Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Έρχεται νέο σύστημα προμήθειας των τελών κυκλοφορίας

Ανασφάλιστα 700.000 κρατικά Ι.Χ. από τα συνολικά 2 εκατομμύρια

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος διάθεσης των σημάτων τελών κυκλοφορίας στα τέλη του 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας» καταργούνται τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των οχημάτων και πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο που αναλογεί στο όχημά τους στις τράπεζες.
Ειδικότερα το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατ. ευρώ και με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς κάποιος ο οποίος διέθετε δύο ή περισσότερα Ι.Χ. φρόντιζε να καταβάλλει τα τέλη στο όχημα εκείνο που είχε τον μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.
Κατόπιν μετά από 10 ή 20 ημέρες μετέβαινε στην εφορία προσκομίζοντας την απόδειξη καταβολής των τελών του Ι.Χ. του με την αιτιολογία πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο και αποκτούσε έναντι 3 ευρώ νέο αυτοκόλλητο το οποίο και τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας!

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 187.000 ευρώ. Συνελήφθη, σήμερα (07-07-2012) τα ξημερώματα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, 57χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 187.120,36 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία

Τι θα ισχύσει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η τρόικα πιέζει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο φορολογικό και η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο 10 σημείων για να το παρουσιάσει στους δανειστές.
Επί της ουσίας, προωθείται η δημιουργία νέου φορολογικού τοπίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με μείωση συντελεστών ΦΠΑ. Η αρχή θα γίνει από την εστίαση.
Προβλέπεται επίσης σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου, ένας φόρος στα ακίνητα, κατάργηση των φορολογικών προστίμων και ποινών αλλά και κατάργηση φοροαπαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, γράφει "Το Έθνος".
Το σχέδιο βρίσκεται ήδη στο τραπέζι της τρόικας και γίνονται συνεχείς συσκέψεις.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης. Μάλιστα, συστήνεται ειδική ομάδα δράσης στο υπουργείο Οικονομικών, για να επεξεργαστεί στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της τρόικας θέτουν την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων καθώς και την πλήρη αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού ως απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν οι μειώσεις στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ.
Ζητούν επίσης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Και θέτει ως όρο να γίνουν οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις για να ανάψει το "πράσινο φως" στη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος και την αύξηση του αφορολόγητου.
Ιδιαίτερη θέση στο νομοσχέδιο θα έχει και η πάταξη της φοροδιαφυγής, ένας τομέας που η τρόικα μας βγάζει... "κόκκινη κάρτα".

Με την Εθνική Συνδιάσκεψη ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ την ανασύστασή του

Με ιδιαίτερη χαρά παρατηρήσαμε ότι στο προεδρείο του "εναρκτήριου λακτήσματος" του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν και η Αγνή Σμπόνια.
Με το σύνθημα : Η σκέψη σου, πολιτική μας πρόταση, το ΠΑΣΟΚ, προτρέπει όλους του φίλους του να συμμετέχουν στην δημιουργία ενός ανοιχτού κόμματος.
Είναι η στιγμή που πρέπει να δημιουργήσουμε τα νέα δεδομένα. Και θα τα δημιουργήσουμε από την αρχή. Βήμα – βήμα.
Το μόνο που παραμένει αδιαπραγμάτευτο είναι η αποφασιστική μας διάθεση για ανασύσταση. Ανασύσταση των δομών, των ιδεών, των σχέσεων, των προτάσεων και των πολιτικών μας.
H ανασύσταση προϋποθέτει την αμφισβήτηση, τον προβληματισμό, την ανάλυση, την πρόταση, τη διατύπωση, τη σύνθεση και τελικά τη δημιουργία. Αυτή είναι η πορεία που ακολουθούμε.
Δεν προσπαθούμε απλά να ερμηνεύσουμε τις νέες συνθήκες γιατί έχουμε μάθει να τις δημιουργούμε. Αυτό κάνουμε και σήμερα.
Δημιουργούμε ένα κόμμα ανοιχτό. Στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι, με τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους και την ενέργειά τους.
Δημιουργούμε ένα κόμμα αποκεντρωμένο που σέβεται τον ρόλο της ελληνικής περιφέρειας.
Δημιουργούμε ένα κόμμα ψηφιακό. Στο οποίο όλοι οι πολίτες έχουν άμεση πρόσβαση στις ιδέες μας και εμείς άμεση πρόσβαση στις προτάσεις τους, συνδιαμορφώνοντας τελικά μαζί τους τις πολιτικές μας.
Θέλουμε ένα κόμμα νέο, νεανικό, ανανεωμένο. Ένα κόμμα βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών, στην αξιοποίηση της κοινωνικής εμπειρίας, των βιωμάτων της ιστορικής μνήμης.
 Για να το επιτύχουμε χρειαζόμαστε την καθεμία και τον καθένα σας. Χρειαζόμαστε κάθε ιδέα, κάθε σκέψη, κάθε προβληματισμό. Χρειαζόμαστε κάθε εμπειρία και κάθε πρόταση, γιατί αυτά θα είναι η βάση των πολιτικών μας. Σας δίνουμε το βήμα για να ακουστεί η κάθε άποψη. Σας δίνουμε τη φωνή για να δημιουργήσετε τη νέα δυναμική μας.
Τίθεται σε λειτουργία ειδικός διαδικτυακός τόπος ως χώρος ελεύθερης έκφρασης, ως τόπος συνάντησης, ως τρόπος άμεσης επικοινωνίας και ψηφιακής αυτοοργάνωσης.
 Ζούμε σήμερα σε μια εποχή, χωρίς καμία αντιστοιχία στο παρελθόν, όπου καμία λέξη και καμία έννοια δεν έχουν πλέον την ίδια σημασία.
Ελάτε να δώσουμε μαζί νέο ζωντανό περιεχόμενο στις έννοιες.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη μη νόμιμος αλλοδαπός για κατοχή κλεμμένης άδειας διαμονής

Συνελήφθη, χθες (05-07-2012) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχου, επέδειξε στους αστυνομικούς κλεμμένη άδεια διαμονής, ως νομιμοποιητικό έγγραφο παραμονής του στη Χώρα.
 Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ παράλληλα θα εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Τίμησαν τον Τάσο Χαλκιά στα Γιάννενα

Χωρίς να λείπει η συγκίνηση, η συναυλία-αφιέρωμα στον Τάσο Χαλκιά - που έγινε με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από τον θάνατο του - την Πέμπτη το βράδυ στα Ιωάννινα εξελίχτηκε σε μια Ηπειρώτικη γιορτή!
Οι θεατές τραγούδησαν για δυο ώρες και στο τέλος έγιναν ένα με τους καλλιτέχνες χορεύοντας μαζί τους επάνω στην σκηνή
Ο Τάσος Χαλκιάς «υποδέχεται» μέσα από την οθόνη τον κόσμο που σχεδόν γέμισε το θέατρο της ΕΗΜ. Ένα φωτισμένο κλαρίνο σε μια άδεια καρέκλα θύμιζε την απουσία-παρουσία του μεγάλου Ηπειρώτη καλλιτέχνη..
Στην έναρξη της συναυλίας ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ιωαννίνων Στέφανος Ντόβας θυμήθηκε τον Τάσο Χαλκιά.
Σκοτάδι..
Έναρξη με το φωτισμένο κλαρίνο στην άδεια καρέκλα. Στην οθόνη ο Τάσος Χαλκιάς: «Ονομάζομαι Αναστάσιος Χαλκιάς. Κατάγομαι από το Φωτεινό Ιωαννίνων. Γεννήθηκα το 1914..» για να ακολουθήσει το γνωστό σε όλους «Ηπειρώτικο μοιρολόι» του παιγμένο από τον ίδιο..
Ήδη έχουν πάρει θέση στην σκηνή τα παιδιά της Παραδοσιακής ορχήστρας και του Φωνητικού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Καρβούνη. Η συνέχεια της παράδοσης!
Λίγα λεπτά αργότερα μαζί τους θα τραγουδήσει και  ο οικοδεσπότης της βραδιάς Λάκης Χαλκιάς..
Για τις επόμενες δυο ώρες ο Χαλκιάς θα βρεθεί πολλές φορές στην σκηνή και θα τραγουδήσει μαζί με τον Σάββα Σιάτρα, Αρετή Κετιμέ, Δημήτρη Υφαντή, Νότα Καλτσούνη, Λάμπρο Χαλκιά γνωστά και αγαπημένα Ηπειρώτικα τραγούδια..
Στην κορύφωση της συναυλίας κάνει την εμφάνιση του και το βραβευμένο Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου με τις υπέροχες Ηπειρώτικες φορεσιές τους και με κορυφαίους τον Νίκο Γκαρτζονίκα και Νίκο Νούσια.
Το κέφι έχει ανάψει. Οι χορευτές «τραβούν» από τα δέκα διαζώματα του θεάτρου τους θεατές που βρίσκονται χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουν να χορεύουν στην σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες!!..
Στην κορύφωση του γλεντιού, σκοτάδι…
Το φωτισμένο κλαρίνο στην άδεια καρέκλα έρχεται και πάλι να μας θυμίσει την απουσία-παρουσία του Τάσου Χαλκιά. «Ονομάζομαι Αναστάσιος Χαλκιάς…» στο βίντεο..
Όλοι οι καλλιτέχνες στην σκηνή τραγουδούν το γνωστό τραγούδι του  «Δεν μπορώ μανούλα μου» που σηματοδοτεί το τέλος της συναυλίας, ενώ ο κόσμος όρθιος χειροκροτεί έντονα και τους ζητάει να συνεχίσουν..
Μαζί θα πουν όλοι το γνωστό Ηπειρώτικο «Ήρθε ο καιρός να φύγουμε» τραγούδι που έλεγαν παλιά στο τέλος των πανηγυριών..
Φώτα πλατείας, ο κόσμος σιγά-σιγά φεύγει από το θέατρο ενώ το «Ηπειρώτικο μοιρολόι» ακούγεται χαμηλά από τα ηχεία…
H συναυλία έγινε με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και με την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η τηλεόραση IωάννιναTV, τα ραδιόφωνα ΕΡΑ Ιωαννίνων, Δημοτικό ραδιόφωνο, Πρώτο Κανάλι, melody, NRG, και οι ιστοσελίδες epirusonline, ioannina24.gr, epirus.ellas.gr, mediasoup.gr. olympia.gr, matia.gr, mousikorama.gr, penapress.gr.

Ματαίωση της σημερινής εκδήλωσης στην Πωγωνιανή

Από την «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»

Η Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ευρωπαϊκή Έκφραση,  με δελτίο τύπου ανακοινώνει τη ματαίωση της εκδήλωσης το βράδυ του Σαββάτου στην Πωγωνιανή  κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων ΜΚΟ από βαλκανικές χώρες.

Όπως αναφέρει στο δελτίο της:
….«Η προγραμματισμένη Βαλκανική Βραδιά στην Πωγωνιανή αναβάλλεται για λόγους υπεράνω των δυνατοτήτων μας και ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να «επανέλθουμε δριμύτεροι» στο μέλλον, προσβλέποντας σε μια ουσιαστική, αμοιβαίως επωφελή, συνεργασία μεταξύ του Βαλκανικού Δικτύου και του Πωγωνίου.»……

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (05-07-2012) το απόγευμα στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 56χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 56χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους (2,4) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.