Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μαχαίρι στο μισθό 24% υπέστη το 10% των εργαζομένων από τις αρχές του 2012

Ένας στους δέκα εργαζόμενους στην Ελλάδα είδε τις αποδοχές του να μειώνονται τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον κατά 23,7% μέσω νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, προσθέτοντας το όνομα του στη λίστα των θυμάτων της λανθασμένης -όπως αποδεικνύει πληθώρα μελετών- άποψης -αν όχι εμμονή- των εμπνευστών και εκτελεστών του μνημονίου ότι το εργασιακό κόστος ευθύνεται για την χαμηλή ανταγωνιστικότητα. Την εφιαλτική εικόνα στην αγορά εργασίας, την ώρα μάλιστα που για άλλη μια φορά συζητούνται οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, συμπληρώνουν τα στοιχεία του ΣΕΠΕ για συνολική μείωση των νέων θέσεων απασχόλησης (και αυτό παρά την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας), για έκρηξη της μαύρης εργασίας και για πλήρη κυριαρχία των ελαστικών -σε ωράριο και δικαιώματα- μορφών εργασίας.

ΤΕΡΙΑΧΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  20 Ιουλίου, ημέρα εορτής του Προφήτη Ηλία, στο χωριό Τεριάχι  Πωγωνίου.

«Κούρεμα» και στο εφάπαξ

Βαρύς αναμένεται να πέσει ο «πέλεκυς» στα ποσά των εφάπαξ, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απομακρύνεται το σενάριο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών με αποτέλεσμα οι μειώσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα να είναι ιδιαίτερα γενναίες. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ξεκαθαρίζουν ότι θα γίνουν όλες οι παρεμβάσεις σε επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ που προβλέπει το μνημόνιο. Χθες ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης είχε συνάντηση με τις διοικήσεις του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά του ΤΕΑΔΥ, ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση και με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα του εφάπαξ στο δημόσιο θα εξετασθεί από μηδενική βάση με γνώμονα την ανταποδοτικότητα των εισφορών που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι. Ακόμη στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων έχει έλλειμμα 18 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το ΤΕΑΔΥ από το PSI έχει απολέσει το 80% των διαθεσίμων του.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  20 Ιουλίου, ημέρα εορτής του Προφήτη Ηλία, στο χωριό Μαυροβούνι  Πωγωνίου.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εκβιάζουν τους δανειολήπτες οι τράπεζες

Δεκάδες καταγγελίες έχει λάβει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «σχετικά με τον εκβιασμό των τραπεζών ότι θα ρυθμίσουν τα επιδοτούμενα από τον ΟΕΚ στεγαστικά δάνεια μόνο με νέα σύμβαση, η οποία δε θα προβλέπει επιδότηση». Η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει, ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 2575/2012, ο Οργανισμός δεν παρεμβάλλεται στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και θα εξακολουθήσει να καταβάλλει την επιδότηση του επιτοκίου, με βάση τους προβλεπόμενους όρους στην αρχική σύμβαση, σύμφωνα με τους οποίους η επιδότηση από πλευράς του Οργανισμού δεν θα υπερβαίνει τα εννέα πρώτα χρόνια του συνολικού χρόνου αποπληρωμής του δανείου.
Οι τράπεζες όμως, σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι η απόφαση αυτή, αντί να καθιστά υποχρεωτική τη διατήρηση της επιδότησης, απλώς την προβλέπει, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη ρύθμιση, ενώ πιέζουν τους δανειολήπτες να υπογράψουν νέες συμβάσεις, χωρίς επιδότηση.
Έτσι, καλεί την κυβέρνηση, να καταστήσει με νόμο, υποχρεωτική τη διατήρηση της επιδότησης του ΟΕΚ σε όλα τα δάνεια, που τυγχάνουν επαναδιαπραγμάτευσης για καλύτερους όρους αποπληρωμής.

Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Παηδονιά Άνω Παρακαλάμου την Παρασκευή 20 Ιουλίου

Την Παρασκευή  20 Ιουλίου 2012, ημέρα εορτής του Προφήτη Ηλία, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι  του Προφήτη Ηλία στην Παηδονιά  Άνω Παρακαλάμου.

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  20 Ιουλίου, ημέρα εορτής του Προφήτη Ηλία, στο χωριό Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας

Η Θεατρική τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχαγωγία του ανθρώπου, γιατί τον καλλιεργεί, τον ολοκληρώνει και του αναπτύσσει ποικίλες ικανότητες ( φαντασία, κρίση, εφευρετικότητα, έμπνευση κλπ  ). Είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να ονειρευτούμε ,να θρέψουμε την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και  τους άλλους.
Με δεδομένη λοιπόν την αξία του θεάτρου καθώς επίσης και την επιθυμία αρκετών δημοτών μας, ο δήμος μας προτίθεται να οργανώσει θεατρική ομάδα , ξεκινώντας τη δραστηριότητά της τον Σεπτέμβρη.

 Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
 Γκόγκος Χρήστος : 6936771962 /2653360212
 Ντάλλας Γιάννης: 6974307009 2653360108