Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη δραστών, οι οποίοι αφαίρεσαν προτομή ιστορικού προσώπου από την κεντρική πλατεία του χωριού Μεσούντα Άρτας


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι νυκτερινές ώρες της 12/13.06.2012, αφαίρεσαν, από την κεντρική πλατεία του χωριού Μεσούντα Άρτας, μπρούτζινη προτομή ιστορικού προσώπου (Άρη Βελουχιώτη), διαστάσεων 50 x 50, καθώς και τη μαρμάρινη επένδυση της τσιμεντένιας βάσης που ήταν τοποθετημένη η προτομή.
Την προανάκριση για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου Άρτας.

Γλέντι της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου, το Σάββατο 23 Ιουνίου, ώρα 19:00 στο πάρκο του Συνοικισμού (Πλαταιών και Ραγκαβή)

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συζήτηση για τις προϋποθέσεις στροφής προς μια Πράσινη Οικονομία την Πέμπτη 14 Ιουνίου και ώρα 11:30 στο Οικολογικό Στέκι, Τσιριγώτη 39-Ιωάννινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στα πλαίσια της ιδιαίτερης σχέσης του με την Ήπειρο και την προστασία του φυσικού της κεφαλαίου, συζητούν τις προϋποθέσεις στροφής προς μια Πράσινη Οικονομία.
Αύριο Πέμπτη (11.30) 14/6 στο (Οικολογικό Στέκι), Τσιριγώτη 39-Ιωάννινα, με καλεσμένο τον Γιώργο Δημαρά Περιφερειακό τους Σύμβουλο Αττικής, θα έχουν σαν θέμα συζήτησης:
«Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ» αναγκαίο όσο ποτέ στην βαθειά κρίση που βιώνει η χώρα.
Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, της καθημερινής ζωής και των συλλογικών αγαθών, σε καιρούς λιτότητας μας κάνει δύο φορές φτωχότερους.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα προς χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συνελήφθη, χθες (12-06-2012) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Γκάνας, ηλικίας 22 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων που άνηκαν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας.
Επίσης, στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 22χρονου εκκρεμούσε μέτρο διοικητικής απέλασης από τη Χώρα.
Κατασχέθηκαν:
• Ένα διαβατήριο Γκάνας και μία Ισπανική ταυτότητα.
• Ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ηπειρώτικο πανηγύρι από την Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, στο πάρκο Νέας Ζωής Περιστερίου.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για απόπειρα διάρρηξης περιπτέρου στην Ανθούπολη Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν σήμερα (13-06-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ανθούπολη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 19 ετών, διότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο στην Ανθούπολη Ιωαννίνων.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μεταλλικός κόφτης καθώς και ένας πτυσσόμενος σουγιάς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Έτοιμη να χαλαρώσει το μνημόνιο της Ελλάδας η ΕΕ

Έτοιμη να χαλαρώσει το μνημόνιο της Ελλάδας, φαίνεται να είναι η ΕΕ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των γερμανικών Financial Times, η ΕΕ είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας. Το ρεπορτάζ της FTD έχει τίτλο: «Η ΕΕ θέλει να χαλαρώσει τα δεσμά της Αθήνας» και υπότιτλο «Η Ευρώπη θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Γι’ αυτό η χώρα μπορεί να ετοιμάζεται μετά τις εκλογές για παραχωρήσεις – κι αυτό μολονότι οι Έλληνες έχουν προφανώς παραβιάσει και πάλι τις δεσμεύσεις τους για το πρόγραμμα λιτότητας».
Σύμφωνα με τη Deutche Welle η Ευρωζώνη προτίθεται να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας. «Ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών της Κυριακής, κάθε νέα κυβέρνηση θα απαιτήσει νέες διαπραγματεύσεις», ανέφεραν ευρωπαϊκοί κύκλοι.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι Βρυξέλλες κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς τη μεριά της Ελλάδας.
Στη συνέχεια η FTD σημειώνει ότι στους κύκλους της τρόικας θεωρούν δεδομένο ότι η χώρα έχει ήδη παραβιάσει και πάλι τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα λιτότητας. Από τότε που εγκρίθηκε το δεύτερο πακέτο διάσωσης, η εφαρμογή δεν προχώρησε σχεδόν καθόλου, ανέφεραν η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
«Το πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί» δήλωσε κάποιος υπεύθυνος. Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε σε συνεδρίαση της Κ.Ο. των CDU/CSU ότι στην επόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Τρόικα θα διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα δεν έχει υλοποιηθεί.
Επισήμως, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο απαιτούν από την Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες με την τρόικα. «Περιμένουμε να τηρήσουν οι Έλληνες όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Η καγκελάριος Α. Μέρκελ δήλωσε στο Οικονομικό Συμβούλιο της CDU ότι το θέμα δεν είναι μόνον οι Έλληνες, αλλά και το «αν μελλοντικά θα τηρούνται οι δεσμεύσεις στην Ευρώπη».

Ξεκινούν σταδιακά από την Παρασκευή, τη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων


Με δόσεις θα δοθούν τελικά τα προνοιακά επιδόματα, η χορήγηση των οποίων ξεκινά σταδιακά από την Παρασκευή. Χθες, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς μόνο μέρος από τους 61 υπόχρεους δήμους έχει ολοκληρώσει ή σχεδόν ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων.
Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, μόλις 20 από τους 61 υπόχρεους δήμους της χώρας έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της επεξεργασίας των στοιχείων των δικαιούχων, 17 δήμοι βρίσκονται στο 90% - 90,98% της διαδικασίας και 6 δήμοι βρίσκονται στο 82% - 89% της διαδικασίας.
Ωστόσο, 12 δήμοι βρίσκονται κάτω από το 60% της διαδικασίας και αναμένεται να καθυστερήσουν την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, με τους δήμους Φλώρινας και Αγ. Νικολάου Λασιθίου να είναι στο «κόκκινο».
Σοβαρό θέμα προκύπτει με το ειδικό επίδομα για τους νεφροπαθείς, καθώς πέντε περιφερειακές ενότητες βρίσκονται ακόμη στο σημείο μηδέν της διαδικασίας επεξεργασίας των στοιχείων, με τους δικαιούχους να κινδυνεύουν να μην λάβουν το επίδομα.
Πρόκειται για τις περιφέρειες Αργολίδας, Σάμου, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς και Ρεθύμνης. Αντίστοιχα επτά περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο 1% - 10% της διαδικασίας (Καρδίτσας, Αχαΐας, Λευκάδος, Φλώρινας, Κορινθίας. Ηρακλείου, Χανίων, Τρικάλων) και μόλις 18 περιφερειακές ενότητες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Όχι» σε πρόωρες παραιτήσεις εκπαιδευτικών

Δεν αποδέχεται παραιτήσεις εκπαιδευτικών ενόψει συνταξιοδότησης



Το υπουργείο Παιδείας δεν αποδέχθηκε τις πρόωρες παραιτήσεις εκπαιδευτικών ενόψει συνταξιοδότησης, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι εν λόγω αιτήσεις δεν συνοδεύονταν από τα δικαιολογητικά που απαιτεί η κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων διαδικασία, καθώς πρόκειται για παραιτήσεις που υποβλήθηκαν πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη προθεσμία (1η - 10 Ιουλίου 2012).
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση παραίτησης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους -και όχι στο τέλος αυτού, όπως εκ νόμου ορίζεται- μόνον για εξαιρετικούς λόγους, σοβαρές ασθένειες ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Από τον έλεγχο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες, διαπιστώθηκε πως στις περισσότερες από αυτές (75 πρωτοβάθμιας και 10 δευτεροβάθμιας) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιορίζονται σε μια υπεύθυνη δήλωση χωρίς καν να κατονομάζονται ούτε και να αποδεικνύονται οι σοβαροί λόγοι, ενώ ορισμένοι εκπαιδευτικοί, που επικαλέσθηκαν λόγους υγείας, προσκόμισαν βεβαίωση ιδιώτη γιατρού.
Κατόπιν αυτών και παρά τη θετική γνωμοδότηση των αντίστοιχων Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η αρμόδια Διεύθυνση θεώρησε ότι καταστρατηγείται η σχετική νομοθετική διάταξη και προχώρησε σε αρνητικές εισηγήσεις.
Οι εισηγήσεις αυτές παρέμειναν ίδιες κατά τη θητεία όλων των ηγεσιών που ανέλαβαν μέχρι τώρα καθήκοντα στο υπουργείο Παιδείας.

Προς νέα παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Τη δυνατότητα να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων (ν. 4014/2011) επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου και η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να δώσει και άλλο χρόνο στους ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων, πιθανώς έως τις 30 Σεπτεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δικαιολογητικών και μελετών της Β' Φάσης. Η απόφαση αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία στον νόμο 4051/2012 («Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012») μπορούν οι προθεσμίες να παρατείνονται απλώς με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Την Παρασκευή ξεκινούν οι Πανελλαδικές για τα ειδικά μαθήματα

Από την ερχόμενη Παρασκευή 15 έως τις 24 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, στις οποίες θα συμμετάσχουν όσοι υποψήφιοι έχουν κάνει σχετική δήλωση. Το πρόγραμμα των ειδικών μαθητών έχει ως εξής:
Παρασκευή 15 Ιουνίου: Αγγλικά (12:00)
Τρίτη 19 Ιουνίου: Αρμονία (09:00)
Τετάρτη 20 Ιουνίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (09:00)
Πέμπτη 21 Ιουνίου: Γαλλικά (09:00) και Ιταλικά (16:00)
Παρασκευή 22 Ιουνίου: Γερμανικά (09:00) και Ισπανικά (16:00)
Σάββατο 23 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο (10:00)
Κυριακή 24 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο (10:00)
Οδηγίες για τους υποψήφιους
1. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:30 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 11:30 π.μ., των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 15.30 μ.μ. και του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09.30 π.μ..
2. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου είκοσι λεπτά.
3. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου.
4. Κατά την εξέταση στο Γραμμικό Σxέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σxεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σxεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σxεδίασης, όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάxη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σxεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σxεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιxα, ξύστρα κ.λ.π.). Απαγορεύεται, όμως, να xρησιμοποιεί συστήματα σxεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηxανήματα γραφής και σxεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιxεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηxανικούς σxεδιαστικούς βραxίονες για τη σxεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα μεταβαλλόμενων γωνιών, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), υπολογιστικές μηxανές (κομπιούτερ).
5. Κατά την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο, δίνεται στους υποψήφιους xαρτί σxεδίασης που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το xαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.