Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δώσε και σώσε: Ένας συνδημότης χρειάζεται την βοήθειά μας

Οι Φίλοι Της Οικογένειας Νιαράκη
Κουκλιοί, 
Δήμος Πωγωνίου
18/07/2012

Αγαπητοί φίλοι

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να δώσουμε μια ευκαιρία στη ζωή σε ένα παιδί στο οποίο η μοίρα σπάνια  χαμογέλασε.   Η Αλεξάνδρα, ετών 16, μεγαλύτερη κόρη της επταμελούς οικογένειας του Γιάννη και της Σοφίας Νιαράκη ταλαιπωρείται από μικρό παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω μιας σπάνιας γονιδιακής μετάλλαξης. Σε ηλικία μόλις 5 ετών χειρουργήθηκε για καρκίνο στον εγκέφαλο και στα 14 για καρκίνο στο παχύ έντερο.
Τώρα απειλείται άμεσα η ζωή της από έναν όγκο που πιέζει το δεξί  νεφρό, ο οποίος   εντοπίστηκε το Γενάρη του 2012 και μόλις τρείς μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2012, είχε τριπλασιαστεί σε μέγεθος.  Λόγω θέσης και μεγέθους η χειρουργική επέμβαση κρίνεται άκρως  επικίνδυνη και πιθανότατα μοιραία. Κανένα ελληνικό νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό δεν ανελάμβανε την ευθύνη κι οι γιατροί συνέστησαν την μεταφορά του παιδιού σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και μετά από τη θετική απάντηση από την Mayo Clinic στις ΗΠΑ οι γονείς έφυγαν μόνοι τους για Αμερική στις 19-6-2012. Υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκεί αλλά με ένα τεράστιο κόστος της τάξης των 300-500.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, το τέταρτο από τα πέντε παιδιά του Γιάννη και της Σοφίας Νιαράκη πάσχει επίσης από οικογενή πολυποδίαση και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα κι ανεξάρτητα από την έκβαση της ιστορίας της Αλεξάνδρας μετά την επιστροφή των γονιών από Αμερική.
Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε το Γιάννη Νιαράκη,  το γελαστό ταχυδρόμο από τους Κουκλιούς  στο ταχυδρομικό κατάστημα των Δολιανών.  Είναι πολύ δύσκολο να διανοηθεί κανείς την πληθώρα των  συναισθημάτων που βαραίνουν αυτή τη στιγμή την Αλεξάνδρα και την οικογένειά της. Αλλά αυτό που έχει εντυπωσιάσει όλους εμάς που έχουμε γνωρίσει την οικογένεια Νιαράκη τα τελευταία χρόνια είναι η απίστευτη αγάπη που τους δένει, η αφοσίωση κι αλληλο-υποστήριξη των αδελφιών και το σεμνό χαμόγελο της πίστης κι ελπίδας που είναι χαραγμένο στα χείλη του Γιάννη και της Σοφίας σε αυτό τον υπεράνθρωπο αγώνα  που δίνουν καθημερινά για να υπερισχύσουν μια άπονης και σκληρής μοίρας.
Με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο καλοκαίρι της Αλεξάνδρας. Ας είναι η αλληλεγγύη όλων μας το μικρό θαύμα που θα κρατήσει ζωντανό το χαμόγελο στα χείλη των γονιών της Αλεξάνδρας.

Οι Φίλοι της οικογένειας Νιαράκη
Πως μπορείτε να βοηθήσετε:
Δωρεές:
Λογαριασμός Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
ΙΒΑΝ   GR 0609611270000000806401907
Δικαιούχος Νιαράκης Ιωάννης 

Για πληροφορίες  επικοινωνήστε:
Φίλοι Οικογένειας Νιαράκη
Επιτροπή συμπαράστασης -Κουκλιοί
Βασίλης Κατσούπας 6948513652
Αντωνία Κονάνου 6947202401

Δήμος Πωγωνίου
Αντιδήμαρχος Γιάννης Ντάλλας 6974307009

Για τακτική ενημέρωση & συμπαράσταση
Γίνετε μέλη στην ομάδα Facebook «Το Χαμόγελο της Αλεξάνδρας»




Επίδομα τριτέκνου σε γονείς που το δικαιούνται αλλά δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση

Επίδομα τριτέκνων θα παίρνουν πλέον οι οικογένειες που έχουν περισσότερα παιδιά αλλά δεν μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις για τους πολύτεκνους. Συγκεκριμένα, πρόκειται κυρίως για διαζευγμένους γονείς που δεν έχουν την επιμέλεια όλων των παιδιών από τον πρώτο γάμο και έχουν αποκτήσει παιδιά και από δεύτερο γάμο, χήρους από προηγούμενους γάμους με παιδιά από περισσότερους γάμους, γονείς τεσσάρων παιδιών που δεν τους απέδωσαν την πολυτεκνική ιδιότητα επειδή κατά την απόκτηση του τέταρτου παιδιού το μεγαλύτερο παιδί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για υπαγωγή σε πολυτεκνική προστασία και γονείς τεσσάρων παιδιών που δεν έλαβαν την πολυτεκνική ιδιότητα αλλά έχουν ένα ή δύο παιδιά κάτω των 23 ετών.
Το επίδομα θα λαμβάνεται ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος ήδη με επιστολές του προς τον ΟΓΑ και το υπουργείο Υγείας από το 2009 υποστήριζε το δικαίωμα και ζητούσε παραπομπή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

ΠΗΓΗ: www.in.gr


ΔΡΥΜΑΔΕΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 21 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου, στο χωριό Χαραυγή  Πωγωνίου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ: "Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ"

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Ο Μιχάλης Τσακίρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκινώντας  από το πιάνο, με συντροφιά την κιθάρα πέρασε από πολλά νεανικά γκρουπ της εποχής του, για να καταλήξει να σπουδάζει μουσική τεχνολογία και ηχοληψία. Καθώς τα χρόνια περνούσαν τον έβρισκαν επαγγελματικά στον χώρο της μουσικής παραγωγής όπου δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα σε στούντιο, μουσικές σκηνές και τελευταία σε ένα προσωπικό εγχείρημα με την ομάδα του Studiomx. Η Δισκογραφία δεν τον άφησε ασυγκίνητο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τον απασχόλησε πειραματικά   στο παρελθόν. Έτσι,  το 1994 κάνει το ντεμπούτο του με τους LAVMI (LAVrentis, MIhalis), συμμετέχοντας στο δίσκο «10 Νότες», από την FM Records και το 1998 κυκλοφορεί από την Warner Music την προσωπική του δουλειά με τίτλο «Σήμερα μ’ έχασες». Σήμερα πιο ώριμα πια, αποφάσισε να ακολουθήσει την καρδιά του και τα «παιδικά του όνειρα». Το CD "Η τύχη του Ντόναλντ" ήρθε για να τα πραγματοποιήσει. Επτά τραγούδια βιωματικά, σε στίχους, μουσική, ενορχήστρωση και ερμηνεία του Μιχάλη, ήρθαν από την FM Records για να του αλλάξουν την τύχη με τη βοήθεια του αγαπημένου παιδικού του ήρωα... άλλωστε οι παιδικοί ήρωες στο τέλος «την γλίτωναν πάντα στο τσακ» και έβγαιναν νικητές!

 1) Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ
2) ΤΟ ΒΑΡΚΑΚΙ
3) ΤΖΟΚΕΡ
4) ΟΝΕΙΡΟ
5) ΑΠΩΝ
6) ΕΥΚΟΛΑ
7) «ΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙΝ …»

 Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρώτο του single "Η Τύχη του Ντόναλντ" :

ΧΑΡΑΥΓΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 21 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου, στο χωριό Χαραυγή  Πωγωνίου.

Ο παπάς και η γάτα

Οι εκλογές του περασμένου Μάη και του Ιούνη, έδειξαν ότι πολλά μπορούν να συμβούν απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Μπορεί να μην κατέρρευσε το κατεστημένο, αλλά ταρακουνήθηκαν τα πάντα. Τώρα κατά πόσο ήταν ο κύριος σεισμός, ή οι προσεισμικές δονήσεις αυτό θα το δείξει το μέλλον. Αναμφίβολα άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό! Τώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά, υποχρεώνεται σε καθαρά αμυντικό «παιχνίδι». Είναι σε δύσκολη θέση, σε διαβολεμένη αμηχανία, δεν ξέρει τι της φταίει, και όπως συμβαίνει στο σκάκι, την εκνευρίζουν τα πάντα, ακόμη και ο χτύπος του ρολογιού, γιατί της υπενθυμίζει ότι ο χρόνος που έχει στην διάθεσή της δεν είναι απεριόριστος.
Από την απέναντι πλευρά της πολιτικής σκακιέρας, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, περιμένουν την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης, αρκούμενες στις δικές τους  προηγούμενες, επιτυχημένες κινήσεις. Λάθος, μεγάλο λάθος, γιατί αντίθετα με ότι συμβαίνει στο σκάκι με την αναμονή της κίνησης του αντιπάλου, εδώ  ο χρόνος δεν είναι και για αυτές τις δυνάμεις απεριόριστος. Ο κόσμος δεν αναμένει πλέον την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης αλλά της αντιπολίτευσης.

Εξόφληση των φόρων μέχρι και σε οκτώ δόσεις

Τη σταδιακή εξόφληση των εκκαθαριστικών της Εφορίας που αποστέλλονται στους φορολογουμένους και περιλαμβάνουν το φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος προσανατολίζεται η Κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης μιλώντας σήμερα Πέμπτη στο Σκαϊ απεκάλυψε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση ώστε η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων να γίνει σε 6 έως 8 δόσεις. Ωστόσο αυτό θα συνδέεται άμεσα με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος. «Δεν μπορεί να έχει την ίδια μεταχείριση κάποιος που δηλώνει εισόδημα 100.000 ευρώ, με κάποιον που είναι λίγο πάνω από το αφορολόγητο», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι ο φόρος θα αποπληρωθεί μέχρι και σε 8 δόσεις η πρώτη από τις οποίες στο τέλος Αυγούστου και η τελευταία τον Μάρτιο 2013.
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση προβλέπει ότι όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα  να πληρώσουν το φόρο σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν σε 6 ισόποσες δόσεις, ενώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ θα παραμείνουν οι 3 διμηνιαίες δόσεις.
Αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χάνει το πλεονέκτημα των δόσεων και η συνολική οφειλή θα είναι απαιτητή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, υπό την απειλή ενεργοποίησης των μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων που αφορούν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Πάντως, σύμφωνα με ενστάσεις που έχουν διατυπώσει δικηγόροι το Σύνταγμα κάνει διάκριση στην κατανομή των φορολογικών βαρών με βάση τη φοροδοτική ικανότητα εκάστου, ωστόσο υποστηρίζουν πως ο τρόπος αποπληρωμής των φόρων πρέπει να είναι ενιαίος.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Η άλλη άποψη για τον ΚΑΛΑΜΑ

Γράφει ο  Ζηκόπουλοs Σταύροs     

 ΚΑΛΑΜΑΣ. Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Ποια δεδομένα έχουμε για τον Καλαμά μέχρι σήμερα:
1ον  α)Καταγραφή ιστορικών δεδομένων – βιβλιογραφία από την διαμόρφωση του ίδιου του ποταμού αλλά και από την δραστηριότητα και συμπεριφορά των παραποτάμιων οικισμών και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται χρησιμοποιώντας τους δρόμους και τα νερά του Καλαμά.
β)Βιντεοσκόπηση όλου του ποταμού από τις πηγές μέχρι τις εκβολές, έκθεση φωτογραφίας, χιλιάδες ακόμη φωτογραφίες που καταδεικνύουν την χλωρίδα και πανίδα. Μα κυρίως την ομορφιά του Kαλαμα σε όλο του το διάβα.
2ον  Εμπειρικά δεδομένα
α)Βάζουμε το χέρι στα νερά του και αν δεν ξεπλυθούμε αμέσως με καθαρό νερό βγάζουμε σπυριά.
β)Οι καραβίδες εξαφανίστηκαν και δεν οφείλεται στην πανώλη αλλά στην μόλυνση των νερών.
γ)Τα περισσότερα ψάρια έχουν εξαφανιστεί όπως και οι βίδρες
δ)Όπου είναι λίγο στάσιμα τα νερά του η οσμή είναι έντονη
ε)Υπάρχουν παντού σκουπίδια,σακούλες και κουτιά από φυτοφάρμακα κ.τ.λ.
3ον  Επιστημονικά δεδομένα
α)Υπάρχουν με τις πιο επιστημονικές μεθόδους «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» αλλά και άλλων υπηρεσιών» καταμετρήσεις όλων των ρύπων και των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στα νερά του ποταμού από τις πηγές μέχρι τις εκβολές του.
β)Υπάρχουν καταγραφές όλων των επιπτώσεων αυτών των στοιχείων και ουσιών στην πανίδα και χλωρίδα κατά μήκος του ποταμού. «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».
γ)Υπάρχουν οι προτάσεις του Τ.Ε.Ε.Τμήμα Ηπείρου στην επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «ΠΕΚΑ» την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την ομάδα μελέτης.
4ον  Υπάρχουν καταγεγραμμένα τα Ονοματεπώνυμα όλων των ρυπογόνων εστιών τα απόβλητα των οποίων δέχεται ο Καλαμάς.
α)Αστικά λύματα Παρακαλάμου ,αλλά και όλων των παραποτάμιων οικισμών.
β)Αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων των γύρω από το ποτάμι καλλιεργήσιμων εκτάσεων
γ)Υπάρχοντες πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες
δ)Επιχειρήσεις της Βιομηχανικής περιοχής καθώς και οι Πίνδος-Νιτσιάκος-Νοσοκομεία-Δωδώνη και μονάδες και επιχειρήσεις εκτός Βιομηχανικής περιοχής  και κυρίως τα αστικά λύματα της πόλης των Ιωαννίνων
5ον  Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται κοντά στο ποτάμι και κυρίως όσοι αγρότες ξεπλένουν τα ψεκαστικά κοντά στο ποτάμι ή στα αυλάκια και ρίχνουν τις σακούλες και τα κουτιά στο νερό.
6ον  Τα λιμνάζοντα νερά στους τάφρους των αποστραγκιστικών αλλά και κύρια η τάφρος της Λαψίστας.
Παρά το τεράστιο πρόβλημα που έχει σήμερα ο Καλαμάς αναμένετε επιπλέον επιβάρυνση και του ποταμού και του οικοσυστήματος? Όπως φαίνεται ΝΑΙ.
Ι) Η πόλη των  Ιωαννίνων θα μεγαλώνει.
ΙΙ) Η ΤΕΡΝΑ μάλλον δεν εγκατέλειψε την ιδέα δημιουργίας φράγματος στο Μαζαράκι καθώς και το Υπουργείο «ΠΕΚΑ» - μαρτυρία Καλογιάννη στο Μαζαράκι
ΙΙΙ) Αλίμονο αν εγκατασταθούν μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες κοντά στο ποτάμι
ΙV) Υπάρχει πρόταση δημιουργίας βιομηχανικής περιοχής στο Καλπάκι και μάλιστα υψηλών ρύπων. Με αποδέκτη των αποβλήτων τον ΚΑΛΑΜΑ.


Με όλα τούτα και πόσα ακόμη μπορεί να προσθέσει κάποιος το ερώτημα είναι:
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ;
Η απάντηση μου είναι ΝΑΙ.
Και αμέσως μπαίνει το ερώτημα ΠΩΣ;
α) Όλοι εμείς και όχι μόνο που δραστηριοποιούμαστε κοντά στο ποτάμι, να πειστούμε,να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε.
β) Να δημιουργηθεί με νομοθετική ρύθμιση επιτροπή διαχείρισης των υδάτων του Καλαμά καθ’όλο το μήκος του Νομού Ιωαννίνων.
γ)Εδώ ξαναβάζω το ερώτημα: ο Δήμος Ζίτσα να ξεκαθαρίσει τίνος παιδιού το χατίρι θα χαλάσει και τίνος θα φτιάξει. Του Καλαμά ή της βιομηχανικής περιοχής?εδώ έλαβα μια απάντηση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ζίτσα Πάνο Παππά ότι ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα.
Διαφωνώ ριζικά!!!
Οι δήμοι Ζίτσας και Πωγωνίου να δραστηριοποιηθούν γύρω από το ζωτικό θέμα για το ποτάμι και να επεμβαίνουν δυναμικά.
δ)Οι ίδιοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να  αντιληφθούν ότι περαιτέρω επιβάρυνση του ποταμού θα αποβεί σε βάρος τους.
ε)Καθαρισμός των αποστραγγιστικών αυλακιών και τάφρων .
ζ)Βιολογικός Παρακαλάμου.
η)Αλλαγή τρόπου άρδευσης αντί της κατάκλισης,με τεχνητή βροχή του κα΄μπου Μαζαρακίου-Κουκλιων-Παρακάλαμου-Καλπάκιου.
θ)Μη έγκριση για εγκατάσταση μεγάλων πτηνοτροφικών και άλλων μονάδων κοντά στο ποτάμι
ι)Όλες οι ρυπογόνες επιχειρήσεις να έχουν βιολογικό καθαρισμό, ελεγχόμενο.
Επειδή όμως δεν τις εμπιστευόμαστε οι έξοδοι να οδηγούνται στον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό της πόλης των Ιωαννίνων. Αν δεν επαρκεί ο υπάρχον να δημιουργηθεί και άλλος. Επιπλέον τα νερά αυτά του βιολογικού καθαρισμού να  επιστρέφουν στη λίμνη, για να την εμπλουτίζουν με νερά καθαρά όπως μαs.
Γιατί να φέρουν νερό από Κόνιτσα ή Μέτσοβο όπως προβλέπει το σχέδιο Καλογιάννη;
Σε αυτή τη περίπτωση ο έλεγχος θα είναι πραγματικός γιατί θα υπάρχει η δύναμη της πόλης..
κ)Όχι φράγμα στο Μαζαράκι
λ)Οι αγροφύλακες να είναι οι φύλακες του Καλαμά
μ)Ένταξη του τμήματος του ποταμού στα όρια του Νομού σε πρασταετυόμενη  περιοχή «ΝΑΤΟΥΡΑ»,όπωςs το τμήμα τηs ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.
Με την άλλη πρόταση για τον Καλαμά δεν διεκδικώ ούτε την μοναδικότητα ούτε το αλάθητο. Την καταθέτω όμως προς όλους για να  γίνει με αφαίρεση τυχόν λαθών αλλά κυρίως με πρέσθεση και άλλων σκέψεων-απόψεων και προτάσεων να γένει το εργαλείο που σε κάθε ευκαιρία να είναι οδηγός αναστροφήs, να γίνει εργαλείο φραγμός σε περαιτέρω καταστροφή του ΚΑΛΑΜΑ.
Τα στοιχεία που αναγράφω υπάρχουν στο διαδίκτυο,στο πανεπιστήμιο,σε διάφορες υπηρεσίες στην κίνηση για την προστασία του Καλαμα καθώς και στους Δήμους Ζίτσαs και Πωγωνίου.
Μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση.
Μπορούμε να προστατεύσουμε το ποτάμι μας.

Ζηκόπουλοs Σταύροs  Oικονομολόγοs - Αμπελουργός
Τηλ.επικοινωνίας 2651036971 / 6979003515
Μαζαράκι Δήμου Πωγωνίου