Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Παράνομο το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Δεν πρέπει να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς, αλλά να βρεθεί άλλος τρόπος είσπραξης.


Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων είναι συνταγματικό, πλην όμως η σύνδεση του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι παράνομη και αντισυνταγματική, μια ακόμη απόφαση εκδόθηκε από τη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.
Ειδικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του έκρινε παράνομο, η ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος γνωστό και ως «χαράτσι» στα ακίνητα.
Επίσης, με την ίδια απόφαση η ΔΕΗ υποχρεώνεται να δέχεται μόνο το αντίτιμο για την κατανάλωση ρεύματος και να μην ενσωματώνει τους λογαριασμούς το τέλος ακινήτων.
Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει συλλογικά οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών. Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και έχει καθαρογραφεί.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Δεν θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι στους Δήμους αν τα διαθέσιμα δεν επαρκούν

Στη διευκρίνιση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί με διαφορετικό τρόπο η μισθοδοσία των εργαζομένων των Δήμων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, αν τα χρηματικά διαθέσιμά τους δεν επαρκούν, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.


Το έγγραφο που διαβιβάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στις 28 Νοεμβρίου, δίνει απάντηση σε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Στρατούλη για τον χειρισμό των θεμάτων μισθοδοσίας του προσωπικού των ΟΤΑ. Ο κ. Στρατούλης είχε καταθέσει αναφορά της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αίτημα την άμεση εφαρμογή του άρθρου 49 του Ν. 3979/2011 για την κατά προτεραιότητα καταβολή των αποδοχών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε να μην μπορεί να γίνεται κατάσχεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού σε τρίτους που προορίζονται για τη μισθοδοσία και τις εργοδοτικές εισφορές και τη συνέχιση της καταβολής των αποδοχών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Οικονομικός Απολογισμός έως 30 Νοεμβρίου 2012



Από την διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά δόθηκε στην δημοσιότητα ο Οικονομικός Απολογισμός μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2012.

             

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, η ιστορία κατασκευής της Λέσχης του και η κόμισσα Λουίζα Ριανκούρ

Ο Πειραιάς, ως γνωστόν ,αποτέλεσε πόλο έλξης όχι μόνο για τους Υδραίους και Χιώτες που αποτέλεσαν ουσιαστικά τον πρώτο πυρήνα δημιουργίας του σύγχρονου Πειραιά, αλλά και ενός άλλου μεγάλου αριθμού εποίκων όπως Κρητικών, Μανιατών, Νησιωτών, αλλά σχεδόν από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Δεν θα μπορούσε βέβαια από το μωσαϊκό αυτών των ανθρώπων να απουσιάζουν και οι Ηπειρώτες. Άνθρωποι που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν ''κατακτήσει'' τα Βαλκάνια, τις παραδουνάβιες χώρες, τη Ρωσία και όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας τους αξιομνημόνευτους Εθνικούς Ευεργέτες και προσφέροντας στο Ελληνικό Έθνος, από τον πιό πλούσιο, μέχρι και τον απλό εργάτη, τόσα που και σήμερα αποτελούν υπόδειγμα προσφοράς και αναφοράς.

Από μηδενική βάση το φορολογικό μετά τις αντιδράσεις

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ο πρωθυπουργός, βλέποντας το νέο φορολογικό να αναδεικνύεται σε μείζον πολιτικό θέμα, προκαλώντας σοβαρά πλήγματα, ανέλαβε πρωτοβουλία και κάλεσε χθες το απόγευμα τον Γιώργο Μαυραγάνη στο Μαξίμου κάτι που θα επαναληφθεί και σήμερα.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού τόνιζαν πως «όλα συζητιούνται» και οι αλλαγές στο φορολογικό θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να εγκαταλείπεται το σενάριο για φορολογία 45% για ετήσια εισοδήματα άνω των 26 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο στο τραπέζι παραμένει η κατάργηση του αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά κάτι με το οποίο διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει επαναφορά της προηγούμενης πρότασης, που προβλέπει φορολόγηση 45% σε εισοδήματα από 48.000 και πάνω, αλλά και κλιμακωτή μείωση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ. Και η κλίμακα αυτή, πάντως, προκαλεί επιβαρύνσεις κυρίως στους φορολογούμενους με παιδιά, σημείο που παραμένει «αγκάθι» στη διαβούλευση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή εάν δεν ληφθεί μέριμνα για τους φορολογούμενους με παιδιά, κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των αλλαγών.

Έρχεται το «χαράτσι» σε 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν το πλήρωσαν το 2011

Περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος τα οφειλόμενα ποσά του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) για το έτος 2011, το οποίο είναι πιο γνωστό ως «χαράτσι Βενιζέλου στα ακίνητα».
Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα κληθούν σύντομα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους αυτά, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και κινητά περιουσιακά στοιχεία τους.
Πριν από λίγες μέρες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στη βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2011, λαμβάνοντας υπόψη τους καταλόγους που της είχαν διαβιβάσει η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ηλεκτροδότησης με τα στοιχεία όσων πελατών τους δεν πλήρωσαν το συγκεκριμένο Τέλος.

Δωρεάν παροχή γάλακτος-φρούτων στα σχολεία από το Φεβρουάριο του 2013

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Παιδεία ανακοίνωσε στη Βουλή, ότι από τον Φεβρουάριο του 2013 θα ξεκινήσει η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, με την ένταξη της Ελλάδας σε σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στα λευκά τα ορεινά της Ηπείρου


Χιόνια σε όλα τα ορεινά, ισχυροί άνεμοι και σφοδρές καταιγίδες έπληξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο την Ήπειρο.
Οι υπηρεσίες της τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Έντονη ήταν η χιονόπτωση στη Μηλιά, το Δίστρατο, τη Φούρκα, το Μέτσοβο, τη Βωβούσα, την Αετομηλίτσα και άλλες ορεινές περιοχές.
Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Τις πρωινές ώρες αναμένεται να υπάρχει παγετός.

Έρχονται τα υπόλοιπα του αγροτικού πετρελαίου και των ενιαίων ενισχύσεων πριν από τα Χριστούγεννα

Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένονται να δοθούν στους αγρότες το υπόλοιπο 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο καθώς και για τις προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης του 2013.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρη, το υπόλοιπο της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης αναμένεται να δοθεί στις 15 Δεκεμβρίου.