Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Με το δεξί το Κεφαλόβρυσο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Ερασιτεχνικής κατηγορίας

Πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, η ομάδα του Κεφαλοβρύσου έφτασε στη νίκη επί του Βοτονοσίου με το εκπληκτικό 0-6!!!

Τα τέρματα για τους νικητές σημείωσαν οι Νούσης (2), Καραμάνης, Ισμαήλ, Γκορίτσας και Τάσιος.
Σε άλλες τρεις περιπτώσεις η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Βοτονοσίου.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Γ΄ Ερασιτεχνική - Α' όμιλος
Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2012
Καρυές - Μπισδουνάκι: 7 - 0
Ανάργυροι - Α.Ε. Γιάννενα: 1 - 2
ΑΠΟΕΛ - Καρίτσα: 0 : 1
Πανζαγορισιακός - Πετσάλι: 2 - 3
Ζίτσα - Μάρμαρα: 3 - 0
Δευτέρα 15 Οκτώβριος 2012
Βοτονόσι - Κεφαλόβρυσο: 0 - 6

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - Α' ΟΜΙΛΟΣ (1η αγωνιστική)
1. A.E. Καρυών: 3
2. Α.Ο. Ζίτσας: 3
3. Φλόγα Πετσαλίου: 3
4. Κεφαλόβρυσο: 3
5. Καρίτσα: 1
6. Α.Ε. Γιάννενα: 1
7. Πανζαγορισιακός: 0
7. Δόξα Αναργύρων: 0
8. Μπισδουνάκι: 0
9. Βοτονόσι: 0
10. ΑΠΟΕΛ: 0
11. Ηπειρωτικός Μαρμάρων: -2
Σημ.: Α.Ε. Γιάννενα, Καρίτσα και Μάρμαρα ξεκινούν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Παράκληση την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου


Παράκληση στην Θεοτόκο θα τελεστεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου, με ώρα έναρξης 4:30 μ.μ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (ύδρευσης – άρδευσης –αποχέτευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού)


Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (ύδρευσης – άρδευσης –αποχέτευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου που εδρεύει στο Καλπάκι Ιωαννίνων και συγκεκριμένα για τις εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων…

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.1366.syzefxis.gov.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=518:σοχ-1-2012-συμβασησ-εργασιασ-ορισμενου-χρονου&Itemid=107

Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας των Γραφείων Έκδοσης Διαβατηρίων

Ανακοινώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Έκδοσης Διαβατηρίων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας τροποποιείται ως εξής:

*Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 7:30 έως 15:30,
*την Τετάρτη μόνο κατά τις ώρες 14:00 έως 22:00 και
*το Σάββατο κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00.
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα Γραφεία Διαβατηρίων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας
www.hellenicpolice.gr/ Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, η οποία μετέφερε με το όχημά της πάνω από 82 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (16.10.2012) το πρωί στη Κάτω Μερόπη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 25χρονη ημεδαπή, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Κάτω Μερόπη Ιωαννίνων ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε η 25χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -78- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -82.280- γραμμαρίων.
Επίσης στην κατοχή της, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
H συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σχέδιο δράσης για δημιουργία στην Π.Ε. Άρτας, 120 νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η πράξη «Ένα τοπικό σχέδιο δράσης για την εκκίνηση επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας» (Δράση «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας).

Στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ενσωμάτωσης στην τοπική αγορά εργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας 120 Ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, Νέων Επιστημόνων και Αγροτών.
Επιδιώκεται η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα με νέες γεωργικές καλλιέργειες (φαρμακευτικά φυτά, μανιτάρια κλπ), στη μελισσοκομία, στην μεταποίηση και εμπορεία πτηνο-κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων αλιείας.
Από το σύνολο των ωφελουμένων το 22,2% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, το 44,4 % θα είναι γυναίκες, το 33,3% θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός και το 33,3% θα συστήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις.
Συντονιστής εταίρος για την υλοποίηση της πράξης είναι η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου- Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.ΟΤΑ).
Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 490.000 ευρώ.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ 20 ΜΗΝΕΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Γράφει ο Μπούκας Μίλτος


Μικρό αφιέρωμα μνήμης στην πυρηνική προπαγάνδα εξάπλωσης στις γείτονες χώρες: Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκόπια, Τουρκία και στον στρουθοκαμηλισμό της TEPCO (Ιαπωνική Εταιρία Πυρηνικών Εργοστασίων), η οποία για πρώτη φορά παραδέχθηκε πως η καταστροφή στη Φουκουσίμα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί…
Πέρασαν 19 μήνες από τότε. Το ημερολόγιο έγραφε 11 Μαρτίου του 2011. Η ιαπωνική κυβέρνηση, μπροστά στις βιβλικές εικόνες της καταστροφής που προκάλεσε το τσουνάμι, διατάσσει την εκκένωση της περιοχής, 15 χιλιόμετρα γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Μέσα στη βιασύνη τους, οι κάτοικοι παίρνουν γρήγορα ότι μπορούν να κουβαλήσουν εύκολα. Τους είχαν διαβεβαιώσει, ότι θα επιστρέψουν σύντομα στις περιουσίες τους. Στην πρεμούρα εκείνων των ωρών αφήνουν πίσω έρμα τα ζώα τους…
Ο καιρός περνάει κι όσο μακραίνει ο χρόνος, η επιστροφή των ανθρώπων στα σπίτια τους, μοιάζει πλέον μακρινό όνειρο. Αρκετά από τα εγκαταλειμμένα ζώα πέθαναν από την ασιτία, κλεισμένα μέσα στις μάντρες των σπιτιών και στους στάβλους. Κάποιοι τολμούν και σπάζουν με κίνδυνο της ζωής τους την απαγόρευση. Δεν αντέχουν να θυμούνται, ότι άφησαν πίσω απροστάτευτα τα κατοικίδια ζώα, ότι τα ζωντανά τους δεν έχουν να φάνε. Κουβαλούν ξηρά τροφή, σκορπίζοντας την γύρω από τα σπίτια τους, για να τη βρουν εκείνα τα ζώα, που ξεπέρασαν τους φράχτες και τριγυρνούν πέρα δώθε αδέσποτα.
Ένας απ’ αυτούς τους, είναι ο 54χρονος Ναότο Ματσουμούρα, που επιμένει να ζει εκεί μέσα στην επικίνδυνη ζώνη, μαζί με τα ζωντανά της περιοχής. Αυτόν το σιωπηλό ήρωα, συνάντησε ο φωτογράφος ακτιβιστής Αντόνιο Πανιότα.
Ο Πανιότα δεν είναι πρωτάρης σε τέτοιες αποστολές. Το 1999 είχε σπάσει την απαγορευτική ζώνη, γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στην Τοκαϊμούρα (που είχε γίνει επίσης ένα πυρηνικό ατύχημα), ανέβηκε στο φράκτη κι ύστερα στο νοσοκομείο κι έβγαλε τις αποκαλυπτικές του φωτογραφίες.
Όπως σημειώνει ο εν λόγω φωτογράφος, στην περιοχή του Φουκουσίμα πήγα βράδυ με τα πόδια, για να περάσω τα μπλόκα της αστυνομίας. Την ημέρα έρχονται που και πού διάφοροι ντόπιοι από μακριά, για να ψάξουν τα σπίτια τους, να πάρουν ένα ενθύμιο. Με συγκλόνισε η εικόνα των αδέσποτων ζώων, που τριγυρνούν μέσα στην πόλη για να βρουν τροφή και νερό. Το πιο ενδιαφέρον όμως της όλης ιστορίας, είναι οι εγκαταλειμμένες στρουθοκάμηλοι (συνημμένη φωτογραφία).
Τις είχαν προσλάβει οι ιδιοκτήτες (Tepco) του πυρηνικού εργοστασίου της «Φουκουσίμα Ντάι-ίτσι», για ν’ αποδείξουν, ότι μπορεί η πανίδα να συμβιώσει με την πυρηνική ενέργεια. Τις τάιζαν από το γρασίδι του εργοστασίου και τις είχαν ως μασκότ της συμφιλίωσης, ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση. Τώρα αφού μερικές εξοντώθηκαν, οι υπόλοιπες το έσκασαν και ψάχνουν να βρουν το δρόμο της διαφυγής!

16-10-2012
Μπούκας Μίλτος

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Οδοντιάτρων Ιωαννίνων

Συνάδελφοι, μπροστά στην τραγική οικονομική κατάσταση που έχουμε οδηγηθεί από τους γερμανο-τσολιάδες των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου, αλλά και των σημερινών κυβερνητικών σαλτιμπάγκων της τρόϊκας εσωτερικών Ν.Δ.-ΔΗΜ.ΑΡ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., μαζί με τα τρισάθλια δεκανίκια τους την Βρυξελιώτικη Νεοφασιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ο λαός βρίσκεται σε ένα ιστορικό δίλλημα που πρέπει να απαντήσει.
Ή θα σκύψει το κεφάλι ταπεινωμένος, εξαθλιωμένος, φοβισμένος και θα περάσει η κανιβαλική επίθεση του κεφαλαίου-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Κυβέρνησης οδηγούμενοι έτσι σε μια ιστορική κοινωνική τραγωδία ή θα σπάσει το μαύρο μέτωπο δημιουργώντας ρωγμές και ανατρέποντας εν τέλει με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας την τρισάθλια κυβέρνηση του επελαύνοντα κανιβαλικού καπιταλισμού.
Όλοι μαζί, Εργαζόμενοι και Επιστήμονες αυτοαπασχολούμενοι, μπορούμε να τους νικήσουμε. Μπορούμε να μετατρέψουμε το δεκαήμερο 17 με 28 Οκτώμβρη το τελευταίο αυτής της Κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής με στοχευμένο πρόγραμμα πολιτικής δράσης.
Ανατροπή των άθλιων νέων μέτρων καταστροφής της κοινωνίας, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια.
Ανατροπή των κυβερνητικών σαλτιμπάγκων της Τρόικας εσωτερικού Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.
Άμεση διεκδίκηση την μονομερή διαγραφή του χρέους που μας έχουν επιβάλει οι τοκογλύφοι δανειστές έλληνες και ξένοι
- Έξοδο της χώρας από το ευρώ της εξαθλίωσης και την λαομίσητη Ε.Ε. των τραπεζιτών, την απαγόρευση των απολύσεων και την προστασία των ανέργων, με παράλληλη άμεση αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
- Προστασία του πολυτιμότερου κοινωνικού κεφαλαίου, τους νέους.
- Αποτρέποντας το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.
- Εθνικοποιώντας άμεσα δίχως αποζημίωση των μετόχων τον επιχορηγούμενο με δημόσιο χρήμα Ιδιωτικό Τραπεζικό Τομέα και τις μεγάλες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, λειτουργώντας τες με εργατικό και λαϊκό έλεγχο του οργανωμένου λαού.
- Φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Υγεία του Λαού δεν είναι εμπόρευμα και προνόμιο, αλλά δικαίωμα και Δημόσιο Αγαθό.

Το Μέλος του Δ.Σ. του Ο.Σ.Ι.
Σταχούλης Σπύρος
6972848107

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορινθίας ''Η Πίνδος'', διοργανώνει εκδήλωση τιμής για την «Γυναίκα της Πίνδου», το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας για την διαιτησία του κ. Μωυσιάδη

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά για πρώτη φορά, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, να καταγγείλει τα γεγονότα που συνέβησαν την 14-10-2012 μεταξύ των ομάδων Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και Α.Ο. Αμπελοκήπων, τα οποία κύριος υπεύθυνος για την όλη κατάσταση, ήταν ο διαιτητής του αγώνος κ. Μωυσιάδης, ο οποίος φερόταν από την στιγμή που ήρθε στο γήπεδο προκλητικότατα ενάντια στην ομάδα μας, απειλώντας ότι δεν θα ξεκινήσει τον αγώνα και ότι θα τον κατοχυρώσει υπέρ τον φιλοξενουμένων λόγω των γραμμών του γηπέδου.

Ο κ. Μωυσιάδης με τους βοηθούς του έφτασε στο γήπεδο 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και εκείνη την στιγμή, οι άνθρωποι της ομάδας έφτιαχναν τις γραμμές του γηπέδου για πολλοστή φορά λόγω της καταρρακτώδους βροχής και τον ενημέρωσαν ότι θα είναι έτοιμες το αργότερο σε 10 λεπτά από εκείνη την στιγμή .
Στην χάραξη των γραμμών βοηθούσαν και οι άνθρωποι των Αμπελοκήπων και τους ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό.
Παρόλα αυτά ο κ. Μωυσιάδης συνέχισε να επιμένει για την αναβολή του αγώνα δημιουργώντας ένταση και αποβάλλοντας με κόκκινη κάρτα τον παίκτη μας Κων/νο Μπίκα πριν ακόμα ξεκινήσει τον αγώνα (ούτε το φύλλο αγώνος δεν είχε συμπληρώσει)!
Η αρνητική του αντιμετώπιση συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια του αγώνα, μη καταλογίζοντας καταφανέστατο πέναλτι στο 3Ο λεπτό του αγώνα και από το γεγονός ότι κάλεσε και την αστυνομία χωρίς να έχει δοθεί καμία αφορμή.
Τι φοβηθήκατε κ. Μωυσιάδη;
Μήπως σας είχαμε δώσει καμία αφορμή και στα προηγούμενα παιχνίδια τα οποία είχατε διαιτητεύσει στο γήπεδό μας;
Αν κάποιους ενοχλεί η πορεία του Αγροτικού Αστέρα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα καλό είναι να μας κρίνουν ανεπιθύμητους για να μην πηγαίνουν χαμένοι οι αγώνες των παιδιών, του προπονητή, της διοίκησης και όλων των φίλων της ομάδας, οι οποίοι μοχθούν για να συντηρούν μια ομάδα μιας ξεχασμένης περιοχής .

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου «αναμένεται» η καταβολή της εξισωτικής στους αγρότες

Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου δίνουν ως "πιθανότερη" ημερομηνία για την καταβολή της προκαταβολής της κοινοτικής ενίσχυσης υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η καταβολή θα αφορά τουλάχιστον το 50% της αποσυνδεδεμένης ενίσχυσης ενώ κατά περιπτώσεις το ποσό αυτό μπορεί να φθάσει και στο 70% του «τσεκ» ανάλογα με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και των απαιτούμενων ελέγχων από την ελληνική πλευρά.
Να σημειωθεί πως ήδη η Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ έχει ανακοινώσει πως υπάρχει στην διάθεση του υπουργείου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην προκαταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πειραματόζωο η Ελλάδα σε πρόγραμμα – σοκ»

Για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό» έκανε λόγο απόψε στην ομιλία του στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις συζητήσεις που συνεχίζονται για τα προωθούμενα μέτρα από την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της κοινωνίας από τα μέτρα-ταφόπλακα ενώ αναφερόμενος στις εκλογές είπε: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλλουμε».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα βιωσιμότητας του χρέους δεν βγαίνει και πως η Ελλάδα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πείραμα ενός προγράμματος - σοκ που δεν έχει θεραπεία.
Σε ό,τι αφορά στο Μνημόνιο, ζήτησε την ακύρωση και την κατάργησή του στη Βουλή με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης σε ευρωπαϊκά πλαίσια αλλά και την συγκρότηση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για αυτά, εφόσον αργά ή γρήγορα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Τριήμερες κινητοποιήσεις ξεκινούν από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου οι δικηγόροι

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε την Δευτέρα τη μετατροπή της μονοήμερης πανελλαδικής αποχής, που έχει κηρύξει για την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, σε τριήμερη.

Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους πανελλαδικά κατά το τριήμερο 17 - 19 Οκτωβρίου.