Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ένας στους δέκα θα πάρει επιστροφή φόρου!


Γολγοθά των φόρων θα ανέβουν 5,5. φορολογούμενοι μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά φόρο εισοδήματος 5,1 δισ. ευρώ. σε δέκα μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα πρέπει να καταβληθεί τον Αύγουστο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σοκ με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι οι πολίτες δεν έχει προηγούμενο, καθώς υπάρχουν φορολογούμενοι οι οποίοι όχι απλώς δεν θα πάρουν επιστροφή όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά θα κληθούν να πληρώσουν φόρους χιλιάδων ευρώ.
Όπως φαίνεται ούτε καν ένας στους δέκα δεν αναμένεται να πάρει επιστροφή φόρου.
Σε σύνολο 1.937.343 εκκαθαριστικών που έχουν ήδη αποσταλεί επτά στα δέκα ραβασάκια που έρχονται είναι χρεωστικά, με τον μέσο φόρο 1,3 εκατ. φορολογουμένων στα 1.547 ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. μόλις 168.607 ή το 8,7% του συνόλου είναι πιστωτικά, με τους επιστρεφόμενους φόρους στα 91 εκατ. ευρώ.
Και όλα αυτά γιατί έπεσε το αφορολόγητο αρχικά στα 8.000 ευρώ και στη συνέχεια στα 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ που ίσχυε για το 2010.
Την ίδια στιγμή δεν προσαρμόστηκε η μηνιαία παρακράτηση στα νέα χαμηλά αφορολογήτου και στις αλλαγές των συντελεστών.
Επιπλέον το ψαλίδι που έπεσε σε φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρικά έξοδα, ενοίκια, αλλά και η καθιέρωση ενιαίας έκπτωσης μόνο από τον φόρο και όχι από το εισόδημα.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι απαιτούμενες αποδείξεις αυξήθηκαν στο 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος, με αποτέλεσμα να πέφτουν στην παγίδα χιλιάδες φορολογούμενοι που μέτρησαν τις αποδείξεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα και πιάστηκαν στην παγίδα των αυξημένων τεκμηρίων.
Τέλος, μπήκαν στο εκκαθαριστικό έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος: 500 ευρώ το τέλος επιτηδεύματος και από 1% έως 4% του εισοδήματος η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από 16 έως 27 Ιουλίου πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά οι εκπαιδευτικοί για την προσλήψη αναπληρωτών και ωρομισθίων

Τα δικαιολογητικά για την ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων καλούνται να καταθέσουν από την προσεχή Δευτέρα δάσκαλοι και καθηγητές. Κατώτερο όριο ηλικίας το 21ο έτος.
Ποιοι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
Στο διάστημα από 16 έως 27 Ιουλίου πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να ενταχθούν στους πίνακες των αναπληρωτών και ωρομισθίων και στους πίνακες διορισμών για το σχολικό έτος 2012-13 . Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και των πινάκων διορισμών (ενιαίος πίνακας αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία, πίνακας 24μήνου και πίνακας 30μήνου) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013, καλούνται να ενταχθούν στους πίνακες οι εξής κατηγορίες εκπαιδευτικών:
α) Oσοι έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30.06.2010.
β) Οσοι έχουν μόρια πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο ή και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκάστου κλάδου.
γ) Οσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον συμπληρωματικό πίνακα με μηδενικά μόρια βάσει της ημεροχρονολογίας κτήσης και του βαθμού του πτυχίου τους.

Μέχρι την Τρίτη 17 Ιουλίου η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου

Έως την Τρίτη 17 Ιουλίου θα μπορούν να απογραφούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Όσοι δεν το πράξουν, κινδυνεύουν να μην εισπράξουν τη σύνταξη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Διαφορετικά, για αυτούς τους δύο μήνες και μόνο θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην υπηρεσία συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην τράπεζά τους, αφού προηγουμένως απογραφούν.
Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή την διαδικασία μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.
Πριν από μερικές μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξέδωσε οδηγία για τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων δημοσίου που δεν απεγράφησαν.
Σύμφωνα με την οδηγία αυτή:
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επί Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου. Η απογραφή ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012.
Δεν απεγράφησαν 15.781 από τους υπόχρεους για απογραφή.
Σε όσους δεν απεγράφησαν γνωστοποιείται η οδηγία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα σύμφωνα με την οποία:
1. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις Τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γ.Λ.Κ. και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα). Αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην Τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.
2. Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.
3. Από την ίδια ημερομηνία αρχίζει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.
Επιπροσθέτως από το 2013 για τους λαμβάνοντες σύνταξη από το Δημόσιο:
1. Αρχίζουν τακτικοί (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
2. Αρχίζει από το 2015 και θα πραγματοποιείται ανά πενταετία τακτική απογραφή.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Οι Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, κατέθεσαν πλήρη φάκελο για την αγορά της "ΔΩΔΩΝΗΣ"

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προέδρων των ΕΑΣ Ηπείρου, με τους εκπροσώπους των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με θέμα την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Στην συνάντηση οι Ενώσεις ενημέρωσαν τα κόμματα για τον ολοκληρωμένο φάκελο - πρόταση που κατέθεσαν για την αγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ και ζήτησαν την στήριξη των κομμάτων στον αγώνα που κάνουν οι Ενώσεις για την διασφάλιση των συμφερόντων των παραγωγών και της Γαλακτοβιομηχανίας. Με την κατάθεση πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου υποψηφιότητας, συνοδευμένου με τραπεζική εγγυητική επιστολή, οι Ενώσεις διέψευσαν όλους αυτούς που σαμποτάρισαν την προσπάθειά τους, λέγοντας ότι οι Ενώσεις αδυνατούν να καταθέσουν πρόταση.
Οι Ενώσεις απέδειξαν ότι η Ήπειρος και οι δυνάμεις της μπορούν όχι μόνο να αγοράσουν την ΔΩΔΩΝΗ αλλά και να της δώσουν την προοπτική που της αξίζει.
Τέλος οι Πρόεδροι των Ενώσεων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, ότι την τελευταία στιγμή η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των Συνεταιρισμών να συνεχίσει η ΔΩΔΩΝΗ να αποτελεί το κόσμημα της Ηπείρου, για τους κτηνοτρόφους και συνολικά για όλους τους Ηπειρώτες.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Θα «πλημμύριζε» την αγορά με λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη, το βράδυ της Παρασκευής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 31χρονος αλλοδαπός οδηγός, διότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένα εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης ανάμεσα στα πίσω καθίσματα και στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, καθώς και στο μπροστά μέρος αυτού πίσω από το ταμπλό, χίλια τετρακόσια δέκα πακέτα τσιγάρα τα οποία είχε σκοπό να διαθέσει λάθρα στο εξωτερικό. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και τα τσιγάρα.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους

Σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή του κανόνα μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων στο Δημόσιο, από ένα προς πέντε που είναι σήμερα σε ένα προς δέκα, και τη μη ανανέωση των συμβάσεων έργου που λήγουν, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με εγκύκλιό του, που εστάλη στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, τις καλεί να προγραμματίσουν έγκαιρα τις προσλήψεις συμβασιούχων για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των Ο.Τ.Α. Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες, όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου, για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών, ώστε η έγκριση των θέσεων να γίνει έγκαιρα προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων με έμφαση τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, καθώς και τα ΚΑΠΗ.
«Με την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα καλυφθούν, επίσης, και οι ανάγκες των Δημοτικών Ωδείων και των αθλητικών οργανισμών», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων

Θα εισπραχθεί όπως και το 2011, αλλά θα επιμεριστεί σε πέντε δόσεις

Κανονικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να εισπράττεται το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ).
Τελικώς εγκαταλείφθηκαν όλα τα σχέδια που είχαν εξετασθεί και το ΕΕΤΗΔΕ θα βεβαιωθεί και θα εισπραχθεί όπως και το 2011, δηλαδή με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η μονή διαφορά είναι ότι θα επιμεριστεί σε πέντε δόσεις αντί για τρεις.
Ο στόχος για αποσύνδεση του τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετατίθεται για το 2013. Συγκεκριμένα θα επιδιωχθεί η αντικατάσταση από το 2013 του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας από ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων.