Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΚΑΝΑΛΛΑΚΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν, προχθές (16.06.2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Εθνική οδό Αρχάγγελου - Νεράιδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 20 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, μετά από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (9,3) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» διοργανώνει party στο plegma club στον Παρακάλαμο την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 και ώρα 22:30


PARTY  στο PLEGMA CLUB

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» Διοργανώνει party  στο plegma club στον Παρακάλαμο την
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012
και ώρα 22:30

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο αλλά και σε «καβάτζα», πάνω από (167) κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (17.06.2012) το μεσημέρι στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, ένας 58χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και διακίνηση παραπάνω από (167) κιλών κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 58χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -77- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -85.556- γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 58χρονος είχε παραλάβει την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών από «καβάτζα» σε αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη της Παραμυθιάς, όπου και βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα -74- δέματα με κάνναβη, βάρους -82.328- γραμμαρίων.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης, ότι 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη στην ίδια περιοχή, επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσε σαν προπομπός του 58χρονου.
Τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών καθώς και τρία (3) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθη αλλοδαπός για εισαγωγή και εμπορία κάνναβης

Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, που υπερβαίνει τα (151) κιλά.

Συνελήφθη σήμερα (17.06.2012) τα ξημερώματα στους Άγιους Πάντες Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε σήμερα τα ξημερώματα στους Άγιους Πάντες Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -144- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -151.756- γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι το ανωτέρω αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας άλλου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, ο οποίος και αναζητείται.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΡΑΓΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθη αλλοδαπός γιατί αποπειράθηκε να διαρρήξει αποθήκη

Συνελήφθη, χθες (17.06.2012) το απόγευμα στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί αποπειράθηκε να διαρρήξει αποθήκη, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη του. Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων δικαιολογητικών για την παραμονή του στη χώρα μας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ο Γιώργος Στύλιος, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Γκόκας οι βουλευτές από το Νομό Άρτας

Εντυπωσιακά αυξήθηκαν στο Νομό Άρτας τα ποσοστά τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ όμως το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί στις 6 Μαΐου δεν ανατράπηκε. Οι τρεις έδρες του Νομού μοιράστηκαν στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι στα έδρανα της Βουλής θα βρεθούν κι αυτή τη φορά ο κ. Γιώργος Στύλιος, η κα Όλγα Γεροβασίλη και ο κ. Χρήστος Γκόκας.

Ο Αντώνης Μπέζας την μονοεδρική της Θεσπρωτίας

Η άνοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας ήταν εντυπωσιακή στο Νομό Θεσπρωτίας και άνετη η επικράτηση του κ. Αντώνη Μπέζα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε άνετα στη δεύτερη θέση αφήνοντας πολύ πίσω του το ΠΑΣΟΚ που είδε τις δυνάμεις του να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο.

Ο Κώστας Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ , το νέο πρόσωπο στο Νομό Πρέβεζας

Ανατροπή των δεδομένων στο Νομό Πρέβεζας μετά την  εκλογική μάχη της Κυριακής 17 Ιουνίου. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε και από τρίτο κόμμα που ήταν πριν από ενάμισι μήνα βρέθηκε στη δεύτερη θέση και έτσι κέρδισε και τη μία από τις δύο έδρες του Νομού. Νέο πρόσωπο είναι ο κ. Κώστας Μπάρκας, ο πιο νεαρός βουλευτής στην Ήπειρο που εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι δημοσιογράφος στο επάγγελμα.
Από την ΝΔ βουλευτής εκλέγεται ο κ. Τσουμάνης Δημήτριος.

Ξεκινά σήμερα η κατάθεση των μηχανογραφικών

Τέλη Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Από Δευτέρα 18/6 και έως Πέμπτη 5/7 θα μπορούν οι υποψήφιοι -περίπου 120.000- των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, η ανακοίνωση των βαθμολογιών θα γίνει περί τα τέλη Ιουνίου.
Για την εφαρμογή της διαδικασίας, οι υποψήφιοι έχουν κληθεί να προσέλθουν μέχρι τις 22 Ιουνίου στα λύκεια, για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικά τους δελτία.
Το ίδιο καλούνται να πράξουν και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κ.λπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.
Με αυτό το password και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι θα μπορούν να επεξεργάζονται και τελικά να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους μέχρι την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ποιοι εκλέγονται στα Ιωάννινα

Τρεις βουλευτές βγάζει η ΝΔ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΟYΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
ΠΕ Ιωαννίνων σε 477 από 478 Ε.Τ. (99,79 %)
Εγγεγραμμένοι:174.921
Ψήφισαν: 103878
Λευκά/Ακυρα:1214
Έγκυρα:102.664
Κόμμα-Ψήφοι-Ποσοστό
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 33.227-32,36 %
ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Συνασπισμός της Αριστεράς: 27.873-27,15 %
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: 14.440-14,07 %
Δημοκρατική Αριστερά: 6.489-6,32 %
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 5.223-5,09 %
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: 5.032-4,90 %
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4.713-4,59 %

Πρώτο κόμμα η ΝΔ στα Ιωάννινα, όπου εκλέγονται τρεις βουλευτές της. Από έναν βουλευτή εκλέγουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
ΝΔ
Τασούλας Κωνσταντίνος
Καλογιάννης Σταύρος
Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ
ΣΥΡΙΖΑ
Μαντάς Χρήστος
ΠΑΣΟΚ
 Κασσής Μιχαήλ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ σε 58 από 58 Ε.Τ. (100,00 %)

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ σε 58 από 58 Ε.Τ. (100,00 %) Εγγεγραμμένοι:17.208
Ψήφισαν:7.124
Λευκά/Ακυρα: 67
Έγκυρα: 7.057
Κόμμα-Ψήφοι-Ποσοστό
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 2.487-35,24 %
ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Συνασπισμός της Αριστεράς: 1.730-24,51 %
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: 1.101-15,60 %
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: 513-7,27
Δημοκρατική Αριστερά: 348-4,93 %
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 307-4,35 %
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 259-3,67 %

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Με 29,61% και 129 έδρες αναμένεται να λάβει την πρώτη θέση η ΝΔ

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,06% και 72 έδρες
Ποσοστό 29,61% και 129 έδρες λαμβάνει η ΝΔ, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της Singular Logic, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.
Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,06% και 72 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 12,24% και 32 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,57% και 20 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 6,94% και 18 έδρες, η ΔΗΜΑΡ 6,25% και 17 έδρες και το ΚΚΕ με 4,49% και 12 έδρες.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών και διαστρέβλωσης»

«Είχαμε απέναντί μας μια ανίερη συμμαχία δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας που έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει τον πόθο του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη και για ζωή με αξιοπρέπεια. Είμαστε ευτυχείς για την αντοχή και την υποστήριξη ενός τόσο μεγάλου μέρους του λαού μας που πολλαπλασίασε τα ποσοστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν κατάφερε τελικά να πάρει την 1η θέση, αποτελεί πια τον βασικό κορμό της αντιμνημονιακής στάσης του λαού». Αναφερόμενος στο νικητή των εκλογών σημείωσε:
\«Εχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβένρηση στη βάση των δικών του προγραμματικών επιλογών. Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις. Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Και ερμήνευσε το αποτέλεσμα των εκλογών ως απόρριψη του Μνημονίου: «Τα μέτρα της λιτότητας και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης. Η απόρριψη του Μνημονίου είναι ξεκάθαρη και επαναλαμβανόμενη λαϊκή εντολή. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να έχει σοβαρά υπόψιν της ότι στα μεγάλα θέματα δεν μπορεί να προχωρά όπως πριν με μία πολιτική που βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση».
Κατέληξε δε λέγοντας:
«Η πρότασή μας για ανατροπή μνημονίου αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Από τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα με την πεποίθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας».

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr