Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

«H Πέμπτη της Πολυφωνίας»: Αρχίζουν, από αύριο 11 Οκτωβρίου 2012 και για κάθε Πέμπτη, μαθήματα πολυφωνικού τραγουδιού στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, στην Πλάκα

Από αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, και κάθε Πέμπτη, έχουμε την ''ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ''.

Ξεκινούν τα σεμινάρια
 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ!
 στις 5 μμ, Διογένους 1, Αέρηδες, Πλάκα. τηλέφωνο για πληροφορίες, εγγραφές 210 3250198.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο προαναφερόμενο τηλέφωνο ή να επισκεφτεί τον χώρο.
Οι δάσκαλοι πάντως σας περιμένουν.
Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων μουσικών οργάνων και τραγουδιού του Σωματείου φίλων Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων ''Φοίβου Ανωγειανάκη''.
Οι εγγραφές στα μαθήματα συνεχίζονται!!!
Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της ελληνικής μουσικής παράδοσης!!!
Επισκεφτείτε για περισσότερες πληροφορίες το site:
 www.melmokemathimata.com
Δείτε σχετικό βίντεο:
http://youtu.be/-wIQ0eibm8g

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα

Συνελήφθη, σήμερα (10-10-2012) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Σενεγάλης, γιατί κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Βελγίου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος προμηθεύτηκε την πλαστή ταυτότητα, αντί του χρηματικού ποσού των πεντακοσίων εξήντα (560) ευρώ από περιοχή της Αττικής.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ένα μουσικολαογραφικό οδοιπορικό από το Ζάλογγο στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, που περνάει από την βουνήσια Αηδονιά, την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, ώρα 12:00 στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή του Γ. Μελίκη «Ο τόπος και το τραγούδι του»

Μουσικές, γνωστοί και άγνωστοι χοροί και τραγούδια, λαϊκά δρώμενα και εθνογραφικές δράσεις απ' όλη την Ελλάδα και το μείζονα ελληνισμό θα παρουσιαστούν στο νέο κύκλο της εκπομπής.

Η εκπομπή αναδεικνύει την Ελλάδα του σήμερα και του χθες, αναλλοίωτη μέσα στην ιστορική της διαδρομή, με τις αδαπάνητες δυνατότητές της να υπάρχει και να εντυπωσιάζει με εθνολογικές και λαογραφικές δράσεις, που ξεχωρίζουν στο χάρτη της βαλκανικής και ευρωπαϊκής κοινωνικής ανθρωπολογίας.
Την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι ξεκινάει ο νέος κύκλος της εκπομπής "Ο Τόπος και το Τραγούδι του" με το Γιώργη Μελίκη στην ΕΤ3.

Θέμα της εκπομπής: Αηδονιά Πρέβεζας - Ένα οδοιπορικό από το Ζάλογγο στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα.
Για πρώτη φορά και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, ο φακός της εκπομπής «Ο Τόπος και το Τραγούδι του» με το Γιώργη Μελίκη, καταγράφει μοιρολόγια στο νεκρομαντείο της Αχερουσίας λίμνης και στη μυθική Πύλη του Κάτω Κόσμου του Άδη.
Στη συνέχεια ο φακός της εκπομπής προβάλλει τις Πηγές του μυθικού Αχέροντα αλλά και την ζωή των σημερινών κατοίκων του χωριού Αηδονιά, τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς και τα τραγούδια τους.
Σκηνοθέτης: Μανώλης Ζανδές
Δημοσιογραφική Έρευνα: Γιώργης Μελίκης
Αρχισυνταξία: Στέλλα Κιοσόγλου
Παρουσιαστής: Γιώργης Μελίκης

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής:
http://youtu.be/T4pT2Ma8J80

Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών: 'Έναρξη χειμερινής περιόδου και Αγιασμός, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, στις 19:30 στα γραφεία του Συλλόγου και στη συνέχεια ηπειρώτικο ξεφάντωμα

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών εγκαινιάζει την νέα περίοδο δράσης της και σας καλεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, ώρα 19:30, στα γραφεία της, Μελπομένης και Αχαρνέων Ιππέων στις Αχαρνές, για το 1ο Ηπειρώτικο αντάμωμα της φετινής περιόδου.
Η συνάντηση αυτή περιλαμβάνει, Αγιασμό για την νέα χρονιά, παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων της Ένωσης και Ηπειρώτικο γνήσιο γλέντι και ατέλειωτο χορό, μέχρι πρωίας.
Στους παρευρισκόμενους θα παρασχεθούν ηπειρώτικο φαγητό και εδέσματα, από τις γυναίκες μέλη της Ένωσης και φυσικά γνήσιο ηπειρώτικο τσίπουρο παρασκευασμένο αποκλειστικά για την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, από μέλη της στα πατρώα εδάφη.
Να είστε όλοι εκεί και θα μείνετε σίγουρα ευχαριστημένοι.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κήρυξαν 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου


Νέα γενική απεργία αποφάσισαν κηρύξουν η  ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Πεδίον του Άρεως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων


Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του ΕΠΑ.Σ., στο τηλέφωνο: 2651092219.

Αλαλούμ με τις απογραφές για χιλιάδες συνταξιούχους ΙΚΑ

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με τις απογραφές συνταξιούχων του ΙΚΑ, η προθεσμία για τις οποίες έληξε την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα πολλοί είναι οι συνταξιούχοι που επισκέπτονται τα υποκαταστήματα το ΙΚΑ και ζητούν να απογραφούν.
Κι αυτό γιατί θεώρησαν ότι είχαν απογραφεί με την περυσινή απογραφή, αγνοώντας ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές διαδικασίες.
Περίπου 50.000 συνταξιούχοι για κύρια σύνταξη και 32.000 για επικουρική δεν είχαν απογραφεί, σύμφωνα με "Τα Νέα".
Πέρυσι είχε διαπιστωθεί πως 7.000 συντάξεις καταβάλλονταν σε ασφαλισμένους-φαντάσματα και ήδη έχει πιστοποιηθεί πως 3.500 συνταξιούχοι δεν ζουν.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, όσοι δεν απογράφηκαν δεν θα πάρουν τη σύνταξη στις 21 Οκτωβρίου. Ωστόσο θα μπορούν να απογράφονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος.
Η πρώτη καταβολή της σύνταξης μετά την απογραφή όσων καθυστέρησαν θα γίνει με τη χειρόγραφη διαδικασία και στη συνέχεια θα ενταχθούν στο μηχανογραφημένο σύστημα.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Η ΔΕΗ έβαλε «χαράτσι» και στους κοινόχρηστους χώρους

Με λάθη έρχεται το χαράτσι της ΔΕΗ καθώς παρά το γεγονός ότι οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν εξαιρεθεί ρητά από τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων, η ΔΕΗ τους συμπεριέλαβε κατά λάθος!

Σύμφωνα με τη εφημερίδα "Δημοκρατία", δεκάδες διαχειριστές που παρέλαβαν τον λογαριασμό της ΔΕΗ διαπίστωσαν ότι στη χρέωση για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος έχει συμπεριληφθεί και το χαράτσι, το οποίο υπολογίστηκε λανθασμένα πάνω στην κοινόχρηστη επιφάνεια της πολυκατοικίας!
Τα λάθη έχουν γίνει κατά την εκκαθάριση του φόρου και για τον λόγο αυτόν οι διαχειριστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν λάβουν τον λογαριασμό για το κοινόχρηστο ρεύμα.

Νέο γύρο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Θα εφαρμοστούν από το επόμενο σχολικό έτος.


Νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προετοιμάζει για το επόμενο σχολικό έτος το υπουργείο Παιδείας.
Οι συγχωνεύσεις που θα γίνουν πάντως εκτιμάται, όπως αναφέρουν "Τα Νέα", πως θα είναι πολύ μικρότερης έκτασης από τις περσινές, ενώ θα ιδρυθούν σχολεία σε περιοχές στις οποίες θα προκύψει ότι χρειάζονται.
Στόχος, κατά το υπουργείο Παιδείας, είναι ο εξορθολογισμός των υποδομών, η καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων, ενώ σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, το υπουργείο επιχειρεί να περιορίσει τα κενά που εμφανίζονται κάθε χρόνο στα σχολεία.
Προκειμένου να σχεδιαστεί ο νέος χάρτης της εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου ζήτησε από τους διευθυντές εκπαίδευσης να φροντίσουν ώστε μέχρι τις 19 Οκτωβρίου να καταθέσουν προτάσεις για συγχωνεύσεις, ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, καταργήσεις κ.λπ. σχολείων, τις οποίες θα περάσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Το taxisnet θα «μπλοκάρει» στη φορολογική δήλωση εάν δεν έχουν πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας

Τι θα πληρώσουν τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες ΙΧ


Στο taxisnet θα βγουν φέτος τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2013. Από τη νέα χρονιά, το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό θα είναι η απόδειξη πληρωμής.
Ωστόσο, παρότι οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν για ακόμη μία χρονιά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, το 2013, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη, θα... μπλοκάρεται η υποβολή της φορολογικής δήλωσης, καθώς όταν θα συμπληρώνει τον αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα, αυτόματα, θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.
Στην περίπτωση που το τέλος κυκλοφορίας δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα διπλασιαστεί.
Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.
Τι θα πληρώσουν τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες ΙΧ:
- από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
- από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
- από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
- από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε. 135 ευρώ
- από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε. 240 ευρώ
- από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
- από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
- από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
- από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
- από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1.100 ευρώ
- από 4001 κ.ε. και άνω 1.320 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στο Κανάλι Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος αλλοδαπός.


Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας δύο περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών που έλαβαν χώρα την 13-08-2012 στο Κανάλι Πρέβεζας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την εργαστηριακή εξέταση στοιχείων, δράστης είναι ένας 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος την 13-08-2012, διέρρηξε δύο εξοχικές κατοικίες στο Κανάλι Πρέβεζας και αφαίρεσε από αυτές δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -8.000- ευρώ.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Απεργούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές

Σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται την Τετάρτη  17 Οκτωβρίου 2012, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες στη διασταύρωση Δελβινακίου της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς

Συνελήφθη, (09-10-2012) τα ξημερώματα στη διασταύρωση Δελβινακίου της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 21 και 19 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Τον ΠΑΣ Γιάννενα θα φιλοξενήσει ο Α.Σ. Καλπακίου για την τρίτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών


Η ΕΠΣΗΠ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τρίτης φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Τα παιχνίδια τα παιχνίδια θα διεξαχθούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 15:30.
Αναλυτικά το πρόγραμμα: