Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τα δύο μοντέλα για τη ρύθμιση των δανείων των νοικοκυριών

Τα σενάρια


Χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών των ελληνικών νοικοκυριών, ως προς το εύρος και το ύψος των δανείων που θα ρυθμιστούν, οι πρόσφατες αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις κυρίως στην Πορτογαλία αλλά και την Ισπανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Οικονομίας», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξετάζει τα δύο μοντέλα που καθιερώθηκαν πριν από περίπου έναν με δύο μήνες και προβλέπουν ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με κριτήρια την αξία του ακινήτου και τη δεινή οικονομική θέση του νοικοκυριού (άνεργος ή μείωση κατά 35% του εισοδήματος).
Το βασικό σενάριο που κυριαρχεί στο υπουργείο είναι η υπαγωγή στις ρυθμίσεις δανείων ανέργων, πολυτέκνων και ατόμων με αποδεδειγμένη μείωση των εισοδημάτων τους. Μία από τις προτάσεις είναι να μπει όριο 17.000 με 19.000 ευρώ στα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ αποκλείεται το «κούρεμα».
Πλειστηριασμοί-Σενάρια «ξεπαγώματος»
Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Ανάπτυξης αναφορικά με το θέμα της χορήγησης νέας παράτασης στις αναστολές των πλειστηριασμών.

Superleague: Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0 - 3

Πρώτο «διπλό», με τριάρα!
Τα τέρματα σημείωσαν οι Ίλιτς, Τσουκαλάς και Κοροβέσης.


Ο ΠΑΣ Γιάννενα σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Superleague, συντρίβοντας τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή με 3-0 για την έβδομη αγωνιστική.
Με πρωταγωνιστές τους Ίλιτς και Τσουκαλά, που είχαν από ένα γκολ και από μία ασίστ, τα Γιάννενα πέρασαν από την Κομοτηνή.
Ο ΠΑΣ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, πάντως, να δημιουργήσει φάση μέχρι το 9΄ που άνοιξε το σκορ.
Ο Μπράνα Ίλιτς βρέθηκε έξω αριστερά της περιοχής του Αντίλοβιτς, με τον Μελίσση προσωπικό αντίπαλο.
Ο Σέρβος επιθετικός άλλαξε πόδι, πέρασε τον αμυντικό του Πανθρακικού και έκανε το 0-1, για τα Γιάννενα, με όμορφο δεξί πλασέ.
Στο 24΄, ο Οικονόμου ανέτρεψε τον Μουνάφο, εντός της μεγάλης περιοχής του ΠΑΣ, με τον διαιτητή Τριτσώνη να καταλογίζει την ποινή του πέναλτι και να παρατηρεί με κίτρινη κάρτα τον Έλληνα αμυντικό. Ο Βαϊρουά ανέλαβε την εκτέλεση, η οποία δεν ήταν κακή, όμως ο Φεγκρούς έδειξε φοβερά αντανακλαστικά, εκτινάχθηκε σωστά και απομάκρυνε την μπάλα.
Ο  Ίλιτς έτρεξε στην αντεπίθεση, μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Πανθρακικού και βρίσκοντας ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων πάσαρε έξυπνα στον Σταύρο Τσουκαλά, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 με κοντινό πλασέ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Ο Σάββας Παντελίδης έκανε, με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αλλαγή τον Μελίσση που δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, με τα δύο τέρματα ως τότε του ΠΑΣ να έχουν αρχίσει από την πλευρά του! Στη θέση του μπήκε ο Λεωνίδας Κυβελίδης, με τους προσανατολισμούς αυτής της κίνησης να είναι καθαρά επιθετικοί.
Ο Έλληνας επιθετικός δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με «σύμμαχο» τον άνεμο, που μπέρδευε τις κινήσεις του Φεγκρούς, έκανε φάσεις για τη μείωση του σκορ για την ομάδα της Κομοτηνής.
Καλύτερη αυτών η άστοχη κεφαλιά του στο 59΄, από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα στην προσπάθειά του να καταλήγει άουτ.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος, με την προσθήκη του Τόμας Ντε Βινσέντι στην ενδεκάδα στο 67΄ στη θέση του Γεωργίου, κράτησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και απόρροια της ισορροπίας που έφερε στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους αποτέλεσε το γκολ του Κοροβέση στο 73΄, σε αντεπίθεση της ομάδας του ΠΑΣ.
Από τη φάση του 0-3 και μετά ο Πανθρακικός απείλησε σοβαρά μόνο στο σουτ του Γωνιάδη, που είχε μπει αλλαγή, στο 77΄.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης: Αντίλοβιτς - Μελίσσης (46΄ Κυβελίδης), Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά - Λαδάκης, Μουνάφο - Λουσέρο, Βαϊρουά (74΄ Γωνιάδης), Μπαϊκαρά - Κοντογουλίδης.
ΠΑΣ Γιάννενα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς - Μιχαήλ, Πάντος, Κολοβέτσιος, Οικονόμου (54΄ Κεϊτά) - Λίλα, Κοροβέσης, Τσουκαλάς - Βίλα, Ίλιτς (81΄ Γιάκος), Γεωργίου (67΄ Ντε Βινσέντι).

Σπουδαίο διπλό για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά – Ισόπαλο έληξε το ματς στο Καλπάκι- Μεγάλη νίκη μέσα στην Λιμνοπούλα για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

*Με το τρίποντο της νίκης ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά κατόρθωσε να φύγει από τη δυνατή έδρα του Σταυρακίου.
Παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά κατόρθωσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του όταν οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.
Στην επανάληψη ο Αγροτικός Αστέρας ανέβηκε πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 60΄ με κεφαλιά του Σαδεδίν έκανε το 0-1.
Ο ίδιος παίχτης με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή στο γάμα της εστίας έγραψε στο 75΄ το 0-2.
Ο Αγροτικός Αστέρας αγωνίστηκε τα τελευταία 20΄ λεπτά με δέκα παίκτες ύστερα από αποβολή του Χαρίση Θ. με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο σημείο εκείνο ο διαιτητής απέβαλε και τον προπονητή της ομάδας Τάκη Νάκα για διαμαρτυρία.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Αγία Μαρίνα - Πανφρουριακός: 1 - 3
Ασβεστοχώρι - Δαβάκης: 2 - 1
Περίβλεπτος - Περιστέρι: 3 - 0
Πρωτόπαπα - Θύελλα Ελεούσας: 4 - 5
Αμφιθέα - ΠΑΟ Κόνιτσας: 2 - 0
Σταυράκι - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 0 - 2
Καλπάκι - Ζωοδόχος: 1 - 1
Νησί - Α.Ε. Καμποχωρίων: 1 - 0
Αμπελόκηποι - Πωγωνάτος: 1 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 23
2. Αμφιθέα: 19
3. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 19
4. Καλπάκι: 18
5. Περίβλεπτος: 18
6. Αγία Μαρίνα: 16
7. Ζωοδόχος: 15
8. Πωγωνάτος: 15
9. Πανφρουριακός: 14
10. Σταυράκι: 12
11. Αμπελόκηποι: 12
12. Ασβεστοχώρι: 12
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 10
14. Πρωτόπαπα: 10
15. Δαβάκης: 9
16. Νησί: 7
17. Περιστέρι: 3
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Απότομη προσγείωση για το Κεφαλόβρυσο στη δεύτερη αγωνιστική του Α΄ ομίλου της Γ΄ Ερασιτεχνικής

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Καρυές-Βοτονόσι: 1-0
Μάρμαρα-Πετσάλι: 1-0
Κεφαλόβρυσο-Ανάργυροι: 0-1
Μπισδουνάκι-ΑΠΟΕΛ: 1 - 3
Α.Ε. Γιάννενα-Πανζαγορισιακός: 0 - 3
Καρίτσα-Ζίτσα: 1 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - Α' ΟΜΙΛΟΣ (2η αγωνιστική)
1. A.E. Καρυών: 6
2. Α.Ο. Ζίτσας: 4
3. Φλόγα Πετσαλίου: 3
4. Κεφαλόβρυσο: 3
5. Πανζαγορισιακός: 3
6. Δόξα Αναργύρων: 3
7. ΑΠΟΕΛ: 3
7. Καρίτσα: 2
8. Α.Ε. Γιάννενα: 1
9. Ηπειρωτικός Μαρμάρων: 1
10. Βοτονόσι: 0
11. Μπισδουνάκι: 0
Σημ.: Α.Ε. Γιάννενα, Καρίτσα και Μάρμαρα ξεκινούν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Να είναι τα πρώτα μέτρα που δεν θα περάσουν»

Σε ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα, καλεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής». «Να μην είναι τα τελευταία αλλά τα πρώτα (μέτρα) που δεν θα περάσουν» λέει, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση «κρέμεται από μια κλωστή».

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η κυβέρνηση «μέρα με τη μέρα, χάνει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση» και προσθέτει ότι η κοινοβουλευτική σταθερότητα της κυβέρνησης «θα δοκιμαστεί με την ψήφιση και με την εφαρμογή των μέτρων».
Ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού μας ενάντια στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία του, προσθέτει, είναι η μόνη επιλογή ελπίδας και προοπτικής και τονίζει ότι εάν αυτό το πετύχουμε, αργά ή γρήγορα το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας και των εκλογών θα τεθεί εκ των πραγμάτων.
Με αφορμή, δε, την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η συγκυβέρνηση των «μερκελιστών» δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα κάποια ρήγματα που υφίστανται στη στρατηγική Μέρκελ για την Ευρώπη. Εκτιμά, μάλιστα, ότι υπάρχει αναξιοποίητο διαπραγματευτικό απόθεμα, που είναι, πρώτον ότι δεν συμφέρει την Ευρωζώνη η αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, και δεύτερον, το κόστος για την παγκόσμια οικονομία και τη Γερμανία από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Πιο σκληρά μέτρα δε γινόταν να πάρουν!

Περικοπές παντού


Μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια, «ψαλίδι» στα δώρα στο Δημόσιο, αύξηση κατά δύο χρόνια στα όρια συνταξιοδότησης προβλέπει μεταξύ άλλων η τελική συμφωνία με την τρόικας, σύμφωνα με "Το Βήμα της Κυριακής".
Πιο συγκεκριμένα, οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια θα κυμαίνονται από 2% έως 35% αναδρομικά από 1η Αυγούστου, οι μισθοί στις ΔΕΚΟ θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και αναμένεται να μην ξεπερνούν τα 1.900 ευρώ το μήνα.
Επίσης, προβλέπεται κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, καθώς και πολλών επιδομάτων.
Πιο βαριά αναμένονται τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Μεταξύ άλλων, καταργούνται για όλους τα δώρα και επιβάλλεται νέα εισφορά από 3% έως 12% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης.
Επίσης, αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, ενώ δεν αλλάζει η συνταξιοδότηση με 40 χρόνια ασφάλισης.
Καθιερώνεται «πόθεν έσχες» και αποτυπώνεται η περιουσία όλων των πολιτών που παίρνουν επίδομα από το Δημόσιο ή τα Ταμεία τους. Θα εφαρμοστεί «πόθεν έσχες» και για τις συντάξεις των ανύπαντρων θυγατέρων στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πριν από τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και τα καλά λόγια που ακούστηκαν για την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ότι ο Γ. Στουρνάρας και η τρόικα είχαν ήδη δώσει τα χέρια.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Κλειστές Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Οκτωβρίου οι ΔΟΥ

Λόγω της αναστολής της λειτουργίας 49 εφοριών


Δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Οκτωβρίου οι ΔΟΥ, καθώς το διήμερο αυτό θα παραμείνουν κλειστές, λόγω της αναστάτωσης που προκαλεί η αναστολή της λειτουργίας 49 εφοριών.
Οι προθεσμίες που λήγουν Δευτέρα και Τρίτη μεταφέρονται για τους φορολογούμενους, που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, για την ερχόμενη Τετάρτη.

«Στοπ» από την Αλβανική αστυνομία, σε 3,7 τόνοι κάνναβης που θα πλημμύριζε την Ελλάδα

Βυτιοφόρο πετρελαίου «βαποράκι» στην Κακαβιά!


Στη σύλληψη επτά ατόμων, ηλικίας 17 έως 40 ετών, και στην κατάσχεση 3,7 τόνων κάνναβης με προορισμό την Ελλάδα προχώρησε η αστυνομική διεύθυνση Αργυροκάστρου, σε πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις της.
Στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς κατασχέθηκε μέσα σε βυτιοφόρο 1 τόνος κάνναβη.
Το βυτιοφόρο μετέφερε πετρέλαιο, αλλά στο εσωτερικό του είχαν διαμορφωθεί ειδικά διαμερίσματα για τα ναρκωτικά.