Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Βρέθηκε νεκρός 39χρονος μετά από πτώση αυτοκινήτου σε χαράδρα στο Συρράκο

Εντοπίστηκε νεκρός λίγο μετά τις 12, ο 39χρονος οδηγός αυτοκινήτου που είχε βρεθεί το πρωί σε χαράδρα 200 μέτρων κοντά στο Συρράκο.

Για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και δύο οχήματα με προσωπικό της Πυροσβεστικής και ξεκίνησε αναζήτηση του οδηγού,
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο.
Ο 39χρονος καταγόταν από την περιοχή και διατηρούσε κατάστημα στα Ιωάννινα.

Θα συγκεντρώνουμε αποδείξεις και το 2013

Έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους.


Διατηρεί το μέτρο των αποδείξεων το οικονομικό επιτελείο και το 2013, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».
Έτσι, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις τις οποίες θα φυλάσσουν στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέτρο δεν θα συνδέεται από το 2013 με το αφορολόγητο όριο, δεδομένου ότι αυτό καταργείται, αλλά για να εξασφαλιστεί η έκπτωση των 1.950 ευρώ από τον τελικό φόρο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου οικονομικών οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν σταθερή έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα μειώνεται όσο το εισόδημα αυξάνεται.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ζητούμενες αποδείξεις ανέρχονται στο 25% του εισοδήματος ενώ όσοι δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν πέναλτι φόρου 10% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει.
Όσοι δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου με βάση το νέο σύστημα (εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ), θα πληρώνουν επίσης το πέναλτι 10%, επί της διαφοράς αν δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις. Το επιπλέον ποσό θα συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η τρόικα επέμενε να διατηρηθεί το μέτρο των αποδείξεων, καθώς στο θέμα της φοροδιαφυγής δεν διαπίστωσε καμία πρόοδο.

Η απελευθέρωση των Τζουμέρκων από τους Τούρκους και η εξαγορά του Αθαμανίου και Κάτω Αθαμανίου από τον μεγαλοτσιφλικά Κωνσταντίνο Καραπάνο

Με την εθνεγερσία του 1821 και μετά από αιματηρές θυσίες, οι Έλληνες κατόρθωσαν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό και το 1828 πέτυχαν την αναγνώριση από τις Μεγάλες Δυνάμεις του Ελληνικού Κράτους.

Δυστυχώς όμως η οριοθέτηση των συνόρων άφησε την Ήπειρο και σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας στην κυριαρχία και κατοχή της Τουρκίας.
Οι Ηπειρώτες δεν απελπίστηκαν, αλλά συνέχισαν τον αγώνα έως ότου το 1881 με την παρέμβαση του φιλέλληνα πρωθυπουργού της Αγγλίας Γλάδστωνα, οι Μεγάλες Δυνάμεις, δηλαδή η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις κατόρθωσαν να πείσουν την Τουρκία να παραχωρήσει στην Ελλάδα την Θεσσαλία και ένα τμήμα της Ηπείρου.

Βασίλειος Νικ. Ψωράκης
Έτσι η Άρτα και τα χωριά των Τζουμέρκων προσαρτήθηκαν και περιήλθαν στην Ελλάδα.(1) Στις 20 Ιουνίου 1881 με πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο υπεγράφη Ελληνοτουρκική συμφωνία της οποίας τα 18 άρθρα αναφέρονταν με λεπτομέρεια σε ό,τι είχε σχέση με την προσάρτηση της Θεσσαλίας και τμήμα της Ηπείρου στην Ελλάδα. Τα χωριά των Τζουμέρκων που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα ήταν: Άγναντα, Κουσοβίτσα (νυν Κτιστάδες), Ραφταναίοι, Σκλούπου (Μηλέα), Κουκουλίτσα (Κουκούλια), Γρετσίστα (Γραικικόν), Γουριανά, Σχωρέτσιανα (Καταρράκτης), Μικροσπηλιά, Ράμια, Λεπιανά, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Βουργαρέλι, Θεοδώριανα, Λουψίστα (Αθαμάνιο - Κάτω Αθαμάνιο), Μήγερι (Τετράκωμο), Μπούγα (Ανεμοράχη), Καλεντίνη, Χώσεψι (Κυψέλη), Νησίστα (Κεντρικόν), Πιστιανά (Δίστρατον), Καλαρύται, Ματσούκι.(2)(Οι εντός των παρενθέσεων ονομασίες είναι τα νέα ονόματα ορισμένων χωριών των Τζουμέρκων).
Οι Τούρκοι όμως, που είχαν στην κατοχή και ιδιοκτησία τους αυτές τις περιοχές και τα χωριά, είχαν ήδη προλάβει να τα πουλήσουν σε πλούσιους Έλληνες και το δικαίωμά τους αυτό καταχωρήθηκε με τη συνθήκη του Βερολίνου όταν έγινε, και συγκεκριμένα με το άρθρο 4 αυτής της Συνθήκης το έτος 1881.(3)
Δύο ήταν οι αγοραστές των χωριών της Άρτας και των Τζουμέρκων, ο Χρηστάκης Ζωγράφος (Χστάκη αφέντη τον ονόμαζαν τότε οι πρόγονοί μας), ο οποίος ήταν εκείνη την εποχή προμηθευτής του τουρκικού στρατού, δηλαδή είχε αναλάβει την τροφοδοσία και την προμήθεια, σε ό,τι χρειαζόταν ο τουρκικός στρατός.

 Ο δεύτερος αγοραστής ήταν ο Κωνσταντίνος Καραπάνος γιος του Γεράσιμου Καραπάνου, ο οποίος Γεράσιμος ήταν αρχιεπιστάτης των κληρονόμων του Μουσταφά Πασά, μεγάλου και σημαντικού αξιωματούχου της Τουρκίας και ιδιοκτήτου περιοχών και χωριών της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.
Οι δύο αυτές φεουδαρχικές οικογένειες είχαν συγγενέψει μεταξύ τους. Το 1867 ο Κωνσταντίνος Καραπάνος που γεννήθηκε το 1840 στην Άρτα, παντρεύτηκε την κόρη του Χρηστάκη Ζωγράφου, τη Μαρία. Ο Ζωγράφος που είχε αγοράσει από τους τούρκους τα Τζουμερκοχώρια, και ήταν ιδιοκτήτης, αυτών των περιοχών, βέβαια αρκετά χρόνια μετά το γάμο της κόρης του, έδωσε ορισμένα στον Καραπάνο, τον γαμπρό του.(4) Μεταξύ αυτών των χωριών που του έδωσε ήταν και η Λουψίστα, η οποία αργότερα ονομάστηκε Αθαμάνιο και Κάτω Αθαμάνιο.

Αρχίζουν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, οι έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στο Ιόνιο

Επίσκεψη στο ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» της νορβηγικής εταιρίας Petroleum Geo-Services (PGS), το οποίο θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, θα πραγματοποιήσει μεθαύριο, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στη μία μετά το μεσημέρι, στην Πάτρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Το πλοίο θα καταπλεύσει μεθαύριο στο λιμάνι της Πάτρας και σε διάστημα εννέα ωρών μετά τον ελλιμενισμό του και τις αναγκαίες διαδικασίες ανεφοδιασμού, θα αποπλεύσει με κατεύθυνση το βόρειο Ιόνιο, προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως τις έρευνες.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι έρευνες θα καλύψουν συνολική έκταση περίπου 220.000 χιλιομέτρων, θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μήνες και είναι οι πρώτες ερευνητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, σε τέτοια κλίμακα και με κορυφαία τεχνολογία αιχμής (Geostreamer).
Στο πλοίο θα παρευρίσκονται, διαρκώς, δύο Έλληνες ειδικοί γεωεπιστήμονες της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι θα εκπροσωπούν το δημόσιο και θα εκπαιδευτούν στις νέες τεχνικές που εφαρμόζει η PGS.
Η πρώτη αυτή φάση των ερευνών, αποτελεί το αρχικό στάδιο υλοποίησης της σύμβασης, που υπεγράφη επισήμως την προηγούμενη εβδομάδα από τον υπουργό ΠΕΚΑ - ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου - και τον εκπρόσωπο της Petroleum Geo-Services.
Θα ακολουθήσει η επεξεργασία (processing) και ερμηνεία (interpretation) των ερμηνευτικών δεδομένων στα μέσα του 2013, προκειμένου να προκηρυχθεί ο γύρος παραχωρήσεων «οικοπέδων» εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.
Τον κ. Λιβιεράτο θα συνοδεύσει στην Πάτρα ο Γ.Γ. Ενέργειας, κ. Κων/νος Μαθιουδάκης, ενώ, το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών, Νίκος Υφαντής, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες, Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, και Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Mε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: "Ο κατάπλους του ερευνητικού πλοίου της PGS στο λιμάνι της Πάτρας, αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για το ΥΠΕΚΑ, αλλά, ταυτόχρονα, συνιστά και ένα κομβικό σημείο για τη σύγχρονη πραγματικότητα στην Ελλάδα, τη γεωστρατηγική της θέση στη περιοχή, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται, όπως ευελπιστούμε, στον τομέα των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέου πλούτου και θέσεων απασχόλησης".
Και προσθέτει: "Για πρώτη φορά θα υπάρξουν τεκμηριωμένες, επιστημονικές απαντήσεις για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που διαθέτουμε στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης, έκταση που είναι 40% μεγαλύτερη της ηπειρωτικής χώρας."
Τέλος, ο κ. Λιβιεράτος επισημαίνει τις προσπάθειες του τέως υφυπουργού, Γ. Μανιάτη, αλλά και την προσωπική συμβολή του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η τελική λίστα με τις απολύσεις στο Δημόσιο

Μέχρι το τέλος του 2013, άλλοι 25.000 θα βρεθούν στην έξοδο.


Έτοιμη είναι η λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το Δημόσιο βάσει του νόμου που ψηφίστηκε την Τετάρτη. Εντός του έτους φεύγουν 2.000. Μέχρι το τέλος του 2013 άλλοι 25.000 θα βρεθούν στην έξοδο.
Η συμφωνία κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει τη διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και 25.000 εντός του 2013.
Προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ, απόφοιτοι λυκείου, διοικητικό προσωπικό και οι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο.
Υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.
Η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας έχει ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του χρόνου (επίορκοι και «διαθέσιμοι») και 25.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2013.
Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Διευκρινήσεις για χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

Ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, κ. Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε ότι και οι πολίτες που το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων και δεν δήλωσαν τα στοιχεία τους θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, δηλώνοντας υπεύθυνα πάνω στο έγγραφο της αίτησης ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

«Δεν θα χρειάζεται να συμπληρώσουν ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η διαδικασία», διευκρινίζει ο κ. Θεοχάρης.
Tο δεύτερο μεγάλο ζήτημα που προέκυψε αφορούσε τον τρόπο που θα λαμβάνουν το επίδομα όσοι πολίτες έχουν αυτόνομη θέρμανση και μένουν σε πολυκατοικία. Με ποιον τρόπο δηλαδή θα αποδίδεται το ποσό τη στιγμή που δεν καταναλώνουν συνέχεια ή μπορεί για ένα μήνα να μην έχουν ανάψει καθόλου το καλοριφέρ.
Πώς θα λαμβάνουν το επίδομα όσοι μένουν σε πολυκατοικίες και έχουν αυτόνομη θέρμανση
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, η αξιολόγηση θα γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με κριτήριο το πόσα λίτρα θα βάζει στον καυστήρα του ο καταναλωτής.
«Είναι σχεδόν αδύνατον να μετράμε λίτρο - λίτρο τι καταναλώνει ο καθένας. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι το συγκεκριμένο ποσό θα αποζημιώνει την αγορά και όχι την κατανάλωση», ανέφερε.
Όπως τονίζει το ζητούμενο είναι να αποζημιώνεται άμεσα κανείς και όχι να περιμένει να κάψει πρώτα το πετρέλαιο που έχει προμηθευτεί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις στα σχολεία για το Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Παιδείας δεν θα γίνουν μαθήματα την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι εκπαιδευτικοί και οι εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες για τη σημασία των γεγονότων του Πολυτεχνείου.

Όσα σχολεία θα είναι απογευματινά όπως και τα ολοήμερα, θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, κατόπιν συνεννοήσεως με τους διευθυντές των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων ενώ μετά τον εορτασμό δεν θα γίνουν μαθήματα.
Στα Εσπερινά γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Επαγγελματικές Σχολές οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση, στις 16 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες μέσα στο πρωινό ωράριο εργασίας με τη συμμετοχή όλου του διδακτικού προσωπικού των σχολείων.

ΟΑΕΕ: Ξεκινά από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου η υποχρεωτική απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελαματιών (OAEE).

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).
Ο ΟΑΕΕ συστήνει στους συνταξιούχους, κατά την προσέλευση τους στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζουν τον αριθμό λογαριασμού που πιστώνεται η σύνταξη.
Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λπ.).

Ο αγροτοδιατροφικός κλάδος το στήριγμα της Ηπείρου

Θετική η πορεία του ΕΣΠΑ


Το ΕΣΠΑ βαδίζει σιγά – σιγά σε ολοκλήρωσή του, ως προς τις εντάξεις νέων έργων και το βάρος πλέον της Πολιτείας και των Περιφερειών αρχίζει να στρέφεται στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Με την οικονομική κρίση να σαρώνει την Ελληνική κοινωνία και την ανεργία να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, το πρώτο ζητούμενο είναι πλέον η ανάληψη και η στήριξη δράσεων που θα στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Στην Ήπειρο, βασικός τομέας στον οποίο στηρίζονται οι ελπίδες για ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης είναι ο αγροτοδιατροφικός. Και αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013» που έγινε την Τετάρτη στα Καμένα Βούρλα.
Ο Περιφερειάρχης, αναπτύσσοντας τους στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας, υπογράμμισε ότι η Ήπειρος στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, δίνοντας έμφαση στην τόνωση και αξιοποίηση που πρέπει να τύχει ο αγροτοδιατροφικός κλάδος, ζητώντας ταυτόχρονα το Πρόγραμμα για την Αγροτική Ανάπτυξη να είναι πλήρως αποκεντρωμένο, έχοντας προφανώς το αρνητικό παράδειγμα του «ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ». Κατά τα άλλα ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι τη νέα προγραμματική περίοδο, πρέπει να στηριχθεί η πραγματική οικονομία, μέσω της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Κατά τα άλλα, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Ήπειρο, καθώς όμως ανάφερε ο Περιφερειάρχης η ενεργοποίησή του φθάνει σήμερα το 166%, οι νομικές δεσμεύσεις το 92% και οι πληρωμές το 50%. «Σήμερα – είπε σε άλλο σημείο- διαχειριζόμαστε για την ένταξη νέων έργων την εγκριθείσα υπερδέσμευση, συνεχίζοντας να διεκδικούμε την μεταφορά πόρων από άλλα Προγράμματα. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν - που απευχόμαστε- θα δρομολογήσουμε μεταφορά έργων σε άλλα Προγράμματα όταν οι νομικές δεσμεύσεις ξεπεράσουν το 100% και οι πληρωμές το 70% και πάντως όχι εντός του τρέχοντος έτους».
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης, να υπάρξει άμεση υλοποίηση του προγράμματος για τις ΜΜΕ, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο, ανέφερε ότι επιβάλλεται για την κατάταξη των Περιφερειών να ληφθούν υπόψη τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία και να μη στηρίζονται σε αυτά του 2007, που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.