Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς μπορεί κανείς να αποφύγει την «παγίδα» των τεκμηρίων

Με την επίκληση εισοδημάτων παρελθόντων ετών, οι πολίτες μπορούν να αποφύγουν την «παγίδα» των τεκμηρίων, αρκεί, όμως, τα εισοδήματα αυτά να έχουν αποδεδειγμένα φορολογηθεί ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

Τη δυνατότητα αυτή των φορολογουμένων, υπενθυμίζει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας, με σχετική εγκύκλιό του, σε ερώτημα ενδιαφερόμενου.
Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου, το δικαίωμα στον φορολογούμενο να επικαλείται «ανάλωση κεφαλαίου» παρελθόντων ετών, παρέχει η φορολογική νομοθεσία και καθορίζεται ως εξής:
-Για εισοδήματα που αποκτώνται ή δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιούνται από την 1-1-2010 και μετά, η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων καλύπτεται ή περιορίζεται μεταξύ άλλων, με «ανάλωση κεφαλαίου» προηγούμενων ετών, το οποίο αποδεδειγμένα έχει φορολογηθεί ή νόμιμα έχει απαλλαγεί από τον φόρο.
-Για τον προσδιορισμό του «κεφαλαίου» κάθε έτους, αθροίζονται τα πραγματικά εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί ή νόμιμα απαλλαγεί από τον φόρο, τα χρηματικά ποσά που έχουν αποκτηθεί αλλά δεν θεωρούνται εισόδημα, τα χρηματικά ποσά που προέρχονται από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, από την εισαγωγή χρηματικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, από δάνεια, δωρεές, γονικές παροχές κ.λπ., καθώς και οποιοδήποτε άλλο ποσό, το οποίο αποδεδειγμένα έχει εισπραχθεί. Από το άθροισμα όλων αυτών των ποσών εισοδημάτων και εσόδων, αφαιρούνται οι αντικειμενικές δαπάνες ή τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ, σκάφη, πισίνες, υπηρετικό προσωπικό και δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, καθώς, επίσης, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, για δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών και για την αποπληρωμή δανείων. Το ποσό που απομένει μετά την αφαίρεση των παραπάνω δαπανών, είναι το «μη αναλωθέν κεφάλαιο» που μπορεί να επικαλεστεί ο φορολογούμενος.
Με τις ισχύουσες διατάξεις, δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός για την κάλυψη των τεκμηρίων με «ανάλωση κεφαλαίου». Συνεπώς, για την κάλυψη τεκμηρίων μπορεί να γίνει επίκληση «ανάλωσης κεφαλαίου» οσονδήποτε προηγούμενων ετών (δηλαδή 5, 10, 20, 25 ή ακόμη και 30 ετών), εφόσον βέβαια είναι δυνατό να διασταυρωθούν οι σχετικοί ισχυρισμοί του φορολογουμένου με τα στοιχεία που τηρούνται στις εφορίες.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ: Διοργανώνει παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογείων σας προσκαλεί στο παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου, στις 9:00 μ.μ..
Ελάτε να διασκεδάσουμε με το κλαρίνο του Ν. Φιλιππίδη και το τραγούδι του Γ. Παπακώστα και της Αρετής Κετιμέ.

Το Γιαννιώτικο Φεστιβάλ Φωτομετρία στο Athens House of Photography

Διάρκεια έκθεσης 13/9/2012-21/10/2012
Δελτίο Τύπου
Εγκαίνια ομαδικής Έκθεσης «Σύνορα»
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012, 20:00

Το Athens House of Photography ανοίγει την καινούρια καλλιτεχνική σεζόν με την ομαδική έκθεση των 25 βραβευμένων φωτογραφιών από τον πανελλήνιο διαγωνισμό του "Photometria Festival 2012". Στα πλαίσια συνεργασίας με όλους του αξιόλογους φωτογραφικούς φορείς ανά την Ελλάδα, το AHoP έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής εκθέσεων με την Photometria, και ήδη τον Μάιο του 2012 η Photometria φιλοξένησε την έκθεση του Γιάννη Δήμου «Αλβανία» στα Γιάννενα. Τώρα το κοινό στην Αθήνα θα έχει την δυνατότητα να δει την ομαδική έκθεση «Σύνορα», η οποία δημιουργήθηκε κατόπιν διαγωνισμού την άνοιξη του 2012.
«Σύνορα», μια λέξη που έχει ταυτιστεί με την οροθετική γραμμή που προσδιορίζει τα όρια μεταξύ των λαών. Στη φετινή διοργάνωση ορίσαμε θέμα με συμβολικές διαστάσεις. Φωτογράφοι καλούνται σε μια δημιουργική σύνθεση αποτύπωσης με σκοπό, όχι μόνο να καταδείξει το ιδιαίτερο ενός πολιτισμού, μιας κοινωνίας, μιας χώρας, αλλά και οτιδήποτε ενώνει ή μπορεί να ενώσει. Όρια που θέτουμε στην καθημερινότητα μας, ηθικά, υπαρξιακά, κοινωνικά κ.α. Σύνορα που υπάρχουν δίπλα μας, μέσα μας, στις γειτονιές, στις χώρες, σημεία πολιτισμού δίχως όρια, κοινούς χώρους έκφρασης και επικοινωνίας.
Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους:
Αndre Bakker (Φωτογράφος-Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φωτομετρία)
Κωστής Εμμανουηλίδης (Φωτογράφος)
Φώντας Μπίτσικας (Καθηγητής Πλαστικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Χρήστος Ζήνας (Φωτογράφος)
Φωτεινή Παπαχατζή (Φωτογράφος)
Τα ονόματα των δημιουργών των 25 καλύτερων φωτογραφιών που διακρίθηκαν είναι τα εξής:
1. Χρήστος Δημητρίου ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
2. Θεόδωρος Ρίγος 1o ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ "Age and Disability"
3. Γιάννης Βάκρινος 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ " Crossing borders"
4. Δημήτρης Ντάρας 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ "Μαθητευόμενη στη φειδώ της λήθης"
5. Απόστολος Στράντζαλης
6. Λεωνίδας Μπακόλας
7. Διαμάντης Θέμος
8. Γιώργος Παράς
9. Τάσος Χίος
10. Πηνελόπη Χριστοδουλίδη
11. Αχιλλέας Φίλιος
12. Βαγγέλης Γιωτόπουλος
13. Βασίλης Ντόβας
14. Ελένη Μαχαίρα
15. Σάκης Δαζάνης
16. Νίκος Παπαδάκος
17. Ιωάννης Στεφανίδης
18. Μαρία Καππάτου
19. Σπύρος Ζερβουδάκης
20. Χάρης Παναγιωτακόπουλος
21. Σταύρος Σταματίου
22. Γιώργος Γιαννόπουλος
23. Βασίλης Πρωτόπαππας
24. Αλέξανδρος Δάλκος
25. Γρηγόρης Δάλλης
Το Photometria Festival είναι μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις». Διοργανώνεται για 4η χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων και πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να ψηφίζουν όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας. Όραμά μας είναι το Photometria Festival να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης, καθώς και καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ της Ελλάδας και άλλων χωρών. Ευελπιστούμε το Photometria Festival να είναι ένας τόπος δια-πολιτιστικής συνάντησης, μεταφέροντας αντιλήψεις, παραδόσεις, κοσμοθεωρίες, και εκφραστικά μέσα από όλα τα σημεία του πλανήτη. Με αφοσίωση στο εγχείρημα και ευχόμενοι την καθιέρωση του, οι διοργανωτές θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών να λάβουν μέρος στο πεδίο της έκφρασης. Προσδοκία μας είναι να αποτελέσει το Photometria Festival μία πολιτιστική ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα.
Διάρκεια έκθεσης 13/9/2012-21/10/2012
Οι ώρες λειτουργίας της γκαλερί:
Δευτέρα - Τρίτη: Κλειστά
Τετάρτη - Παρασκευή: 16:00 - 20:00
Σαββάτο - Κυριακή: 12:00 - 18:00

Το εισιτήριο εισόδου (εκτός εγκαινίων) είναι 5 ευρώ, δωρεάν για μέλη, ανέργους, μαθητές, φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-5228696 και 6972 209171
http://www.phototheatron.com
http://photometria.gr/

Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ανατολής: Από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, ξεκινάνε οι εγγραφές για τα παιδικά τμήματα Judo, για τις περιοχές Παρακαλάμου και Καλπακίου


Από τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, ξεκινάνε οι εγγραφές, στον «Πανηπειρωτικό Αθλητικό Σύλλογο Ανατολής» για τα παιδικά τμήματα Τζούντο, για τις περιοχές Παρακαλάμου και Καλπακίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6972209625 (Οδυσσέας Νάτσης)

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ανακοίνωση Προγράμματος Μελισσοκομίας από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου 2012




Δελτίο Τύπου
2ος Κύκλος Αγροτικών Σεμιναρίων
BIOMATIKO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Από 17 Σεπτεμβρίου 2012 έως 21 Σεπτεμβρίου 2012
Ώρα: 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

Στον Αμμμότοπο Άρτας, από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Αθήνας, δροσερό μουσικοχορευτικό πολυθέαμα με θέμα το νερό

Θεσμός οι πολιτισμικές εκδηλώσεις στον Αμμότοπο Άρτας

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού
Φωτογραφίες: Κώστας Μπατσής

Σε θεσμό εξελίσσονται οι ποιοτικές εκδηλώσεις Τέχνης και Πολιτισμού που διεξάγονται κάθε καλοκαίρι στον Αμμότοπο Άρτας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν πέρυσι με πρωτοβουλία της διοίκησης της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Άρτας με τη διοργάνωση της «Γιορτής των Πηγαδιών» και επαναλήφθηκαν φέτος με το μουσικοχορευτικό και θεατρικό πολυθέαμα «Το νερό στο ηπειρώτικο τραγούδι». Η εκδήλωση αυτή συναντήθηκε στον πανέμορφο και δροσερό χώρο εκδηλώσεων του Αμμότοπου «Πανόραμα» με τις «Ηπειρώτικες Όχθες» της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, συνδιοργανώτριας της μαγευτικής εκδήλωσης, προσφέρονάς μας ένα πλούσιο χορωδιακό, χορευτικό, μουσικό πολυθέαμα αφιερωμένο αποκλειστικά στο νερό και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή, τον τόπο, τα δημοτικά μας τραγούδια.
Το πολύτιμο νεράκι που απλόχερα μας προίκισε η φύση πλουτίζοντάς μας με έξι ποταμούς, δεκάδες παραποτάμους, εκατοντάδες χείμαρρους, πανέμορφες λίμνες. Αυτόν τον πλούτο «τίμησαν» οι Αμμοτοπίτες, συμπαραστεκούμενοι και από τους κατοίκους όμορων χωριών και συνοικισμών, διοργανώνοντας μια ποιοτική εκδήλωση που τα είχε όλα: καλή οργάνωση, άριστη υποδοχή και φιλοξενία, τραγούδι, χορό, συμμετοχή, σύμπνοια, προσφορά, εθελοντισμό, κέφι, φαγητό, γλέντι. Μα πάνω απ΄ όλα είχε πολλά παιδιά, νιές και νιούς, η ξεχωριστή παρουσία των οποίων έδωσε δροσερή πνοή, ελπίδα και προοπτική για αυθεντική συνέχιση της παράδοσης στην περιοχή, την Ήπειρο γενικότερα.

Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Πανεπιστημίου - Τζουμερκιωτών

Με επιτυχία στέφθηκε η λειτουργία του 1ου Θερινού Σχολείου στο Δασικό Χωριό Καταρράκτη Άρτας

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

Πρωτόγνωρη επιτυχία πέραν των προσδοκιών, ακόμη και των διοργανωτών, γνώρισε το διεξαχθέν στο Δασικό Χωριό «Κέδρος», στον Καταρράκτη Άρτας, 1ο Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων και Νοτιο-Ανατολικής Πίνδου, που είχε ως θέμα τη μελέτη της ιστορίας, του πολιτισμού και της οικολογίας της περιοχής.
Αν και τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν αργότερα, μετά από λεπτομερή μελέτη και αξιολόγηση του υλικού που συγκεντρώθηκε, οι πρώτες εκτιμήσεις μαρτυρούν πως ο στόχος που ετέθη επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό. Στόχος ο οποίος είχε να κάνει με τη συγκέντρωση στοιχείων του μακραίωνου πολιτισμού των Τζουμέρκων και να φέρει στην επιφάνεια πλευρές του κοινωνικού βίου των ορεσίβιων κατοίκων της περιοχής, τη γλώσσα, την ιστορική μνήμη και τη σημερινή πραγματικότητα όπως τη συγκροτούν και τη διαμορφώνων όσοι ζουν σ΄ αυτήν.
Η ιδέα της λειτουργίας του θερινού σχολείου Τζουμέρκων και Ν.Α. Πίνδου γεννήθηκε από τον καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υιοθετήθηκε από το πνευματικό ίδρυμα και την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.) και πραγματοποιήθηκε χάρη στην οικονομική και ηθική συνδρομής της Περιφέρειας Ηπείρου, της Π.Ε. Άρτας και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Έλαβε χώρα από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν αφιλοκερδώς 18 διδάσκοντες και 24 φοιτητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ερασιτέχνες λαογράφοι, επιστήμονες και συλλογείς λαογραφικού υλικού, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για τον τόπο.
Επί πέντε μέρες διδάσκοντες και φοιτητές , καθ΄ έδρας ή από τα θρανία και περιοδεύοντας στα γύρω χωριά συγκέντρωσαν ανέκδοτο και άγνωστο αρχειακό υλικό σχετικό με την τοπική ιστορία, τα γλωσσικά ιδιώματα και τον πλούσιο λαϊκό πολιτισμό των Τζουμέρκων. Η παρουσία τους δε λειτούργησε ως γέφυρα μεταξύ Πανεπιστημίου και κατοίκων, κάτι που ήταν μέσα στις επιδιώξεις του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Θεσσαλίας και της Ι.Λ.Ε.Τ., αγγίζοντας πέραν από την επιστημονική προσέγγιση και αυτή της ανθρώπινης πλευράς. Και όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Αυδίκος, «… η παρουσία τους λειτούργησε σαν τον ήχο της πέτρας που σπάει τη σιωπή».
Η εμπειρία που απέκτησαν από το όλο εγχείρημα διοργανωτές, διδάξαντες και φοιτήσαντες στο πρωτόγνωρο θερινό σχολείο και από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν σίγουρα πλούτισαν τις γνώσεις τους για την περιοχή. Η επιστημονική επεξεργασία του πολύτιμου υλικού που αποκόμισαν θα φέρει στο φως άγνωστες πτυχές από τη πολύχρονη παρουσία των Τζουμερκιωτών στην περιοχή, που ανάγεται από την εποχή του χαλκού έως τις μέρες μας.
Στη σημασία, τους σκοπούς και τα συμπεράσματα που συνήψαν από το θερινό σχολείο επισήμανε ο πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Τ. κ. Κώστας Μαργώνης στην αποχεραιτιστήρια ομιλία του, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Για μας, την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων, όσα ειπώθηκαν από τους φοιτητές που πήραν μέρος στην επιτόπια έρευνα, αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση. Θεωρούμε ότι πετύχαμε περισσότερα από όσα περιμέναμε. Το 1ο Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων και Ν.Α. Πίνδου έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των Τζουμερκιωτών και των Ηπειρωτών, αν κρίνω από τη δημοσιότητα που πήρε. Τα οφέλη είναι πολλά: γνώση της μεθοδολογίας, η επιτόπια έρευνα και η ανθρώπινη επαφή. Αν και δεν είναι η ώρα της αποτίμησης του επιστημονικού έργου, κάτι που θα γίνει αργότερα, έχουμε την πεποίθηση ότι έγιναν σοβαρά και σημαντικά βήματα στη μελέτη του πολιτισμού των Τζουμερκιωτών. Πιστεύουμε ότι οι νέοι ερευνητές, με τη βοήθεια των έμπειρων δασκάλων τους, θα σκύψουν με αγάπη και ενθουσιασμό στον τοπικό πολιτισμό».
Από πλευρά μας δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τόσο τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου και της Ι.Λ.Ε.Τ., όσο και τον πανεπιστημιακό και άξιο τέκνο της Ηπείρου, της Πρέβεζας και του Συρράκου κ. Β. Αυδίκο, εμπνευστή του όλου εγχειρήματος, καθώς επίσης τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθά, τους συμμετέχοντες καθηγητές και φοιτητές, όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος και βεβαίως το δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρ. Χασιάκο.

Στη Μυρσίνη Πρέβεζας, Iερά Πανήγυρις του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 πανηγυρίζει μετά πάσης Θρησκευτικής Λαμπρότητος και Μεγαλοπρεπείας ο Ιερός Ναός Γέννεσης της Υπεραγίας Θεοτόκου, Μυρσίνης Πρέβεζας.

Το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αγίου Πνεύματος Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας.
Θα θεωρήσουμε τιμήν μας την παρουσία σας, στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Ιερού Ημών Ναού.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Μυρσίνης Πρέβεζας.

Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας: «Αντάμωμα Ηπειρωτών Γλυφάδας» το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στην πλατεία Μακεδονίας του Δήμου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος» σας προσκαλεί στην ετήσια εκδήλωση «Αντάμωμα Ηπειρωτών Γλυφάδας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στην πλατεία Μακεδονίας του Δήμου.

Η φετινή μας εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ξενιτειά που τόσο καλά γνώρισαν και γνωρίζουν οι Ηπειρώτες.
Ελάτε λοιπόν, όλοι οι ξενιτεμένοι να ανταμώσουμε και να γλεντήσουμε με την παραδοσιακή ορχήστρα του Ναπολέοντα Δάμου.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Ζιάκας Γρηγόρης      Παπαγεωργίου Βασίλης

Γ΄ αγωνιστική την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, με γηπεδούχους τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά και την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Επικίνδυνη έξοδος για τον Α.Σ. Καλπακίου

*ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ – Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

*ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ

*ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τους μισθούς των κληρικών

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία της μισθοδοσίας των κληρικών, των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου, παρουσιάζοντας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «τα πραγματικά δεδομένα».
Το υπουργείο ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, πίνακες με τις αποδοχές των κληρικών ανάλογα με την εκπαίδευσή τους (απόφοιτοι δημοτικού, λυκείου, ανώτερων σχολών) και με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.

Ταυτόχρονα δίνεται στη δημοσιότητα η μισθοδοσία του Αρχιεπισκόπου, που ανέρχεται στα 2.213 ευρώ (καθαρές αποδοχές) τον μήνα και ενός Μητροπολίτη με 30 χρόνια προϋπηρεσίας με 1.750 ευρώ μηνιαίως.

ΚΑΝΑΛΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό

Συνελήφθη χθες (05-09-2012) το απόγευμα στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για βιασμό σε βάρος 20χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Γερμανίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης, τα ξημερώματα της 21-08-2012 στην παραλία στο Μονολίθι Πρέβεζας, ο 34χρονος με την άσκηση σωματικής βίας, την εξανάγκασε σε συνουσία μαζί του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.