Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αποθέωση της ερυθρόλευκης αποστολής

Την λατρεία 200 και πλέον οπαδών τους γνώρισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού λίγο μετά την άφιξη της αποστολής στην πόλη των Ιωαννίνων.

Με συνθήματα και τραγούδια έγινε η θερμή υποδοχή της αποστολής του Ολυμπιακού στα Ιωάννινα.
Διακόσιοι και πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της ομάδας την περίμεναν υπομονετικά στο αεροδρόμιο για να αποθεώσουν τους παίκτες με συνθήματα και τραγούδια.
Ο κόσμος έδειξε την μεγάλη του αγάπη προς τους παίκτες και τον Λεονάρντο Ζαρντίμ ενώ ορισμένοι αγκάλιασαν μέλη της αποστολής. Ακούστηκε ο ύμνος του Ολυμπιακού και συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού.
Επίσης οι οπαδοί ζήτησαν νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και με την Σάλκε. Έξω από το αεροδρόμιο υπήρχαν πανό από την Λευκάδα, τα Γιάννινα, την Αρτα, την Πρέβεζα, καθώς και από άλλες περιοχές.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

14 Σεπτεμβρίου 1844: Η εμφύλιος σύρραξη και η μάχη της Πρέβεζας, εν αναμονή της αποχώρησης των Γερμανών κατακτητών

Με τον όρο Μάχη της Πρέβεζας, ή Η εμφύλια μάχη της Πρέβεζας ορίζεται η ένοπλη Εμφύλια σύρραξη που έγινε τον Σεπτέμβριο 1944 μεταξύ ανταρτικών δυνάμεων του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ που είχε διάρκεια 12 ημέρες. Η Μάχη της Πρέβεζας ακολούθησε την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και έκλεισε με την ανακοίνωση της Συμφωνίας της Καζέρτας [1].
Η Πρέβεζα εν αναμονή της αποχώρησης των Γερμανών
1944 μΧ, Σεπτέμβριος ΄09: Πριν αναχωρήσουν οι Γερμανοί από την Πρέβεζα, η γύρω περιοχή ήταν ήδη πλήρης ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, οι οποίοι περίμεναν να εισέλθουν στην πόλη. Ο ΕΛΑΣ ήταν ήδη στη Βόνιτσα όπου κατέφθασε από το Μοναστηράκι ενώ ο ΕΔΕΣ στα ορεινά της Πρέβεζας. Ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ Αναστάσιος Παππάς γράφει [2] στο βιβλίο του «Η Βιογραφία ενός αγωνιστή» ότι «…στις 9 Σεπτεμβρίου 1944 αποφασίστηκε η απόβαση του 24ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στην Πρέβεζα… Στις 12 τη νύχτα δύο βάρκες - πριάρια μας πήραν από το Ακτιο και μας αποβίβασαν στην Κυανή Ακτή, κοντά στο σημερινό κολυμβητήριο… Ο Σταύρος Κοριτσίδης μού είπε ότι οι Γερμανοί βρίσκονται στο Φρούριο του Αγίου Ανδρέα…». Ο καπετάνιος του ΕΛΑΝ Στ. Τσουμάνης, γράφει σε βιβλίο του «Ο 2ος λόχος πού αποβιβάσαμε, είχε σαφή εντολή να μη σταθεί λεπτό στην πόλη και να βαδίσει προς Παργινόσκαλα, για να προλάβει ενδεχόμενη αποβίβαση Γερμανών ή μελών του ΕΔΕΣ». Ο Μιχάλης Ντούσιας του ΕΛΑΣ γράφει στο βιβλίο του [3] «…Μικτή επιτροπή από οργανώσεις της Πρέβεζας, ήρθε στον Κάβο Παναγιάς στο Ακτιο, και μας έκανε έκκληση να ΜΗΝ επιχειρήσουμε κύκλωση των Γερμανών, γιατί τα αντίποινα εναντίον του άμαχου πληθυσμού θα ήταν σκληρά…». Ετσι και έγινε. Οι Γερμανοί αποχωρούν ανενόχλητοι, με κατεύθυνση τη Νικόπολη με οχήματα και πεζοί, αφήνοντας ως …ενθύμιο τα πρώτα Γερμανικά ποδήλατα και μοτοσικλέτες στην Πρέβεζα. [4], [5].

Αλλάζει το ωράριο σε τράπεζες-καταστήματα

Πιέσεις από Τρόικα


Την αποδέσμευση των ωρών λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των τραπεζών από το ωράριο εργασίας των εργαζομένων χωρίς, ωστόσο, να θιγούν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα προβλέπει το εναλλακτικό σχέδιο που βάζει η τρόικα στο τραπέζι μετά τις γνωστές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις. Τα δικαιώματα που «διασώζονται» είναι το 40ωρο και το ρεπό για όποιον απασχολείται σε εξαήμερη βάση (όπως ήδη ισχύει σε δεκάδες άλλους κλάδους όπου εφαρμόζεται η εξαήμερη απασχόληση με ή χωρίς προσαύξηση 30%).
Το θέμα επανέφερε χθες το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της αναζήτησης μέτρων για την άρση «στρεβλώσεων» που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την καλύτερη λειτουργία της αγοράς (Επιτροπή Ανταγωνισμού, κανόνες ρύθμισης και μεταφορών προϊόντων, διανομή μη επιτρεπόμενων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ κ.ά.).

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης διοργανώνει Ηπειρώτικο πανηγύρι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 20:00

Διπλό θα πληρώσουν το τέλος κυκλοφορίας 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων

Στην "τσιμπίδα" της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν πιαστεί 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα συμπεριλάβει το τέλος (προσαυξημένο με το πρόστιμο) στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος των συγκεκριμένων φορολογούμενων.
Για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες που έχουν παραλάβει το εκκαθαριστικό και δεν έχουν καταβάλει το τέλος κυκλοφορίας, θα αποσταλεί ειδοποιητήριο για την καταβολή του.
Υπενθυμίζεται, ότι η εκπρόθεσμη καταβολή συνεπάγεται τον διπλασιασμό του τέλους κυκλοφορίας.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού

Συνελήφθη χθες (13-09-2012) το μεσημέρι, στο Πέτα Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 52χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Νόμου Περί Ραδιοσταθμών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 52χρονος, είχε εγκαταστήσει στην οικία του και λειτουργούσε παράνομα ραδιοφωνικό σταθμό.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως απαραίτητα για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού, τα κάτωθι ηλεκτρονικά μηχανήματα:
μία μονάδα ταλαντωτή/διαμορφωτή ραδιοφωνικού σήματος.
μία μονάδα μέτρησης στάσιμων κυμάτων και ισχύος.
μία μονάδα – φίλτρο αρμονικών σημάτων.
μία μονάδα μίξης ηχητικού σήματος.
τρεις μονάδες αναπαραγωγής και επεξεργασίας ήχου.
σύστημα ακτινοβολίας ραδιοφωνικού σήματος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Επιστροφή φόρου μόνο μετά από συμψηφισμό!

Η εφορία θα συμψηφίζει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς το δημόσιο.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη, σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής φόρου προς τους φορολογούμενους από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση, στους φορολογούμενους που δικαιούνται επιστροφή φόρου μεγαλύτερη των 1.500 ευρώ, το εκκαθαριστικό σημείωμα δεν θα περιλαμβάνει ειδοποίηση για την είσπραξη του πόσου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια εφορία.
Ειδικά για τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει τη δήλωση φόρου εισοδήματος ηλεκτρονικά, θα αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα σχετική σημείωση για την υποχρέωση προσκόμισης της δήλωσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών.
Για τους φορολογούμενους χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη και με επιστροφή φόρου μικρότερη των 1.500 ευρώ, στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα παραλάβουν θα υπάρχει ενσωματωμένη ειδοποίηση για την είσπραξη του φόρου εισοδήματος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Online σύνδεση ταμειακών μηχανών με την Εφορία

"Μπλόκο" στη διαφυγή του ΦΠΑ


Επαναφέρει το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα TAXISnet το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
Όλες οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών θα διασυνδεθούν με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται, ύστερα από συναλλαγές με μετρητά, να καταγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλονται αυτόματα στη ΓΓΠΣ.
Με τη διασύνδεση στο TAXISnet, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο.

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Έπιασαν τον Αλβανό ''δράκο'' της Τεργέστης-Τον έψαχναν για 14 χρόνια!

O Αλβανός βιαστής και σωματέμπορος αιφνιδιάστηκε από την επιχείρηση της αστυνομίας!

Η σύλληψή του, έγινε αργά χθες το βράδυ (13-09-2012), στην Κακαβιά Ιωαννίνων από αστυνομικούς, κατόπιν εντολής προσωρινής σύλληψης του εισαγγελέα εφετών της πόλης.
Σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Ιταλίας, για παράβαση άρθρων του Ιταλικού ποινικού κώδικα περί αλλοδαπών, εκμετάλλευση, εκπόρνευση και βιασμό, πράξεις που έλαβαν χώρα τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 1998 στην Τεργέστη και στην Μπολόνια Ιταλίας.

ΠΗΓΗ: www.Newsit.gr

Δ΄ αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 15/16 Σεπτεμβρίου, με γηπεδούχο τον Α.Σ. Καλπακίου - Επικίνδυνη έξοδος την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ – Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Π.Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Μ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τέρταρτης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως εξήγγειλαν την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ' εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι «όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων».

Επιτέλους και μια πρωτιά!!!

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ, όσον αφορά τους νέους 15-24 ετών, καταγράφονται στην Ελλάδα, με ποσοστό που αγγίζει το 53,8% και την Ισπανία (52,9%), όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία σε αυτή την ηλικιακή ομάδα έχει αυξηθεί κατά 50% από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, επισημαίνει η σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, η ανεργία των νέων στην Ευρώπη αυξήθηκε από έναν μέσο όρο 15% τον Φεβρουάριο του 2008, σε 22,5% τον Ιούλιο του 2012. Μάλιστα πάνω από το 30% των άνεργων νέων στην Ένωση ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο.
Στην έκθεση της Επιτροπής ζητείται να καταστούν η απασχόληση των νέων, η κοινωνική ένταξη, η υγεία και η ευημερία των νέων, βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νεολαία.
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η ΕΕ και τα κράτη- μέλη πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την υποστήριξη των νέων, οι οποίοι υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Μουχλιασμένη προπαγάνδα... και συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ

Τα ΜΜΕ των καπιταλιστών κόπτονται για τον «902»!!!

Η ειρωνεία είναι καταφανής, γιατί καταφανής είναι και η προσπάθεια ορισμένων δημοσιογράφων και αστικών ΜΜΕ να παραστήσουν ότι δήθεν «στενοχωριούνται» για την παύση λειτουργίας του τηλεοπτικού «902», αξιοποιώντας ταυτόχρονα αυτό το γεγονός, που από μόνο του δυσχεραίνει την προπαγανδιστική δυνατότητα του ΚΚΕ, για να χτυπήσουν το ίδιο το Κόμμα.

Όπως ο ΣΚΑΪ προχτές, έτσι χτες το ηλεκτρονικό «Βήμα» και ο Γιώργος Μαλούχος αναρωτιούνται: «Αν αύριο η κυβέρνηση επιχειρήσει μια αντίστοιχη κίνηση λ.χ. σε κάποιο από τα κρατικά κανάλια ή τα ραδιόφωνα, ή σε άλλους φορείς του δημοσίου, το ΚΚΕ θα θυμηθεί ότι ήταν ο πρώτος διδάξας ή "θα μπει μπροστά";».
Αν ο Γ. Μαλούχος ανησυχεί, μπορούμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι το ΚΚΕ παραμένει μπροστάρης των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων και των ανέργων και είναι το μόνο Κόμμα που παλεύει για την εξάλειψη της ανεργίας με την εξάλειψη του καπιταλισμού, που όσο υπάρχει θα τη θρέφει. Και ταυτόχρονα έχει πολλές φορές εκφράσει τη θέση του για την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας των κρατικών ΜΜΕ, που τα ανταγωνίζονται τα αστικά ιδιωτικά ΜΜΕ, υπηρέτης των οποίων είναι ο Γ. Μαλούχος. Το ΚΚΕ παλεύει γενικά κατά της
αντιλαϊκής πολιτικής που ο Γ. Μαλούχος και το «Βήμα» στηρίζουν με νύχια και με δόντια. Έχει επαναληφθεί η λαθροχειρία και από άλλους. Μόνο που ο «902» δεν είναι επιχείρηση, δεν ανήκει σε κάποιον επιχειρηματικό όμιλο, όπως είναι ο ΔΟΛ, αλλά αποτελεί προπαγανδιστικό μέσο του ΚΚΕ. Και ως τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει, όπως τα άλλα κανάλια, έσοδα από τις «άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες» των ιδιοκτητών του. Το μοναδικό κέρδος του ΚΚΕ από τη λειτουργία της τηλεόρασης του «902» είναι η τηλεοπτική προβολή των θέσεών του, που τα αστικά ΜΜΕ θάβουν, διαστρεβλώνουν ή συκοφαντούν. Κι όμως, ο Γ. Μαλούχος βάζει στο ίδιο τσουβάλι τις απολύσεις που επιφέρει η παύση λειτουργίας του σταθμού με τις απολύσεις και τις δραματικές περικοπές μισθών που γίνονται χάριν της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων, για να μεγαλώσει το κέρδος του επιχειρηματία. Δεν είδαμε να λέει λέξη για τους απολυμένους από το συγκρότημα Λαμπράκη...
Αντίστοιχα, στη χτεσινή εφημερίδα «Ελλάδα αύριο», ο Γιώργος Πενταράκης, ο οποίος για μερικά χρόνια τρεφόταν από τον «902», χρεώνει στο ΚΚΕ ότι πήγαινε τον τηλεοπτικό «902» για «κλείσιμο» από την ίδρυσή του! Και αυτό γιατί ο «902», που ως τηλεόραση του ΚΚΕ προπαγάνδιζε τις θέσεις του και πρόβαλλε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όταν τα άλλα ΜΜΕ τα συκοφαντούσαν, κατά τον συντάκτη ήταν «κομματικός μονόλογος, αποκλεισμός κάθε διαφορετικής άποψης και μια ομάδα πολυάριθμων κομισάριων που ήλεγχε τα κείμενα, για να μην αλλοιωθεί η "κομματική γραμμή"»!
Ο Γ. Πενταράκης επιδίδεται σε μια επιχείρηση διαχωρισμού βάσης - καθοδήγησης, αναφερόμενος στον «902» ως «μέσο προπαγάνδας» όχι του ΚΚΕ αλλά... «της ηγετικής του ομάδας» και τις αναγκαστικές περικοπές στον «902» ως «εκκαθαρίσεις» της «ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ». Και για κερασάκι, ο συντάκτης δηλώνει «σεβασμό» στον «κόσμο του ΚΚΕ», αλλά «για την ηγετική ομάδα δεν αξίζουν, ωστόσο, δάκρυα»...
Γνωστά και σάπια τερτίπια μιας δημοσιογραφίας που βρίσκεται στην υπηρεσία της συκοφάντησης του ΚΚΕ και των προπαγανδιστικών του μέσων, της υπονόμευσης της διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ, ενώ εκείνοι προπαγανδίζουν ότι μπορεί στον καπιταλισμό να μηδενιστεί η ανεργία, όπως κάνουν, π.χ., το «Έθνος» και η «Ελλάδα αύριο», που χλευάζουν τη θέση του ΚΚΕ και κάνουν γαργάρα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των ανέργων που μόνο το ΚΚΕ προτείνει.
Παριστάνουν τους υπερασπιστές των ανέργων εκείνοι που βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της πολιτικής που προκαλεί στρατιές ανέργων και μισοεργαζομένων.
Να χαίρονται τα έργα τους.

Ριζοσπάστης