Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Ταχύτερη απονομή συντάξεων

Συγκροτούνται ειδικά κλιμάκια

Στην ταχύτερη απονομή των συντάξεων στοχεύει η διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ- ΕΤΑΜ) με τη συγκρότηση ειδικών κλιμακίων εργασίας από υπαλλήλους του Οργανισμού.
Σκοπός της συγκρότησης των κλιμακίων είναι η επίσπευση της έκδοσης των συντάξεων, με τη μείωση του χρόνου αναμονής από την υποβολή της αίτησης του ασφαλισμένου μέχρι και τη στιγμή πληρωμής του, καθώς και η ελαχιστοποίηση του όγκου των συνταξιοδοτικών περιπτώσεων που έχει σωρευτεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.
Η διοίκηση του ΙΚΑ εκτιμά ότι με τη συγκρότηση των κλιμακίων αυτών θα μειωθεί κατά 30% ο χρόνος αναμονής για τη χορήγηση της σύνταξης.
Στις υπηρεσίες του ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα περισσότερες από 150.000 αιτήσεις, ενώ ο χρόνος αναμονής ξεκινά από 18 μήνες και φθάνει ως τα 4 χρόνια στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.
Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, υποστηρίζουν ότι οι καθυστερήσεις αυτές, οφείλονται κυρίως στις ελλείψεις προσωπικού που προκλήθηκαν από τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις και το πάγωμα των προσλήψεων. Τον τελευταίο χρόνο αποχώρησαν 1.500 υπάλληλοι. Στο ΙΚΑ υπηρετούν 7.500 εργαζόμενοι, ενώ περί τις 5.000 οργανικές θέσεις παραμένουν κενές.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αναλυτικά η σύνθεση της Κυβέρνησης.
Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουτάκης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας
Υφυπουργός: Δημήτριος Ελευσινιώτης

Υπουργείο Ανάπτυξης, Μεταφορών, Δικτύων
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης
Υφυπουργός: Γιώργος Βερνίκος

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος
 Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
 Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού
Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργός: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Νίκος Νικολόπουλος

 Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος
 Υφυπουργός: Μάριος Σαλμάς
 Υφυπουργός: Φωτεινή Σκοπούλη

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Αναπληρώτης υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης
Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Υπουργός Θεόδωρος Καράογλου

ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κλοπή στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία

Χθες (20-06-2012) το μεσημέρι καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, κλοπή στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή του Δεσποτικού Ζίτσας Ιωαννίνων.
Κατά το χρονικό διάστημα από 20-07-2011 έως 20-06-2012, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την ξύλινη κεντρική είσοδο, μπήκαν στο εξωκκλήσι και αφαίρεσαν δέκα (10) εικόνες διαφόρων διαστάσεων και παραστάσεων, οι οποίες σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είναι μικρής αξίας και χρονολογούνται μετά τον 19ο αιώνα.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Φιλιώ Νόκα - Ζαράχη ευχαριστεί και συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς για την άριστη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2012, από τη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ που με το υψηλό αίσθημα ευθύνης με το οποίο επιτελείτε το εκπαιδευτικό σας έργο, συμβάλατε καθοριστικά στην άριστη διεξαγωγή τους.
Σε ένα περιβάλλον αμφίδρομης επικοινωνίας με όλους τους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς, σε ένα κλίμα άψογης οργάνωσης, συνεργασίας και συνέπειας διασφαλίσατε το κύρος και την αξιοπιστία του θεσμού, ο καθένας σας από τη θέση που ορίστηκε, λειτουργώντας πάντα προς όφελος των υποψηφίων μας. Επομένως το αποτέλεσμα αυτό τιμά πρώτα απ' όλα το δικό σας πρόσωπο, τη δική σας δουλειά.
Το μήνυμα που στέλνετε σε ολόκληρη την κοινωνία είναι ότι «αληθινός δείκτης του πολιτισμού μιας χώρας δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης, το μέγεθος των πόλεων κι ούτε η αφθονία των συγκομιδών, αλλά το ήθος των ανθρώπων της». Και το ήθος του εκπαιδευτικού απέναντι στον υποψήφιο μαθητή που αγωνιά για το μέλλον του είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο.
Παράλληλα θα ήθελα να σας ευχηθώ να έχετε υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσετε το πολύτιμο και πολυεπίπεδο έργο σας στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, στον οποίο έχουμε κληθεί όλοι μας να υπηρετήσουμε.

Με εκτίμηση
Η Περιφερειακή Διευθύντρια
 Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη

ΚΑΝΑΛΛΑΚΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για κλοπή πετρελαίου

Συνελήφθησαν, σήμερα (21-06-2012) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καναλλάκι Πρεβέζης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 20 και 29 ετών και ένας 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κλοπή πετρελαίου. Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες από κοινού αφαίρεσαν ποσότητα πετρελαίου, με άντληση, από βαρέλι σε προαύλιο χώρο οικίας ημεδαπού στο Καναλλάκι Πρεβέζης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρεβέζης ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης,

Ο 35χρονος καλλιεργούσε στον προαύλιο χώρο της οικίας του (5) δενδρύλλια.

 Συνελήφθη χθες (20-06-2012) αργά το βράδυ στις Κεραμάτες Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 35χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο και κατασχέθηκαν (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,30 έως 2,30 μέτρων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Μελέτιος

Με βαθειά θλίψη αναγγέλλουμε στους χριστιανούς αδελφούς μας την κοίμηση του Πνευματικού μας πατέρα Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου. Η παρουσία του ανάμεσά μας, αυτά τα 32 χρόνια που ο Χριστός μας τον χάρισε, αποτέλεσε σ' όλους εμάς τους πιστούς χριστιανούς, βάση για να θεμελιώσουμε την πίστη μας και την σχέση μας με τον Χριστό και την Εκκλησία.
Το λείψανό του μπορούμε να το προσκυνήσουμε όλο το εικοσιτετράωρο και να πάρουμε την ευχή του, στον Άγιο Κωνσταντίνο Πρεβέζης.
Το προσεχές Σάββατο στις 11.00 π.μ. όλοι μαζί θα συναχθούμε στον μεγάλο Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, που εκείνος (ο Σεβ. Μελέτιος) έχτισε, να ευχαριστήσουμε τον Χριστό για την μεγάλη Του δωρεά προς εμάς να έχουμε τον π. Μελέτιο επίσκοπό μας και να Τον παρακαλέσουμε να αναπαύσει τον πατέρα μας κοντά Του, μέσα στην ατελεύτητη ευτυχία της χαράς του προσώπου Του, Αυτού που είναι η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ.
Ας έχουμε όλοι την ευχή του Δεσπότη μας, συνοδό βοηθό και ευλογία της ζωής μας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος (Καλαμαράς) γεννήθηκε το 1933 στην Αλαγονία Καλαμάτας. Υπήρξε πτυχιούχος Θεολογίας και Φιλολογίας-Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Α΄ (Δασκαλάκη 1945 - 1961). Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου επί των Διεκκλησιαστικών Σχέσεων. Εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης την 01 – 03 – 1980.
Ήταν συγγραφεύς πολλών εποικοδομητικών βιβλίων και έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του «Η Ε΄ Οικουμενική Σύνοδος».
Μιλούσε καλά την Ελληνική γλώσσα, ενώ μπορούσε και χρησιμοποιούσε τα Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά και τα Ιταλικά. Διάβαζε και κατανοούσε επίσης τα Βουλγαρικά, Σερβικά, Ρουμανικά και τα Εβραϊκά.

Σε ποια σημεία συγκλίνουν τα τρία κόμματα για το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης

Εκ νέου συναντώνται εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να ολοκληρώσουν το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τα στελέχη των τριών κομμάτων που μετέχουν στις συζητήσεις, έχει σημειωθεί πρόοδος σε αρκετά κεφάλαια. Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμη σημαντικές εκκρεμότητες.
Στις προθέσεις όλων των πλευρών είναι να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατόν ένα κείμενο αρχών, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση και θα περιλαμβάνει κεφάλαια τα οποία αφορούν:
Το εύρος του κυβερνητικού έργου.
Τη διάρκεια της κυβέρνησης (η ΝΔ φέρεται να επιθυμεί τετραετία, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέχρι τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο 2014).
Την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των στόχων της κυβέρνησης.
Τον τρόπο λειτουργίας
Την αποτελεσματικότητα.
Σύμφωνα με τα στελέχη που διαπραγματεύονται το προγραμματικό πλαίσιο υπάρχει σύμπτωση στα θεσμικά (μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, ασυλία των βουλευτών, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών), αλλά διαφωνία στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Επίσης, συμφωνούν στη μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και σε επαναφορά της μετενέργειας (από τον Σεπτέμβριο, για διαπραγματευτικούς λόγους φαίνεται να επιθυμεί η ΝΔ), στην άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, και, κατ αρχήν, σε ιδιωτικοποιήσεις, αλλά με αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ για μη δημόσιο χαρακτήρα των Δημοσίων Επιχειρήσεων.
Παραμένουν οι διαφορετικές θέσεις των τριών κομμάτων για το μεταναστευτικό και δεν έχουν συζητηθεί ακόμη τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο της ΔΗΜΑΡ μεταξύ των τριών κομμάτων έχουν συμφωνηθεί τα εξής:
Η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά μια επιπλέον διετία, με αλλαγή της σύνθεσης των μέτρων για την εξοικονόμηση πόρων. Δηλαδή οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δις ευρώ που είχαν προβλεφθεί ως το 2014, προτείνεται να επεκταθούν με ορίζοντα το 2016.
Η εξοικονόμηση πόρων -στο πλαίσιο ισοδύναμων μέτρων - κατευθύνεται στην καταπολέμηση της σπατάλης στη δημόσια διοίκηση, στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς
Η επιμήκυνση του χρόνου (διπλασιασμός) για το επίδομα ανεργίας και επέκταση των δικαιούχων του επιδόματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Εκτός αυτών, σε επίπεδο οικονομικών μέτρων έχει συμφωνηθεί η μείωση του ΦΠΑ και κυρίως στα τρόφιμα.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Την  Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Eπικύρωση αποφάσεων 5ου Πρακτικού της Συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού & Παράδοσηςστην Αθήνα, στο Ζάππειο, το διάστημα 22-24/6/2012. (Εισήγηση : Δ/νση ΔιάΒίου Μάθησης – Απασχόλησης – Εμπορίου & Τουρισμού).
2.Τροποποίηση της από 21-6-2011 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΙΓΜΕ, ως προς το άρθρο 6, για την εκτέλεση του έργου : «Μελέτη κατολισθήσεων στα Δ.Δ. Μουζακαίων, Δαφνούλας και Μάζια του Δήμου Ιωαννιτών». (Εισήγηση Δ/νση Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου).

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψήφιων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Η προθεσμία για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων λήγει στις 5 Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Σχετικά με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ειδικών κατηγοριών (Έλληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί-αλλογενείς, άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις) από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα εξής:
Για τους Έλληνες του εξωτερικού, από Δευτέρα 9 Ιουλίου μέχρι και Κυριακή 15 Ιουλίου
Για αλλοδαπούς - αλλογενείς, από Δευτέρα 16 Ιουλίου μέχρι και Κυριακή 22 Ιουλίου
Ακόμη οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και κατέχουν πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις αρμόδιες επταμελής επιτροπές που είχαν συσταθεί σε συγκεκριμένα δημόσια ή πανεπιστημιακά νοσοκομεία, προκειμένου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο, το Σεπτέμβριο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Η ηλεκτρονική υποβολή θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου :
http://exams.minedu.gov.gr/Default.aspx