο, χορός και τραγούδι, υπόσχονται ένα απολαυστικό απόγευμα

ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

''1912-2012. 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας'': Εκδήλωση της Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 19:15, σε αίθουσα του Δημαρχείου Φιλιππιάδας

Ιστορώντας τον «Ιστορητή»

Την πλούσια πνευματική παρακαταθήκη του Ροδαυγιώτη λογοτέχνη, συγγραφέα και ποιητή Κ. Α. Διαμάντη φέρνει στο φως με το νέο πόνημά της η Παναγιώτα Π. Λάμπρη


Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

Χαρά σ΄εσένα, ταπεινέ και δουλευτάρη φίλε,/ π΄αν είχε στόμα η ποταμιά του τόπου μας κι εμίλειε,/ «δε βγαίνουν μόνο κάρβουνα – θάλεγε – δω απ΄τα ρείκια,/ μα και μελίσσια της σπουδής που η προκοπή τους δίκια».

Γ. Κοτζιούλας, στον ιστορητή Διαμάντη
Το να ιστορείς και να εξιστορείς έναν ιστοριογράφο του ύψους του Κωνσταντίνου Α. Διαμάντη είναι τολμηρό και επίπονο εγχείρημα αφού για την επίτευξή του απαιτούνται πλούσια γνώση του θέματος, επιστημονική κατάρτιση, χρόνος, κόπος και ανεξάντλητη υπομονή.
Όλα τα παραπάνω προσόντα και προτερήματα διέθετε και διέθεσε με το παραπάνω η καταξιωμένη φιλόλογος και συγγραφέας Παναγιώτα Π. Λάμπρη και μας έδωσε το λαμπρό πόνημά της «Ο Ιστορητής Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης», το οποίο κυκλοφορεί από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή».

Ένα βιβλίο που τιμά τόσο τον παρουσιαζόμενο ιστορητή όσο και την ίδια, άξια τέκνα του… Ρόδου της Αυγής, το πανέμορφο ορεινό κεφαλοχώρι Ροδαυγή Άρτας.
Το τόλμημα της … ιστορήτριας και το εγχείρημά της αξιοθαύμαστα αν αναλογιστεί τις πως για να το φέρει εις πέρας ανάλωσε αμέτρητες ώρες φυλλομετρώντας το σύνολο του έργου του, δηλαδή 25 τόμους, προκειμένου μελετήσει, σταχυολογήσει και κατατάξει το υλικό που περιέχεται στο βιβλίο της. Τόμοι γεμάτοι πλούσια πνευματική τροφή, αδαμάντινη παρακαταθήκη για αναγνώστες και μελετητές του μέλλοντος. Έργο επιστημονικό, πολυποίκιλο και πολυσήμαντο που μας άφησε ο ακάματος εργάτης του πνεύματος Κ. Α. Διαμάντης. Έργο ψυχής, έργο ζωής με πολλές θεματικές ενότητες και ανθολογημένα κείμενα και ποιήματα που υπέγραψαν κορυφαίοι δημιουργοί της ελληνικής γραμματείας. Αυτή την ξεχωριστή προσωπικότητα, καθώς και το πλούσιο έργο του, κάνει ευρύτερα γνωστή με το εγχείρημά της η Παναγιώτα Λάμπρη.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι''

Με μαζική συμμετοχή, την μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, δείγμα ότι οι Απόδημοι Ηπειρώτες, την δύσκολη αυτή περίοδο, αγκαλιάζουν τους φορείς της Ηπειρωτικής αποδημίας, που λειτουργούν πλέον και ως στηρίγματα, όλων αυτών που έχουν ανάγκη,την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, διεξήχθει η Γενική Συνέλευση και στην συνέχεια αρχαιρεσίες για τα όργανα Διοίκησης της Ένωσης και αντιπροσώπους για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, συγκλήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο για την κατανομή αρμοδιοτήτων.

Ύστερα από μυστική ψηφοφορία η σύνθεση του Δ.Σ. είναι.
Πρόεδρος η Λίλιαν Παπαδοπούλου

Αντιπρόεδρος ο Ηλίας Δήμας
Γενική Γραμματέας η Αλεξάνδρα Μπαλούμη
Ταμίας η Θεοδώρα Ντόλου-Γοργότση
και μέλη οι, Μαρία Τόλη, Γεώργιος Μήτσης και Θεοδώρα Κωνσταντίνου.
Για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, αντιπρόσωποι εκλέχθηκαν, οι, Λίλιαν Παπαδοπούλου, Τζένη Κωστούση και Παύλος Παππάς.

Το νεοεκλεγέν Προεδρείο ευχαριστεί τους Ηπειρώτες του Αγίου Δημητρίου, για την συμμετοχή τους στην εν γένει λειτουργία του Συλλόγου, αλλά και την μαζική ανταπόκριση στις αρχαιρεσίες και υπόσχεται ότι θα συνεχίζει το δημιουργικό του έργο, ως εφαλτήριο για πλούσιες ηπειρώτικες πολιτιστικές δράσεις.

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 8/9 Δεκεμβρίου, και ο Α.Σ. Καλπακίου αγωνίζεται στην Πρωτόπαπα (Πρωτόπαπα – Καλπάκι 8/12-15:00), εντός έδρας αγωνίζεται ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Καμποχώρια 9/12-15:00) και εκτός έδρας αγωνίζεται η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Ζωοδόχος - Πωγωνάτος 9/12-15:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΖΩΟΔΟΧΟΣ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ- ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012
Αμφιθέα - Ασβεστοχώρι (15:00)
Πρωτόπαπα - Καλπάκι (15:00)
Ελεούσα - Σταυράκι (15:00)
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012
Περίβλεπτος - Αγ. Μαρίνα (11:00)
Δαβάκης - Αμπελόκηποι (15:00)
Πανφρουριακός - ΠΑΟ Κόνιτσας (15:00)
Ζωοδόχος - Πωγωνάτος (15:00)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Καμποχώρια
Περιστέρι - Νησί (17:15)

ΑΡΤΑ: Εξιχνίαση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης


Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού Ρομά και ενός συνεργού του, για κλοπή από οικία στο Κομπότι Άρτας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 40χρονος μαζί με συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, χθες (05-12-2012) το μεσημέρι αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία 59χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη φυγόποινου

Προχθες (5-12-12) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 51χρονος ομογενής, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για παραβάσεις που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, 67χρονος , διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο μηνών και δέκα ημερών, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, για κατοχή πλαστού εγγράφου


Στις 05/12/2012 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πλαστή ελληνική ταυτότητα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι o 27χρονος είχε προμηθευτεί το πλαστό έγγραφο στην Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των (250) ευρώ.