Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΡΤΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (09.07.2012) τα ξημερώματα, στην Ιόνια Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη .
 Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 54χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
 Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (08.07.2012) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ηλικίας 22 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας. Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος κατείχε πλαστή ταυτότητα Ρουμανίας, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Μέσα στο καλοκαίρι εξισωτική και οι επιδοτήσεις αγροτών

«Αγωνιζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι να δοθούν τα εξισωτικά χρήματα των κτηνοτρόφων και να γίνει η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, την Κυριακή 8 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Επίσης, ανέφερε ότι «εγγυώμεθα –έχει γίνει συμφωνία και με τον νέο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας- μετά την 15η Οκτωβρίου που λήγει το ευρωπαϊκό έτος, μέσα σε δυο εβδομάδες να δώσουμε το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, που είναι η προκαταβολή των ενισχύσεων για το συγκεκριμένο έτος και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, δηλαδή, περίπου ενάμιση μήνα αργότερα, θα δώσουμε και το υπόλοιπο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Αναλογίζεστε τι σημασία έχει αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας να πέσουν ειδικά στην περιφέρεια, γιατί εκεί πάνε τα χρήματα αυτά, 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Σε ποιους θα επιστραφεί το χαράτσι της ΔΕΗ ;

Για το 2012, το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά

Το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ, σε χιλιάδες φορολογούμενους, που ενώ είχαν απαλλαχτεί από το χαράτσι της ΔΕΗ, αναγκάστηκαν να το πληρώσουν για να μην τους κόψουν το ρεύμα.
 Ποιοι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους; Βιοτέχνες, ανάπηροι, άνεργοι και ιδιοκτήτες, που επιβαρύνθηκαν με το ειδικό τέλος, το πλήρωσαν, και τώρα θα τους επιστραφεί.
Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το «Έθνος», μιας και τα συνολικά 200 εκ. ευρώ που πρέπει να επιστραφούν, εκτός του ότι επιβαρύνουν πολύ τον προϋπολογισμό, είναι δύσκολο να καταβληθούν άμεσα σε όλους τους δικαιούχος.
 Η κυβέρνηση σκέφτεται σε όσους απ΄ αυτούς έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, να γίνει ένας συμψηφισμός χρεών.
 Να σημειώσουμε πάντως, πως για το 2012, το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ν΄ αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
 Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση, οι διμηνιαίες δόσεις ν΄ αυξηθούν σε 6 από 5 που είναι.

ΠΗΓΗ: www.Star.gr

ΑΡTΑ: Πυρκαγιά κατάστρεψε αποθήκη με τριφύλλι

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 11:15 το πρωί σε αποθήκη με ξηρά χόρτα (τριφύλλι) που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλας. Από την πυρκαγιά κάηκε η αποθήκη καθώς και δύο παρακείμενοι στύλοι της ΔΕΗ ενώ στο συμβάν έλαβαν μέρος 4 οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και το υδροφόρο όχημα του Δήμου Αρταίων.
Να σημειωθεί ότι κοντά στην αποθήκη βρίσκονται στάβλοι με ζώα (αγελάδες) που όμως σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Π.Υ.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Κεφαλοβρύσου, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θέματα ημερήσιας συζήτησης την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την 9η Ιουλίου  2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 μ.μ.. Η Συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί στο Καλπάκι και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παιδικός Σταθμός).
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας για την διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης που αφορά τον απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2011.
2.Λήψη απόφασης για το καθεστώς λειτουργίας των ΤΑΞΙ του Δήμου Πωγωνίου.
3.Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.
4.Επί αιτήσεων δημοτών.
5.Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τεχνικού προγρ. έργων ετ. 2012.
6.Έγκριση μελετών: Α. Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Τ.Κ. Σιταριάς, Β. Διαμορφώσεις Κοιν/των χώρων – δρόμων Τ.Κ. Ιερομνήμης., Γ. Συμπληρωματικά έργα εξωτ. δικτύου ύδρευσης του [πρώην] Δήμου Άνω Καλαμά., Δ. Έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Συμπληρωματικά έργα εξωτ. Δικτύου ύδρευσης του [πρωην] Δήμου Άνω Καλαμά».
7.Έγκριση 2ου Ανακεφ. Πίνακα του έργου: «Κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στο Τ.Δ. Μαυροπούλου»
8.Απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων.
9.Έγκριση μελέτης για τη μεταφορά των μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας εκπ/σης.
10.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πωγωνίου & της Αποκ/νης Διοικ. Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, για την μελέτη και εκτέλεση δημόσιων δασοτεχνικών έργων στην περιπατητική διαδρομή: «Κατωγέφυρο-Μύλος Ωραιοκάστρου-Καταρράκτες-Δέση-Πηγές Γκλάβας»
11.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πωγωνίου & του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & κλιματικής Αλλαγής, για την Μελέτη και εκτέλεση δημόσιων δασοτεχνικών έργων στην περιπατητική διαδρομή «Γεφύρι Μερόπης-Γεφύρι Παλαιοπύργου-Νερόμυλος Παλαιοπύργου».
12.Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλετών του Δήμου.
13.Έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης που αφορά το ιδιωτικό έργο: «Κατασκευή Δρόμου προσπέλασης στην ιδιοκτησία Γεωργ. Πανταζή» Τ.Κ. Λάβδανης.»
14.Έγκριση δαπάνης στη ΔΕΗ για τη σύνδεση στο Δίκτυο Διανομής χαμηλής τάσης Φ.Ο.Π. Χάνι Δελβινάκι.
15.Αποδοχή επιχ/σης από το Υπουργείο Eσωτερικών, για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας  – αναμόρφωση προϋπολ. και τεχνικού Προγρ/ατος έργων ετ. 2012  - κατανομή έργων επιχ/σης 2012 και επιχ/σης 2011.
16.Σύσταση Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου.
17.Επί αιτήσεως θεραπείας Νικ. Λαδά [Εργολήπτη Δημοσίων Έργων].
18.Περί καθορισμού του δικαιώματος υδροληψίας πόσιμου ύδατος.
19.Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ανταποδοτικού χαρακτήρα.
20.Ιδιοκτησιακό καθεστώς βρεφονηπιακού σταθμού Καλπακίου.
21.Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού καταστήματος Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.
22.Κατανομή επιχορήγησης σε Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου – ψήφιση πίστωσης.
23.Προγραμματισμός Πολιτιστικών εκδηλώσεων Καλοκαιριού 2012 – ψήφιση πίστωσης.
24.Λειτουργία Δημοτικού καταστήματος [Καφενείο] Τ.Κ. Λάβδανης.
25.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Διαμόρφωση – Περίφραξη παιδικής χαράς στον οικισμό Κάτω Λάβδανης Κοιν/τας Λάβδανης.
26.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Διαμορφώσεις Κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Xρυσόρραχης.»

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καύσωνα

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, με αυξομειώσεις, τις επόμενες έξι με επτά ημέρες, τουλάχιστον. 1. Στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, τους 37 και κατά περιόδους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
2. Στην Ήπειρο τους 37 με 38 και μεσοβδόμαδα κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.
3. Στο Ιόνιο κατά μέσο όρο η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις πιο ζεστές ημέρες, τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
4. Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, τους 39 και κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 40 χωρίς να αποκλείεται μεσοβδόμαδα να αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.
5. Στα νησιά του Αιγαίου, οι θερμοκρασίες δε θα ξεπεράσουν τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και μόνο στη νότια Κρήτη από την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, κατά τόπους και κατά διαστήματα η θερμοκρασία θα φτάνει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
6. Ειδικότερα για την Αττική, η θερμοκρασία αναμένεται από την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, να φτάσει τους 39 και πιθανόν από την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Εξαιτίας του καύσωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.
Καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Το ουρλιαχτό

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

«Τραβήξτε πίσω τις άκρες των φορεμάτων σας κυρίες μου, περνάμε στην κόλαση», λέει κάπου ο ποιητής William Carlos Williams, και ίσως η φράση αυτή μπορεί να περιγράψει τα τρέχοντα βιώματα των συμπολιτών μας.
Οι εκδηλώσεις βίας και αγανάκτησης τείνουν να γίνουν κανόνας στην τρομαγμένη ελληνική κοινωνία: προπηλακισμοί, γιαουρτοπόλεμος, χειροδικίες, μαχαιρώματα, ενδοκοινωνικη διαμάχη, κονιορτοποίηση άγραφων και γραπτών κοινωνικών συμβολαίων.
Πράγματι, οι Έλληνες είναι στα κάγκελα: κραυγάζουν, βρίζουν, ουρλιάζουν, καταθλίβονται, οργίζονται, κλαίνε, αντιδρούν, μερικές φορές βιαιοπραγούν και κυρίως δεν ακούν.
Η ανελέητη ύφεση ενεργοποίησε τη δυναμική έκρηξη των εισοδηματικά πληγέντων και ευνόησε τις ακραίες αντιδράσεις. Παράλληλα, η ρητορική του ανερυθρίαστου λαϊκισμού, της αχαλίνωτης δημαγωγίας, της ευφάνταστης συνθηματολογίας και της άκριτης παραδοχής οποιουδήποτε νοσηρού σεναρίου συνωμοσίας, αποδυνάμωσαν τις ορθολογικές και ψύχραιμες προσεγγίσεις των πραγμάτων . Το νέο κοινωνικό σκηνικό καλλιέργησε συστηματικά το ιδεολόγημα ότι η βία εμπεριέχει την κρυμμένη δύναμη της αλήθειας των αγανακτισμένων πολιτών.
Πέραν της οικονομικής εξαθλίωσης που αναπόδραστα πυροδοτεί την κοινωνική σύγκρουση, μια από τις αιτίες της βίας εδράζεται στη βεβαιότητα πώς για όλα φταίνε οι «άλλοι» (οι ξένοι, οι πολιτικοί, τα «λαμόγια», οι τράπεζες, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, το εβραϊκό λόμπι, το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η λέσχη Bildenberg και όποιος άλλος μπορείτε να φανταστείτε). Επομένως, εμείς και μόνον εμείς είμαστε οι αναμάρτητοι τιμωροί: στη δική μας Gotham City ήδη έχουμε στρογγυλοκαθήσει στο ρόλο του Batman, ενώ ο Joker είναι όλοι οι υπόλοιποι.
Είναι καιρός να ακούσουμε την αλήθεια και να αναζητήσουμε την αυτογνωσία με μια φευγαλέα -έστω- ματιά στον καθρέπτη. Μια αποτελεσματική απάντηση στην εξαθλίωση και τον παραλογισμό δεν μπορεί παρά να περιέχει την παιδεία ανοικτών οριζόντων, την κοινωνική αλληλεγγύη, την επίγνωση των ταυτόσημων συμφερόντων, την πρόταξη του Ορθού Λόγου. 
Κι ενώ ήδη ακούγεται εκκωφαντικό το ουρλιαχτό της απόγνωσης που ξεπηδά από το κοινωνικό έρεβος, ας αναζητήσουμε εκ νέου το ανέσπερο φως της ελπίδας.

Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου  

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (07.07.2012) το βράδυ στο Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, 31χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 31χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους (0,5) γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης βάρους (39,7) γραμμαρίων.
 Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αγνή Σμπόνια: «Εάν δεν αφήσουμε να έρθει στο προσκήνιο η νέα γενιά, εάν δε γίνει η γενιά της ανατροπής, εάν οι νέοι δεν ξαναγίνουν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας,….»

ΣΕΦ 06/07/12 
Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
είμαστε όλοι εδώ, αυτή τη ξεχωριστή μέρα για μας και γιατί εμείς μπορούμε ακόμη να κοιταζόμαστε στα μάτια.
Είμαστε εδώ απ’ όλη την Ελλάδα.
Είμαστε οι άνθρωποι που οι περισσότεροι από εμάς στελεχώσαμε τα ψηφοδέλτια σε δύο πολύ δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις και αυτή την στιγμή καλούμαστε δυναμικά να αναλάβουμε την πορεία προς το Συνέδριο της ανασύνταξης του κινήματός μας.
Έτσι, σήμερα πρέπει να είναι όλα συγκεκριμένα, ώστε φεύγοντας από αυτή τη διαδικασία να ξέρουμε ακριβώς τι θα κάνουμε και γιατί θα το κάνουμε.