Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη 29χρονου ημεδαπού για κλοπή ρούχων από κατάστημα

Συνελήφθη, χθες (17-11-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι 29χρονος τα ξημερώματα τις 16-11-2012, εισήλθε, σπάζοντας την βιτρίνα, σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας ημεδαπού στα Ιωάννινα και αφαίρεσε διάφορα ενδύματα, συνολικής αξίας (2.000) ευρώ.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ τα αφαιρεθέντα ενδύματα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Συνελήφθη 66χρονη ημεδαπή, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 64χρονη ημεδαπή, στην Ακροποταμιά Άρτας

Συνελήφθη, χθες (17-11-2012) το μεσημέρι στην Ακροποταμιά Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 66χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή στην Ακροποταμιά Άρτας, η 66χρονη μετά από λογομαχία που είχε με 64χρονη ημεδαπή για προσωπικές διαφορές, της επιτέθηκε με γεωργικό εργαλείο κοπής θάμνων (κασάρι), με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο αριστερό μέρος του κεφαλιού.
Η παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και νοσηλεύεται.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

"Εξάσφαιρη" η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου


*Παρά το γεγονός ότι το Κεφαλόβρυσο αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς δεν συμπλήρωνε εντεκάδα λόγω υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών του, εντούτοις οι παίκτες έδειξαν αποθέματα ψυχής και, αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έφτασαν στη νίκη επί της Καρίτσας με 2-6. Με τη νίκη τους αυτή το Κεφαλόβρυσο, καλοβλέπει κορυφή, καθώς πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την πρωτοπόρο ομάδα των Καρυών.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό αλλά σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο.
Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να σημειώσουν 8 συνολικά τέρματα.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ, εντούτοις το Κεφαλόβρυσο με διακριθέντες τους Γραμμόζη και Νούση, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.
Έτσι στο 28' ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γραμμόζη, ενώ ο Μαρί Κνεμ διπλασίασε για το Κεφαλόβρυσο λίγα λεπτά αργότερα.
Το 1-2 ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Καρίτσα ισοφάρισε σε 2-2, όμως ο Νούσης με δύο προσωπικά του τέρματα στο 59' και 73' αντίστοιχα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-4.
Ο Γραμμόζης με δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε το 2-5 οκτώ λεπτά αργότερα, ενώ ο Νούσης που πέτυχε και χατ-τρικ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-6.

ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Ζίτσα – ΑΠΟΕΛ: 1 - 1
Καρίτσα – Κεφαλόβρυσο: 2 - 6
Μάρμαρα – Ανάργυροι: 0 - 4
Πετσάλι – Καρυές: 2 - 2
Α.Ε. Γιάννενα – Μπισδουνάκι: 2 - 0
Βοτονόσι – Πανζαγορισιακός: 1 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - Α' ΟΜΙΛΟΣ (5η αγωνιστική)
1.Καρυές: 13
2. Κεφαλόβρυσο: 12
3. Πετσάλι: 10
4. Ζίτσα: 8
5. Ανάργυροι: 8
6. Α.Ε. Γιάννενα: 8
7. Πανζαγορισιακός: 7
8. ΑΠΟΕΛ: 7
9. Καρίτσα: 2
10.Μάρμαρα: 2
11.Βοτονόσι: 1
12.Μπισδουνάκι: 0
* ΑΕ Γιάννενα, Καρίτσα και Μάρμαρα ξεκινούν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

«Λύγησε» στο 90΄ από «αβλεψία» του διαιτητή, ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά -Θύελλα Ελεούσας 1 – 2)-Ξέφρενη πορεία για την άνοδο ο Α.Σ. Καλπακίου-Στραβοπάτησε ο Πωγωνάτος στο Δελβινάκι-

*Στο ντέρμπι του Παρακαλάμου, ο Αγροτικός Αστέρας αν και πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις και έχασε κλασικές ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να φύγει ούτε με το βαθμό της ισοπαλίας.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο του κέντρου και στο 5΄ σε ανατροπή του Ντρίκου κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χαλντούπης.
Μεγάλες ευκαιρίες για να ανεβεί ο δείκτης του σκορ, έχασαν οι Παντούλας, Ντρουμπάλης και Χαρίσης.
Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές της Ελεούσας ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 55΄ μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα ισοφάρισαν σε 1-1.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και ενώ είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ το οποίο δεν «είδε» ο διαιτητής Κατσικογιάννης έγινε το τελικό 1-2.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
Α.Ε. Καμποχωρίων - Πρωτόπαπα: 0 - 7
Πωγωνάτος - Περίβλεπτος: 0 - 1
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Θύελλα Ελεούσας: 1 - 2
Αμπελόκηποι - Αγία Μαρίνα: 1 - 5
Ζωοδόχος - Περιστέρι: 1 - 1
Δαβάκης - Πανφρουριακός: 3 - 2
Σταυράκι - Αμφιθέα: 3 - 3
Νησί - Καλπάκι: 1 - 3
ΠΑΟ Κόνιτσας - Ασβεστοχώρι: 0 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 32
2. Περίβλεπτος: 27
3. Καλπάκι: 27
4. Αμφιθέα: 24
5. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 22
6. Αγία Μαρίνα: 20
7. Πωγωνάτος: 19
8. Ζωοδόχος: 19
9. Ασβεστοχώρι: 18
10. Πανφρουριακός: 14
11. Πρωτόπαπα: 14
12. ΠΑΟ Κόνιτσας: 13
13. Σταυράκι: 13
14. Αμπελόκηποι: 13
15. Δαβάκης: 13
16. Νησί: 7
17. Περιστέρι: 4
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 2

Πόσο θα πληρώσουμε με το νέο φορολογικό

Φορολογούμενοι με τα ίδια ακριβώς εισοδήματα και την ίδια οικογενειακή κατάσταση θα πληρώνουν πλέον φόρους διαφορετικού ύψους.
 Οι φόροι θα καθορίζονται ανάλογα με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος.

Αυτό σημαίνει ότι για το ίδιο ύψος εισοδήματος διαφορετικό φόρο θα πληρώνει ο μισθωτός, διαφορετικό ο ελεύθερος επαγγελματίες, άλλο ο ιδιοκτήτης ακινήτων που εισπράττει ενοίκια και άλλο ο αγρότης.
Ορισμένοι θα δουν το φορολογικό «λογαριασμό» τους να «φουσκώνει» σημαντικά, ενώ άλλοι θα διαπιστώσουν φορο-ελαφρύνσεις.
Για εισόδημα της τάξης των 15.000 ευρώ:
- Ο μισθωτός χωρίς παιδιά θα πληρώσει φόρο 1.200 ευρώ από 1.240 ευρώ σήμερα. Δηλαδή θα έχει φοροελάφρυνση 40 ευρώ.
- Ο ελεύθερος επαγγελματίες θα πληρώσει φόρο 3.900 ευρώ από 1.240 ευρώ σήμερα. Δηλαδή θα κληθεί να καταβάλει έξτρα φόρο 2.660 ευρώ.
- Ο αγρότης θα πληρώσει φόρο 1.950 ευρώ από 1.240 ευρώ σήμερα (αύξηση φορολογικής επιβάρυνσης 710 ευρώ).
- Ο ιδιοκτήτης ακινήτων θα πληρώσει 2.100 ευρώ από 1.240 ευρώ σήμερα και θα επιβαρυνθεί με έξτρα φόρο 860 ευρώ.
- Για τα εισοδήματα του έτους 2013 οι φόροι θα καθορίζονται ανάλογα με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος. Η φορολογική μεταχείριση κάθε φυσικού προσώπου για ίδιο ποσό εισοδήματος, θα είναι διαφορετική ανάλογα με την πηγή προέλευσης.
Ειδικότερα, με το νέο σύστημα φορολόγησης που θα ισχύει από το 2013:
Μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε σύγκριση με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και όσους εισπράττουν εισοδήματα αποκλειστικά από ενοίκια, θα πληρώνουν λιγότερο φόρο για ίδιο εισόδημα μέχρι του ποσού των 21.000 ευρώ.

"Ασφυξία" στην αγορά

Η πλειοψηφία απειλείται με πτώχευση!

Με  αποικιοκρατικό τρόπο, επιχειρείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αντί να στηρίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί συνθήκες που οδηγούν στον αφελληνισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και στην πτώχευση ελληνικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας την εντύπωση ότι η τρόικα επιχειρεί να κάνει μπίζνες με το ελληνικό δράμα.

Όπως γράφει σήμερα στο κύριο θέμα του το «Βήμα της Κυριακής», οι όροι που επιβάλλει η τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση δεν αφορούν μόνο τον έλεγχο των τραπεζών, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων. Η τοποθέτηση επιτρόπου στις τράπεζες με αποικιοκρατικού τύπου εξουσίες απειλεί με πτώχευση τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις.
Ως εκ τούτου, αναμένονται ανακατατάξεις σε όλους του επιχειρηματικούς τομείς με την έλευση ξένων εταιριών και τη δημιουργία συνθηκών ανακατανομής του πλούτου, όχι σε επίπεδο τάξεων, αλλά μεταφοράς του στα χέρια των ξένων.

«Οδοιπορικό στην Ήπειρο» από το Σωματείο ελληνικών χορών ''Παραδοσιακή Φλόγα'', το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:00 στο Θέατρο του Δήμου Ιλίου ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, Αγίου Φανουρίου 99, ΙΛΙΟΝ


Το Σωματείο Ελληνικών χορών ''ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ'' σας προσκαλεί στην μουσικοχορευτική παράσταση ''Οδοιπορικό στην Ήπειρο'' στις 15 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00΄ στο Θέατρο του Δήμου Ιλίου ''ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ'' Αγίου Φανουρίου 99, ΙΛΙΟΝ.
Θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από τη Θεσπρωτία, το Ζαγόρι, την Κόνιτσα, το Πωγώνι και τη Δερόπολη της Βορείου Ηπείρου.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Διδασκαλία Χορού από τη Βαρβάρα Μπότσαρη και το γιό της Θεοόδωρο Μπότσαρη.
Να μην λείψει κανείς.

Συνάντηση γνωριμίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον Μητροπολίτη Πρέβεζας κ.κ. Χρυσόστομο

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο αυτής Γιώργο Οικονόμου και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή , μαζί με αντιπροσωπεία της Αδελφότητος Αμμοτοπιτών Αθήνας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο αυτής Ζαχαρία Καψάλη και τον Αντιπρόεδρο Λουκά Παπακωνσταντίνου, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο, ,άνθρωπο σεμνό με πλήρη θεολογική και νομική κατάρτιση και του εξέφρασαν τα συγχαρητήρια για την εκλογή του και του ευχήθηκαν να έχει δύναμη και μακρότητα ημερών, να συνεχίσει δε και να επαυξήσει το έργο του μακαριστού κυρού Μελετίου .

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, του ανέλυσε τους άξονες δράσης της κορυφαίας οργάνωσης της αποδημίας , τα προβλήματα ανάπτυξης της Ηπείρου , με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και τον διαβεβαίωσε ότι θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχής που θα αρχίσει την Μητροπολιτική του διακονία από την περιοχή της Πρεβέζης, μια περιοχή που υστερεί σε ανάπτυξη , αλλά υπερτερεί σε πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό , σε ανθρώπους του πνεύματος , του διαλογισμού της σκέψης , των αγώνων , της προσφοράς και της δημιουργίας , με τους οποίους του ευχήθηκε να έχει καλή συνεργασία.
Ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και τις δύο αντιπροσωπείες , διαβεβαίωσε δε από την πλευρά του , ότι ως καταγόμενος εκ Καρδίτσης και εξ Ευρυτανίας , αισθάνεται από τώρα Ηπειρώτης, ότι πηγαίνει στην Ήπειρο με τις καλύτερες διαθέσεις, ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της Ηπείρου ,θα είναι πάντοτε σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για την επίλυση προβλημάτων κοινού ενδιαφέροντος και ότι θα είναι πάντοτε η πόρτα της Μητροπόλεως ανοιχτή σε κάθε άνθρωπο που θα ζητήσει τη βοήθειά του.

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2012
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης: H θεατρική παράσταση «Η Τζουμερκιώτισσα μάνα», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2012, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης

Eντός της εβδομάδας το σχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων

Eντός της εβδομάδας παραδίδεται στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση το σχέδιο για την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων. Περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές λύσεις. Η μία προβλέπει αφορολόγητο όριο έως 100.000 και η άλλη καταλογισμό φόρου από το πρώτο ευρώ.
Το τελικό σχέδιο για την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, παραδίδεται εντός της εβδομάδας στους πολιτικούς αρχηγούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό περιλαμβάνονται δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη με αφορολόγητο όριο έως 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας και η δεύτερη επιβολή του φόρου από το πρώτο ευρώ χωρίς αφορολόγητο. Ο ανώτατος συντελεστής θα φθάνει το 2%. Επίσης χθες οριστικοποιήθηκε ότι «παγώνουν» οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση καταρτίστηκαν εναλλακτικά σενάρια του σχεδίου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852 / 2010 σας προσκαλούμε σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός] στο Καλπάκι, την Τετάρτη 21η Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16:30, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

1.Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Πωγωνίου, έτους 2012.
2.Ειδική Οικονομική ζώνη [Ε.Ο.Ζ.]
3.Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
4.Διάφορα θέματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης και ώρα 18.30 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡ. ΔΙΑΒ/ΣΗΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ