Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Το Βασιλικό Πωγωνίου, ανάμεσα στα φτωχότερα χωριά της χώρας

Μέσα στις περιοχές της Ελλάδας με το χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα βρίσκεται και το Βασιλικό Πωγωνίου, σύμφωνα με τον πίνακα τον οποίο δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Αποκαλυπτικός για το ποιοι πληρώνουν το «μάρμαρο» στην χώρα μας, είναι ο «χάρτης» των εισοδηματικών «ρετιρέ» και «υπογείων», τον οποίο δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας στοιχεία για το πού διαμένουν οι «έχοντες και κατέχοντες», με βάση το φορολογητέο εισόδημά τους και τον Ταχυδρομικό Κώδικα του τόπου κατοικίας τους.
Το ποσό που αναφέρεται στους πίνακες δεν αφορά το δηλωθέν αλλά το συνολικό φορολογητέο, όπως αυτό διαμορφώνεται μαζί με τα τεκμήρια και λοιπά πληροφοριακά στοιχεία της εφορίας.
Συνολικά 94.300 νοικοκυριά που εμφανίζανε εισόδημα το 2011 άνω των 40.000 ευρώ συγκεντρώνονται σε 35 περιοχές της χώρας.
Στον αντίποδα, σε τουλάχιστον 44 περιοχές της χώρας οι κάτοικοι έμειναν το 2011 ουσιαστικά αφορολόγητοι, καθώς το μέσο ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα ήταν κάτω από 12.000 ευρώ.

Πιο κάτω ακολουθεί απόσπασμα του πίνακα:

Χαμηλώνουν τα επιτόκια στις καταθέσεις και τα δάνεια

Πέφτουν τα επιτόκια σε δάνεια αλλά και καταθέσεις.


Μέχρι το τέλος του χρόνου, τα επιτόκια της τάξης του 5%, του 6% και 7% που προσφέρονται στις καταθέσεις προθεσμίας, θα αποτελούν μακρινό παρελθόν.
Τα τραπεζικά στελέχη περιμένουν ραγδαία αποκλιμάκωση στα επίπεδα του 3% ίσως και χαμηλότερα.
Ενώ πτωτική θα είναι και η πορεία στα επιτόκια δανείων. Χθες το επιτόκιο euribor τριμήνου -με το οποίο είναι συνδεδεμένα τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν μετά το 2004- διαμορφώθηκε στο 0,27% που είναι και από τα ιστορικά χαμηλά, και το βασικό επιτόκιο τους ευρώ βρίσκεται στο 0,75%, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω μείωση του στο 0,5%.
Σε ότι αφορά τις καταθέσεις προθεσμίας τα τραπεζικά στελέχη σημειώνουν πως τα επιτόκια της τάξης του 5%- 6% που προσφέρονται στις 12μηνες προθεσμιακές ακόμα και για μικροποσά, δεν θα ξεπερνούν το 2,8% με 3%.
Και ταυτόχρονα θα καταργηθούν και τα προνόμια που είχαν οι καταθέτες, να μπορούν δηλαδή να προχωρήσουν στην ανάληψη μέρους ή όλης της κατάθεσης τους –ανεξαρτήτως της διάρκειας της- κάθε μήνα χωρίς ποινή.
Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και οι συγχωνεύσεις στον κλάδο, που θα δημιουργήσουν ισχυρότερα σχήματα, όπως και η σταδιακή -και σταθερή- εισροή καταθέσεων, που είχαν αποσυρθεί, και πάλι στις τράπεζες, θα σημάνουν το τέλος των υψηλών επιτοκίων.
Ευνοημένοι θα είναι όσοι προλάβουν να «κλειδώσουν» τις καταθέσεις τους για διάστημα 6 ή 12 μηνών με τα σημερινά υψηλά επιτόκια.
Την ίδια ώρα πτωτική είναι η πορεία και στα επιτόκια -του ευρώ και του euribor-με τα οποία είναι συνδεδεμένα τα στεγαστικά κυρίως δάνεια.
Το βασικό επιτόκιο του ευρώ διαμορφώνεται στο 0,75% και του euribor τριμήνου στο 0,27%. Για παράδειγμα το βασικό επιτόκιο του ευρώ πριν από 4 χρόνια -το καλοκαίρι του 2008- ήταν στο 4,25% και το euribor τριμήνου στο 4,4%.
Ευνοημένοι είναι σήμερα -με την προϋπόθεση ότι έχουν εισόδημα να αποπληρώσουν τα δάνεια τους- όσοι δανειολήπτες έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια την «χρυσή εποχή» του 2002-2004 όταν τα περιθώρια κέρδους ήταν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα από 0,75 έως 1,5 μονάδες.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

«Βουτιά» ως 60% του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις

Βουτιά μέχρι και 60% σε σχέση με πέρυσι σημείωσε η αγοραστική κίνηση την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, σύμφωνα με τον απολογισμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα μετά από έρευνα που έκανε το Ινστιτούτο Εμπορίου Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ σε 113 πόλεις της χώρας ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων μειώθηκε κατά 1,1 δις. ευρώ υποχωρώντας στα 4,4 δις. ευρώ. Σε ποσοστό η μείωση του τζίρου ήταν 20,1%, ενώ αν γίνει σύγκριση και σε σχέση με το 2010 τότε η απώλεια του κύκλου εργασιών είναι της τάξης των 2,52 δις. ευρώ, ήτοι 36,4%.
Από την έρευνα του ΙΝ.ΕΜ.Υ. προκύπτει ό,τι η μέση μείωση της αγοραστικής κίνησης ήταν 28,19%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης που αγγίζουν το 60% καταγράφηκαν στη Λιβαδειά, τη Σπερχειάδα, την Έδεσσα, το Αμύνταιο, την Κάρυστο και τη Χαλκιδική, ενώ κατά 50% μειώθηκε η κίνηση στην Αθήνα, την Κυπαρισσία, τα Γρεβενά κ.α.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οι μειωμένοι τζίροι των καταστημάτων προκαλούν τρόμο και απόγνωση τόσο στο καταναλωτικό κοινό όσο και στον εμπορικό κόσμο, καθώς η καταρρέουσα ψυχολογία που διαμορφώνεται έχει σαν αποτέλεσμα την καλλιέργεια μίας τάσης παραίτησης και άρνησης, από την στιγμή που δεν παρατηρείται κανένα σημάδι ανάκαμψης της αγοράς παρόλα τα κίνητρα που παρέχονται από τις εμπορικές επιχειρήσεις, με τις μελλοντικές προβλέψεις να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες όσον αφορά την ύφεση και τα λουκέτα στην αγορά.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή από βιβλιοπωλείο

Συνελήφθησαν, χθες (03-09-2012) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 24 και 32 ετών, κατηγορούμενες για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο δράστιδες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, μία τσάντα από βιβλιοπωλείο, 50χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παράνομα από το Σάββατο άνοιξε το παζάρι Ελεούσας!

Θα έπρεπε να ξεκινήσει κανονικά σήμερα…
Οι κίνδυνοι για Ι.Χ. και πεζούς είναι μεγάλοι

Μπορεί επίσημα το παζάρι που γίνεται στην Ελεούσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας, να ανοίγει τις πύλες του σήμερα, Τρίτη, όμως αυτό λειτουργεί παράνομα από το Σάββατο και πολλοί είναι οι καταναλωτές που το επισκέφθηκαν μέχρι και χθες βράδυ, είτε για να αγοράσουν κάτι, είτε για να κάνουν μια βόλτα. Και αυτά, όπως φαίνεται με την ανοχή του Δήμου και των άλλων αρμόδιων αρχών, που θα έπρεπε να παρέμβουν για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων περιστατικών.
Μεγάλη έκταση…
Να σημειωθεί, ότι οι πάγκοι που υπάρχουν στο παζάρι, όπως διαπίστωσε χθες ο φακός του «Π.Λ.», καταλαμβάνουν αρκετά μεγάλη έκταση και όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένας εκ των καταναλωτών, «είναι μεγαλύτεροι απ’ ότι έχουμε συνηθίσει».
Πίσω από τους πάγκους, ελάχιστοι είναι οι Γιαννιώτες και ακόμη λιγότεροι οι Ηπειρώτες. Οι περισσότεροι έχουν έρθει από άλλα μέρη, όπως η Αθήνα, ενώ αρκετοί είναι και οι Ασιάτες και οι Αφρικανοί που έχουν… απλώσει τις πραμάτειες τους, με λογής- λογής αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.
Όσο για το τι μπορεί κανείς να βρει; Σχεδόν τα… πάντα, όμως αυτό που έγινε εμφανές ήταν, ότι –με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις- πουθενά δεν υπάρχουν ταμειακές μηχανές, κάτι που επιβεβαιώνει τις αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών (από Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, ΟΕΒΕ και Επιμελητήριο Ιωαννίνων κ.α.) για το… όργιο φοροδιαφυγής και παρεμπορίου, που συνήθως γίνεται σε τέτοιου είδους γεγονότα.

Πάνω στην Ε.Ο.!
Τέλος, από την πρώτη επίσκεψη στο χώρο που γίνεται το παζάρι διαπιστώνει κάποιος ότι η απόφαση να γίνει εφαπτόμενο της παλαιάς εθνικής οδού, στη διασταύρωση- καρμανιόλα της Βουνοπλαγιάς ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη.
Και αυτό, γιατί τα αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα εκατέρωθεν του δρόμου και δυσκολεύουν την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων, ενώ ο κίνδυνος για τους πεζούς, που κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητα, είναι πολύ μεγάλος.
Ειδικά προς το μεσημέρι, που η κίνηση είναι μεγαλύτερη –ειδικά από φορτηγά και άλλα «βαριά» οχήματα, που κατευθύνονται προς ΒΙ.ΠΕ. κ.α.- επιβάλλεται να ελεγχθεί η κυκλοφορία, προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκμάθηση παραδοσιακών χορών Πωγωνίου - Πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο «Λακώματα»

Δελτίο Τύπου


Ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει ώστε οι συνδημότες μας που κατοικούν στα Ιωάννινα όπως και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, να έρθουν πιο κοντά στο Πωγώνι.
Ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει ώστε οι συνδημότες μας που κατοικούν στα Ιωάννινα όπως και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, να έρθουν πιο κοντά στο Πωγώνι και τον Πολιτισμό του, έχει δρομολογήσει την δημιουργία τμημάτων (ενηλίκων και παιδικών) εκμάθησης παραδοσιακών χορών στα Ιωάννινα.
Για τον λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερομένους στην πρώτη συνάντηση:
την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο «Λακώματα».
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις (γραπτώς ή τηλεφωνικώς) στα ΚΕΠ του Δήμου Πωγωνίου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας - Πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο «Λακώματα»

Δελτίο Τύπου


Με δεδομένη την αξία του θεάτρου καθώς επίσης και την επιθυμία αρκετών δημοτών μας, ο δήμος μας έχει δρομολογήσει την δημιουργία «θεατρικής ομάδας».
Για τον λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερομένους στην πρώτη συνάντηση:
την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο «Λακώματα».
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις (γραπτώς ή τηλεφωνικώς) στα ΚΕΠ του Δήμου Πωγωνίου

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Γκόγκος Χρήστος :6936771962 /2653360212
Ντάλλας Γιάννης: 6974307009 /2653360108

Παρουσιάστηκε ο "νέος Ήλιος" του ΠΑΣΟΚ στα 38α γενέθλια

Ηχηρές απουσίες στελεχών!


«Επτά αδρές και στέρεες ακτίνες που θέλουμε να λειτουργήσουν ως βάσεις για την ανασύσταση της παράταξης» παρουσιάζει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην επέτειο για τα 38 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ωστόσο σημαδεύτηκε από ηχηρές απουσίες ιστορικών στελεχών, όπως του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του κ. Ανδρέα Λοβέρδου και της κα Άννας Διαμαντοπούλου.
Ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζει και τον νέο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, με επτά ακτίνες, όπως και το 1974, αντί των εννέα που έχει σήμερα.
Με τη φράση «Έλα Γιώργο, καλωσήρθες, σε συνεχάρην στην αρχή της ομιλία μου για την επανεκλογή σου στην Σοσιαλιστική Διεθνή» υποδέχτηκε ο κ. Βενιζέλος τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στη Νότια Αφρική.

Ξεκινώντας με μια ιστορική αναδρομή της πορείας του Κινήματος από το 1974, με αναφορές στον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τα ιστορικά στελέχη Μελίνα Μερκούρη, Γιώργο Γεννηματά, Αναστάση Πεπονή και Αντώνη Τρίτση, ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στους επτά άξονες, τις επτά ακτίνες όπως τις ονομάζει, βάσει των οποίων θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ:

Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα, Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, Κράτος δικαίου, Κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη, Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα ανάπτυξης, Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας, οικολογική ευαισθησία.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: : «Η 3η Σεπτέμβρη δεν είναι κληρονομιά κανενός»

Mίλησε για την ανάγκη ακύρωσης του Μνημονίου και της αντικατάστασής του με ένα εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας


Tην ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή υπογράμμισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή».
Ειδικότερα, μίλησε για την ανάγκη ακύρωσης του Μνημονίου και της αντικατάστασής του με ένα εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς και για «την ανατροπή του φαύλου, πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος».
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου στοχοποιεί και μεθοδικά ξηλώνει μία προς μία τις κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού στη δεκαετία του '80».
«Η διακήρυξη των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη, όπως και κάθε πολιτική διακήρυξη που ενέπνευσε λαϊκούς αγώνες και σφράγισε την ιστορία του τόπου, δεν έχει κληρονόμους και δικαιούχους. Δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία από κληρονομιά οποιουδήποτε. Είναι κτήμα του ελληνικού λαού που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της» απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις επικρίσεις για την ομιλία του την ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή στη Νίκαια
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για μεταφορά εισοδήματος και πλούτου από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην μικρή και άπληστη ολιγαρχία του «λόμπι της χρεοκοπίας», δηλαδή, όπως είπε, σε επιχειρηματικούς κύκλους που έδωσαν λυσσαλέα μάχη, λάσπης και φόβου για να αποτρέψουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εξουσία.
Καταφερόμενος και κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πρόσθεσε πως αυτοί οι κύκλοι «έδωσαν λυσσαλέα μάχη υπέρ του παλιού πολιτικού κόσμου και ιδιαίτερα υπέρ του κυρίου Σαμαρά, που τώρα τους ανταποδίδει την προστασία ρίχνοντας ο ίδιος λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προσπαθώντας να σκεπάσει από κάτω της αυτήν την εύγλωττη σύμπτωση συμφερόντων».
Ο Τσίπρας κατηγόρησε γενικότερα την κυβέρνηση συνεργασίας πως υφάρπαξε την ψήφο του λαού «με τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνώσας πρώην Αριστεράς του κ. Κουβέλη για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και απαγκίστρωση απ' αυτό», τονίζοντας πως «αυτές οι κυβερνήσεις της εξαπάτησης του λαού παραβιάζουν ακόμη πιο ωμά την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας» καθώς, «μετεκλογικά, αντιμετωπίζουν με λάσπη, αυταρχισμό και βία κάθε προσπάθεια λαϊκής αντίδρασης».
«Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για τη λαϊκή κυριαρχία, να ξαναφέρουμε την κοινωνία στο προσκήνιο» υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως «οι βαθιές συνέπειες των Μνημονίων φέρνουν σήμερα στο επίκεντρο, όσο ποτέ άλλοτε από το '74, το αίτημα για κοινωνική απελευθέρωση και αλλαγή».

Β΄ αγωνιστική και δεύτερο ντέρμπι στο Πωγώνι μεταξύ Α.Σ. Καλπακίου - Α.Ε.Δ. Πωγωνάτου, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στο Καλπάκι

Η ομάδα του Α.Σ. Καλπακίου αγωνίζεται στο Καλπάκι στο ντέρμπι του Πωγωνίου με την ομάδα του Α.Ε.Δ. Πωγωνάτου.

Επικίνδυνη έξοδο για τον Αγροτικό Αστέρα που αγωνίζεται στην Κόντσικα με τον Π.Α.Ο. Ασβεστοχωρίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ



Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Επιστολή, συνοδευόμενη από κατάλογο εκατοντάδων υπογραφών, υποστήριξης της εκλογής του Πρωτοσύγκελου Θεοδόσιου Μαρτζούχου, νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, επεδόθει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Απόδημοι Πρεβεζάνοι, κάτοικοι Αττικής.


ΠΡΟΣ
Τον Μακαριώτατον
Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον Β΄

Μακαριώτατε, Άγιε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών
Άπαντες Ημείς οι ελάχιστοι, υποβάλλομεν τη Υμετέρα Αγιότητι , τα σέβη ημών , εξαιτούμενοι την Υφ΄ Υμών Πατρικήν και Αρχιεπισκοπικήν Ευλογίαν.
Ταυτοχρόνως ,άπαντες καταγόμενοι εκ του Νομού Πρεβέζης εις όν διάγομεν τους καλοκαιρινούς ιδίως μήνες και αρρήκτως συνδεόμενοι μετά της τοπικής Αγίας μας Εκκλησίας και της Αγιωτάτης Ημών Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης , ήτις σήμερον ευρίσκεται εις χηρείαν , μετά την εις κύριον εκδημίαν του Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Μελετίου, υποβάλλομεν ενώπιον Υμών θερμοτάτην παράκλησιν όπως λάβετε σοβαρώς υπ΄όψιν κατά την εκλογήν νέου Μητροπολίτου και την γνώμην της εκ του Νομού Πρεβέζης Αποδημίας , η οποία κατέληξε εις το συμπέρασμα , ότι ο πλέον κατάλληλος δια την θέσιν αυτήν είναι ο μέχρι σήμερον Πρωτοσύγγελος της αυτής Μητροπόλεως κ.κ. Θεοδόσιος Μαρτζούχος, όστις υπηρετεί την θέσιν αυτήν επί 32 έτη.
Μακαριώτατε, ο έντιμος βίος του κ. Θεοδοσίου Μαρτζούχου, η εν Χριστώ ομολογουμένη πίστις του , η ακμαία Εκκλησιαστική του συνείδησις , ο πασίδηλος κηρυκτικός του συναρπαστικός λόγος , η κραυγαλέα τιμιότης και σεμνότης του και κυρίως η καλή έξωθεν μαρτυρία ήτις είναι διαδεδομένη εις όλην την κοινωνίαν του Νομού Πρεβέζης ,αλλά και της Ηπείρου, επί τω λόγω ότι έχει δείξει δείγματα απάρνησης τρυφιλών καταναλωτικών εθισμών, είναι μερικά και ίσως τα σπουδαιότερα εχέγγυα που του προσδίδουν τον χαρακτηρισμό του στρατευμένου οπλίτη του Κυρίου.
Τούτων ένεκα διακαής πόθος και ευσεβής επιθυμία όλων ημών είναι όπως προτείνετε προς την σεπτήν Ιεραρχίαν τον αρχιμανδρίτη Θεοδόσιον Μαρτζούχο, ως νέον Μητροπολίτην της Μητροπόλεώς μας .Ειρήσθω εν παρόδω ότι η επιλογή αυτή δεν θα ικανοποιήσει μόνον το Χριστεπώνυμον πλήρωμα ,αλλά και όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.
Ευελπιστούντες εις την ικανοποίησιν της παρακλήσεώς μας , εκ των προτέρων Σας ευχαριστούμε και την δεξιάν σας ασπαζόμεθα.
Εξουσιοδοτούμε τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κων/νο Κωνή, τηλέφωνο 69944180264, e-mail koniskostas@hotmail.com  όπως επιδόσει την παρούσα επιστολή και εκπροσωπεί τους υπογράφοντες όπου και όταν χρειασθεί.

Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2012
Εκ μέρους των υπογραφόντων

Κωνσταντίνος Κωνής
Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Ψάχνουν για καρτέλ με «χρυσά αυγά»

Μαρτυρίες και ενδείξεις για περίπου 40 συναντήσεις παραγόντων του κλάδου της πτηνοτροφίας με στόχο τον καθορισμό τιμών πώλησης των τελικών προϊόντων, τα ευρήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Καρτέλ στην αγορά κοτόπουλου δρούσε επί δύο δεκαετίες
Την ώρα που οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καταποντίζονται, οι τιμές σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες παραμένουν στο ύψος τους ή αυξάνονται, εξανεμίζοντας το όποιο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, έπειτα από δύο σκληρά μνημονιακά χρόνια, οι τιμές βρίσκονται κατά μέσον όρο σε επίπεδα κατά 10% υψηλότερα από αυτά του τέλους του 2009, ενώ οι μισθοί είναι τουλάχιστον 15% πιο χαμηλά. Το μόνο θετικό σημάδι μέχρι στιγμής είναι η υποχώρηση του πληθωρισμού (στο 1,3% τον Ιούλιο), που υποδεικνύει απλώς συγκράτηση της αύξησης των τιμών.
Ασφαλώς οι αυξήσεις φόρων έχουν συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη αυτή. Ωστόσο, η πίεση της μειωμένης ζήτησης θα έπρεπε να έχει οδηγήσει σε μειώσεις τιμών, αν λειτουργούσε σωστά ο ανταγωνισμός. Αυτό δεν συνέβη και ένας βασικός λόγος είναι η ύπαρξη ολιγοπωλίων στην ελληνική οικονομία. Με μυστικές και παράνομες συμφωνίες, οι παράγοντες των εν λόγω κλάδων φροντίζουν ώστε τα κέρδη τους να παραμένουν ανεπηρέαστα ή και να αυξάνονται, εις βάρος των καταναλωτών, των οποίων το πορτοφόλι αδειάζουν.
Ένα τέτοιο πιθανό καρτέλ διερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού αυτήν την περίοδο, παρακινούμενη από το γεγονός ότι το 2010 οι Έλληνες έτρωγαν το 4ο ακριβότερο κοτόπουλο στην Ευρώπη. Αγκυλώσεις στην αγορά που συντηρούν τις τιμές στα ύψη έχουν κατά καιρούς επισημανθεί και σε κλάδους όπως οι μεταφορές και τα καύσιμα.