Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ευχαριστήριο της εκκλησιαστικής επιτροπής Παρακαλάμου

Η εκκλησιαστική επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για την οργάνωση  του παραδοσιακού τραπεζιού την ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα. Ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω δωρητές για τις ευγενικές προσφορές τους.
Αναλυτικά:

1)   Τον κ. Χάσκο Μιχάλη για την προσφορά του κρέατος.

2)   Την κα Σκόρδου Αθηνά για την προσφορά του ψωμιού.

3)   Την κα Γιοβάνη Ελευθερία  που πρόσφερε το κριθαράκι.

4)   Τον κ. Ντότη Δημήτρη για την προσφορά των λουκουμιών.

5)   Τον κ. Κοτρότσιο Μιχάλη για την προσφορά του ρακιού.

     6)   Την κα Πρόκου Αναστασία για την προσφορά της μαναβικής.

Τέλος ευχαριστεί τους μαγείρους, τις γυναίκες του χωριού, την νεολαία που βοήθησαν στην εκδήλωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα




Μετά την Θεία Λειτουργία, οργανώθηκε με  επιτυχία το πανηγύρι στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Παρακάλαμο την Παρασκευή 27 Ιουλίου.
Κάτοικοι του χωριού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις. Το παρόν στις φετινές εκδηλώσεις έδωσε, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος, ο πρώην υπουργός κ. Φούσας Αντώνης, ο συνδημότης γιατρός κ. Φούσας Στέφανος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιούνης Αναστάσιος και Φωτίου Θανάσης.


Γυναίκες του χωριού, βοήθησαν στην κουζίνα και η νεολαία στο σερβίρισμα των επισκεπτών.
Οι μάγειροι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη παρασκευή του φαγητού.
Για μια ακόμη φορά το ζεστό χειροκρότημα  έκλεψαν οι μικροί και οι μεγαλύτεροι χορευτές υπό τις οδηγίες του κ. Ντότη Δημήτρη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση για απάτες

Συνελήφθη, χθες (26-07-2012) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Θεσπρωτίας και καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας, για απάτες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης για οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (26-07-2012) τα ξημερώματα στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα, διότι, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: τρία (3) μαχαίρια, με λάμες μήκους 11, 8 και 4,5 εκατοστών.
τρεις (3) αυτοσχέδιες κουκούλες και τρία (3) ζευγάρια γάντια.
πληθώρα από διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, ψαλίδι).
ένα σχοινί τύπου τριχιάς σε ρολό και ένας φακός.
αντικείμενα (μία βιντεοκάμερα, δύο φωτογραφικές μηχανές, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα επίχρυσο ρολόι), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος επιχείρησε να διευκολύνει την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθη, χθες (26-07-2012) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 36χρονος υπήκοος Γκάνας, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη Χώρα σε 29χρονη ομοεθνή του. Αναλυτικότερα, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στον χώρο των Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσπρωτίας η 29χρονη αλλοδαπή και στην κατοχή της βρέθηκαν γνήσιο διαβατήριο αρχών Γκάνας και ιταλική άδεια διαμονής, τα οποία ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ο 36χρονος προμήθευσε την 29χρονη με τα ταξιδιωτικά έγγραφα και πραγματοποίησε σειρά προπαρασκευαστικών ενεργειών, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδό της στην Ιταλία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

Δέκα μέτρα φωτιά. «Μαχαίρι» σε συντάξεις, επιδόματα

Οδυνηρό «πακέτο» μέτρων, με νέο μεγαλύτερο «μαχαίρι» σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα αλλά και αποδοχές στο Δημόσιο παρουσιάζει σήμερα στην τρόικα η κυβέρνηση. Νωρίς το πρωί ο υπουργός Οικονομικών θα κάνει τις πρώτες κρίσιμες επαφές με τους επικεφαλής της τρόικας ενώ στη συνέχεια το νέο σκληρό πακέτο των 11,5 δισ. θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών οι οποίοι καλούνται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις. Οι κ. Κ. Μαζούχ, Π. Τόμσεν και Μ. Μορς αναμένεται να γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό αύριο. Εκτός απροόπτου αναχωρούν την Τρίτη, αφού θα έχουν συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του «πακέτου» των 11,5 δισ. με περικοπές 5 δισ. σε συντάξεις και επιδόματα.
Διαπραγματεύσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των μέτρων που «πέφτουν» σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνονται προτάσεις - σοκ οι οποίες εάν τελικά υιοθετηθούν αναμένεται να επιφέρουν νέο μεγάλο «κτύπημα» σε συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους και δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων. Αργά χθες το βράδυ παραδόθηκε στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς κατάλογος με τις επικρατέστερες προτάσεις στις οποίες κατέληξε το οικονομικό επιτελείο, με «οδηγό» τη μελέτη που συνέταξε πρόσφατα το ΚΕΠΕ.
Μεταξύ αυτών εξετάζονται δέκα μέτρα - φωτιά που προβλέπουν τα εξής:
1. Επιβολή πλαφόν 2.000 έως 2.200 ευρώ στις συνολικές συντάξιμες αποδοχές (κύριες και επικουρικές) με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 1 δισ. ευρώ.
2. Κλιμακωτές μειώσεις σε όλες τις κύριες συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Η μείωση θα φθάνει το 5% για συντάξεις από 1.000 μέχρι 1.400 ευρώ και 10% για συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ. Το συνολικό ποσό που εκτιμάται πως θα εξοικονομηθεί από το μέτρο αυτό φθάνει τα 880 εκατ. ευρώ.
3. Αναδρομική επιβολή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
4. Περικοπές 10% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, στα ειδικά μισθολόγια (γιατροί ΕΣΥ, καθηγητές ΑΕΙ - ΤΕΙ, δικαστικοί). Το πιθανότερο είναι εξαιρεθούν οι Ενοπλες Δυνάμεις και οι μάχιμοι αστυνομικοί.
5. Περικοπές στα κοινωνικά και στα προνοιακά επιδόματα με τη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Διατηρείται το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας.
6. Νέες περικοπές ύψους 22,7% στο εφάπαξ δημόσιων υπάλληλων, αλλά και όλων των ασφαλισμένων σε ελλειμματικά ταμεία.
7. Περικοπές στις αμοιβές στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και των ΟΤΑ.
8. «Πάγωμα» μισθολογικών ωριμάσεων στο Δημόσιο.
9. Επιβολή ετησίου πλαφόν στη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο κόστος ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης ανά ασφαλισμένο. Για το θέμα αυτό το ΚΕΠΕ έχει προτείνει την εφαρμογή του θεσμού της «συνασφάλισης», δηλαδή, οι δικαιούχοι ιατρικής περίθαλψης στα νοσοκομεία καθώς και στα εξωτερικά ιατρεία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα συμβεβλημένου με τα ασφαλιστικά ταμεία) να έχουν κάλυψη μέχρι ποσού 1.500 ευρώ ετησίως από τα ασφαλιστικά τους ταμεία για τις μηνιαίες επισκέψεις τους για συνταγογράφηση, για 2 check up το χρόνο και 1 νοσηλεία σε ιδιωτικό ή κρατικό θεραπευτήριο (δηλαδή 4 μέρες με βάση τη μέση διάρκεια νοσηλείας. Όποιος υπερβαίνει το ποσό αυτό θα καταβάλει πλέον 10 ευρώ ανά επίσκεψη και το 15% του ημερήσιου νοσηλίου. Η πρόταση αυτή θεωρείται δύσκολο να «περάσει» χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί μια πιο ήπια εφαρμογή με συγκεκριμένα, εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.
10. Επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους» φοιτητές με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 200 ? 2.000 ευρώ ανά φοιτητή και ανά έτος.

Ποιες εφορίες καταργούνται



Σε τρία κύματα οι καταργήσεις
Παρελθόν από τον Οκτώβρη η ΔΟΥ Δελβινακίου


Στις 200 ανέρχονται οι εφορίες οι οποίες θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν το επόμενο διάστημα.
Το πρώτο κύμα των καταργήσεων θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνει το κλείσιμο 14 εφοριών.
Άλλες 21 θα κατεβάσουν ρολά τον Οκτώβρη, ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή στη φορολογική διοίκηση θα επέλθει το Νοέμβριο καθώς το υπουργείο προγραμματίζει το κλείσιμο τουλάχιστον 80 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση των ΔΟΥ, περιλαμβάνει το κλείσιμο ή τη συγχώνευση των 200 υπηρεσιών, ενώ κατατοπιστικό για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν τον Σεπτέμβριο είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκδόθηκε τον Ιούλιο και φέρει την επισήμανση «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ».
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία των εξής Δ.Ο.Υ:
 Ι' Αθηνών
 ΙΑ' Αθηνών
 Αργυρούπολης
 Β' Καλλιθέας
 Μοσχάτου
 Πετρούπολης
 ΚΑ' Αθηνών
 Κορυδαλλού (Νομός Αττικής)
 Μεγαλόπολης (Αρκαδία)
 Β' Πατρών (Αχαΐα)
 Τούμπας (Θεσσαλονίκη)
 Γ'Λάρισας (Λάρισα)
 Νέας Ζίχνης
Νιγρίτας (Σερρών)
Ρολά από Οκτώβρη θα κατεβάσουν οι εξής 21 ΔΟΥ:
 ΙΕ'΄Αθηνών
 ΚΒ'Αθηνών
 ΙΓ' Αθηνών
 ΚΓ' Αθηνών
 Ιλίου
 Άνω Λιοσίων
 Αγίας Παρασκευής (Αττική)
 Δεσκάτης (Γρεβενών)
 Νευροκοπίου (Δράμας)
 Αλεξάνδρειας, Νάουσας (Ημαθία)
Φιλιατών (Θεσπρωτία)
 Κόνιτσας
 Δελβινακίου (Ιωάννινα)
 Νεστορίου (Καστοριά)
 Φαναρίου
 Φιλιππιάδας (Πρέβεζα)
 Σαππών (Ροδόπη)
 Καλαμπάκας (Τρίκαλα)
 Αμυνταίου (Φλώρινα)
 Κισσάμου (Χανίων)