Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 11 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11  Αυγούστου, στο χωριό Άγιος Κοσμάς  Πωγωνίου.

Έκλεισε το Taxisnet… αρχίζουν τα πρόστιμα

Εντολή να λήξει η σιωπηρή παράταση έδωσε από το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών,  για όσους συνέχιζαν να υποβάλλουν χωρίς πρόστιμα τις δηλώσεις Ε1, μία εβδομάδα δηλαδή μετά την επίσημη λήξη της διορίας. Υπολογίζεται πως περίπου 30.000-50.000 φορολογούμενοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δηλώσεις, αν και έπαιρναν μέχρι και την ακόμα Παρασκευή κλειδάριθμους από τις εφορίες. Το ηλεκτρονικό σύστημα συνέχιζε να δέχεται σαν εμπρόθεσμες τις δηλώσεις περίπου 100.000 «αργοπορημένων» φορολογουμένων, δείχνοντας «ανοχή» για ένα μικρό διάστημα, αντί να κλείσει απότομα από τα μεσάνυχτα της  περασμένης Τρίτης. Παρότι το υπουργείο δεν δημοσιοποιούσε πότε θα κλείσει «τυπικά» η … «άτυπη» παράταση, ανεπίσημες πληροφορίες από το ΚΕΠΥΟ έλεγαν πως θα έμενε και αύριο ανοιχτό, αλλά με «άνωθεν εντολή» δόθηκε εντολή να κλείσει για να γίνει η εκκαθάριση και των τελευταίων εκκαθαριστικών, ώστε να προλάβουν να εισπραχθούν μέχρι το Φεβρουάριο με τις 7 δόσεις που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο.
Όσοι πλέον προσπαθήσουν να υποβάλουν δήλωση διαπιστώνουν πως το σύστημα τις δέχεται σαν «εκπρόθεσμες» και δεν τους αναγνωρίζει τις δαπάνες αποδείξεων και το αφορολόγητο όριο. Πληρώνουν «καπέλο» δηλαδή και 500 ευρώ και πάνω στον αυξημένο  φόρο που ούτως ή άλλως τους αναλογούσε.

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου η ετήσια συνάντηση των αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, με τη συνεργασία των δύο Συλλόγων Ιωαννίνων και Αθηνών, στους χώρους της Σχολής, με το γνωστό πρόγραμμα (εκκλησιασμός, επιμνημόσυνη δέηση, περιήγηση στους χώρους της Σχολής και στις Πηγές).
Τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο Συλλόγων καλούν όλους τους αποφοίτους να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Τα προνοιακά επιδόματα που κόβονται

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους συνταξιούχους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, ενώ η λαίλαπα των νέων μέτρων να παρασύρει στο πέρασμά της εφάπαξ, δώρα και προνοιακά επιδόματα. Το κόστος των πάσης φύσεων επιδομάτων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ είναι για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα αφορούν τα προνοιακά επιδόματα.
Σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ που έχει υπόψιν του και το υπουργείο Εργασίας τα επιδόματα τα οποία προτίνεται να υποστούν περικοπές και να λαμβάνονται στο εξής με αυστηρά εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια είναι:
- Τα πολυτεκνικά επιδόματα
- Τα τριτεκνικά επιδόματα
- Ισόβια σύνταξη μητέρων με πάνω από 4 παιδιά
- Επιδόματα αναπηρικών συντάξεων
- Επίδομα ειδικού καθεστώτος ΟΑΕΔ
- Επιδόματα ομογενών, οι οποίοι οι περισσότεροι δεν ήρθαν να απογραφούν
Αναφορικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δύο προτάσεις:
- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 67 χρόνια
- Αύξηση από τα 65 χρόνια στα 66 χρόνια

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

ΚΕΡΑΣΟΒΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Επιμνημόσυνη δέηση για το Ολοκαύτωμα, την Τρίτη 14 Αυγούστου

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Κερασοβιτών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο ολοκαύτωμα του Κερασόβου την 15η Αυγούστου 1944, θα τελέσει και φέτος την Τρίτη 14 Αυγούστου και ώρα 10:30 π.μ. στο Μνημείο Πεσόντων του χωριού, η Αδελφότητα Κερασοβιτών.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για το επερχόμενο κύμα καύσωνα

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την άνοδο που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες στη χώρα, φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς.
Την Τρίτη και την Τετάρτη στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φθάσει τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Την Παρασκευή η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, μάλιστα, η ΕΜΥ προβλέπει άστατο και κατά περιόδους νεφελώδη καιρό στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Επίδομα θέρμανσης με βάση τις 4 κλιματικές ζώνες μελετά η κυβέρνηση

Την καταβολή επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης με βάση κλιματικές ζώνες σε συνδυασμό με το υψόμετρο, μελετά η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως με παλαιότερη απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος (για τον ενεργειακό κανονισμό κτιρίων) έχουν ήδη καθιερωθεί τέσσερεις κλιματικές ζώνες. «Η λογική είναι επιδότηση με βάση τις κλιματικές ζώνες και ενιαίος φόρος στα δύο είδη πετρελαίου, κίνησης και θέρμανσης, δήλωσε στο Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.
Με την πρόταση που έχει κατατεθεί η επιστροφή του φόρου θα γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στην αρχή κάθε χειμώνα.
«Είχα καταθέσει μια πρόταση. Νομίζω ότι γύρω από αυτήν κινούνται οι σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, να ενοποιηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης, έτσι ώστε φύγει το κίνητρο του λαθρεμπορίου, και από την άλλη να υπάρχει μια διαμόρφωση της χώρας σε κλιματικές ζώνες, ανάλογα με το υψόμετρο και με τη μέση θερμοκρασία που παρατηρείται, και να μπορεί να υπάρξει επιστροφή του φόρου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από το υπουργείο Οικονομικών στην αρχή κάθε χειμώνα» είπε ο κ. Σκορδάς.
Ήδη με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης που είχε καθιερώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος είχαν καθοριστεί τέσσερεις ενεργειακές ζώνες στην χώρα, οι οποίες έχουν ως εξής :

Πίνακας Β.2: Νομοί της Ελλάδος ανά κλιματική ζώνη
ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ
ΖΩΝΗ Α: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη
ΖΩΝΗ Β: Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα
ΖΩΝΗ Γ: Αρκαδία, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Θάσος, Σαμοθράκη, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος
ΖΩΝΗ Δ: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα
Όμως στην ίδια απόφαση προβλέπεται πως "Σε κάθε νομό, οι περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσα εντάσσονται στην επόμενη ψυχρότερη κλιματική ζώνη από εκείνη στην οποία ανήκουν σύμφωνα με τα παραπάνω."
Να σημειωθεί πως από μετεωρολογική άποψη, η κατάσταση σε ότι αφορά στις κλιματικές συνθήκες είναι πιο πολύπλοκη όπως φαίνεται και από τον χάρτη που ακολουθεί.

ΘΥΑΜΙΑ 2012: Στο Βασιλόπουλο την Δευτέρα 6 Αυγούστου η συνάντηση για τις δηλώσεις συμμετοχής στους αθλητικούς αγώνες

Στο Βασιλόπουλο την Δευτέρα 6 Αυγούστου και ώρα 19:00 η συνάντηση για τις δηλώσεις συμμετοχής στους αθλητικούς αγώνες στα πλαίσια των ΘΥΑΜΙΩΝ 2012.

ΙΕΡΟΜΝΗΜΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου την Πέμπτη 16 Αυγούστου στις 10:00 μ.μ.

Η αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» διοργανώνει συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου Ιερομνήμης  Πωγωνίου την Πέμπτη 16 Αυγούστου στις 10:00 μ.μ.  Με νέο ανανεωμένο πρόγραμμα η Μελίνα Ασλανίδου σε ένα εκρηκτικό live!
Τρεις καταπληκτικοί μουσικοί επί σκηνής, πιο λαϊκότροπα μουσικά μονοπάτια και η δυνατή συμμετοχή του κόσμου κάνουν μοναδική την κάθε της παράσταση!
Τραγούδια από την επικείμενη δισκογραφική της δουλειά, ροκ διασκευές πασίγνωστων τραγουδιών και ισπανικές συχνότητες, η Μελίνα Ασλανίδου συνεχίζει με δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως το «Ναι θα πω», «Άλλη μια φορά», «Το λάθος», «Συνθήματα» και απογειώνεται με γνωστά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.
Κλασικά τραγούδια από όλο το φάσμα της Ελληνικής λαϊκής σκηνής δημιουργούν μια δυνατή, ζωντανή ατμόσφαιρα όπου η συμμετοχή του κοινού είναι απαράμιλλη αξέχαστων εποχών.
Δεν λείπει η αναφορά στους δύο μεγάλους Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Παπάζογλου με τραγούδια που συγκινούν και ξεσηκώνουν ερμηνευμένα με τη σπάνια χροιά και το προσωπικό στοιχείο που δίνει η Μελίνα στις παραστάσεις της.
 Μαζί της:
 Μανόλης Ανδρουλιδάκης – κιθάρα, τραγούδι
 Ανδρέας Καραντίνης – μπουζούκι
 Ανδρέας Σίκκης – πνευστά, κρουστά, τραγούδι
Ηχοληψία: Αγγελίνα Υφαντή

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Θετικά τα συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό της ομάδας

Πέρα για πέρα θετικό ήταν το πρώτο τεστ της ανανεωμένης ομάδας του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Παρακαλάμου.
Ο Αγροτικού Αστέρα ήρθε ισόπαλος 2-2 με το Επισκοπικό στο πρώτο φιλικό στα πλαίσια της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο προπονητής κ. Νάκας είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει πολλούς παλαιούς αλλά και νέους ποδοσφαιριστές.
Μετά την λήξη του αγώνα εμφανώς ικανοποιημένος  συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του για την απόδοση τους.