Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα

Τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας, πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Προτείνω συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη» είπε και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Τόνισε ότι βασικοί της στόχοι θα πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
«Δεν διεκδικούμε τίποτα πέραν από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στη "φάκα" όσοι δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Να περάσουν εντός 30 ημερών από την εφορία θα καλούνται όλοι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Το σχετικό μήνυμα θα λαμβάνουν άμεσα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ και την πραγματοποίηση της σχετικής διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο. Στη ... Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την καταπολέμηση της αποφυγής πληρωμής τελών κυκλοφορίας η οποία έχει λάβει τη μορφή επιδημίας κυρίως στους κατόχους ΙΧ μεγάλου κυβισμού το οποίο τίθεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε εφαρμογή.
Τι προβλέπει αυτό;
Κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω ίντερνετ ο φορολογούμενους καλείται να συμπληρώσει ή να επιβεβαιώσει τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων που διαθέτει, το χρόνο πρώτης κυκλοφορίας τους, τους φορολογίσιμους ίππους κ.ά. Τα στοιχεία αυτά συμπληρώνονται στον πίνακα υπολογισμού της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης των φορολογούμενων. Με την οριστικοποίηση της υποβολής της φορολογικής δήλωσης και εφόσον από την πραγματοποίηση σχετικής διασταύρωσης με το αρχείο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ προκύπτει ότι σε κάποιο από τα οχήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, τότε θα εκδίδεται αυτόματα ειδικό ειδοποιητήριο προς το φορολογούμενο. Με το ειδοποιητήριο αυτό ο φορολογούμενος θα καλείται εντός τριάντα ημερών να προσέλθει στην εφορία στην οποία υπάγεται προκειμένου να προσκομίσει αποδεικτικά πληρωμής των τελών. Αν δεν εμφανιστεί στην εφορία ή προκύψει από τον έλεγχο ότι πράγματι δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη τότε θα γίνεται βεβαίωσή τους στο όνομα του φορολογούμενου και θα καλείται να τα εξοφλήσει στο διπλάσιο (όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία).
Σημειώνεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός όσων δεν καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας αφενός λόγω της οικονομικής ύφεσης και αφʼ ετέρου λόγω της μεγάλης αύξησής τους στο ΙΧ υψηλού κυβισμού. Υπολογίζεται ότι αφήνουν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας κάθε χρόνο περισσότεροι από 300.000 ιδιοκτήτες ΙΧ και μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ένα αξιόπιστο σύστημα εντοπισμού τους...


ΠΗΓΗ: www.capital.gr

ΑΡΤΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

 Κατασχέθηκαν τρία φυτά κάνναβης σε γλάστρες και εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας.

Συνελήφθη χθες (09-05-2012) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός καλλιεργεί στην οικία του κάνναβη, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου σε αυτοσχέδια ξύλινη ντουλάπα, ειδικά διαμορφωμένη με επένδυση αλουμινόχαρτου στο χώρο του υπνοδωματίου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενο από: ένα ειδικό λαμπτήρα για λευκό φωτισμό, θερμόμετρο, μοτέρ εξαερισμού και χρονοδιακόπτη φωτισμού.
τρία (3) φυτά κάνναβης σε γλάστρες.
μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (3,74) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (09-05-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων , ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 45χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης βάρους (221,3) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 21,7% ανήλθε το Φεβρουάριο

Στο 21,7% ανήλθε το Φεβρουάριο η ανεργία έναντι 21,3% τον Ιανουάριο και 15,2% ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε ένα εκατομμύριο 70 χιλιάδες, ενώ μόλις σε ένα μήνα κατεγράφησαν 14.237 νέοι άνεργοι.
Η ανεργία μεταξύ των νέων έως 24 ετών άγγιξε το 54% ενώ το ποσοστό στις ηλικίες 25 -34 βρίσκεται στο 30%.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (09-05-2012) το βράδυ, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε αλβανικό διαβατήριο, στο οποίο είχε τοποθετήσει πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (09-05-2012) το απόγευμα στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 30χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του μία σύριγγα που περιείχε υπολείμματα ηρωίνης.
Έπειτα, σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,32) γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε (32) σπόρους κάνναβης.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανακοίνωσε τον αριθμό των μαθητών που θα εισαχθούν φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Τον αριθμό εισακτέων ανά τμήμα ανακοίνωσε σήμερα (10/05), το υπουργείο παιδείας. Φέτος θα μπουν στα πανεπιστήμια περίπου 4% περισσότεροι εισακτέοι σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας τον αριθμό των εισακτέων που θα εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 77.000 άτομα.
Περίπου 45.000 θα είναι οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια και περίπου 32.000 οι εισακτέοι στα ΤΕΙ.
Η αύξηση αριθμού εισακτέων αφορά κυρίως τα ΤΕΙ, ενώ αντίθετα στα Πανεπιστήμια θα είναι μικρή.
Στα μηχανογραφικά των υποψηφίων φέτος θα υπάρχει, το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και 14 τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία πέρυσι δεν δέχθηκαν εισακτέους.
Νέους σπουδαστές αντίθετα δεν θα δεχτούν ούτε και φέτος έντεκα ΤΕΙ, τα οποία είχαν μείνει εκτός μηχανογραφικού και την περυσινή χρονιά.
Τα τμήματα των ΤΕΙ που δεν θα δεχτούν εφέτος νέους εισακτέους είναι:
ΤΕΙ Αθήνας: Νοσηλευτική Β'
ΤΕΙ Ηπείρου: Ιχθυοκομείας και Αλιείας (Ηγουμενίτσα)
ΤΕΙ Ηπείρου: Τουριστικών επαγγελμάτων
ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Τεχνολογίας, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μουδανίων)
ΤΕΙ Ιονίων νήσων: Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Λευκάδα)
ΤΕΙ Καβάλας: Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών (παράρτημα Δράμας)
ΤΕΙ Λάρισας: Ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων (παράρτημα Τρικάλων)
ΤΕΙ Λάρισας: Τουριστικών επιχειρήσεων
ΤΕΙ Μεσολογγίου: Μηχανολογίας και Υδάτινων πόρων
ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας: Διοίκησης και συστημάτων εφοδιασμού (παράρτημα Γρεβενών)
ΤΕΙ Πάτρας: Εμπορίας και διαφήμισης (παράρτημα Αμαλιάδας)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κο ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς


Κύριε Πρόεδρε, η Πατρίδα μας περνάει μεγάλη κρίση κυρίως από ακυβερνησία απ’ ότι φαίνεται λόγω διαφωνιών πολιτικών δυνάμεων εντός και εκτός κοινοβουλίου.
Για να μην καταρρεύσει η Χώρα από ακυβερνησία, επιβάλλεται, κύριε Πρόεδρε, σαν ανώτατος άρχων που είστε και έχετε την ευθύνη της χώρας, σας καλώ ν’ αναλάβετε πρωτοβουλία για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
Πιστεύω κύριε Πρόεδρε, όπως ο πρώην Πρωθυπουργός κος Κων/νος Καραμανλής δεν δίστασε να σας προτείνει Πρόεδρο Δημοκρατίας για το καλό του τόπου, το ίδιο επιβάλλεται να κάνετε και εσείς γι’ αυτόν, προτείνοντάς τον για Πρωθυπουργό της Χώρας.
Πιστεύω ότι ο πρώην Πρωθυπουργός κος Καραμανλής είναι ο πιο κατάλληλος για την τύχη της Χώρας γιατί είναι αποδεκτός από πολλούς κυρίως θα ενώσει και θα συμμετάσχουν σε μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας σχεδόν όλα τα κόμματα της κεντροδεξιάς παράταξης όπως της Ν.Δ., Ανεξάρτητοι Έλληνες-Π. Καμμένος, ΛΑ.Ο.Σ., Δημοκρατική Συμμαχία-Ντ. Μπακογιάννη και του Κόμματος του Κ. Μάνου.
Είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν και το ΠΑΣΟΚ και του Κ. Κουβέλη.
Πιστεύω ότι η λύση αυτή είναι καλύτερη.
Ευχαριστώ


Γιάννης Γκουβάς
Δερβίζιανα
10/05/2012
Τηλ.: 6974891321

Το νέο βιβλίο του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη ( ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ) με τίτλο «ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ», εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις rasterone

Δελτίο Τύπου

Το θυμωμένο πορτραίτο σταματάει για λίγο να είναι θυμωμένο και φιλοξενεί στις 16 Μαΐου το σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη ορμώμενο από τη Θεσσαλονίκη παρέα με το νέο του βιβλίο – εγχειρίδιο με τίτλο « Καρέ – καρέ Μαθήματα σκίτσου για αρχάριους».
Το θυμωμένο πορτραίτο, τολμάει και σκιτσάρει παρουσιάζοντας ένα βιβλίο για τα μυστικά του σκίτσου. Ένα βιβλίο – εγχειρίδιο ( το πρώτο από Έλληνα σκιτσογράφο), για όποιον θέλει να ξεκινήσει το υπέροχο ταξίδι της τέχνης αυτής.
Για το βιβλίο θα η Μαρία Βασιλείου οικονομικά , ο Νίκος Περιστέρης τραγουδιστής.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 16 Μαΐου (μόλις 10 ημέρες μετά τις εκλογές) και ώρα 19:30 στο καφέ «Θυμωμένο πορτραίτο».

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στη Δημόσια βιβλιοθήκη του Κιλκίς, στη Δημοτική βιβλιοθήκη της Καλαμαριάς ( Θεσσαλονίκη) και στις 16 Μαΐου στα Ιωάννινα. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η νέα δουλειά του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη στην πόλη της Κατερίνης, στις Σέρρες και από το Σεπτέμβριο Στην Ξάνθη, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και Αθήνα..
Περισσότερες πληροφορίες «το θυμωμένο πορτραίτο» Καποδιστρίου 20 Τηλ: 26510 68550
Δημήτρης Νικολαΐδης ( σκιτσογράφος) 6979 656424
Το νέο βιβλίο του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη ( ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ) με τίτλο «ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ», εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις rasterone.
Το βιβλίο είναι ένα εργαλείο για κάθε έναν που θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη του σκίτσου. Στις 32 σελίδες του παρουσιάζονται με σκίτσα και με κείμενο βήμα – βήμα οι αρχές και τα στάδια του σκίτσου. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μαθαίνεις να δημιουργείς το σκίτσο σου, αφού πρώτα γνωρίσεις από την αρχή μέχρι το τέλος όλη τη διαδικασία.

Ιωάννης Β. Βέλλης: Ευχαριστήρια επιστολή

 Ευχαριστώ όσες/ όσους επέλεξαν το ψηφοδέλτιο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε αυτές τις εκλογές.
Δυστυχώς για ελάχιστες ψήφους το κόμμα μας - που συγκέντρωσε το 2.93% των ψήφων - έμεινε εκτός της Ελληνικής Βουλής.
Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε τις ιδέες της πολιτικής οικολογίας στην Ελληνική κοινωνία και να τις κάνουμε πρακτικά και ουσιαστικά χρήσιμες σε κάθε Έλληνα (-ίδα), για τη ζωή του και το μέλλον του.

Ειδικότερα ευχαριστώ τους Ηπειρώτες που στήριξαν την κάθοδό μου στην Β΄ Αθήνας, τα ΜΜΕ Ηπείρου και τον Τοπικό Τύπο της Νέας Ιωνίας και των όμορων δήμων, τους φίλους και μέλη του κόμματος από τις περιοχές Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης, Γαλατσίου, Αγίων Αναργύρων, αλλά και κάθε υποστηρικτή της προσπάθειάς μου που είχε ως αποτέλεσμα να είμαι στις υψηλότερες θέσεις του ψηφοδελτίου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην Β' Αθήνας, σε αυτές τις Εθνικές Εκλογές. Υπόσχομαι από οποιαδήποτε θέση να σας στηρίζω και να προσπαθώ στην επίλυση πολλών προβλημάτων σας, μέσα από τις δυνατότητες μου.


Με εκτίμηση
Γιάννης Βέλλης
Τ.Θ. 8341, Τ.Κ. 142 02
Περισσός, Ν. Ιωνία
jvellis@gmail.com
http://jvellisgreece.pblogs.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ενημέρωση για την εισαγωγή αγροτικών μηχανημάτων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής: Οι ενδιαφερόμενοι έμποροι εισαγωγής μεταχειρισμένων γεωργικών μηχανημάτων και οι αγρότες που εισάγουν μόνοι τους από το εξωτερικό μεταχειρισμένους γεωργικούς ελκυστήρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι :
Σύμφωνα με την ΥΑ με αριθμό πρωτ.Γ3Β296/30687/14-3-2012 η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ841/Β/20-03-2012 « Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. οικ. 11337/Γ3Β/2365/27-05-09 (ΦΕΚ 1146/Β/09) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων “Απογραφή Αγροτικών Μηχανημάτων”, όπως τροποποιήθηκε από την απόφαση υπ΄ αριθμ. Οικ. 14924/γεβ/3789/23-12-2010 (ΦΕΚ /Β΄/10) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιτρέπεται η εισαγωγή καθώς και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος της Ε.Ε. ,ήδη εγκεκριμένου τύπου από την Διεύθυνση Α.Ε.Ε.& Μ.Ε., χωρίς κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μέχρι τις 31-12-2012.
Οι ενδιαφερόμενοι να εισάγουν μεταχειρισμένα γεωργικά μηχανήματα για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στο γραφείο 252 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς



Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η Πατρίδα μας και η Παράταξη της Ν.Δ. προκειμένου να σωθεί ο τόπος και η Παράταξη απαιτείται πανστρατιά συνένωσης όλων των Πολιτικών Κεντροδεξιών Δυνάμεων με πρωτοβουλία του λαοπρόβλητου και αγαπητό από όλους πρώην πρωθυπουργού κ. Κων/νο Καραμανλή.
Αγαπητοί φίλοι είναι γνωστό σ’ όλους τους Έλληνες ότι μετά την μεταπολίτευση ο αείμνηστος Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Κεντροδεξιό Κόμμα της Ν.Δ..
Σ’ αυτό το κόμμα χωρέσανε όλες οι φιλελεύθερες τάσεις της δεξιάς παράταξης.
Η παράταξη αυτή κυβέρνησε τον τόπο για πολλά χρόνια.
Έδωσε λύσεις ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Χώρας βάζοντάς την στην Ε.Ο.Κ. με αποτέλεσμα την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας.
Μετά τον εθνάρχη Καραμανλή τα ηνία της Παράταξης τα υπηρέτησαν πολλά αξιόλογα πολιτικοί όπως οι αείμνηστοι Γ. Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Μ. Έβερτ, Κ. Μητσοτάκης, ο νεότερος Κ. Καραμανλής και ο σημερινός αρχηγός της κος Α. Σαμαράς. Όλοι αυτοί πρόσφεραν πολλά και για την παράταξη και για τον τόπο.
Δυστυχώς όμως έκαναν και αρκετά σφάλματα για την Παράταξη.
Αποτέλεσμα αυτών των σφαλμάτων ήταν ν’ αποχωρήσουν από αυτήν πολλά επώνυμα στελέχη.
Άλλοι από διαφωνία με τους αρχηγούς, άλλοι από προσωπικές φιλοδοξίες, άλλοι από καπρίτσια και άλλοι από πίκρα.
Αρκετοί από αυτούς που έφυγαν ίδρυσαν μικρά φιλελεύθερα κεντροδεξιά σχήματα με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της παράταξης της Ν.Δ..
Το αποκορύφωμα της αποδυνάμωσης της παράταξης ήταν όταν στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Ν.Δ. πήρε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της μόλις 19%.
Πιστεύω όμως ότι όλοι αυτοί που υπηρέτησαν την παράταξη και αυτοί που υποχώρησαν σχεδόν όλοι τους αναγνωρίζουν τα σφάλματά τους. Γι’ αυτό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η Παράταξή μας αλλά και ο τόπος απαιτείται η πανστρατιά συνένωσης όλων των κεντροδεξιών φιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων, ώστε η παράταξη να ξαναγίνει πάλι μεγάλη όπως ήταν το 1974.
Κατά τη γνώμη μου μετά από συζητήσεις που έχω κάνει με όλες τις τάσεις της κεντροδεξιάς παράταξης την πρωτοβουλία της συνένωσης μπορεί να την κάνει ο πρώην Πρωθυπουργός κος Κων/νος Καραμανλής.
Θεωρείται απ’ όλους αποδεκτός γιατί είναι ο πιο αγαπητός και λαοπρόβλητος αυτή τη στιγμή.
Τελειώνοντας θα ανταποκριθεί στο αίτημα της βάσης της κεντροδεξιάς παράταξης για τους παρακάτω λόγους:
1. Για να γίνει η παράταξη ξανά μεγάλη όπως το 1974.
2. Γιατί αγαπάει την Παράταξη
3. Για να σωθεί ο τόπος από ακυβερνησία.
4. Να το κάνει για τον αείμνηστο ιδρυτή της Παράταξης Εθνάρχη Κων/νο Καραμανλή ο οποίος εάν σηκωνόταν από εκεί που βρίσκεται και αναπαύεται θα έτριζαν τα κόκαλά του για το κατάντημα της Παράταξης και τα χάλια της Χώρας.


Δερβίζιανα, 10/05/2012
Γιάννης Γκουβάς
Μέλος Τ.Ο. Ν.Δ. Δερβιζιάνων
Λάκκας Σουλίου
Τηλ.: 6974891321

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και πωλούσαν παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους

Συνελήφθησαν χθες (08-05-2012) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19, 33 και 38 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων. Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκαν να έχουν παράνομα στην κατοχή τους προς πώληση:
• Τετρακόσιους εξήντα ένα (461) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD )
• Διακόσιους εξήντα εννέα (269) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD) χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Οι παραπάνω κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης πληροφορικής

Ο Δήμος Πωγωνίου προσκαλεί τους ανέργους της περιοχής να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως 25-05-2012, για την ένταξή τους στο πρόγραμμα :
«Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training vouchers), της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης πληροφορικής», που υλοποιεί το ΚΕΚ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες, με υλοποίηση εντός δύο (2) μηνών. Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε άνεργο ή άνεργη είναι 500€, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις πιστοποίησης. Επιπλέον το ΚΕΚ προσφέρει δωρεάν βιβλίο και πιστοποίηση. Ο τόπος διεξαγωγής του προγράμματος, η μεταφορά των ανέργων καθώς και τα τμήματα και οι ώρες θα καθοριστούν βάσει των συνολικών αιτήσεων που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από τον αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνεργοι, που το τελευταίο έτος έχουν παρακολουθήσει ή παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης , που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.
Για τους επιδοτούμενους ανέργους γίνεται αναστολή του επιδόματος ανεργίας για όσο καιρό διαρκεί η κατάρτισή τους.
Βασικό κριτήριο επιλογής και μοριοδότησης είναι οι μήνες ανεργίας και η ηλικία του υποψηφίου.
Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή της αίτησης είναι :
1. ΑΦΜ
2. ΑΜΚΑ
3. Αριθμός κάρτας ανεργίας
4. Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας
5. ΙΒΑΝ Εθνικής Τράπεζας Λογαριασμού ανέργου/ ης
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΚΕΚ από 10π.μ. έως 3μ.μ. στα τηλέφωνα 26510-51200, 6944246263 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΚ http://www.eurokatartisi.gr/  ή στο τηλέφωνο του Δήμου Πωγωνίου 26533-60115.
Για να υποβάλετε αίτηση στο πρόγραμμα θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr/

ΑΝΘΟΤΟΠΟΣ ΑΡΤΑΣ: Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή από οικία ηλικιωμένου

Συνελήφθη χθες (08-05-2012) το απόγευμα στον Ανθότοπο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ αναζητείται ένας συνεργός του, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από την οικία 81χρονου ημεδαπού στον Ανθότοπο Άρτας, το χρηματικό ποσό των τριακοσίων είκοσι (320) ευρώ.
Για την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τ o υ 22χρονου.
Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 22χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.