Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΗΠΕΙΡΟΣ: Πόσους σταυρούς βάζουμε


Στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως έναν σταυρό προτίμησης στους υποψηφίους βουλευτές στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που έχουν επιλέξει να ψηφίσουν στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας και έως δύο στο Νομό Ιωαννίνων.
Μπορούμε εάν θέλουμε να «ρίξουμε» στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του κόμματος που θέλουμε «ασταύρωτο».
Είναι έγκυρο και προσμετράτε υπέρ του κόμματος που επιλέξαμε να ψηφίσουμε.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών χαπιών

Συνελήφθη χθες (04.05.2012) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για πλαστογραφία. Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στην Πρέβεζα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 35χρονο έξω από το Κέντρο Πρόληψης κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), διότι μετά από διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δέκα οχτώ (18) ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή και δύο (2) πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος, λίγο πριν τη σύλληψή του, είχε διαθέσει σε χρήστη, πλησίον του ΟΚΑΝΑ, ποσότητα ναρκωτικών χαπιών, έναντι ανάλογου χρηματικού ποσού.
Επίσης, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (12) μηνών και χρηματική ποινή (1000) ευρώ, για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (299) ευρώ, ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για θανάτωση ζώων, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη


Συνελήφθη χθες (04-05-2012) στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για θανάτωση σκύλων, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία, επικίνδυνη και απρόκλητη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι, ο 40χρονος πήγε σε σπίτι, όπου διέμεναν τρεις (3) ημεδαποί, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και για άγνωστο λόγο τους εξύβρισε και τους απείλησε ενώ με σφυρί, προκάλεσε σωματικές βλάβες στον έναν από αυτούς.
Στη συνέχεια, πήγε στον προαύλιο χώρο, οικίας 44χρονου ημεδαπού, στην περιοχή Αρίλλα Πέρδικας, όπου με κυνηγετικό όπλο και με τα πόδια του, θανάτωσε (2) σκύλους, ο ένας ιδιοκτησίας του 44χρονου και ο άλλος έτερου ημεδαπού. Επίσης, με τα χέρια του, προκάλεσε σωματικές βλάβες στον παραπάνω ιδιοκτήτη καθώς και στον 70χρονο πατέρα του.
Οι αστυνομικοί επιλήφθηκαν άμεσα, αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 40χρονο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα, επτά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ένα μεταλλικό σφυρί.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Τα νέα τεκμήρια «καίνε» και τα χαμηλά εισοδήματα

«Παγίδες» με τεκμήρια-«φωτιά» για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες που θα φέρουν περισσότερους φόρους σε εκατομμύρια φορολογουμένους έχει «στήσει» το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την είσπραξη εσόδων άνω του 1 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δ. Σιμόπουλος επεσήμανε στο «Έθνος» ότι όταν ο δορυφόρος της Γης πλησιάζει σε τόσο μικρή απόσταση , η Σελήνη φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερη και κατά 30% πιο λαμπερή.
Με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι κινδυνεύουν να φορολογηθούν όχι με βάση τα πραγματικά εισοδήματά τους αλλά για μεγαλύτερα εισοδήματα που θα προκύψουν με την εφαρμογή των νέων αυξημένων, ακόμη και 200%, τεκμηρίων διαβίωσης. Τα νέα τεκμήρια «καίνε» και απειλούν κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μικρό ή μεσαίου κυβισμού. Τα αυξημένα τεκμήρια σε συνδυασμό με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αναμένεται να οδηγήσουν στα ταμεία της εφορίας χιλιάδες φορολογουμένους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο. Ακόμα και για κάποιον που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών, ο αναλογούν φόρος θα είναι 400 ευρώ.

Τεράστια απήχηση στην κοινωνία έχουν οι κινηματικές δράσεις τα happenings και η φαντασία των Οικολόγων Πράσινων

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας



Τεράστια απήχηση στην κοινωνία έχουν οι κινηματικές δράσεις τα happenings και η φαντασία των Οικολόγων Πράσινων από τις καθημερινές επαφές και συναντήσεις των υποψηφίων τους στο Νομό Ιωαννίνων ομιλούν για ένα μοναδικό κλίμα.
Ο υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων Μιλτιάδης Μπούκας σχολιάζοντας την κρίσιμη κοινωνικοπολιτική ιδεολογική συγκυρία μεταξύ άλλων δήλωσε: “…Η 6η Μαΐου πρέπει ν’ αποτελέσει την οριστική ρήξη με το παρελθόν και να διαμορφώσει μια νέα αφετηρία. Κάθε πολίτης να αναστοχαστεί και να αξιολογήσει με βάση την σημερινή κρίση οικονομική και αξιών να καταδικάσει παραδοσιακά κόμματα της διαπλοκής, τις επιλογές τους, πολιτικές και πρόσωπα. Αυτή η ύψιστης σημασίας διαδικασία ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ μπορεί να οδηγήσει σε επανατοποθέτηση σε κανόνες, αξίες και συμπεριφορές…”
“…Ας κρατήσουμε σαν ΥΠΟΘΗΚΗ την πολιτική ΔΙΑΘΗΚΗ του αγωνιστή της “πλατείας” 77χρονου συνταξιούχου συμπολίτη μας Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος με τον πιο ηρωικό και αυθεντικό τρόπο εκφράζει τα συναισθήματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας…”
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ δεν είναι ΟΥΤΟΠΙΑ, αλλά δρόμος για μια άλλη κοινωνία.


Μίλτος Μπούκας
Υποψήφιος Βουλευτής
Ν. Ιωαννίνων Οικολόγων Πράσινων

Δήλωση της Αγνής Σμπόνια, υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, σχετικά μα τα όσα διαλαμβάνονται τις τελευταίες ώρες στην εκλογική διαδικασία της Πρέβεζας

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ορισμένοι παράγοντες επιμένουν να λειτουργούν με την ίδια παλαιοκομματική νοοτροπία που μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Μη έχοντας άλλο τρόπο να παρέμβουν στις εξελίξεις, οι οποίες σίγουρα τους έχουν ξεπεράσει, χρησιμοποιούν ως ύστατο όπλο αυτό που ξέρουν καλύτερα να κάνουν, την πληρωμένη προπαγάνδα και τις κατευθυνόμενες καταχωρήσεις, με σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα και να προδικάσουν την ψήφο του λαού της Πρέβεζας.
Αυτές οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες κι οι πρακτικές ορισμένων που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως εργολαβία, τελειώνουν εδώ.
Καταδικάζω με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού του λαού της Πρέβεζας, είτε μέσα από στημένες αναρτήσεις, είτε μέσα από παράκεντρα που λειτουργούν στην οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Πρέβεζα.
Καλώ τους πολίτες της Πρέβεζας να δώσουν μια ηχηρή απάντηση με την ψήφο τους, σε όλη αυτή την ξεπερασμένη νοοτροπία των παραγοντίσκων που επιμένουν να παρεμβαίνουν, πέρα από κάθε αρχή πολιτικού πολιτισμού και να καταδικάσουν κάθε παλαιοκομματική νοοτροπία που μας γυρίζει στο χθες.
Οι πολίτες της Πρέβεζας, θα δώσουν δυναμικό παρών στην κάλπη και με την ψήφο τους θα στηρίξουν νέους και άφθαρτους, για να αποκτήσει ο τόπος μας τη θέση που του αξίζει.
Όλοι μαζί, ενωμένοι να περιφρουρήσουμε την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και στείλουμε το μήνυμα της ανανέωσης του πολιτικού κόσμου.


Αγνή Σμπόνια
Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας.

Εκλογές 2012: "Κλειδιά" εκλογικού νόμου-"χαμένη" ψήφος - ο "πήχης" της αυτοδυναμίας

Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά -"κλειδιά"- του ισχύοντος εκλογικού νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε το 2003 και, με ελάχιστες παραλλαγές, εφαρμόστηκε ήδη στις εκλογές του 2007 και του 2009. Ειδικότερα:

Πρώτον, βουλευτές εκλέγουν τα κόμματα που ξεπερνούν το 3% των εγκύρων ψήφων πανελλαδικά.
Δεύτερον, οι 50 έδρες δίνονται μπόνους στο πρώτο κόμμα, και
Τρίτον, οι υπόλοιπες 250 έδρες μοιράζονται αναλογικά.
Η κατανομή των εδρών στα κόμματα γίνεται αναλογικά, με βάση τα έγκυρα ψηφοδέλτια και χωρίς υπολογισμό λευκών και άκυρων ψήφων. Κάθε κόμμα λαμβάνει αναλογικά τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχούν στις ψήφους που συγκέντρωσε στο σύνολο της Επικράτειας, ανεξαρτήτως της περιφέρειας στην οποία ψηφίζεται. Και, υπό αυτή την έννοια, «χαμένη ψήφος», πέραν της λευκής και άκυρης, είναι κι εκείνη που δίνεται σε κόμμα που θα μείνει εκτός Βουλής, επειδή δεν συγκέντρωσε το πανελλαδικό 3%.
Το κρισιμότερο ζήτημα κάθε εκλογικής αναμέτρησης θεωρείται ο σχηματισμός κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας 151 εδρών από ένα ή περισσότερα κόμματα που μπορούν να συνεργαστούν. Με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο:
1. Η αυτοδυναμία δεν επηρεάζεται από:
*τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή,
*τη διάφορα του πρώτου από το δεύτερο κόμμα. Το κόμμα που θα αποσπάσει την "πρωτιά", ακόμη και αν έχει μια ψήφο διαφορά από το δεύτερο κόμμα, λαμβάνει το μπόνους των 50 εδρών και οι υπόλοιπες 250 έδρες μοιράζονται αναλογικά σε όλα τα κόμματα που περνούν το 3%.
2. Η αυτοδυναμία εξαρτάται από:
*το ποσοστό του πρώτου κόμματος, καθώς και από
*τα ποσοστά των εκτός Βουλής κομμάτων.
Για παράδειγμα, το πρώτο κόμμα εκλέγει 151 βουλευτές:
-με ποσοστό 34,34%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 15%,
-με ποσοστό 35,55%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 12%,
-με ποσοστό 36,36% αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 10%,
-με ποσοστό 37,57%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 7%,
-με ποσοστό 38,38%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 5%,
-με ποσοστό 39,59%, αν τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 2%.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Οι προδότες δεν έχουν αύριο»

Εμείς δεν υπογράψαμε κανένα μνημόνιο και δεν στείλαμε καμία επιστολή τόνισε στην κεντρική ομιλία του κόμματος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στην Αθήνα, ο Πάνος Καμμένος. Απαντώντας στο σύνθημα του κόσμου ο οποίος φώναζε «προδότες – προδότες» ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" ανέφερε "Είναι προδότες της χώρας και οι προδότες σ’ αυτόν εδώ τον τόπο δεν έχουν αύριο".

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του δήλωσε χαρακτηριστικά "οι πτέρυγες του Κορυδαλλού θα μεγαλώσουν".

Η αξοβίωτη ανάπτυξη πρέπει να είναι το μοντέλο και η προτεραιότητα για την ανάπτυξη της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο και τεκμηριωμένο, ότι ζούμε περίοδο ραγδαίων μεταβολών, συνεχών ανακατατάξεων και πρωτόγνωρων καταιγιστικών εξελίξεων τόσο στον οικονομικό όσο και στον κοινωνικό και πολιτικό τομέα.
Σήμερα που ζούμε αυτή την ολοφάνερη και βαρύτατη οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τα χαμηλά λαϊκά εισοδήματα και τους νέους , δεν πρέπει να σταυρώσουμε τα χέρια μας. Η κρίση αυτή που μαστίζει και σαπίζει τη χώρα μας , δεν παλεύεται , ούτε με τη νοοτροπία του ιεροκήρυκα που αφορίζει κάποιους για τις αμαρτίες τους και επιβάλλει στο λαό δυσβάστακτα οικονομικά βάρη ,ως εξιλεωτικές θυσίες , ούτε βέβαια με τη μεθοδολογία των περίτεχνων δημαγωγικών υποσχέσεων που αποπροσανατολίζουν το λαό και στη συνέχεια μένουν απραγματοποίητες.
Είμαστε πεισμένοι από την ίδια τη ζωή πως, μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση και ενότητα που χτίζεται πάνω στην κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων και στους κοινούς στόχους μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους προς την πρόοδο, να κατακτήσουμε βήμα προς βήμα το δικαίωμά μας για μια καλύτερη ζωή .