Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 31 και 33 χρόνων, για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθησαν, χθες (12.10.2012) το βράδυ στη πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού έλεγχου, βρέθηκε στην κατοχή των δραστών μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (1,2) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη 58χρονου για παράνομη κατοχή όπλων και βεγγαλικών

Συνελήφθη, χθες (12-10-2012) το πρωί στη Σκουληκαριά Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 58χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) λειόκαννο κυνηγετικό όπλο τύπου «flober»
• Ένα (1) περίστροφο κρότου
• Έξι (6) κάλυκες
• Έντεκα (11) βεγγαλικά
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

«Πράσινο» για την δημοπράτηση του αρδευτικού του κάμπου της Κόνιτσας

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη και αφού πέρασε από πολλές συμπληγάδες, δημοπρατείται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το αρδευτικό έργο Κόνιτσας.

Η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε και αντιμετωπίστηκε, αφορούσε την έγκριση των ανασυνταχθέντων τευχών δημοπράτησης του έργου.
Συγκεκριμένα με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου, εγκρίθηκε ο νέος προϋπολογισμός του έργου, που ανέρχεται σε 15.830.797,81 ευρώ.
Το έργο θα καλύψει έκταση 14.159 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τμήματα των κτηματικών περιοχών της Κόνιτσας και των Δ.Δ. Ηλιόραχης, Καβασίλων, Μαζίου, Αετόπετρας και Πηγής.
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στις 2-9-2009, βάσει της εγκριθείσας μελέτης από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων την 23-3-2009. Οι περιβαλλοντικοί όροι είχαν εγκριθεί τον Οκτώβριο του 2008 με απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ η απόφαση προέγκρισης δημοπράτησης του 1ου υποέργου εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ: Ένας αληθινά μεγάλος Ηπειρώτης!

Με αφορμή τις σημερινές εκδηλώσεις Μνήμης για τον Ήρωα Μακεδονομάχο στον Παρακάλαμο


Γράφει η Ντότη Αικατερίνη, Εκπαιδευτικός

Ο Οκτώβριος, μπορούμε να πούμε, είναι ο μήνας της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Της Ηπείρου, γιατί στα χώματά της θριάμβευσε η ελληνική ψυχή με το ηρωικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Της Μακεδονίας, για την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό στις 26 Οκτωβρίου του 1912 και για τη θυσία του ήρωα του Μακεδονικού αγώνα στις 13 Οκτωβρίου του 1904.
Μιλάμε για τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, το βλαστάρι της Ηπείρου, καθότι οι γονείς του κατάγονται από την Παΐδονιά (Άνω Παρακάλαμο) Ιωαννίνων. Ο Μιχάηλ Μελάς, ο πατέρας του Παύλου Μελά, εκτός από μεγαλέμπορος της Αθήνας ήταν και μεγάλος πατριώτης που διακαώς επιθυμούσε και εργαζόταν για την απελευθέρωση της σκλάβας Ηπείρου, γι’ αυτό όταν ο Παύλος επέτυχε στη Σχολή Ευελπίδων του ευχήθηκε: «Προκοπή στα μαθήματα, πειθαρχία, χωρίς φούριες. Υποταγή στο καθήκον. Ακούς Παύλο; Έτσι θα πάρουμε τα Γιάννενα…» του είπε ο Ηπειρώτης πατέρας.
Τον Παύλο όμως τον πρόλαβε η Μακεδονία που βρισκόταν σε πιο δεινή θέση, αφού κινδύνευε από το «Βουλγαρικό εξαρχάτο» που ιδρύθηκε το 1870 με υποκίνηση της Ρωσίας και υπόθαλψη της Τουρκίας, με σκοπό ν’ αποσπάσουν το μεγάλο αυτό κομμάτι από τη Μάνα Ελλάδα (Εγκ. Ήλιος). Η ανελέητη καταδίωξη από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες και οι σφαγές του Μακεδονικού πληθυσμού ξεσήκωναν τον νεαρό αξιωματικό να αγωνιστεί για της Μακεδονίας την σωτηρία. Και η ώρα ήρθε…

Τραμπουκική επίθεση σε στέλεχος του ΠΑΜΕ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΝΤΗΣ
Τραμπούκικη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Χρήστου Μεντή, στελέχους του ΠΑΜΕ και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου, από στελέχη της ΔΑΚΕ και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Απρόκλητα οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, πριν ξεκινήσει συνεδρίαση του ΔΣ, άρχισαν να χτυπούν στο πρόσωπο και στο κεφάλι τον Χρήστο Μεντή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμορραγώντας, με εκδορές και μώλωπες στο κεφάλι.
Η τραμπούκικη επίθεση φαίνεται ότι έχει να κάνει με τη δράση και την ολόπλευρη στήριξη του ΠΑΜΕ στο δίκαιο αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη βδομάδα, κόντρα στους φανερούς και κρυφούς μηχανισμούς τρομοκράτησης, αιρετών και παραγόντων της Τοπικής Διοίκησης.

Μαζικές παραιτήσεις στρατιωτικών για οικονομικούς λόγους

«Καταιγίδα» παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Σύμφωνα με τα μηνύματα που φθάνουν από μονάδες όλης της χώρας όλο και περισσότερα στελέχη έχουν εκδηλώσει τη πρόθεση να υποβάλουν παραίτηση και πολλά ήδη έχουν παραιτηθεί.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το κείμενο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, που υπογράφει ο ανθυπολοχαγός Βασίλης Γκαβαρδίνας
«Από παντού καταφθάνουν μηνύματα ότι επίκειται μεγάλο πλήθος παραιτήσεων στις ένοπλες δυνάμεις από στελέχη κυρίως μικρόβαθμα που λόγω των περικοπών δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στα έξοδα τους. Αλήθεια είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι να παραιτούνται;

Στα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. κ. Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται τα Γιάννενα, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, πρώτο σταθμό της πανελλαδικής εξόρμησης με στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας για να ανατραπεί το μνημονιακό πολιτικό σκηνικό και να μπει φραγμός στην επερχόμενη καταστροφή.

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά την άφιξή του, θα επισκεφτεί στις 2 το μεσημέρι τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ όπου θα έχει συνάντηση με τους Ηπειρώτες γαλακτοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους της βιομηχανίας και στις 6 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στους πολίτες των Ιωαννίνων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ..

Φοροαπαλλαγές τέλος αναδρομικά από το 2012

Με αναδρομική ισχύ έρχεται το τέλος των φοροαπαλλαγών με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να υποστούν νέες εισοδηματικές απώλειες.

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να καταργήσει και μάλιστα αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012 όλες τις εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού 10% των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές κ.λ.π.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο φορολογικό πακέτο των 2 δισ. ευρώ που συμπληρώνει τα επώδυνα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ γ και περιλαμβάνει ακόμη την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, την αυτοτελή φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων των αυτοαπασχολουμένων με συντελεστή 35% και των αγροτών με 6%.
Η κατάργηση όλων ή των περισσοτέρων φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τα προστατευόμενα τέκνα θα φέρει ακόμη περισσότερα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Στην περίπτωση που οι φοροαπαλλαγές καταργηθούν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2012, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους άνω των 500 εκατ. ευρώ εντός του 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα προβλέπει:
1. Κατάργηση των εκπτώσεων φόρου 10% δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαίτερα μαθήματα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές, χορηγίες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο. Εναλλακτικά εξετάζεται η πρόταση να διατηρηθούν οι εκπτώσεις για τα ιατρικά έξοδα, τα νοσήλια και τα ασφάλιστρα ζωής.
2. Φορολόγηση επιδομάτων και συντάξεων που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τις οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν. Θα καταργηθούν οι διατάξεις που προβλέπουν ότι απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος:
- Τα οικογενειακά επιδόματα που καταβάλλονται στις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.
- Η ισόβια σύνταξη που καταβάλλεται σε κάθε πολύτεκνη μητέρα.
- Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) που καταβάλλεται σε χαμηλοσυνταξιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
- Το επίδομα ανεργίας που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ, εφόσον το άθροισμα των εισοδημάτων του δικαιούχου του επιδόματος δεν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ ετησίως.
- Το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ, που λαμβάνουν οι οικογένειες έχουν παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής.
3. Κατάργηση εκπτώσεων χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.
4. Κατάργηση μειώσεων φόρου για εργαζόμενους σε παραμεθόριες περιοχές. Θα καταργηθούν οι πρόσθετες μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές. Συγκεκριμένα, θα καταργηθεί η πρόσθετη μείωση φόρου των 60 ευρώ για κάθε τέκνο, η οποία προβλέπεται για κάθε μισθωτό φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα και προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο σε παραμεθόριες περιοχές.
5. Κατάργηση ευνοϊκών καθεστώτων φορολογίας εισοδήματος σε μικρά νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.
Ειδικότερα θα καταργηθεί:
- Η εφαρμογή βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος αυξημένου κατά 50%, δηλαδή 7.500 ευρώ αντί 5.000 ευρώ, για τα φυσικά πρόσωπα που κατοικούν μόνιμα στα συγκεκριμένα νησιά.
- Η εφαρμογή συντελεστών φορολόγησης μειωμένων κατά 40% για τα κέρδη που προκύπτουν από δραστηριότητες ασκούμενες στα νησιά αυτά από νομικά πρόσωπα.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Ανάσα απ΄ τις σκοτούρες



Ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Βραδυνή»
 κ. Γ. Παπασωτηρίου με τη βουλευτή κ.
Όλγα Γεροβασίλη και τον πρόεδρο της
Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
 κ. Γ. Οικονόμου
 
Γράφει ο Μπάμπης Αρτινός


Λουκέτα, απολύσεις, ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, απανωτά φοροχαράτσια, ανασφάλεια, οικονομική δυσπραγία, κοινωνική αναταραχή, αγώνες, κούραση… χαλάρωση.
Όλα τα παραπάνω, εκτός του τελευταίου, μας τα… προσφέρουν ανενδοίαστα και ξεδιάντροπα τα τελευταία χρόνια πολιτικοί, τραπεζίτες, διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Τη χαλάρωση είχαμε την ευκαιρία να τη… γευτούμε χάρη στην ευγενική πρόσκληση του ζεύγους Ηλία Νάστου-ναυάρχου έ.α. και διαπρεπούς γιατρού-και Ρίτας Μυστακοπούλου, ιδρυτών του Αράχθειου Θεάτρου Σούπας Άρτας, για μια γαστριμαργική βραδιά, εκεί ψηλά στο Γαλάτσι Αθηνών, στη φιλόξενη ταβέρνα «Χαγιάτι» του καλού πατριώτη Νίκου Ζιώρη (Φανερωμένη). Και γευτήκαμε μετά βουλιμίας το μεζέ που ήρθε απευθείας απ΄ τα πατρώα Τζουμέρκα αφού ήταν καλομαγειρεμένος και νοστιμότατος. Μεζές τον οποίο «σβήσαμε», όπως λένε στη γλώσσα της μαγειρικής, με μπόλικο κρασί για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Και παραπήγαν κάτω, τολμώ να απολογηθώ, αφού η καλή συντροφιά, το λουκούλλειο δείπνο και το ποτό μας οδήγησαν σε πιο φωτεινά μονοπάτια, πέραν των σκοτεινών που σκιάζουν τη χώρα και τους κατοίκους της. Μονοπάτια γεμάτα ευχάριστες αναμνήσεις, όμορφα ανταμώματα, πανηγύρια, χαρές, ξεγνοιασιά. Όχι πως δεν συζητήσαμε και τα γενικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες και την ηπειρώτικη αποδημία ειδικότερα, αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος.


 Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ
 κ. Όλγα Γεροβασίλη, αριστερά,
με το ζεύγος Ηλία και Ρίτας Νάστου
   Στη χαρούμενη και ευχάριστη βραδιά συμμετείχαν και συνέβαλαν στη χαλάρωση πρωτίστως οι οικοδεσπότες, αγαπητοί Ρίτα και Ηλίας, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος και ο Α΄αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Βραδυνή» Γιώργος Παπασωτηρίου, ο γιατρός Ζαχαρίας Καψάλης, τα ζεύγη του διακεκριμένου μουσικού Σταύρου και Κατερίνας Καψάλη και του επιτυχημένου επιχειρηματία Γιάννη και Μάλαμας Μπάρμπα και, άντε, ας σημειώσω και την… αφεντομουτσουνάρα μου.
Ήταν μια υπέροχη βραδιά απ΄ αυτές που μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για ν΄ αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα. Κι επειδή οι Ηπειρώτες στα δύσκολα φαίνονται καλά είναι τέτοια ανταμώματα να επαναλαμβάνονται. Ανταμώματα που αποδεικνύουν πως η συνοχή και ο κοινωνικός ιστός των Ελλήνων δεν έχει ανεπιστρεπτί διαρραγεί και πως μπορεί να μας έκλεψαν τα πάντα, σχεδόν, όμως τα τραγούδια και το χαμόγελο δεν πρόκειται ποτέ να τους τα παραχωρήσουμε.

Καταργούνται 127 ΔΟΥ μέχρι το τέλος του 2012

Στην κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Μετά την κατάργησή τους θα παραμείνουν συνολικά στη χώρα 114 ΔΟΥ. Σ' αυτές θα ενσωματωθούν όσες καταργούνται.
Η Ειδική Επιτροπή Ενοποιήσεων ΔΟΥ ολοκλήρωσε το σχετικό πόρισμα και το παρουσίασε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη και όλων των γενικών διευθυντών που εμπλέκονται στο θέμα της ενοποίησης των ΔΟΥ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών έως τέλος του έτους:
- Στην Αττική καταργούνται 28 ΔΟΥ και θα παραμείνουν 41.
- Στη Θεσσαλονίκη καταργούνται 6 ΔΟΥ και θα παραμείνουν 11.
- Σε 13 νομούς παραμένουν από 2 ΔΟΥ στον κάθε έναν. Συνολικά, καταργούνται 35 ΔΟΥ στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ηρακλείου, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλης και Χαλκιδικής.
- Σε 36 νομούς παραμένει 1 ΔΟΥ. Δηλαδή καταργούνται συνολικά 58.
Σύμφωνα με το πόρισμα, οι ΔΟΥ που θα παραμείνουν εν λειτουργία επιλέχθηκαν με οικονομικά κριτήρια, όπως η φοροδοτική ικανότητα και ο αριθμός συναλλασσομένων.
Επιπλέον, με βάση τεχνικά κριτήρια, όπως η επάρκεια των κτιρίων και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, επιλέχθηκαν τα κτίρια τα οποία θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, ελήφθησαν υπόψη και κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, όπως η δυσκολία πρόσβασης, ο νησιωτικός και ορεινός χαρακτήρας, καθώς και οι ακριτικές- παραμεθόριες περιοχές, με σκοπό, όπου καταργούνται ΔΟΥ να δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τα γραφεία αυτά θα στεγαστούν στα υφιστάμενα κτίρια των ΟΤΑ ή των ΚΕΠ, με σκοπό τόσο την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ενιαίους χώρους, όσο και την επίτευξη συνεργιών μείωσης του συνολικού κόστους λειτουργίας τους.
Το όφελος από τις ενοποιήσεις των ΔΟΥ ανέρχεται σε 800.000 ευρώ ανά μήνα, ενώ, το αντίστοιχο κόστος θα ανέλθει σε 4.000.000 ευρώ και, συνεπώς, θα αποσβεστεί σε περίπου πέντε μήνες. Άρα, το συνολικό όφελος για το δημόσιο κατά τη διετία 2013- 2014 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 15.000.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο θα προβεί σε ενέργειες ένταξης των δαπανών αυτών στο ΕΣΠΑ, ώστε το κράτος να επιχορηγηθεί κατά 95% από την ΕΕ.
Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η βελτίωση της λειτουργίας των ΔΟΥ θα προκύψει από την ενοποίηση του διάσπαρτου προσωπικού των υφιστάμενων εφοριών.
Όπως διευκρινίζει, η πλειοψηφία των ΔΟΥ Β' Τάξης κατείχαν λιγότερους από 10 εργαζόμενους, ενώ, παράλληλα σε ΔΟΥ Α' Τάξης υπήρχαν τμήματα με έναν εργαζόμενο και τις καθιστούσε μη παραγωγικές.
Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, αναφέρει: «Αναδιαρθρώνεται ο χάρτης των ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα. Πλέον, θα έχουμε καλύτερη λειτουργία των ΔΟΥ, με περισσότερους ελέγχους, περισσότερα έσοδα και μικρότερο κόστος».

48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 17 και 18 Οκτωβρίου

Στις 17 και 18 Οκτωβρίου απεργούν οι γιατροί και συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων στις 17 Οκτωβρίου αλλά και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου.

Η ΟΕΝΓΕ, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, αποφάσισε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις από κοινού με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για "την αποτροπή ψήφισης των μέτρων της κυβέρνησης που θα διαλύσουν ολοσχερώς την ελληνική κοινωνία", όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμιά περικοπή στο Ιατρικό Μισθολόγιο, ασφαλή εφημέρευση Νοσοκομείων και ΚΥ και άμεση αποπληρωμή των εφημεριών, στελέχωση Νοσοκομείων και ΚΥ με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.