Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε κρεμασμένη στο φαρμακείο της

Νεκρή βρέθηκε, πριν από λίγο, μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στην οδό Βασιλειά Πύρρου, γνωστή φαρμακοποιός της Άρτας.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε με θηλιά στο λαιμό και παρότι επίσημα είναι ακόμη μη εξακριβωμένα τα αίτια του θανάτου της, η αυτοκτονία φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Συλλαλητήριο στὴν Κεντρικὴ Πλατεῖα Κονίτσης

Χαιρετισμὸς Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ.κ. ΑΝΔΡΕΟΥ κατὰ τὸ Συλλαλητήριο στὴν Κεντρικὴ Πλατεῖα Κονίτσης γιὰ νὰ μὴ καταργηθεῖ ἡ ΔΟΥ Κονίτσης.


"Ἐδῶ καὶ καιρό, ἔφτανε στὴν ἀκοή μας, ὅτι ὅπου νἆναι ἡ ΔΟΥ (Ἐφορία) τῆς Κονίτσης θὰ καταργηθῇ. Ἡ εἴδηση, στὴν ἀρχή, φάνηκε ἀπίστευτη. Ὅμως, ὅσο περνοῦσαν οἱ ἡμέρες, οἱ φῆμες ἐπύκνωναν. Ὥσπου, προχθές, οἱ φῆμες ἐπαληθεύθηκαν. Ἡ ΔΟΥ καταργεῖται.
Πρὶν ἀπὸ μερικὲς ἑβδομάδες ἔκανα σχετικὲς δηλώσεις. Ρωτοῦσα τοὺς καρεκλοκένταυρους τῶν ἁρμόδιων ὑπουργείων : πῶς ἕνας πολίτης, γιὰ παράδειγμα ἀπὸ τὴν Φούρκα, πῶς θὰ πάῃ στὰ Ἰωάννινα νὰ διεκπεραιώσῃ τὴν ὑπόθεσή του καὶ αὐθημερὸν νὰ ἐπιστρέψῃ στὸ χωριό του ;
Εἶναι σὰν νὰ μᾶς λέτε: μαζέψτε τα καὶ κατεβῆτε στὰ Ἰωάννινα. Ἀλλά ἔτσι, ἐτόνιζα στὶς δηλώσεις μου, «δολοφονεῖτε τὴν ἀκριτικὴ Ἑλλάδα». Μὴ θυσιάζετε γιὰ τὸ χρῆμα τὴν Ἐπαρχία μας, ποὺ εἶναι ποτισμένη μὲ πλῆθος αἷμα Ἑλληνικό καὶ ποὺ πολλὲς φορὲς ἔσωσε τὴν τιμὴ τῆς Ἑλλάδος καὶ τοῦ Ἔθνους.
Ἐσεῖς, ρωτάω λοιπόν, Ἐσὺ λαὲ τοῦ Θεοῦ, ἐσεῖς τὰ νειᾶτα, ποὺ εἶστε ἠ χαρὰ τοῦ σήμερα καὶ ἡ ἐλπίδα τοῦ αὔριο, ἐσεῖς θέλετε τὸν θάνατο τῆς ἀκριτικῆς μας Ἐπαρχίας ; Θέλετε νὰ ἐρημώσουν τὰ χωριά μας ; Ἀφοῦ δὲν τὸ θέλετε, πρέπει νὰ ἀγωνισθῆτε τὸν καλὸν ἀγῶνα γιὰ τὴν σωτηρία τῆς Κόνιτσας. Ἄν δὲν ἀγωνισθοῦμε ὅλοι μαζί , σᾶς τὸ λέω ξεκάθαρα : Σήμερα καταργεῖται ἡ ΔΟΥ, αὔριο τὸ Δασαρχεῖο, μεθαύριο τὸ Τάγμα, παραμεθαύριο ἡ Βιβλιοθήκη, ὁπότε, μὲ τὴν μέθοδο τοῦ σαλαμιοῦ, στὸ τέλος δὲν θὰ μείνῃ τίποτε.
Ἀλλὰ ὄχι. Αὐτὸ δὲν θὰ τὸ ἐπιτρέψουμε νὰ γίνῃ. Δηλαδή, δὲν θὰ τὸ ἐπιτρέψετε σεῖς, ὁ ἐκλεκτὸς λαὸς τῆς ἀκριτικῆς μας Ἐπαρχίας, μὲ πρωτοπόρα τὰ νειᾶτα. Ἡ φωνή μας, «ὡς φωνὴ ὑδάτων πολλῶν» θὰ ταρακουνήσῃ τὰ λιμνάζοντα νερὰ τῆς κεντρικῆς ἐξουσίας. Ἀλλὰ θὰ φθάσῃ - καὶ νὰ εἶστε βέβαιοι γι’ αὐτό - καὶ στ’ αὐτιὰ κάποιων στὴν Εὐρώπη, ποὺ θέλουν νὰ λέγονται μεγάλοι, ἀλλὰ στὴν πραγματικότητα εἶναι μικροὶ καὶ ἀνάξιοι. Γιατί, ἐνῷ οἱ πατέρες τους ἐρήμαξαν καὶ ἔκαψαν τὴν Ἑλλάδα, καὶ ἄνοιξαν μυριάδες τὰφους καὶ λεηλάτησαν τὸν ἐθνικό μας πλοῦτο, αὐτοὶ πιέζουν τὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν μεταχειρίζονται σὰν φτωχὸ συγγενῆ, πρὸς αἰώνιο αἶσχος τοῦ δυτικοῦ κόσμου. Λοιπόν : Νὰ βροντοφωνάξουμε ἄλλη μιὰ φορὰ :
- Ὄχι, στὸ κλείσιμο τῆς ΔΟΥ Κονίτσης.
-Ὄχι στὴν ἐρήμωση τῆς ἀκρτικῆς μας Ἐπαρχίας.
- Ζήτω ἡ Ἑλλάδα μας, ὁ λαός μας καὶ τὰ νειᾶτα".

Ὁ Θεὸς νὰ σᾶς εὐλογῇ.
† Ὁ Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ
ΠΗΓΗ: http://youthimdpk.blogspot.gr/2012/09/blog-post_27.html

«Πόρτα» εξόδου για 15.000 υπαλλήλους του Δημοσίου

Στο «σκληρό» πακέτο μέτρων, το οποίο συζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί, περιλαμβάνονται και 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα μέσω του μοντέλου της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, 3.000 υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα αλλά και 12.000 οι οποίοι έπειτα από αξιολόγηση δεν κρίθηκαν ικανοί, θα αποχωρήσουν από το δημόσιο τομέα έπειτα από διάστημα ενός έτους κατά τη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού τους.

Αγροτικοί συνεταιρισμοί και νέα επιχειρηματικότητα

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αδυνατούσαν διαχρονικά να απαλλαγούν από τον χαρακτηρισμό τους ως μία «αναγκαστική πληγή» για την οικονομία που στήριζε όμως την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Δυστυχώς, η αδυναμία τους να οργανωθούν και να λειτουργήσουν σαν αυτόνομες σύγχρονες παραγωγικές εταιρείες έχει οδηγήσει τις περισσότερες από αυτές στη διάλυση, τις δε υπόλοιπες σε καθεστώς προβληματικής λειτουργίας με τη συνεχή στήριξη της Αγροτικής Τράπεζας και κατ' επέκταση του Έλληνα φορολογούμενου.

Οι λόγοι, για τους οποίους ένας θεσμός που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη στην ευρωζώνη έχει αποτύχει στη χώρα μας, είναι λίγο πολύ γνωστοί. Δεν θα έπρεπε όμως η διαχρονική αυτή αποτυχία του συστήματος στην καθοδήγηση και έλεγχο των συνεταιρισμών να οδηγήσει σε νέα λάθη. Τη στιγμή δε που η αγροτική οικονομία πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης. Υπό το παραπάνω πρίσμα, η ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» θα έπρεπε να αποτελέσει το πρώτο «πείραμα» επανεκκίνησης της υγιούς συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η πρόταση εξαγοράς από την κοινοπραξία των ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας κατατέθηκε στην Αγροτική Τράπεζα σε συνεργασία με νέα υγιή ιδιωτικά επιχειρηματικά κεφάλαια.

«Ψαλίδι» 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ

Τελικά ούτε καν οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ θα αποφύγουν το «ψαλίδισμα» των συντάξεων τους, καθώς το βασικό σενάριο του οικονομικού επιτελείου επί του οποίου θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, προβλέπει μείωση τους κατά 30 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι προσγειώνονται στα 330 ευρώ από 360 ευρώ σήμερα.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ γλιτώνουν τα δώρα τους, κάτι που δεν ισχύει για τους υπόλοιπους συνταξιούχους όλων των Ταμείων και τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Φως» στην άκρη του τούνελ για τον αυτοκινητόδρομο Ε65-Ξεμπλοκάρει το πολύπαθο τμήμα Καλαμπάκα - Εγνατία Οδός

Απαραίτητη προϋπόθεση, η ομαλή χρηματοδότηση
Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης–Κοινοπραξιών

«Χαραμάδα φωτός» για τον οδικό άξονα Ε65, που θα συνδέσει την Θεσσαλία με την Ήπειρο, φάνηκε μετά την ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της αίτησης Συλλόγων να μην γίνει το τμήμα Καλαμπάκα – Εγνατία Οδός, μήκους 37 χιλιομέτρων, που αφορά άμεσα την Ήπειρο.
Το ΣτΕ έκρινε ως αβάσιμη την αίτηση για ακύρωση των εργασιών, που ζητούσαν κυνηγετικοί, ιππικοί και πολιτιστικοί Σύλλογοι των Γρεβενών, που υποστήριζαν, ότι η κατασκευή και λειτουργία του συγκεκριμένου οδικού άξονα θα έθετε σε κίνδυνο τον πληθυσμό της καφέ αρκούδας και των άλλων θηλαστικών της περιοχής.
Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση, για να έχει μέλλον η παραπάνω απόφαση, είναι να «ξεμπλοκάρουν» και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κυβέρνησης και παραχωρησιούχων για τους μεγάλους οδικούς άξονες, οι εργασίες στους οποίους έχουν «παγώσει» από το Νοέμβριο του 2010 και τώρα βρίσκονται σε… τεντωμένο σχοινί, με τον Ε65 να έχει χαρακτηριστεί ως η πιο δύσκολη περίπτωση, από τους άλλους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 60ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης

Σήμερα (27-09-2012) το πρωί στο 60ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 77χρονης ημεδαπής συνοδηγού του οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Σπουδαία εμφάνιση και πρόκριση στην τρίτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών για τον Α.Σ. Καλπακίου

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο η ομάδα του Α.Σ. Καλπακίου επικράτησε 2 - 0 της αξιόμαχης Αμπελιάς και πέρασε στην τρίτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Η ομάδα του Α.Σ. Καλπακίου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, επιζητώντας το γκολ το οποίο ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου, όταν ο Κώστας Ντρεβένης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 68' ο Αναγνωστόπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Αμπελιά-Καλπάκι: 0 - 2
Μουσιωτίτσα-Πανζαγορισιακός: 4 - 0
Θύελλα Ελεούσας-Πίνδος Κόνιτσας: 1 - 2
Ασβεστοχώρι-Προοδευτική Περάματος: 1 - 4
Λογγάδες-Κρύα: 0 - 2
Κουτσελιό-Ηλιόκαλη: 3 - 1
Μαβίλης-Θύελλα Κατσικά: 0 - 4
Καρυές-Περίβλεπτος: 2 - 4
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΣ Κάστρου: 3 - 1
Αμπελόκηποι-Λαψίστα 1-1 (κανονικός αγώνας και παράταση), 5-4 πέναλτι.

Φιλιππιάδα: ΣΟΚ-Οχιά μέσα σε σχολείο στον Ζηρό!

Σκηνές πανικού επικράτησαν ανάμεσα στους μικρούς μαθητές της Β' τάξης του Δημοτικού σχολείου στον Ζηρό,την περασμένη Τρίτη, όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος αντιλήφθηκαν έναν απρόσκλητο επισκέπτη να κόβεi  βόλτες μέσα στην τάξη!

Οι φωνές του μαθητή που είδε πρώτος το φίδι να κινείται κάτω από τα θρανία τους, σήμαναν συναγερμό στους δασκάλους και τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Μόλις είδε το ερπετό να βρίσκεται κουλουριασμένο, άρπαξε ό,τι βρήκε μπροστά του και το σκότωσε πριν επιτεθεί σε κάποιον.
Όπως διαπιστώθηκε, το φίδι ήταν μια οχιά, η οποία απομακρύνθηκε από τον χώρο. Όμως, το περιστατικό προκάλεσε την ανησυχία των εκπαιδευτικών και των γονέων των μαθητών, που ζήτησαν να ερευνηθεί εξονυχιστικά ο χώρος γύρω από το σχολείο, μήπως και υπάρχει φωλιά ερπετών και κινδυνεύσουν τα παιδιά.
Να σημειωθεί επίσης πως είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες στο ίδιο σχολικό κτίριο, καθώς και προ δύο ημερών του συγκεκριμένου περιστατικού είχαμε και την εμφάνιση και ενός άλλου παρόμοιου φιδιού εκείνη την φορά όμως στον προαύλιο χώρο και συγκεκριμένα στο γήπεδο του σχολείου όπου οι μαθητές έκαναν την γυμναστική τους.

ΠΗΓΗ: http://agiorgitikanews.weebly.com

Γραπτές εξετάσεις για 640.000 δημόσιους υπάλληλους

Σύμφωνα με τον «Αδέσμευτο Τύπο», γραπτές εξετάσεις θα δώσουν μέχρι την άνοιξη του 2013 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι γράψουν καλά θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ όσοι αποτύχουν θα «τιμωρηθούν» με μετάταξη και συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

Όσοι αποτύχουν θα μετακινηθούν από τις υπηρεσίες που απασχολούνται σε δήμους, αποκεντρωμένες διευθύνσεις και οργανισμούς και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη σε προσωπικό χαμηλής εκπαιδευτικής στάθμης.
Έτσι στα υπουργεία θα παραμένουν μόνο όσοι «αριστεύσουν» ή πάρουν «λίαν καλώς», καθώς στόχος είναι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κράτος να έχουν υψηλή εκπαίδευση και ικανότητα χειρισμού των θεμάτων που τους ανατίθενται.
Στη βαθμολογία θα υπολογισθούν και τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν όπως σπουδές, εμπειρία, ξένες γλώσσες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κομβικό σημείο θα είναι η σύνταξη νέων οργανογραμμάτων που θα προβλέπουν περικοπές θέσεων προσωπικού, κατάργηση μονάδων και καταρτισμό λιστών με το πλεονάζον προσωπικό.
Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων που αφορούν γενικότερες γνώσεις, πχ για τα βασικά όργανα άσκησης εκτελεστικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την ικανότητα λύσης απλών μαθηματικών τύπων, την ιστορία, την γεωγραφία και τον πολιτισμό του τόπου.

''Γιορτή τσίπουρου'' από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, ώρα 20:00 στην πλατεία, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι

Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου από άλλες περιοχές της Αττικής, αλλά και δημότες του Δήμου Φυλής, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.


Τα μέλη του Διοικητικού Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου μπροστά από το ''καζάνι''
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, που διαβιώνουν στην ύπαιθρο, κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
Στις μέρες μας, το τσίπουρο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό των ποτών από το εξωτερικό, παραμένει σταθερή αξία, εξαιτίας του φυσικού τρόπου παρασκευής του, που το απαλλάσσει από τις ανθυγιεινές προσμίξεις. Χάρη στην προσήλωσή των Ηπειρωτών στην παράδοση του τόπου τους, αποτελεί σήμερα, απαραίτητο συνοδευτικό των ορεκτικών στο τραπέζι.
Για τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, η μυσταγωγία της παρασκευής του τσίπουρου βοηθάει στην διάδοση της παράδοσης και συσπειρώνει τα μέλη του. Τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ή να θυμηθούν τις συνήθειες των γονέων και των παππούδων τους. Με τον τρόπο αυτό μυούνται στην παράδοση και νέοι άνθρωποι, χωρίς , κατ' ανάγκη να έχουν Ηπειρώτικη καταγωγή.
Γι' αυτό άλλωστε, ο Πρόεδρος Νίκος Μάλαμος και τα μέλη του ΔΣ δεν υπολογίζουν τον προσωπικό τους χρόνο για την επιτυχία του δρώμενου. Τον διαθέτουν απλόχερα για να προσφέρουν στους συντοπίτες τους αλλά και στην Τοπική Κοινωνία. Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν αεικίνητοι και υπήρξαν εξαιρετικοί οικοδεσπότες.
Αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν αντάξιοι της πατροπαράδοτης Ηπειρώτικης φιλοξενίας και κέρδισαν την αναγνώριση των προσκεκλημένων οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον αύλειο χώρο που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Παναγίας Γρηγορούσας.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας χόρεψαν με την παραδοσιακή Ηπειρώτικη Ορχήστρα και γεύτηκαν το τσίπουρο, που κύλισε σταγόνα - σταγόνα στα ποτήρια από τον παραδοσιακό αποστακτήρα.
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ηπειρώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, στις 20.00' το βράδυ, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι.
Όσοι θα παρευρεθούν, θα διασκεδάσουν με την Ηπειρώτικη μουσική κομπανία του Ναπολέοντα Δάμου στο κλαρίνο και τον Λευτέρη Κωνσταντίνου στο τραγούδι. Θα χορέψουν όλοι, μετά την χορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου του Συλλόγου και των χορευτικών γειτονικών Ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων.
Και επειδή το τσίπουρο δεν πίνεται ξεροσφύρι θα προσφερθούν εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες, που θα παρασκευάσουν, θα ζυμώσουν και θα φουρνίσουν και ψήσουν οι γυναίκες του Συλλόγου.

Η λίστα με τα 30 μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

Χωρίς κανένα χρονικό περιθώριο πλέον οι τρεις αρχηγοί στις 10:30 συναντώνται για να πουν το τελικό ναι ώστε να ψηφιστούν τα μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για τη χορήγηση της δόσης έγκαιρα και πριν κηρύξει η χώρα στάση πληρωμών.

Οι απολύσεις αποφεύχθηκαν και πάλι στο Δημόσιο, όχι όμως η διαθεσιμότητα στην οποία βαδίζουν πλέον 15.000 υπάλληλοι.
Μεγάλες περικοπές έρχονται στις συντάξεις με κλιμακωτές μειώσεις από τα 1.000 ευρώ και πάνω, ενώ όλα δείχνουν ότι δεν θα μείνουν αλώβητες οι συντάξεις του ΟΓΑ που μάλλον θα μειωθούν κατά 30 ευρώ.
Τέλος μπαίνει στην 13η και 14η κύρια και επικουρική σύνταξη στο Δημόσιο, ενώ φαίνεται πως θα παραμείνουν στο ΟΓΑ
Τέλος όμως και ο 13ος και ο 14ος μισθός στον Δημόσιο τομέα, μια απώλεια δηλαδή της τάξης των 1.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο.
Παράλληλα μειώνεται το εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία, ενώ θα υπάρξει και εισφορά σε όσους συνταξιούχους έλαβαν το βοήθημα βγαίνοντας σε σύνταξη μετά το '95.
Τα όρια συνταξιοδότησης από τον επόμενο χρόνο πάνε στα 67 έτη και παράλληλα αυξάνονται σε 20 από 15 και τα έτη για την έξοδο σε σύνταξη.
Παράλληλα και με τη μείωση κατά 12% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια που θα ισχύσουν στο σύνολό τους θα υπάρξει και αντίστοιχη μείωση των συντάξεων σε αυτές τις κατηγορίες, ενώ οι ένστολοι συνταξιούχοι θα δουν και άλλη μείωση λόγω της κατάργησης της αυτόματης μισθολογικής προαγωγής.
Μέσα σε όλα αυτά αυξάνεται και το όριο ηλικίας για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ στα 64 έτη από τα 60 που είναι σήμερα.
Σε ότι αφορά στα σώματα ασφαλείας και το στρατό καταργείται η αυτόματη μισθολογική προαγωγή.
Στις ΔΕΚΟ εφαρμόζεται πλέον το ενιαίο μισθολόγιο.
Σε ότι αφορά τους άνεργους όλα δείχνουν ότι καταργούνται τα εποχικά επιδόματα και τα ειδικά επιδόματα.
Μειώνονται επίσης στο μισό τα επιδόματα που παίρνουν τμηματάρχες και διευθυντές στο Δημόσιο.
Μεγάλη εξοικονόμηση περιμένει το υπουργείο από λουκέτα και συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών, αλλά και από συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και τμήματα αυτών.
Παράλληλα και για να εξοικονομηθούν περίπου 65 εκατομμύρια θα επιβληθούν δίδακτρα σε όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Οι φοιτητές πλέον θα επιβαρύνονται και με μέρος των εξόδων για τα βιβλία, ενώ στον χώρο της
Παιδείας αναμένονται και αυξήσεις στα ωράρια των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης ώστε να περιοριστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών.
Τέλος στο χώρο της υγείας αναμένεται δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν και οι εισφορές υγείας για τους ασφαλισμένους τους ΟΓΑ.

ΠΗΓΗ: www.Newsit.gr