Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

«Ο αγώνας του Ηπειρώτη κτηνοτρόφου είναι αγώνας όλων μας»

«Η απόφαση για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ έναντι του ευτελούς τιμήματος των 21 εκατ. ευρώ σε όμιλο ξένων επιχειρήσεων, είναι απαράδεκτη και σκανδαλώδης. Με την πράξη αυτή απειλείται η οικονομική και κοινωνική συνοχή της Ηπείρου, υπονομεύεται η οικονομική και κοινωνική συνοχή όλης της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας», σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για την ενότητα και την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Για τους παραπάνω λόγους η «Πρωτοβουλία» καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση του εκκαθαριστή , να ακυρώσει το διαγωνισμό και να εφαρμόσει το καταστατικό της Εταιρείας.

Καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν ενεργά, μαζικά και ενωτικά στο αυριανό (Τρίτη 9 Οκτωβρίου) Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο.

ΟΓΑ: Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων


Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν σε 418.279 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του πέμπτου διμήνου του 2012, από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Πρόκειται για το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα τρίτου παιδιού, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, την εφάπαξ παροχή και την ισόβια σύνταξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι πληρωμές θα καταβληθούν με πίστωση λογαριασμού τράπεζας ή των ΕΛΤΑ.

ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ: Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ύστερα από συμπλοκή

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για βαριά σωματική βλάβη.


Συνελήφθησαν, χθες (07-10-2012) το βράδυ στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, τέσσερις ημεδαποί, τρεις άνδρες (28, 30 και 71 ετών) και μία 63χρονη γυναίκα, για βαριά σωματική βλάβη.
Ειδικότερα, χθες (07-10-2012) το απόγευμα στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, ύστερα από λογομαχία για προσωπικές διαφορές, έλαβε χώρα συμπλοκή μεταξύ των τεσσάρων ημεδαπών, κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι έκαναν χρήση μαχαιριού, ξύλων και πετρών.
Κατά την συμπλοκή τραυματίστηκαν και οι τέσσερις ημεδαποί, τρεις από τους οποίους νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πωγωνίου για το Θέμα της Δωδώνης

Ανταπαντώντας στα δημοσιεύματα της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη ότι τα σοβαρά θέματα δεν λύνονται με δελτία τύπου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει και να συμβάλει με τις πράξεις αυτές στην επίλυση των θεμάτων.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου (της Δημοτικής Αρχής) ήταν παρών στη συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Δωδώνης.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου ( της Δημοτικής αρχής ) ήταν εκεί όταν συζητιόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της Δωδώνης.
Δεν έτυχε όμως να δούμε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης που μας καταγγέλλει.
Είναι πράγματι άξιο απορίας να εγκαλείται η Δημοτική Αρχή από την Αντιπολίτευση για το ότι συμφωνεί με τις καταστροφικές αποφάσεις όπως λέει του Αθηνοκεντρικού κράτους, όταν το θέμα συζητείται εκτενώς και γνωρίζει άριστα τις απόψεις του Δήμου.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως δεν θα βρει στην δική μας παράταξη άτομα που οδήγησαν την Δωδώνη και τις ενώσεις εκεί που έφτασαν. Θα ήταν όμως σκόπιμο να πράξει παρόμοια έρευνα στην δική τους παράταξη.
Τα σοβαρά θέματα θέλουν σοβαρούς χειρισμούς και θα πρέπει να εκλείψουν αυτή την ώρα προσπάθειες για μικροκομματικά οφέλη.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πωγωνίου είναι και θα είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες που η κοινωνία της Ηπείρου δίνει, ώστε να παραμείνει η Δωδώνη σε Ηπειρωτικά χέρια. Δεν θα μας βρει σύμφωνους καμία απόφαση που ως στόχο έχει τον αφανισμό των κτηνοτρόφων και τη διάλυση της Δωδώνης.
Καλούμε τους υπεύθυνους ( Α.Τ.Ε. και Κυβέρνηση) να πάρουν πίσω τις παράνομες αποφάσεις τους.

Δημοτική Αρχή Πωγωνίου

Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Δελτίο τύπου για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Δολιανά, 08-10-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελικά μάταια περιμέναμε θεσμικά την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πωγωνίου, όνειρο ήταν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Είναι ξεκάθαρη η επιλογή της ηγετικής ομάδας της πλειοψηφίας, να μην συμμετέχει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις , έχουν αποφασίσει απλά τον διαχειριστικό ρόλο τους , με την εσκεμμένη σιωπή τους επιβεβαιώνουν ότι λειτουργούν ως αμορτισέρ ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τις καταστροφικές αποφάσεις του Αθηνοκεντρικού κράτους.
Έχουν αποφασίσει με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.
Δεν δικαιολογείται, από το κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφικό Πωγώνι, με μεγάλη παράδοση σε αυτόν τον τομέα και με την επιτακτική ανάγκη στήριξής του με ουσιαστικές πολιτικές, να υπάρχει σιγή ασυρμάτου.
Εμείς,
• Δεν συνηγορούμε στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού
• Δεν συνηγορούμε στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής
• Δεν συνηγορούμε στην καταστροφή της τοπικής κτηνοτροφίας
• Δεν συνηγορούμε στην διάλυση της ΔΩΔΩΝΗΣ και της ζώνης Γάλακτος
• Θέλουμε μια ΔΩΔΩΝΗ επιστημονικά στελεχωμένη με ορθολογιστική διαχείριση αλλά και με κοινωνικό ρόλο
• Θέλουμε μια ΔΩΔΩΝΗ ανάχωμα στα καρτέλ γάλακτος
Πιστεύουμε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης και της ΑΤΕ,
ΟΔΗΓOYΝ ΣΤΗ ΔΙAΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΩΓΩΝΙΣΙΟΥΣ
ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.

ΣΟΚ από την λίστα των φοροφυγάδων

Αγρότης στην Ήπειρο, με εισοδήματα μόλις 496 ευρώ και κατάθεση στο εξωτερικό του ποσού των 12.587.184 ευρώ


Απίστευτες και όμως ελληνικές υποθέσεις φοροδιαφυγής προκύπτουν από την πρώτη διασταύρωση της λίστας των 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», από τη διασταύρωση των στοιχείων της λίστας μέσω του «εργαλείου» που προσφέρει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκύπτουν περιπτώσεις που «βγάζουν μάτι» ότι υποκρύπτεται φοροδιαφυγή.
Το περίεργο είναι ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι πιθανοί φοροφυγάδες της λίστας δεν ανήκουν μόνο στους συνήθεις υπόπτους (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, κοκ) αλλά επεκτείνονται και σε «ασυνήθιστες» κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως κηπουροί, αγρότες, λαχειοπώληδες, σουβλατζήδες, έμποροι, δημοσιογράφοι, ταξιτζήδες, εστιάτορες.

Έρχεται ο ΦΑΠ 2010 και 2011

Το μπαράζ των ειδοποιητηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.


Βαθιά το χέρι στην τσέπη και μάλιστα τρεις φορές θα βάλουν έως το τέλος του έτους οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να εξοφλήσουν τους απανωτούς φόρους για την ακίνητη ιδιοκτησία.
Το μπαράζ των ειδοποιητηρίων έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ από τις 15 Οκτωβρίου και μετά ξεκινά νέος γύρος.
Οι φόροι ακινήτων που καλούνται να εξοφλήσουν οι φορολογούμενοι είναι:
*ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το 2010. Η εκκαθάριση του συγκεκριμένου φόρου τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 30.000 ιδιοκτήτες πρόκειται να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου. Η εκκαθάριση θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο και το αφορολόγητο όριο του συγκεκριμένου φόρου είναι ατομικό 400.000 ευρώ αντικειμενική αξία. Από το συγκεκριμένο φόρο το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισπράξει περίπου 420 εκατ. ευρώ.
*αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εκκαθάριση των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011. Ο φόρος του 2011 θα «πιάσει» περισσότερους από 200.000 ιδιοκτήτες καθώς το αφορολόγητο όριο μειώθηκε από τις 400.000 στις 200.000 ευρώ ενώ αυξήθηκε και ο πρώτος συντελεστής πάνω από το αφορολόγητο όριο, από το 0,1% στο 0,2%. Αυτό σημαίνει ότι ενώ για το 2010 ένας φορολογούμενος με αντικειμενική αξία περιουσίας δεν πλήρωσε φόρο ακινήτων, για το 2011 θα πληρώσει 400 ευρώ!
*το χαράτσι στα ακίνητα. Η πρώτη από τις πέντε δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), όπως είναι η επίσημη ονομασία του, έχει ήδη ενσωματωθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που έλαβαν οι φορολογούμενοι.
Το χαράτσι θα πληρώνεται κάθε δίμηνο έως και τον Ιούνιο του 2013 προκειμένου να εισπραχθεί από το δημόσιο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Τόσα εκτιμάται ότι θα είναι τα έσοδα από το χαράτσι για το 2012. Πέρυσι εισπράχθηκαν περίπου 2,7 δισ. ευρώ και η μείωση των αναμενόμενων εισπράξεων φέτος οφείλεται στην ένταση της ύφεσης και το γεγονός ότι περισσότερα ακίνητα δεν είναι ηλεκτροδοτούμενα.
Να σημειωθεί ότι οι φόροι στα ακίνητα θα αποτελέσουν και τη μεγάλη πηγή εσόδων και για το 2013 και τα επόμενα χρόνια καθώς μέσω της επιβολής ενιαίου φόρου ακινήτων, την ένταξη σε αυτόν και των αγροτεμαχίων που δεν καλλιεργούνται και δεν ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τα σημερινά ήδη υψηλά επίπεδα.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα αποδείξεων

Να ξαναβάλει τις αποδείξεις στο φορολογικό «παιχνίδι”, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από το εισόδημα των φορολογούμενων να εκπίπτουν δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στην λίστα της φοροδιαφυγής.
Η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί το 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.
Επίσης στο μέτρο αυτό θα ενταχθούν οι λογαριασμοί που θα πληρώνουν σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να «ζεσταθεί» το κίνημα των αποδείξεων και οι φορολογούμενοι να ζητούν αποδείξεις από όσους επιτηδευματίες παρέχουν υπηρεσίες και από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων να υποχρεωθούν να δηλώνουν στην εφορία όσο το δυνατόν περισσότερα από όσα εισπράττουν και να αυξηθούν οι εισπράξεις του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του έτους θα είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Η εφορία όμως δεν θα αναγνωρίζει προς έκπτωση από το εισόδημα όλες τις αποδείξεις. Στην αρχή κάθε οικονομικού έτους και σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει ποιες αποδείξεις θα «μετράνε» και θα οδηγούν σε μείωση του φορολογητέου εισοδήματος.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Καταργούνται τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους

Tέλος για τα τεκμήρια διαβίωσης.
Έρχεται απ'το 2013 το περιουσιολόγιο.


Με την ενεργοποίηση του Περιουσιολογίου για όλους τους φορολογούμενους από το 2013, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να καταργήσει τα τεκμήρια για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Τα τεκμήρια θα διατηρηθούν και ενδεχομένως θα ενισχυθούν για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες και θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως δικλείδα ασφαλείας για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και των αδήλωτων εισοδημάτων.
«Με την εφαρμογή του Περιουσιολογίου στο οποίο θα περιέχονται όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων, τα τεκμήρια διαβίωσης δεν έχουν πλέον κανένα λόγο ύπαρξης» σημειώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Και προσθέτει ότι «όταν έχεις περιουσιολόγιο, μπορείς να συγκρίνεις εισοδήματα και περιουσία, οπότε δεν χρειάζεσαι τεκμήρια. Από τη στιγμή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενο δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τα τεκμήρια.».
Τα τεκμήρια διαβίωσης θα παραμείνουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους φορολογούμενους που ασκούν ατομική επιχείρηση. Στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να μάλιστα να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά για να «πιάνουν» όσους εμφανίζονται στην εφορία με πολύ χαμηλά εισοδήματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Σημειώνεται ότι με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τα ιδιωτικά σχολεία, το οικιακό προσωπικό η εφορία προσδιορίζει ένα «τεκμαρτό» εισόδημα. Το εισόδημα αυτό συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος και όποιο από τα δυο εισοδήματα είναι μεγαλύτερο, αυτό φορολογείται.
Στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι με τη θέσπιση του νέου τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών θα «φουντώσει» η φοροδιαφυγή.
Η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ και η εφαρμογή ενός φορολογικού συντελεστή 35% στο συνολικό καθαρό εισόδημα των επιτηδευματιών αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα την φορολογική τους επιβάρυνση. Όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών πολλοί για να μειώσουν τις φοροεπιβαρύνσεις, θα επιδιώξουν να περιορίσουν τα εισοδήματά τους είτε μη κόβοντας αποδείξεις είτε «φουσκώνοντας» τις επαγγελματικές δαπάνες που αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδά τους.
Για το λόγο αυτό τα τεκμήρια διαβίωσης θα αποτελούν μια από τις δικλείδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των αυτοαπασχολούμενων.
Το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει από το επόμενο έτος να θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα ελέγχου των εισοδημάτων και της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, μέσω της κατάρτισης του Περιουσιολογίου, ενός ηλεκτρονικού αρχείου στο οποίο θα περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου, καθώς επίσης και για όλες τις αποταμιεύσεις του, δηλαδή τις καταθέσεις και τις επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 9 Οκτωβρίου για τη «Δωδώνη»

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο την ανάκληση της απόφασης για πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», την ακύρωση του διαγωνισμού και την εφαρμογή του καταστατικού της Εταιρείας, αποφάσισαν το πρωί της Κυριακής οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου και οι κτηνοτρόφοι, καλώντας τις αρχές και τους φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Μετά την κατάληψη εν λειτουργία του εργοστασίου από το απόγευμα της Παρασκευής και την απόφαση για αυτοδιαχείριση, επόμενο βήμα είναι η οργάνωση πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη και τον εκπρόσωπο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα, να επισημαίνουν ότι αυτή την ημέρα δεν θα πρέπει να λειτουργήσει καμία υπηρεσία του Δημοσίου, της Περιφέρειας και των Δήμων της Ηπείρου, αλλά και να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, προκειμένου το μήνυμα να είναι ηχηρό και να φτάσει στα αυτιά της τρικομματικής κυβέρνησης.
Όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της Κυριακής, ΕΑΣ και κτηνοτρόφοι πιστεύουν πως το θέμα δεν έχει κλείσει με την ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας με την Strategic Initiatives, εκτιμώντας πως υπάρχουν περιθώρια για ανατροπή της σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε νομικό.

Επίδομα 1.000 ευρώ σε 5.000 οικογένειες αγροτών προαναγγέλλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής», επισημαίνει πως μετά την απόφασή του να μπει τέλος στις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζει, ενισχύσεις στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τα χρήματα θα επιστραφούν εκεί που ανήκουν.

«Τις επόμενες ημέρες», είπε, «θα συναντηθώ με αρμόδιους φορείς, όπως οι σύλλογοι πολυτέκνων, ώστε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να υλοποιήσουμε αυτή την απόφαση.
Το επίδομα αυτό θα μπορεί να είναι της τάξης των χιλίων ευρώ ετησίως για περίπου πέντε χιλιάδες οικογένειες, ανάλογα με τα έσοδα του ΕΛΓΑ κάθε χρόνο».
Επίσης, ανέφερε ότι μετά την εξισωτική και την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, η επόμενη μεγάλη ένεση ρευστότητας σε αγρότες και κτηνοτρόφους είναι η προκαταβολή του 50%, ήτοι 1,1 δισ. ευρώ, της ενιαίας ενίσχυσης, των αγροτικών επιδοτήσεων δηλαδή, εντός του μηνός Οκτωβρίου.