Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852 / 2010 σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός] στο Καλπάκι, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Πωγωνίου, έτους 2012.
1.Ειδική Οικονομική ζώνη [Ε.Ο.Ζ.]
2.Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
3.Διάφορα θέματα.

ΟΓΑ: Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου θα πρέπει να προσέλθουν στον ανταποκριτή, οι συνταξιούχοι με λάθος ΑΜΚΑ-ΑΦΜ

Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) που δεν έχουν σωστά συμπληρωμένο τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), θα πρέπει να προσέλθουν έως τις 26 Νοεμβρίου 2012 στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού.

Για να εντοπίσουν αν τα στοιχεία αυτά λείπουν ή δεν είναι σωστά συμπληρωμένα, οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων, θα πρέπει να ελέγξουν στην επιστολή που τους έχει αποσταλεί από τον ΟΓΑ αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά συμπληρωμένοι. Επίσης, η σύζυγος του δικαιούχου θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της.
Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει τέλος ότι για τους συνταξιούχους του Οργανισμού που δεν θα δηλώσουν τον σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα ανασταλεί από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος.
Από την αρχή του επόμενου χρόνου θα ανασταλεί και η καταβολή της σύνταξης όσων συνταξιούχων δεν προσέλθουν για να απογραφούν.
Η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012.
Η διοίκηση του ΟΓΑ έχει διευκρινίσει ότι δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της απογραφής.

«Ξέχασαν» να απογραφούν 12.788 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Ανυπόγραφοι παραμένουν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), 12.788, δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων, οι οποίοι δεν προσήλθαν για να απογραφούν έως τη λήξη της φυσικής απογραφής, στις 5 Νοεμβρίου.

Χωρίς φυσική απογραφή παραμένουν 8.389 περιπτώσεις κύριων συντάξεων, 6.852 περιπτώσεις επικουρικών, εκ των οποίων 3.300 περιπτώσεις λαμβάνουν και κύρια σύνταξη του ΙΚΑ, 59 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής Λαϊκής Τράπεζας, (ΤΑΠΙΛΤ) και 788 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Τομέα Ασθενείας Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ).
Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί μπορούν να το κάνουν με δυνατότητα απόδοσης της σύνταξης, την ίδια ή την επόμενη ημέρα, από το υποκατάστημα του ΙΚΑ έως τις 26 Νοεμβρίου.
Από τις 27 Νοεμβρίου και μετά η απογραφή θα διενεργείται στο υποκατάστημα, αλλά η σύνταξη θα καταβάλλεται μόνο μέσω της τράπεζας, η οποία θα ενημερώνεται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, από την 1η Ιανουαρίου 2013 το ΙΚΑ θα ξεκινήσει τη διερεύνηση των αναπόγραφων συντάξεων «μία προς μία», διοικητικά ακόμη και δικαστικά.
Κατά την προηγούμενη απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ, το 2011, δεν προσήλθαν για να απογραφούν 3.542 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων του ΙΚΑ.
Οι έλεγχοι του Ιδρύματος απέδειξαν ότι από τις συντάξεις αυτές, 2.819 συντάξεις καταβάλλονταν σε θανόντες.
Από την αναστολή αυτών των συντάξεων το ΙΚΑ εξοικονομεί μηνιαίως περί τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, ξεκίνησε η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, η καταγεγραμμένη ζημιά του Ιδρύματος από την καταβολή συντάξεων σε θανόντες, ανήλθε σε 9.075.929 ευρώ.
Τα 2.790.308 ευρώ επιστράφηκαν στο ΙΚΑ, είτε μέσω γραμματίων είσπραξης είτε μέσω πίστωσης τραπεζικού λογαριασμού. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις καταλογίστηκε στους συνδικαιούχους και κληρονόμους το ποσό των 4.058.751 ευρώ.
Ειδικότερα, σε 163 περιπτώσεις συνταξιούχων ασκήθηκαν μηνυτήριες αναφορές, οι οποίες αντιστοιχούν σε 229 συντάξεις ΙΚΑ και Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), και το διεκδικούμενο ποσό για αυτές ανέρχεται σε 4.628.415 ευρώ.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις διακοπής σύνταξης αναπόγραφων συνταξιούχων, σε 99 συντάξεις τα τέκνα ενηλικιώθηκαν και επήλθε μηνιαία εξοικονόμηση 25.767 ευρώ.
Σε 502 συντάξεις αναπόγραφων η σύνταξη αναπηρίας έληξε (μηνιαία εξοικονόμηση 173.565 ευρώ) και σε 347 συντάξεις η σύνταξη έληξε με άλλη αιτία (μηνιαία εξοικονόμηση 57.672 ευρώ).
Τέλος, επαναχορηγήθηκαν 4.162 συντάξεις ΙΚΑ και ΕΤΕΑ, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω μη απογραφής των δικαιούχων τους, καθώς οι δικαιούχοι παρουσιάστηκαν μετά το τέλος της απογραφής στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού ακόμα παρουσιάζονται συνταξιούχοι προς απογραφή.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Tο σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Στην κρίση των σχολικών συμβούλων και των διευθυντών των σχολικών μονάδων θα τεθούν οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της αξιολόγησής τους, που δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας.

Ρόλο αξιολογητή θα έχουν ο σχολικός σύμβουλος και ο διευθυντής της κάθε σχολικής μονάδας, οι οποίοι θα κρίνουν το έργο των εκπαιδευτικών.
Μάλιστα, στην περίπτωση που διαπιστώνονται προβλήματα οι «κομμένοι» κατά την αξιολόγηση εκπαιδευτικοί θα περνούν σεμινάριο επιμόρφωσης, ενώ οι καλές πρακτικές θα παρουσιάζονται από τους ίδιους τους επιτυχόντες στους συναδέλφους τους.
Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στο 80σέλιδο πόρισμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που παραδόθηκε στον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο από την ομάδα επιστημόνων που είχε αναλάβει την σύνταξή του.
Σύμφωνα με το πόρισμα της αξιολόγησης, ένας εκπαιδευτικός θα πρέπει να αξιολογείται τουλάχιστον ανά διετία ως προς την υπηρεσιακή του συνέπεια και επάρκεια από τον Διευθυντή του σχολείου όπου εργάζεται.
Από τον Σχολικό Σύμβουλο θα πρέπει να αξιολογείται ανά τετραετία τόσο για να διαπιστώνεται η πορεία της επαγγελματικής του ανάπτυξης όσο και για να διευκολύνονται οι διαδικασίες του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως είναι, για παράδειγμα, η επιλογή στελεχών.
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο εκπαιδευτικός αξιολογείται:
- ως προς το (υπηρεσιακό/ επαγγελματικό) διοικητικό έργο από τον Διευθυντή του σχολείου (Ατομικός φάκελος + Έκθεση αυτοαξιολόγησης Σχολικής Μονάδας, ως πειστήριο για τo έργο του + Έκθεση Διευθυντή σχολείου).
- ως προς το παιδαγωγικό/διδακτικό έργο από τον Σχολικό Σύμβουλο (Ατομικός φάκελος + Έκθεση αυταξιολόγησης Σχολικής Μονάδας, ως πειστήριο για τo έργο του + Έκθεση Σχολικού Συμβούλου).
Πεδία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών:
- Πεδίο 1ο: Εκπαιδευτικό Περιβάλλον: (α) Διαπροσωπικές Σχέσεις και Προσδοκίες, (β) Παιδαγωγικό Κλίμα και (γ) Οργάνωση της σχολικής Τάξης
- Πεδίο 2ο: Σχεδιασμός, Προγραμματισμός και Προετοιμασία Διδασκαλίας: (α) Μαθητής, (β) Στόχοι και Περιεχόμενο και (γ) Διδακτικές Ενέργειες και Εκπαιδευτικά Μέσα
- Πεδίο 3ο: Διεξαγωγή και Αξιολόγηση Διδασκαλίας: (α) Προετοιμασία των Μαθητών για τη Διδασκαλία, (β) Διδακτικές Ενέργειες και Εκπαιδευτικά Μέσα, (γ) Μαθησιακές Ενέργειες και (δ) Εμπέδωση και Αξιολόγηση της Νέας Γνώσης
- Πεδίο 4ο: Υπηρεσιακή Συνέπεια και Επάρκεια: (α) Τυπικές Υπαλληλικές Υποχρεώσεις, (β) Συμμετοχή στη Λειτουργία της Σχολικής Μονάδας και (γ) Συνεργασία με Γονείς και Φορείς
- Πεδίο 5ο: Τυπικά Προσόντα και Επιστημονική και Επαγγελματική Ανάπτυξη: (α) Τυπικά Προσόντα και Επιστημονική Ανάπτυξη και (β) Επαγγελματική Ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Προς νέα διετή παράταση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών, βεβαιώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, για την ανάγκη θέσπισης ξεκάθαρων κανόνων για βιώσιμη ρύθμιση των δανείων και την ανάγκη να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από τράπεζες μέχρι τέλους του 2014.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώνει ότι διεξάγεται κύκλος διαβούλευσης με καταναλωτικές οργανώσεις, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κτλ., σχετικά με τη διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου.
Αυτό το πλαίσιο θα αντιμετωπίζει την παρούσα οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που αυτή επιφέρει στον δανειολήπτη, χωρίς να υπονομεύεται η προσπάθεια ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησής του, όπως είπε ο κ. Σκορδάς.
Ως προς το θέμα της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012, ο κ. Σκορδάς παραπέμπει σε παλαιότερη δήλωσή του ότι θα δοθεί νέα παράταση.

Μετά την δόση, η εξόφληση του αγροτικού πετρελαίου

Για τον Δεκέμβριο, μετά την εκταμίευση της δόσης από το δάνειο των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, προγραμματίζεται η εξόφληση του 50% της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες.

Το ποσό της εξόφλησης της επιστροφής του ΕΦΚ που πλήρωσαν οι αγρότες το 2011 δεν ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ, αλλά τα ταμεία είναι άδεια και ο μόνος τρόπος είναι από το δάνειο της τρόικα.
Αυτό που προβληματίζει, όμως τους αγρότες είναι το αν θα πάρουν επιστροφή φόρου το 2013 για το πετρέλαιο που κατανάλωσαν το 2012.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (αναλυτικά στις σελ. 24-25) που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 7 Νοεμβρίου, αναπροσαρμόζεται ο συντελεστής ΕΦΚ, του ντίζελ κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε 66 ευρώ ανά χιλιόλιτρο για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
«Άλλωστε με την ως άνω αύξηση του συντελεστή για το πετρέλαιο κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, ο συντελεστής ΕΦΚ προσεγγίζει το μέσο κοινοτικό συντελεστή που εφαρμόζεται για την εν λόγω χρήση», υποστηρίζει το υπουργείο στην αιτιολογική του έκθεση, παραλείποντας να αναφέρει εάν θα επιστρέφεται ο φόρος.
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε δοθεί διευκρίνιση από τη Διεύθυνση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του υπουργείου Οικονομικών, για το πώς θα εφαρμοστεί ο αυξημένος συντελεστής στην πράξη: Θα είναι πιο ακριβό το πετρέλαιο για τους αγρότες (πράγμα απίθανο), θα εκμηδενιστεί η επιστροφή φόρου ή απλά θα μειωθεί

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

Διπλάσια τα πρόστιμα από τη μη συλλογή αποδείξεων το 2013

Ακόμη αυστηρότερες γίνονται από το 2013 οι διατάξεις για τη συλλογή αποδείξεων.
Η νέα φορολογική κλίμακα, θα προβλέπει μια γενική έκπτωση φόρου που θα φτάνει στα 1950 ευρώ και θα ισχύει για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Ωστόσο, για να εξασφαλίζουμε αυτή την έκπτωση θα πρέπει να προσκομίζουμε (και πάλι) αποδείξεις.
Κι αν δεν το κάνουμε;
Θα πληρώνουμε διπλάσια πρόστιμα.
Εκτός απροόπτου, η νέα ρύθμιση για τις αποδείξεις θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2013.
Τι θα ισχύει;
1. Το εισόδημα θα πολλαπλασιάζεται με 10% προκειμένου να προκύπτει η αξία των αποδείξεων που θα πρέπει να προσκομίζει ο καθένας μας
2. Θεσπίζεται νέο πλαφόν εισοδήματος που είναι τα 42.000 ευρώ.
Δηλαδή, από τα 42.000 ευρώ και πάνω, δεν θα ζητούνται πρόσθετες αποδείξεις. Αν γίνει η πράξη, προκύπτει ότι το πλαφόν για τις αποδείξεις περιορίζεται στα 10.500 ευρώ από 15.000 ευρώ που είναι σήμερα.
3. Με το ισχύον καθεστώς, το πρόστιμο για όσους δεν προσκομίσουν αποδείξεις, υπολογίζεται με συντελεστή 10%. Δηλαδή, αν με βάση το εισόδημα προκύπτει ότι πρέπει να προσκομίσει κάποιος αποδείξεις 8000 ευρώ, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και στα 800 ευρώ.
Με το νέο καθεστώς, το πρόστιμο θα υπολογίζεται με τον χαμηλότερο συντελεστή της φορολογικής κλίμακας.
Ο οποίος είναι 21% σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί.
Άρα, και το πρόστιμο επί των αποδείξεων που δεν θα προσκομίζουμε, θα υπολογίζεται με 21%.

ΠΗΓΗ: www.fpress.gr

ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, σήμερα (13-11-2012) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στη διασταύρωση Δελβινακίου της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 50χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 47 και 42 ετών, για τους οποίους εκκρεμεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

''Ανάθεμα σε ξενιτιά, με τα φαρμάκια πο΄χεις'', η μουσικοχορευτική ηπειρώτικη παράσταση-δρώμενο, της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, στο Θέατρο ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δήμου Ιλίου

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ, ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΦΛΕΒΑΣ, ΙΛΙΟΝ 
 ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση Ηπειρωτών σε συνεργασία με τον ΔΗΚΕΠΑ Ιλίου πραγματοποίησε την μουσικοχορευτική βραδιά – δρώμενο <Ανάθεμα σε ξενιτιά με τα φαρμάκια πο΄χεις> το Σάββατο 10-11-2012 στο θέατρο του πολιτιστικού κέντρου ‘Μελίνα Μερκούρη’.

Μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με αναφορά στην ξενιτιά των Ηπειρωτών και τα τραγούδια της, όπου κατάφερε να συγκινήσει τους θεατές και να ξυπνήσει μνήμες πόνου και νόστου από εποχές που σημάδεψαν την ιδιαίτερη πατρίδα μας.
Πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του, όπου παρακολούθησε και απόλαυσε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης, κάτω από την επιμέλεια των χοροδιδασκάλων μας κας ΕΦΗ ΡΟΥΤΗ και κου ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΥΝΗ.

Το μουσικό μέρος κάλυψε η κομπανία του Βαγγέλη Μάτσια στο κλαρίνο και τον Κώστα Καρρά στο τραγούδι-λαούτο.
Επίσης η ομάδα του πολυφωνικού τραγουδιού της ένωσης τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια μαζί με τον ακάματο δάσκαλο της κον Βαγγέλη Καρέτσο.
Παρευρέθησαν και τίμησαν την εκδήλωση:
• Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΕΠΑ κος Θ.Δεύτος.
• Ο Αντιπροέδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής ος
• Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας κα Ν.Βομπυρακη, Γ.Λιοσης, Ι.Χαραλαμπόπουλος.
• Τα μέλη του ΔΣ του Δήμου : κα Ε.Γρετσίστα , κος Α.Κακούρης, κος Κανελλόπουλος .
• Το ειδησεογραφικό πόρταλ Δυτικής Αθήνας «pitsounicity.gr».
• εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας και άλλων Ηπειρώτικων συλλόγων της χώρας.

Ευχαριστούμε για την τιμητική προσφορά τους Ηπειρώτες φίλους αρτοποιούς:
ü Παππά Αριστείδη
ü Λώλη Σταυρούλα
ü Σέρμπη Αντώνη, για την αμέριστη προσφορά τους.
Επίσης ευχαριστούμε ‘όλες τις πατριώτισσες για την προσφορά των παραδοσιακών πιτών και όλους τους φίλους και εθελοντές που με υπομονή και επιμονή κατάφεραν να εξυπηρετήσουν το κοινό, προσφέροντας τα εδέσματα της βραδιάς στο καλλιτεχνικό καφενείο του πολιτιστικού κέντρου όπου συνεχίστηκε η βραδιά μέχρι τις πρωινές ώρες με χορό και τσίπουρο από όλους τους παρευρισκόμενους.

Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ

ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ποιοι θα πληρώσουν το λογαριασμό της εφορίας

Οι φόροι με τις νέες κλίμακες


Ένα δισεκατομμύριο επιπλέον φόρους θα πληρώσουν οι Έλληνες με το νέο φορολογικό.
Τυχεροί μόνο όσοι έχουν εισοδήματα ως και 9.000 ευρώ, καθώς ουσιαστικά προκύπτει μηδενικός φόρος.
Όσοι όμως έχουν εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ, το μέσο οικογενειακό εισόδημα στην Ελλάδα δηλαδή έχουν να πληρώσουν πολύ περισσότερα.
Οι φόροι με τις νέες κλίμακες:
Εισόδημα - φόρος
5.000 -0
6.000 -0
8.000- 0
9.000 -0
11.000 -360
14.000 -990
18.000 -1.830
20.000 -2.350
23.000- 3.130
25.000- 3.650
28.000 -4.880
30.000- 5.750
35.000 -8.050
40.000 -10.350
45.000 -12.450
Μέχρι εισόδημα 18.000 η φοροαπαλλαγή των 1.950 ευρώ διατηρείται ολόκληρη.
Από κει και πάνω και ως τις 29.000 ευρώ εισόδημα η φοροαπαλλαγή μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος. Για τα εισοδήματα άνω των 29.000 και ως τα 43.000 η μείωση είναι 100 ευρώ ανά 1.000 επιπλέον εισόδημα.
Πρέπει επίσης να ξεχάσουμε όλες τις φοροαπαλλαγές εκτός του 10% για τις δαπάνες για ιατρικά έξοδα και νοσήλια, αλλά και τις διατροφές.
Κάπως έτσι για εισόδημα 30.000 ευρώ με δαπάνες 800 ευρώ για τόκους δανείου και 900 ευρώ για δίδακτρα ο φόρος πάει από τα 5.150 (με τις φοροαπαλλαγές) στα 5.750 ευρώ.

ΜΑΙΚΛ Ο΄ΝΙΛ: Από τα κουτάκια της Coca Cola στην ... καρδάρα της Δωδώνης

Το 2009 είχε αναδειχτεί καλύτερος διευθύνων σύμβουλος της Τουρκίας από τη διεθνούς κύρους Thomson Reuters Extel. Έναντι 20,8 εκατ. ευρώ αγόρασε η διεθνής επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives (S.Ι.) το 67,77% που κατείχε η ΑΤΕ στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Τοπικοί φορείς και παράγοντες του κλάδου αναζητούν τα κίνητρα που έφεραν έναν από τους πλέον επιτυχημένου μάνατζερ στο τιμόνι μιας μικρής γαλακτοβιομηχανίας

Tο 2009 είχε αναδειχθεί ο «Μίστερ Διευθύνων Σύμβουλος» της Τουρκίας, ως επικεφαλής της Coca Cola Icecek. Δηλαδή μιας εταιρείας που παράγει και διαθέτει τα προϊόντα της σε ένα καταναλωτικό κοινό 360 εκατ. ατόμων, με εργοστάσια σε 10 συνολικά χώρες, στην Τουρκία, το Πακιστάν, στην Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή, κι ένα σύνολο 9.000 εργαζομένων.
Το μέγεθος των καθαρών εσόδων από πωλήσεις για το 2011, που ήταν ο τελευταίος χρόνος του στο τιμόνι της Coca Cola Icecek, έφτασαν τα 3,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας συγχρόνως μια αύξηση πωλήσεων της τάξης του 16% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 48χρονος, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τριών (3) μηνών, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, μη καταβολή εισφορών Ο.Α.Ε.Ε. και δόλια χρεοκοπία.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.